Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija
Korisničko ime
Lozinka

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2008., 00:51   #1
Crni Pajo Patak
Drop Dead

Crni Pajo Patak Avatar

Registracija: Jan 2008.
Marihuana kao lijek?

Evo ja imam viće psih. poremećaja, bio sam kod dva psihića i to na jako kratko i rekli su mi samo ono šta sam već znao i to skraćeno, nezainteresirano..jedan je čak zaspao tokom seanse (300kn/45min) dok sam ja mlio i srao o traumama i prisilnim mislima.
NJIH BOLI GOLI K. I NEMOGU NIKOME POMOĆI
ja mislim da imam težak poremećaj ličnosti/depreseiju (nasljednju koja u kraćim,a najčešće dužim epizodama traje od moje 15-e znači već 7-8 godina)/opsesivno-kopmpulzivni poremećaj/anksioznost od svih mogućih budučnosti/izuzetnu mržnju prema većini ljudi koje sam upoznao in d lajf...da nedužim

Nekih pola godine sam intezivno/svakodnevno pušio marihuanu u većim količinama, ne kao planiranu terapiju nego izlaz iz trenutačne situcacije..uskoro sam se našao sam u sobi kako pušim 5-6 jointa za redom i NE OSJEĆAM se bolje, srce mi i dalje lupa, anksioznost me pere i muče me moja standardna sranja i još gore..jer sam hipersenzibilan pa me pogađaju "pizdarije"..

Jel ima netko sa sličnim iskustvom ili savjetom?
Crni Pajo Patak is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 01:12   #2
jebe se non
duplozof

jebe se non Avatar

Registracija: Nov 2007.
zasto pusis kad ti smeta?

btw.kad san lose volje ne pase mi pusit,samo kad sam dobre
nekad sam pusija puno,danas malo ili skoro nimalo
ne zbog volje nego jednostavno me prosla ta furka nekako
Old 10.01.2008., 03:05   #3
JuroJuro
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Marihuana ti moze vise naskoditi nego pomoci kad je psiha u pitanju. Ali je super ako te muce nocne more, zapalis 2 sata prije spavanja I neces nista sanjati tu noc.
JuroJuro is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 11:35   #4
vrrrlet
Kroz planine, brda i gore

vrrrlet Avatar

Registracija: Oct 2007.
Čuj, ako imaš težih psihičkih problema, marihuana je zadnje što ti treba. Čak te može opako sjebati ako imaš predispozicije.

Marihuna je za zdrave ljude koji su odlučili malo pobolesniti.

Zašto ljudi ne čitaju o drogeštinama prije nego ih odluče ubacivati u sebe?

Ako se ne osjećaš bolje, zašto je pušiš; trošiš lovu, pluća, a i trenutni zakoni nisu nimalo tolerantni.

Ne suditi o psihićima na osnovu dva komada, ne suditi o ženama na osnovu dve veze....ajd' drž se!
vrrrlet is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 10.01.2008., 14:05   #5
betiboop
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
ja obozavam maru ali kad mi smeta je se klonim, toliko je postujem da ne dozvoljavam da mi se zgadi

marihuana za vrijeme crnih perioda odnosno depresije je strogo nepreporucljiva opcenito je totalno promaseno koristiti bilo koji opijat kao izlaz iz neke situacije, samo ces se vise zabiti u tu situaciju i jos teze izvuci. marihuana sluzi kad si bezrazlozno uznemiren a ne s razlogom. dakle, kad mislis da je neki problem veci od tebe a u biti to nije. kad problem je veci od tebe, mara ce ti to jos samo bolje nacrtati i nastavices bjezati od tog problema umjesto da ga rijesis ili skupljas resurse za njegovo rjesavanje.

nadji psihica koji je malo napredniji i zainteresiraniji za svoj posao. i neki ljudi jednostavno nisu predodredjeni za marihuanu. ko sto ja nisam recimo za bombone. drukcije smo svi fizicki skrojeni. probaj s jogom.

inace, cula sam da trava kod nekih ljudi moze izazvati shizofreniju.
betiboop is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 15:03   #6
Cocaine Nights
Perfect Tranquility

Cocaine Nights Avatar

Registracija: Apr 2006.
Droge općenito mogu izazvati jaki emocionalni odgovor kod osoba koje je koriste pa samim time i moguću anksioznu, depresivnu ili psihotičnu epizodu kod osobe koje za to imaju predispoziciju.

