Ja sam dakako dala e-amil sa svojim imenom i prezimenom.
Tanja, Tanja.
Moj e-mail sa pravim imenom i prezimenom nema niko osim mene. Čak iako ga daš proverenim prijateljima, može se desiti da ga posve slučajno proslede nekome sa svim onim silnim forward zezalicama i da te onda neko deseti zatrpa reklamama i virusima.
Moj e-mail sa pravim imenom i prezimenom nema niko osim mene. Čak iako ga daš proverenim prijateljima, može se desiti da ga posve slučajno proslede nekome sa svim onim silnim forward zezalicama i da te onda neko deseti zatrpa reklamama i virusima.
Mislim da se to odnosilo samo na onaj u kom je tvoje ime i prezime, primarna e-mail adresa dodijeljena
npr. od T-coma.
Nekako mi je logično da tu adresu ne proslijeđuješ kad imaš mali milijun mogućnosti za otvaranje kojekakvih drugih.
Koristiš njih ... i živiš u uvjerenju da si ipak nešto napravio
Mislim da se to odnosilo samo na onaj u kom je tvoje ime i prezime, primarna e-mail adresa dodijeljena
npr. od T-coma.
Nekako mi je logično da tu adresu ne proslijeđuješ kad imaš mali milijun mogućnosti za otvaranje kojekakvih drugih.
Koristiš njih ... i živiš u uvjerenju da si ipak nešto napravio
gle sad nju. evo. riječ po riječ, tj rečenica tj...:
Moj e-mail sa pravim imenom i prezimenom nema niko osim mene.
dobro.
Čak iako ga daš proverenim prijateljima, može se desiti da ga posve slučajno proslede nekome sa svim onim silnim forward zezalicama i da te onda neko deseti zatrpa reklamama i virusima.
e sad ne kužim. šta će nekom mejl sa svojim imenom samo njemu?
za svaki slučaj?
za babino brašno?
za mir u svijetu?
kako smo na psihologiji eto sigurno ima razloga. vjerojatno smo ludi. al ko nije.
logičan zaključak, gospodična nema mejl sa svojim privatnim podacima. znači radi se o sindromu izmišljanja. ili ima mejl i dala ga je svim i svakom al je bed jer više nije u funkciji jer sad ima tonu spama i ko zna kakvih čudaka koji su joj dopizdili. a rado bi zadržala privatnost. ili .. ma pad mi na pamet još dvije varijante al mi se neda. sestra i njen muž su ostavili svog klinca da ga pazim dok spava a dok se oni ne vrate doma. a vid kolko je sati. pa kakim bezveze.
e sad, kako sam umoran ko pas i ponovno pročitao tvoju poruku onda mi je palo na pamet da si mi u stvari sasvim logično objasnila al kako mi ti monopolisti fašisti idu na živce tj T-com, kad čujem pomislim na ekspoataciju jadnih rvata i kenjca njemca. i eto ti predrasude.
ah, kako sam si sad glup. eto, eto to mi švabe napravile!
dakle... dijagnoza mi je poricanje odgovornosti za nerazumijevanje a ako zaronimo dublje u tu definiciju ....
evo što više čitam tvoj mejl mislim da se prosvjetljujem. nevjerojatno. čak si uvela element osjećaja zavaravanja. jer mejl je mejl a big bradr je big bradr. hvala, odličan post
dijagnoza: paranoja
ko prizna pola mu se prašta. al pazi sad kako je to suptilno generirano. kroz medije, kroz trlababalan forume, dopisivanja.. pokušaja šta ja znam čega što .. nu!
dobro, unatoč svemu treba reći, unatoč svemu.
evo i opet ovo "živiš u uvjerenju da si ipak nešto napravio"
e sad ne kužim. šta će nekom mejl sa svojim imenom samo njemu?
za svaki slučaj?
za babino brašno?
za mir u svijetu?
kako smo na psihologiji eto sigurno ima razloga. vjerojatno smo ludi. al ko nije.
