Buduci da se pri topljenju masnog tkiva gubi i dio misicne mase, mogu li se abdominalni misici smanjiti ili oslabiti?
Normalno da mogu! Da se to gubljenje mišića smanji ili skroz izbjegne,treba jesti puno bjelančevina i poželjno je uzimati L-carnitin ili neke aminokiseline.Uz to nije preporučljivo skidati više od jednog kg tjedno,sa više skinutih kila povećava se i gubitak mišića u postocima.
Normalno da mogu! Da se to gubljenje mišića smanji ili skroz izbjegne,treba jesti puno bjelančevina i poželjno je uzimati L-carnitin ili neke aminokiseline.Uz to nije preporučljivo skidati više od jednog kg tjedno,sa više skinutih kila povećava se i gubitak mišića u postocima.
Dakle, ne bi trebalo biti nikakvih problema ako se masnoce budu skidale postupno?
Je li gubljenje jednog kilograma u 10 dana sigurnija opcija?
Zanimljivo je vidjeti izdefinirane ljude, ali s jos uvijek vidljivo jakim abdominalnim misicima.
Dakle, ne bi trebalo biti nikakvih problema ako se masnoce budu skidale postupno?
Je li gubljenje jednog kilograma u 10 dana sigurnija opcija?
Zanimljivo je vidjeti izdefinirane ljude, ali s jos uvijek vidljivo jakim abdominalnim misicima.
Rekao bih da je kg u 10 dana sigurnija opcija,i bolja ako nemaš puno za skidati.Čim čovjek ima manji postotak potkožnog masnog tkiva svi mišići su vidljiviji. Ja sam skidao i po 2 kg sala tjedno bez gubitka mišića kada sam imao 15,20 kila viška. Ali kad dođeš na desetak kg viška treba usporiti sa skidanjem kila jer počinješ jako gubiti snagu i mišiće,znači ne preko jedne kile tjedno.
nemoguće je skinuti 2kg masnog tkiva tjedno, moguće je izgubiti 2kg tjelesne mase (a i više) ali to nije samo mast
ukoliko skidaš 1kg/7-10 dana nemaš o čemu brinuti
treniraj redovno i drži unos proteina min 1,5g/kg tj. mase
l-carnitin ti neće pomoći niti malo (osim olakšanja novčanika)
uredna prehrana (ne pretjerani deficit), trening i odmor i nemaš brige
samo neki od primjera. Ali najbitnija ti je prehrana za trbusne,jer nece ti se viditi plocice ako imas masnih naslaga a to se nemoze skinuti sa trbusnim nego pravilnom prehranom.
nemoguće je skinuti 2kg masnog tkiva tjedno, moguće je izgubiti 2kg tjelesne mase (a i više) ali to nije samo mast
ukoliko skidaš 1kg/7-10 dana nemaš o čemu brinuti
treniraj redovno i drži unos proteina min 1,5g/kg tj. mase
l-carnitin ti neće pomoći niti malo (osim olakšanja novčanika)
uredna prehrana (ne pretjerani deficit), trening i odmor i nemaš brige
L-carnitin i te kako pomaže u low carb dijetama za očuvanje mišićne mase,kao i sve aminokiseline. Za razliku od njih fat burneri ne pomažu ništa i to je bacanje novca!
Ma taj el-karnitin je čudo, priča se po birtijama da se rak liječi s njime a i navodno lijeći žgaravicu u kombinaciji sa pelinom ako si na low carb dijeti isto tako i spriječava katabolizam, ma čudo kažem vam .
L-carnitin i te kako pomaže u low carb dijetama za očuvanje mišićne mase,kao i sve aminokiseline. Za razliku od njih fat burneri ne pomažu ništa i to je bacanje novca!
znam, naročito kad ga kombiniraš s npr. pečenim odojkom i magičnim remenom drx. levina
L-carnitin znanstveno dokazano nema utjecaja na mršavljenje.
Najlakši način za dobiti pločice je istodobno i onaj najteži, podnijeti žrtvu...ako je netko u stanju ići do granice boli i preko toga i istodobno je motiviran nema te genetike koja će ga spriječiti u ostvarivanju cilja...
Svi mi zelimo dobiti plocice ali grijesimo tako sto pravimo beskonacne setove klasicnih vjezbi a zanemarujemo ono najvaznije ... Kuhinju,tamo se zaprave dolazi do zeljenog cilja . Bez pravilne ishrane nikada nam se nece ocrtavati trbusni zid nego ce ga prekrivati nezeljeno salo. Jako malo sala se potrosi tako sto radimo trbusnjake tako da bolje vam je 2-3 puta tjedno otici na trcanje ili voznju bicikle a trbusnjake napravite nakon predhodne aktivnosti.
Svi mi zelimo dobiti plocice ali grijesimo tako sto pravimo beskonacne setove klasicnih vjezbi a zanemarujemo ono najvaznije ... Kuhinju,tamo se zaprave dolazi do zeljenog cilja . Bez pravilne ishrane nikada nam se nece ocrtavati trbusni zid nego ce ga prekrivati nezeljeno salo. Jako malo sala se potrosi tako sto radimo trbusnjake tako da bolje vam je 2-3 puta tjedno otici na trcanje ili voznju bicikle a trbusnjake napravite nakon predhodne aktivnosti.
upravo tako.
nadodao bih da je jedan veliki mit u kojega svi vjeruju da je lokalizirano trošenje masnog tkiva moguće, tj. da radeći trbušnjake topimo salo na trbuhu.
bilo kakvom aktivnošću potrošit ćete energiju, a trbušnjaci nisu baš poznati kao veliki potrošač. energetski deficit (veća dnevna potrošnja od unosa) dovodi do gubitka tjelesne mase (pravilnom prehranom moguće je maksimizirati gubitak masnog tkiva, a minimizirati gubitak mišićnog, iako treba biti svjestan da će gotovo uvijek otić i dio mišića) zbog kojega se u konačnici više ili manje mogu vidjeti trbušni mišići.
ulogu igra i genetika- mnogi pojedinci, posebno muškarci, imaju predispoziciju skupljanja masnog tkiva u području abdomena, tj. trbuha. iz tog razloga kad se debljaju prvo skupljaju salo oko trbuha, a kad mršave, zadnjeg ga gube.
Imam problem. Sportaš sam, nogometaš. Igram za kadete u 1. HNL. Treniram svakodnevno i to jako puno, mogu reći da uživam u tome. Što se raznovrsnosti vježbi tiče, tu mi ništa nije upitno jer radim brdo različitih vježbi za različite grupe mišića što je i normalno na toj razini treniranja. Hranim se zdravo, ali sve u svemu, ne dobivam donje pločice. Prve 4 mi se vide odlično, a donje niti malo, a imam jako malo masnog tkiva, oko 7 %. Može li mi tko reći zašto?