Kad se govori o marihuani kao lijeku, govori se u kontekstu smanjivanja mučnine, bolova kod kroničnog artritisa, smanjivanja očnog tlaka kod glaukoma i dr. i to pod kontrolom liječnika! Međutim kod psiholoških problema se uglavnom ne koristi, pošto na različite ljude emocionalno utječe različito, kao što i na istog čovjeka može različito utjecati, ovisno o kontekstu uzimanja i trenutnom psihičkom stanju, pa bi po tome bila prilično nepouzdani lijek. Neke može smiriti, dok druge dodatno iziritirati. Ukoliko opažaš da ti smeta, nemoj više konzumirati.
Old 10.01.2008., 15:17   #7
kuroishijin
Registrirani korisnik

kuroishijin Avatar

Registracija: Jul 2005.
I ja se slažem da ju ne bi trebao koristiti.

Prije par mjeseci sam čitao članak o povezanosti konzumacije trave i pojave mentalnih problema kod osoba koje su imale određene nasljedne predispozicije za iste...uglavnom nije tako bezazlena za sve ljude.

PS. ja bih počeo sa redovnim fizičkim treninzima čisto da se malkice trgneš iz učmalosti...
kuroishijin is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 15:17   #8
čovječica
Registrirani korisnik

marihuana potencira stanje u kojem se čovjek nalazi. dakle ako si depresivan bit ćeš još depresivniji, ako si dobre volje bit ćeš još bolje. jednostavno.
godinama sam je pušila i onda kad su me stigle obaveze i napetost koja ide s njima javljao mi se osjećaj paranoje kad bi zapalila. i tako sam prestala (nije bilo krize )
čovječica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 16:46   #9
vrrrlet
Kroz planine, brda i gore

vrrrlet Avatar

Quote:
čovječica kaže: Pogledaj post
marihuana potencira stanje u kojem se čovjek nalazi. dakle ako si depresivan bit ćeš još depresivniji, ako si dobre volje bit ćeš još bolje. jednostavno.
godinama sam je pušila i onda kad su me stigle obaveze i napetost koja ide s njima javljao mi se osjećaj paranoje kad bi zapalila. i tako sam prestala (nije bilo krize )
Ne baš...svaka tvar, od hrane do droge, djeluje malčice drugačije na svakoga od nas. Osim toga, tu je i psihološki moment uvjetovan zrelošću osobe te njenim socijalnim talogom. Također, razne trave različito djeluju.

Psihički sjebane osobe, te one koje su imale shizofreniju u obitelji, nikako se ne bi trebale zajebavati s travom, jer imaju mnogostruko veće šanse za popizditis nego ako je ne konzumiraju (uglavnom se to manifestira do 25-te).

Neodrasli mužjaci također ne bi trebali pretjerivati, jer se THC taloži u testisima, te dužim konzumiranjem može dovesti do oštećenja spermija odnosno neplodnosti.

Trava može služiti kao antidepresiv, ali valja imati na umu da se problem niti travom, niti tabletama, a niti alkoholom ne rješava nego odgađa ili čak produbljuje.

Fizičku ovisnost ne izaziva. Psihičku može kod osoba sklonih ovisnostima bilo koje vrste (kao npr. internet).
vrrrlet is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 17:56   #10
betiboop
Registrirani korisnik

Quote:
vrrrlet kaže: Pogledaj post
....
Fizičku ovisnost ne izaziva. Psihičku može kod osoba sklonih ovisnostima bilo koje vrste (kao npr. internet).
potpisujem sve, pogotovo ovo zadnje. takvi su ovisni i o cokoladi pa im i cokolada u tim kolicinama moze nekako naskoditi.

najzadnje sto sam citala o THC-u je da se moze koristiti u suzbijanju alzheimera, to ovako s interneta neki bezveze podatak, ali i ja sam to intuitivno osjecala da moze posto marihuana smiruje mozak a ne zatupljuje.
betiboop is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2009., 22:14   #11
swatchhh
Banned

