Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.01.2008., 16:16   #1
Slatko vrhnje i tučeno vrhnje

Zanima me razlika između slatkog vrhnja i tučenog vrhnja (Hole, hopla)?
i gdje naći slatko vrhnje?
Provincijalkaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2008., 16:24   #2
Slatko vrhnje (obrana mlječna masnoća) postaje tučeno kad ga izlupaš za šlag. Ima ga za kupiti u mjericama svježeg od Dukata, Pik Rijeka ... Ovo što ti navodiš kao tučeno vrhnje su biljni pripravci za šlag.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2008., 16:31   #3
U jednom rceptu mi piše da ide xx slatkog vrhnja i xy tučenog pa me to malo



TNX
Provincijalkaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2008., 17:03   #4
Znači da te traži jednu količinu slatkog vrhnja u tekućem stanju i jedan dio šlaga.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2008., 01:00   #5
OK. Hvala! Sad mi je sve puno jasnije.
Provincijalkaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 12:54   #6
Slatko vrhnje kupujem za kolače, a i vrhnje za šlag. Ovo prvo postoji u obliku jogurt čaše i piše jasno i glasno Slatko vrhnje. ovo drugo nekad ne stoji u frižideru, već pored kave, čokoladnog mlijeka i sl na polici. Ima razlike, ima....
nina g is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2009., 21:00   #7
slatko vrhnje

vidim da se ovdje bas i ne izmjenjuju recepti, ali buduci da mi je hitno, pitat cu vas ovo sto me zanima. sutra spremam panna cottu, a buduci da sam mlada kuharica sa malo iskustva , ne znam koje slatko vrhnje trebam kupiti, pa cu zamoliti iskusne za pomoc pretpostavljam da hole i sl ne dolazi u obzir, a vidjela sam da dukat ima neko vrhnje za slag, dal je to ok? ili bas treba nabaviti ono u casicama?
dejzi20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2009., 21:22   #8
naravno da bi bilo najbolje ono u čašicama, al ako si baš neiskusna možda da za prvi put uzmeš onu "instant" od Dolcele.
Uspjeh zajamčen. Smrznuto šumsko voće i šećer otopi na laganoj vatri i posluži mlako uz hladnu panna cottu.
__________________
blallin izlog ♥Dominik
blalla is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2009., 00:04   #9
Meni je slatko vrhnje najbolje ono u čašicama, njega uvijek koristim
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2009., 10:31   #10
Nisam radila pana cotu, ali osobno u svim receptima u kojima piše "slatko vrhnje" uvijek koristim Dukat vrhnje za šlag, pa pretpostavljam da će i tebi biti u redu, jer do desetak godina je Dukat imao slatko vrhnje, ali onda je počeo proizvoditi vrhnje za šlag i vrhnje za kuhanje
Aida* is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 20:55   #11
slatko vrhnje????

zanima me koje to slatko vrhnje koristite za kuhanje, npr Ana uvik spominje slatko vrhnje i sad ja jedanput kupila u casici slatko vrhnje i radila pire od karfiola..preslatko je bilo tako da mislin da san falila kupit...
koje vi slatko vrhnje kupujete, koja marka???
dodolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 21:47   #12
imaš ono na kojem piše: vrhnje za kuhanje

slatko vrhnje mi je za šlag....kaj ne?
__________________
Tko uvijek govori istinu, taj sebi može priuštiti loše pamćenje. (Theodor Heuss)
Kladi is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 21:49   #13
Nikad ne kupujem vrhnje za kuhanje, koristim slatko ili kiselo vrhnje.
Lapulapu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 22:08   #14
Samo slatko vrhnje.
Vrhnje za kuhanje je nafilani bućkuriš.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 22:14   #15
to slatko vrhnje sta kupite jel to ono u casici od jogurta...2 dcl???
dodolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 22:22   #16
slatko vrhnje mozes kupit u casici od 2 dcl, ali isto tako i u malom tetrapaku od 2 dcl i od 500 ml. slatko vrhnje nema u sebi nikakav secer pa da se zove slatko vrhnje, nego ima velik postotak masnoce pa se od njega moze napravit slag.

postoje i biljne zamjene- hola, hopla itd, to ti nista nevalja to izbjegaji.

a evo kako izgleda slatko vrhnje
od zbregova
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 23:31   #17
Quote:
njasa kaže: Pogledaj post
slatko vrhnje mozes kupit u casici od 2 dcl, ali isto tako i u malom tetrapaku od 2 dcl i od 500 ml. slatko vrhnje nema u sebi nikakav secer pa da se zove slatko vrhnje, nego ima velik postotak masnoce pa se od njega moze napravit slag.

postoje i biljne zamjene- hola, hopla itd, to ti nista nevalja to izbjegaji.

a evo kako izgleda slatko vrhnje
od zbregova
ovo na slici je isto biljno vrhnje, ista stvar kao Hole. ne smije pisati "za šlag" i onda je to mliječno. nisam siguran da sam vidio slatko vrhnje o kojemu se priča od naših proizvođača. znam da je Bayerlandovo nekak najčešće (ovo)
__________________
Вєрка Сердючка

Zadnje uređivanje x-type : 02.12.2009. at 23:36.
x-type is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 23:41   #18
Baš ću pogledati sutra ujutro u dućanu, mislim da je moje Tonka PIK Rijeka, baš plastični lončić, plavi poklopac ima kiselo, crveni slatko vrhnje. i tako i piše na njemu. A u velikim centrima ovo Bayerland.
Lapulapu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 23:45   #19
Slatko vrhnje od vindije je najbolje,a možeš ga zamjeniti i mileramom,bolje je od kiselog vrhnja ako su u pitanju umaci.
paprenjak is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2009., 23:47   #20
točno, x-type, ja uopće ne pamtim kad sam vidjela slatko vrhnje! nekad je bilo sa zlatnim poklopcem, sad su to sve mućkaline za šlag, za kuhanje, a najveće zlo su mi te hule-hulale i kak se već zovu.
__________________
Tko uvijek govori istinu, taj sebi može priuštiti loše pamćenje. (Theodor Heuss)
Kladi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:30.