Imamo jedno pitanje
Naime, imamo mikrofon (Philips SBC MD110, ako treba model) i kad ga priljučimo u komp, uopće ga ne prepoznaje. Pokušavale smo nešto u Control Panelu, tamo pod Playback sound smo ubacile microphone i balance nam nije uvažena (ne znamo kako reći... siva je, a trebala bi kao biti crna). Na Netu smo tražile nešto, al nigdje ne piše kako instalirati za xp (ili nismo uspjele pronaći). Možda je sve ovo sad komplicirano, al ugl. kako instalirati mikrofon?
Mikrofon se stavi u Mic In port na zvučnoj kartici, bila ona integrirana ili ne. Ako je riječ o novom kompu taj će će priključak nalaziti na sprednjoj strani kompa, inače će biti odiza pored Line Outa(tamo gdje ste priključile zvučnike) i Line In - a(tamo gdje možete priključiti druge audio komponente).
Zatim:
Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Volume (prva kartica) -> Device Volume -> Advanced.
Options -> Mixer Device -> Input
Stavite kvačicu na Microphone
Zatim zatvorite taj mali prozor, i u postavkama ćete vidjeti microphone. Maknite kvaćicu od Mute.
Pojačajte zvučnike i spremne ste. Ako mislite da ne radi, prije novog posta, pojačajte zvučnike do kraja i uperite mikrofon do samog zvučnika. Ako nema interferencije, rado ću vam još pomoći.
Mikrofon se stavi u Mic In port na zvučnoj kartici, bila ona integrirana ili ne. Ako je riječ o novom kompu taj će će priključak nalaziti na sprednjoj strani kompa, inače će biti odiza pored Line Outa(tamo gdje ste priključile zvučnike) i Line In - a(tamo gdje možete priključiti druge audio komponente).
Zatim:
Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Volume (prva kartica) -> Device Volume -> Advanced.
Zatim zatvorite taj mali prozor, i u postavkama ćete vidjeti microphone. Maknite kvaćicu od Mute.
Pojačajte zvučnike i spremne ste. Ako mislite da ne radi, prije novog posta, pojačajte zvučnike do kraja i uperite mikrofon do samog zvučnika. Ako nema interferencije, rado ću vam još pomoći.
sretno
Da, probale smo sve to i ne funkcijonira, kao da uopće mikrofon nije priključen. Evo sad smo i skroz pojačale zvučnike i mikrofon uperile skroz do njega, uopće ne reagira.
Ne znamo više šta da radimo...
Molimo vas pomozite nam nekako
Da, probale smo sve to i ne funkcijonira, kao da uopće mikrofon nije priključen. Evo sad smo i skroz pojačale zvučnike i mikrofon uperile skroz do njega, uopće ne reagira.
Ne znamo više šta da radimo...
Molimo vas pomozite nam nekako
instalirat nove drivere od zvucne kartice il maticne ploce ak je zvucna kartica integrirana
instalirat nove drivere od zvucne kartice il maticne ploce ak je zvucna kartica integrirana
Ne kužimo te baš... Aaaal nam zvučna kartica nije baš u najboljem stanju, do zvučnika nije 100%... Jer nekad kad slušamo nešto čuje se, al preko toga počne šuškat nešto...
Tako da namjeravamo zvučnu karticu promjenit, al ne kužimo baš te informatičke izraze kao "integrirana" i tog tipa, pa ako je nešto važno ne bi ti bio problem da nam objasniš?
Pusica!!!
Quote:
zubagonivincenta kaže:
To s mikrofonijom baš i nije dobar test.
Probajte ovako: Control Panel>Sounds and Audio Devices>Voice>Test hardware>
dalje slijedite upute programa.
Da, probale smo i to, al kad pričamo na mikrofon, apsolutno ništa ne čujemo niti se miče ono zeleno (osim kad pomičemo onu glasnoću), al kad kliknemo next ide dalje... Ono što se trebaju zvučnici testirat jel čujemo sebe itd. isto ništa ne čujemo, al na kraju testa nam kaže da je sve u dobrom stanju i da sve radi kako treba....??
Zadnje uređivanje Glupačice na kvadrat : 11.01.2008. at 13:09.
Reason: Zaboravile smo napisat još nešto
Drage naše ****** na kvadrat! Nekako mi je nepristojno napisati puni nick name.
Za test playbacka. Pretpostavlja se da ste uradile kako vam je Ninojoj napisao.
Ipak da se malo vratimo unazad. Ne mora, ali može biti zvučna kartica. Isto vrijedi i za drivere.
Ja bih krenuo drugim redoslijedom.
Ako vam zvučnici rade, a čujete uz to i nekakvo šuškanje ili krčanje, ja bih prije posumnjao na kontakte i ispravnost kabla. Možda da krenemo korak po korak.
Najbolje bi bilo da sve odspojite i ponovno spojite po redu. Prvo spojite zvučnike i to na stražnju stranu kompjutora. To je onaj zeleni utkač na kraju žice koja vodi na pojačalo. Njega uključite u utičnicu za audio izlaz na stražnjoj strani kompjutora. To je ona zelena utičnica. Pazite da sjedne do kraja. Sada probajte pustiti bilo kakvu glazbu koju imate snimljenu na kompjutoru i mijenjajte jačinu zvuka pomoću potenciometra na pojačalu i softwerski, tj. putem Control Panela kako vam je Ninojoj opisao. Ako to fukncionira bez krčanja onda idemo dalje.
Ako vam se pri Test Hardware ne pomiče oni zeleni (ili žuti) pokazivač znači da zvučna kartica ne prima signal. A ti si rekla da se ne miče. Znači da signal ne dolazi kamo bi trebao.
Zato bi se ja u ovom trenutku zapitao, da li mikrofon radi? Pretpostavljam da netko vašeg ranga ima mp3 player ili discman, pa probajte utaknuti zvučnike u mp3 i vidite da li to funkcionira.
Zatim:
sretno
Ja imam isti problem i ja uopce nemam microphone kad stavim input uopce mi ne pise microphone..
upomoć! ja sam dobila hamin DM-20 mikrofon,priključila ga (pravilno sam ga priključila) pokušala to sa panelom i testirala sam ga i komp mi nije detektirao glas... sta da radim?