Kod svog Internet providera uzmeš određenu e-mail adresu koja ti služi za konekciju. To je tvoja originalna e-mail adresa, preko koje te kontaktira IP provider i ti njega kada ti trebaju informacije i koju daješ u nekim 'ozbiljnim prilikama', recimo kada je u pitanju posao i slično. Internet Provideru prilikom sklapanja ugovora daješ sve svoje podatke, tako da te je u slučaju zlupotreba moguće pronaći i kontaktirati. Postoje internet forumi koji zahtevaju upravo tu, originalnu e-mail adresu prilikom registracije, jer se tako štite, mogu te lako 'naći' u slučaju da praviš ozbiljne prekršaje na forumu. Ostali forumi uglavnom prihvataju Gmail, Hotmail, Yahoo i slične adrese.
Davati originalnu e-mail adresu nije praktično ponajpre iz razloga što će vrlo lako 'procuriti' i što ćeš pre ili kasnije biti zatrpan reklamama i virusima. Osim toga, daš li je nekom manijaku ili psihopati sa neta nećeš uspeti da se spaseš od njega drugačije do da promeniš e-mail adresu kod svog IP-a, što je svojevrsna komplikacija, a ako ti isti zaspama neku nebitnu Gmail adresu - lako ćeš je ukinuti i otvoriti novu. To su početničke stvari u internet komunikaciji.
Kod svog Internet providera uzmeš određenu e-mail adresu koja ti služi za konekciju. To je tvoja originalna e-mail adresa, preko koje te kontaktira IP provider i ti njega kada ti trebaju informacije i koju daješ u nekim 'ozbiljnim prilikama', recimo kada je u pitanju posao i slično. Internet Provideru prilikom sklapanja ugovora daješ sve svoje podatke, tako da te je u slučaju zlupotreba moguće pronaći i kontaktirati. Postoje internet forumi koji zahtevaju upravo tu, originalnu e-mail adresu prilikom registracije, jer se tako štite, mogu te lako 'naći' u slučaju da praviš ozbiljne prekršaje na forumu. Ostali forumi uglavnom prihvataju Gmail, Hotmail, Yahoo i slične adrese.
Davati originalnu e-mail adresu nije praktično ponajpre iz razloga što će vrlo lako 'procuriti' i što ćeš pre ili kasnije biti zatrpan reklamama i virusima. Osim toga, daš li je nekom manijaku ili psihopati sa neta nećeš uspeti da se spaseš od njega drugačije do da promeniš e-mail adresu kod svog IP-a, što je svojevrsna komplikacija, a ako ti isti zaspama neku nebitnu Gmail adresu - lako ćeš je ukinuti i otvoriti novu. To su početničke stvari u internet komunikaciji.
vjerovala il ne bio sam godinu dana sistem administrator
al bilo je to u jednoj državnoj zgradi sa sedam katova na kojima su uglavnom radile babetne. to je bilo jedno nevjerojatno iskustvo
više me uopće ne zanimaju te šinđeminđeđinđe oko ip, imejl, tcom, virusi, spamovi, jyuhu.... al kako mi je eto komp alat usko vezan za posao dobro dođu ta divna iskustva koja sam imao tj što sam naučio
oće reć da uopće ne kužim više iako kužim. tako nekako.
al me je "osvijesti" meil colour. sve što si ti napisala napisala je i ona. naravno, ako si prije bio sistem administrator pa ti se memorija rifreša
al rekla je nešto što je vezano uz temu. općenito, cijli post je muzikalan i sadržajan. eto, zbunlo me je. u pozitivnom smislu.
U svakom slučaju, ja sam pogriješila, no nemam se namjeru skrivati ni od koga.
Pa ako moderatori nemaju ništa protiv, možemo nastaviti o stvarno bolesnim osobama koje vrebaju po internetu i stvarno bolesnim osobama (ja npr.) koji će odmah povjerovati u tragične sudbine i rasplakati se nad tim.
Pa ako moderatori nemaju ništa protiv, možemo nastaviti o stvarno bolesnim osobama koje vrebaju po internetu i stvarno bolesnim osobama (ja npr.) koji će odmah povjerovati u tragične sudbine i rasplakati se nad tim.