Registracija: May 2009.
kod kronove bolesti sigurno pomaze.proljevi nestanu ko rukom odneseni,apetit se vraca i nestaje depresija.imam krona 20god. a pljugam negdje oko 15god i nema tog zakona koji ce me sprijeciti.
swatchhh is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 18:10   #12
marko aurelije
Registrirani korisnik

a da umjesto marice probaš sa nekom tjelesnom aktivnošću( npr.joggiranje)moj osobni stav je da marihuana ne može pomoći kod psihe..no puštam svakom na volju dq odlući
marko aurelije is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 22:31   #13
filter
Registrirani korisnik

filter Avatar

Registracija: Oct 2008.
meni je "pomagala" dvije godine. svakodnevno.
pa su me odjednom poceli pucati filmovi da sam mrtva ili da cu ubzo umrijeti.
sta je najgore sama trava je pojacavala taj dozivljaj.
nazalost. smrc.
a dvije godine me je toliko usrecivala. moje najvece "oruzje" od svakodnevnih problema se okrenulo protiv mene. jos zalim za dobrim dimom. ali nista od toga strah me reakcije.
filter is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 02:52   #14
maher18
ježić

maher18 Avatar

mara je depresor i halucinegen, ovisno kolko se nasaugaš, i koliko često. i nije svejedno jel si uzel panj s nekog zagorskog polja ili dobavio fini skunk. najprije te ožeže po plućima, ustima, a onda po mozgu. ima oficijelnog dronabinola, ali baš ne za rješaavanje psihičkih tegoba.
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:07   #15
fra_dinko
Registrirani korisnik

fra_dinko Avatar

Kanabis ima različita svojstva, nekima paše, nekima ne paše. Neki od kanabisa doslovno popizde, neke puca paranoja, neki zaspe, neki se zajebavaju...
Meni osobno kanabis paše da se opustim s jednim dobrim jointom skunka kad se vratim s posla i zaboravim na sva suvišna pitanja u glavi. No kad previše pušim, osjećam se lijeno, zaboravljivo i neproduktivno. Nije dobro previše pušit jer ne možeš od toga biti produktivan i zadovoljan sobom. Kad bih ja pušio 5-6 jointova za redom vjerojatno bih bio preubijen da bilo što radim. Najbolje mi je pušit poslije posla ili prije spavanja uz neki dobar film.

Fizička aktivnost i vježbanje je uvijek dobra metoda - u zdravom tijelu zdrav duh.
fra_dinko is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:20   #16
bezsmisla
Registrirani korisnik

bezsmisla Avatar

Registracija: Dec 2008.
Marihuana je za ljude koji su veselog duha i za ljude koji vole slobodu...posebno je atraktivna za ljude koji ne vole autoritet jer ga marihuana ruši i koji rade po svom. Ako nisi rascistio glavu sa pizdarijama vrlo je vjerojatno da ces se zbedirati i da ces brijati da su svi protiv tebe, a ak si veselog duha i gledas na zivot veselo onda ce biti jebena zajebancija i smijalica.
bezsmisla is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:37   #17
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:
bezsmisla kaže: Pogledaj post
Marihuana je za ljude koji su veselog duha i za ljude koji vole slobodu...posebno je atraktivna za ljude koji ne vole autoritet jer ga marihuana ruši i koji rade po svom. Ako nisi rascistio glavu sa pizdarijama vrlo je vjerojatno da ces se zbedirati i da ces brijati da su svi protiv tebe, a ak si veselog duha i gledas na zivot veselo onda ce biti jebena zajebancija i smijalica.
kaj je vama, kaj je to besplatni oglasnik za marokanca i afganca, aloooo!
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:43   #18
bezsmisla
Registrirani korisnik

bezsmisla Avatar

Registracija: Dec 2008.
Quote:
maher18 kaže: Pogledaj post
kaj je vama, kaj je to besplatni oglasnik za marokanca i afganca, aloooo!
Ne, dapače....ja ga ne preporucujem nikome...a pogotovo ne ljudima koji nemaju sredjenu glavu. Ali jedna stvar je realna, a to je da marihuana zdravoj i veseloj osobi nemoze odmoci.
bezsmisla is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:50   #19
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:
bezsmisla kaže: Pogledaj post
Ne, dapače....ja ga ne preporucujem nikome...a pogotovo ne ljudima koji nemaju sredjenu glavu. Ali jedna stvar je realna, a to je da marihuana zdravoj i veseloj osobi nemoze odmoci.
da, ali je može nakon nekog vremena pretvoriti u mlitavu, emocionalno tupu i bezvoljnu osobu.
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 14:54   #20
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

marihuana je OK za sve psihički stabilne ljude. obzirom kako je autor teme sam sebe opisao rekla bih da marihualan za njega nije najbolji izbor.
i da, vjerujem da je super za chronovu bolest - momentalno stopira rad probave barem na mene tako djeluje
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja