Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.12.2007., 16:48   #1
kaduljica
zimekava
 
kaduljica Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: zagreb
Postova: 2,960
Pohano meseko

upravo se spremam raditi pohanu piletinu i zanima me da li netko ima recept za super fino pohano, da nije tvrdo, nego baš onak kak treba
__________________
medo <3
kaduljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2007., 17:03   #2
Lavica02
Lavica02
 
Lavica02 Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,679
ja ju prije pohanja stavim u mlijeko s vegetom da malo odstoji ... onda mi je baš njam
moja šogorica je stavi u mineralnu i baš je bila odlična
__________________
neno1966 kaže: Stvari treba naučiti upotrebljavati i ne zloupotrebljavati. ♥
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2007., 17:14   #3
kaduljica
zimekava
 
kaduljica Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: zagreb
Postova: 2,960
ma ja sam totalni tutlek kaj se tiče pohanja tako da tražim sve dobronamjerene savjete..i eto, odmah sam stavila meso u mlijeko
__________________
medo <3
kaduljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2007., 17:35   #4
panorama
ima izać'
 
panorama Avatar
 
Registracija: May 2007.
Postova: 2,349
Probaj za promjenu slijedeće : zemi mašinicu za mljevenje oraha pa namelji šaku, dvije kikirikija, te kod pohanja, umjesto u prezle, uvaljaj u kikiriki...dobra kombinacija.
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 02.01.2008., 08:01   #5
nina g
život je jedan
 
nina g Avatar
 
Registracija: Jan 2007.
Postova: 673
Probaj i skupa s prezlama pomiješati malo sezama.
nina g is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 10:45   #6
štemajzl
BMK
 
štemajzl Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: Bogenšperk
Postova: 8,859
... ili parmezana.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 11:12   #7
Ivanicapeca
Svarožić
 
Ivanicapeca Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: Šuma Striborova
Postova: 10,576
Mene je jedna teta iz Šestina naučila da se panirano meso poslaže u tepsiju zalije s uljem (manje nego kaj treba za pohanje u fritezi ili loncu) i stavi u pećnicu na 220 dok ne porumeni. Naime, ovako se meso ispeče do kosti i nije krvavo unutra, a vani zagoreno, a i manje je masno. Ja sam se oduševila
Ivanicapeca is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 12:25   #8
štemajzl
BMK
 
štemajzl Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: Bogenšperk
Postova: 8,859
Quote:
Ivanicapeca kaže: Pogledaj post
Naime, ovako se meso ispeče do kosti i nije krvavo unutra, a vani zagoreno, a i manje je masno.

Nije pohano izvana zgoreno i krvavo u sredini zato jer to tako mora biti, nego samo ako se loše pripremi.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 13:14   #9
Ivanicapeca
Svarožić
 
Ivanicapeca Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: Šuma Striborova
Postova: 10,576
Quote:
štemajzl kaže: Pogledaj post
Nije pohano izvana zgoreno i krvavo u sredini zato jer to tako mora biti, nego samo ako se loše pripremi.
Ne kužim your point Pa naravno da tak nebi trebalo biti, ali uza sav trud i savjete tipa zareži malo batak, smanji vatru i sl. meni u sredini oko kosti zna ostati krvavo, dok mi se na ovaj način s pećnicom to još nije dogodilo
Ivanicapeca is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 13:25   #10
štemajzl
BMK
 
štemajzl Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: Bogenšperk
Postova: 8,859
Dvije su poante.

Jedna, super je da to što ti pečeš u pećnici nije krvavo i sigurno je fino, ali uz sve dužno poštovanje - TO NIJE POHANJE.

Druga, ne pušim spike da je NEMOGUĆE ispohati meso tako da u sredini ne bude krvavo, ali ako ga prerano izvadiš i/ili pogriješiš jačinu vatre i/ili nešto treće, naravno da u tome nećeš uspjeti.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 15:29   #11
Ivanicapeca
Svarožić
 
Ivanicapeca Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: Šuma Striborova
Postova: 10,576
Quote:
štemajzl kaže: Pogledaj post
Dvije su poante.

Jedna, super je da to što ti pečeš u pećnici nije krvavo i sigurno je fino, ali uz sve dužno poštovanje - TO NIJE POHANJE.

Druga, ne pušim spike da je NEMOGUĆE ispohati meso tako da u sredini ne bude krvavo, ali ako ga prerano izvadiš i/ili pogriješiš jačinu vatre i/ili nešto treće, naravno da u tome nećeš uspjeti.
Zar sam napisala da je ne moguće?
Napisala sam da mi se to po ovoj mojoj metodi nije nikad dogodilo da je ostalo krvavo. Iskreno, često puta radim sve kao uvijek, pa ispadne krvavo. Osobno, glupo mi se s tim zamarati i truditi pa da ispadne loše, a još k tome zaserem sve okolo s uljem. Ovako poslažem, pouljim, poklopim i sve uredno, čisto, pohano do kosti i yummie
Što se tiče definicije "pohano" vrlo je diskutabilno, jer imamo sve što je potrebno kod pohanje a to je: paniranje, ulje i izvor vrućine.
Probaj, pa onda javi jel je ili nije "pohano"
Ivanicapeca is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 19:03   #12
štemajzl
BMK
 
štemajzl Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: Bogenšperk
Postova: 8,859
Kako doziraš ulje? Slaže li se meso isključivo jednoslojno?
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2008., 22:00   #13
Ivanicapeca
Svarožić
 