Manipulatori emocijama, ljudi sa 'tužnim sudbinama', koji očekuju spasioca (zapravo osobu za koju će se prilepiti kao paraziti i isisati joj sav život) su na svakom koraku i u RL-u nego ih je tamo lakše prepoznati. Na sam spomen 'tužnog detinjstva' od strane odrasle osobe u meni se uključuje alarm i bežim glavom bez obzira. Zna se šta sledi nakon toga. Takve izbegavati i na internetu, kao i u stvarnosti.
Muka od života, teško djetinjstvo, bla, bla, 17 godina nije imala sex, bla, bla......
Dakako da blesave muškarce lovi na taj štos. Svi se zaljepe kao zaštitnici ( i dakako ganjaju "jumfericu" - muškarci ko muškarci). Svi su spremni dati i novce i sve ostalo.
Prekasno sam otkrila da svaki ima svoj broj godina koliko ona nije imala sex i to im je u povjerenju dakako rekla. I sve moja okolina.
Nije to ništa, ja sam i mobitel posudila i otišla na WC. Ne želim ni misliti o tome.
ZAto sam KRIVA.
Ovo si odlično rekla Enči.
ODLIČNO.
VAMPIRI!
Hvala vam, uzela sam češnjak (bijeli luk) i stavila oko vrata. To je jedino što trebam.
Ne opterećuj se. To se svima može desiti. I dešava se. Ja sam jednom davno preko interneta upoznala takvog poremećenog lika, da sam imala utisak da sam se našla u američkom horor filmu. Jednom sam i opisala na forumu taj svoj doživljaj, čisto da upozorim ljude kakve se sve osobe mogu sresti na netu, ali me nisu baš ozbiljno shvatili, uglavnom su mislili da preterujem. Najgore je nametati sebi krivicu zbog toga, jer nismo svemogući i ne možemo baš svakoga dobro proceniti samo preko dopisivanja. I na to moje jedno negativno poznanstvo, došla su tri smešna i zabavna i deset dobrih. Ne prepuštaj se paranoji. Samo treba biti pažljiviji. Pogotovo ako si žena, kada su muškarci u pitanju.
eto moja najnovija iskustva potvrđuju sve ovo
u vezi paranoje. osobe mogu bit skroz izluđene. nisam vjerovao dok mi se to nije desilo sa bliskom osobom. ne da nisam vjerovao nego sam ajd imao direktno iskustvo preko nekog. srao sam dugo po drugom forumu i svašta je bilo tamo. i kad sam se napokon skinuo osoba se zakačila. ljudi zbog svoje naravi mogu bezveze nastupit i onda neko potraži neku trun razumjevanja po tim forumima
iznosi emocije, pokazuje ranjivost i traži pažnju. i onda ti dugogodišnji forumaši koji su zakačeni za takav način komunikacije osjećaju se ko ribe u vodi jer im realni život pati baš zbog toga. možda je svako od nas sa takvim trunom mazohizma u sebi bla bla ali govori o ljudima koji zaglibe. usto ako su inteligentniji a tu intligenciju koriste za manipuliranje itd itd onda se rađa virtualna nakupina zla. nitko nije pošteđen toga. grozno je vidjeti koliko ti netko drag može tako najebat. naravno da si je svako sam kriv ali ipak....
i mislim da se stvari nekako sve više ubrzavaju općenito i ti forumi su postali nakupina nagomilanih potiskivanih osjećaja, razmišljanja a ljudi je da ti se smuči kakvih mozgova ima.
kad sam počeo pisati na drugom forumu i sam sam bio u nekoj promjeni. al sad kad vidim i dalje je taj "moj" osjećaj za neku pravdu i dobrotu dominantan. valjda jer sam vaga nisam nit išo barit nit imao skrivenih namjera. ko dijete koje počinje hodat i čudi se svemu. to je što je. ispalo je da sam privukao ljude i te svoje ideje, učenja, razmišljanja su imala efekte na ljude. bile su proizašle iz nekih mojih promišljanja i osobnih iskustva i želje da ljudima podjelim "sreću". ma i srao sam svašta. nekad se ipak možemo promjeniti. na kraju sam jbga shvatio čega sve ima. i uvijek je tako. daleko da sam bezgrešan il što ja znam. ali svjesno ić nekog rasturat kako bi se napio krvi....
najvjerojatnije više nikad ne mislim pisat po tim pizdarijama. nezgodno je reć da žalim što se sve dogodilo tj. što se dešava al forum nije zdravo mjesto, nije ni neka konkretna materijalnost, realnost, opip. možda se nađe neka oaza gdje možeš nešto komentirat bez ikakvih očekivanja al mislim da na forumu to tako ne ide. previše raznih etera, astrala, krcaplca...
tako da treba ić u život, pokušat promjenit situaciju tako da se vidi da je generirana našom svješću/nesvješću. treba se znat komunicirat, snać snage da prihvatimo osobu koju volimo i koja nas voli i bit iskren koliko se može i prihvatit realan život. govorim o ljudima iznad dvajstpet godina. mlađi ljudi zakačeni za forum, žao mi je. rijetki su koji iskreno traže. ima ih i nadam se da će naći svoju osovinu i samoautoritet. ljudi koji zaista žele pomoći, ima i takvih al tu stvarno moraš biti oprezan. osjetiti realnu osobu sa iskustvom i bez očekivanja.
jbga, učimo dok smo živi i dok si to dozvolimo. misliti srcem i inteligento tu misao "provoditi" da bi od nas nastali ljudi.
Nekako si mislim dok ne je..... ne znaš čega ima. Šokantno je upravo to da ne vjeruješ kako to postoji. Jednostavno ne vjeruješ i pitaš se - jesam li ja normalna?
Enči, jako me zanima koji je to tvoj model bio.
Ali možeš svašta naučiti i saznati na forumu s normalnim ljudima. I priznajem da su mi jako dragi, većina njih.
Nikada se nisam šalila, stvarno sam mislila. Jesam u životu pročitala i komplet Hegela i komplet Kanta i komplet.......ali vječno banirani Pakleni Kraj je onaj koji me je u dva upisa naučio kako se na to gleda. Čovjek je profesionalac i stručnjak za to. Dakle, postala sam bogatija i to značajno.
Vi ste mi pomogli u ovoj situaciji. Isplati se. Ne kažem da opet neću natrčati. Nije da mi je sve jasno u ovakvoj situaciji, bolje rečeno, nije mi ništa jasno.
No, čovjek može prepoznati samo ono što sadrži u sebi.
I zato mi je drago što nisam prepoznala.
Obrazovan, pristojan i načitan čovek koji učestvuje u ozbiljnim filozofskim, političkim i književnim diskusijama, pesnik, pisac, prevodilac. A manijak koji ti preti da će te silovati i ubiti dok te ne dovede na rub očaja i straha i nemoći i - onda te pusti da odeš. Nije sa ovog foruma - da se ne plašiš bez razloga.
Quote:
Nije da mi je sve jasno u ovakvoj situaciji, bolje rečeno, nije mi ništa jasno.
Nemaš šta previše ni razmišljati o tome. Cure koje su upoznale gore pomenutog manijaka i ja smo isto provele nekoliko nedelja zgražavajući se i užasavajući, a onda naprosto zaboravile psihopatu. Ne vredi o takvim ljudima ni razmišljati.
Meni je to bio prvi susret sa zaista poremećenom osobom, sa kojom nije moguće suvislo komunicirati. Bilo je zastrašujuće. Ali poučno.
mislim da se radi o toj osobi. al dobro, nije dobro ni širit famu. s tim da je tip vjerojatno i "pokupio" koju. traži onu "bolnu" točku koju neke žene imaju jer se nisu sasvim našle (a ko je?) pa misle da će to moć na forumu. bla bla...
plus karta na seskualnost itd itd...
mislim da se ljudi prepoznaju kroz takve ljude. svoju dark stranu. pa ko živ ko mrtav