Ivanicapeca Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: Šuma Striborova
Postova: 10,576
Quote:
štemajzl kaže: Pogledaj post
Kako doziraš ulje? Slaže li se meso isključivo jednoslojno?
Jednoslojno i ulje se prelijeva preko mesa, dakle bitno je da se cijedi preko gornjeg vrha na podlogu i to da bude jedan prst od dna.
Ivanicapeca is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2008., 01:25   #14
Špranja
pili li ga, pili
 
Špranja Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: na dnu ulice
Postova: 3,637
Mene je moja sveki naučila jedan trik koji redovito primjenjujem: komade piletine prije paniranja stavim na neko neko vrijeme (cca 5-10 min - ovisno o komadu - bataci duže, bijelo meso kraće) u vruću posoljenu vodu da se malo prokuhaju. Onda ih izvadim, dobro obrišem, paniram, pržim... Meso bude meko i sočno, nigdje krvavo, a usput dobijem i nekakav pileći polu-temeljac za finu juhicu s povrćem...
Što se tiče komada piletine koji su mi najbolji po ukusu kad su pohani, moram priznati da su mi, bez obzira što možda - zbog veće količine masnoće - i nisu najzdraviji, zabatci naj-naj...Prsa su mi "presuha", njih jedem inače često "na naglo", pa si ono malo puta (koliko uopće poham) priuštim "nezdrave" sočne zabatke
__________________
Kao primjer iznosim jedan ekstrem: najpoznatiji antioksidans je cijankalij, odnosno cijanovodična kiselina, koji toliko dobro zaustavlja oksidacijske procese u mozgu da izaziva trenutnu smrt.
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2008., 20:34   #15
tough_cookie
ja, samo bolja :-D
 
tough_cookie Avatar
 
Registracija: Sep 2005.
Lokacija: tamo gdje ljubav stanuje
Postova: 7,745
i mi smo "otkrili" file zabatka - vindija ima one otkostene i otkozene. prije pripreme jos dobro obrezem masnocu, zilice i ostatke hrskavice (ako ih ima) i napravim prave male odreske, pa to poham.

fantasticno je, najbolja pohana piletina ever! mekano, fino, socno...

inace se s mesom s kostima ne zafrkavam kod pohanja (hocu reci, uopce ga ne radim), upravo zbog debljine i krvi. a osim piletine poham jos samo teleci but.
__________________
Bože molim cuvaj nase klince
To love and be loved is to feel sun on both sides. D.V.
tough_cookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2008., 22:08   #16
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,309
Quote:
tough_cookie kaže: Pogledaj post
i mi smo "otkrili" file zabatka
.
ja ih ne volim pohane
ali što su dobri za ražnjiče
i kaj je najbolje 99% ljudi uopće na skuže da se ne radi o prasetini
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2008., 22:09   #17
A_N_A
ja u ljubav vjerujem...
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Somewhere over the rainbow
Postova: 507
Quote:
Ivanicapeca kaže: Pogledaj post
Mene je jedna teta iz Šestina naučila da se panirano meso poslaže u tepsiju zalije s uljem (manje nego kaj treba za pohanje u fritezi ili loncu) i stavi u pećnicu na 220 dok ne porumeni. Naime, ovako se meso ispeče do kosti i nije krvavo unutra, a vani zagoreno, a i manje je masno. Ja sam se oduševila
Ovo što sam poboldala se odnosi na svo panirano meso ili samo ono koje ima kost? Radila bih tako teleće šnicle, čisto zbog manje masnoće, pa pitam.
A_N_A is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2008., 23:58   #18
Dora K
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2005.
Lokacija: Predaleko
Postova: 4,455
Quote:
tough_cookie kaže: Pogledaj post
i mi smo "otkrili" file zabatka - vindija ima one otkostene i otkozene. prije pripreme jos dobro obrezem masnocu, zilice i ostatke hrskavice (ako ih ima) i napravim prave male odreske, pa to poham.

fantasticno je, najbolja pohana piletina ever! mekano, fino, socno...

inace se s mesom s kostima ne zafrkavam kod pohanja (hocu reci, uopce ga ne radim), upravo zbog debljine i krvi. a osim piletine poham jos samo teleci but.
meni su vidis najbolji pohani zabatci bez koze, ali s kostima
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2008., 20:08   #19
winnerica
Registrirani korisnik
 
winnerica Avatar
 
Registracija: Nov 2006.
Lokacija: Zagreb, HRVATSKA
Postova: 2,352
Quote:
Ivanicapeca kaže: Pogledaj post
Mene je jedna teta iz Šestina naučila da se panirano meso poslaže u tepsiju zalije s uljem (manje nego kaj treba za pohanje u fritezi ili loncu) i stavi u pećnicu na 220 dok ne porumeni. Naime, ovako se meso ispeče do kosti i nije krvavo unutra, a vani zagoreno, a i manje je masno. Ja sam se oduševila
Na tu foru je i mene (koja bum spohala i staru čarapu da super izgleda i bude ukusna) digla jednom moja prijateljica koja je antitalent za kuhanje, a kamoli pohanje! Uglavnom - nikad više, žali bože mesa...
winnerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2008., 20:50   #20
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
ja imam taj ultimativni recept za fino-meko-dokuhano-rešpohano pileće meso (naročito batki i zabatki, s i bez kosti) ...ali, kad čitam sve kaj ste gore napisali ...maaaaa, NE DAM recept pa da se izvalili ovdje na leđa i molili sa sve 4 u zraku
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 12:23.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger