Lokacija: Churning sea of Absu, place of weeping death (Kaštel Sućurac)
Dial-up....dual-boot
Stjecajem nekih okolnosti dok sam umrežavao komp za LAN sam morao instalirati Win2000 na sistem koji inače radi na XP Pro. Kada sam pokušao poslije toga bootati računalo sa XP-a, nisam mogao. Ok, petljaj tamo, petljaj vamo, repairam XP. Međutim, dok su se repairali izbrisali su mi sve dial-up connectione. Sada kada idem na Add new connection ne daje mi da kreiram link na internet preko modema (US Robotics 56k, eksterni), ostaje samo opcija Connect using a broadband connection that is always on. Računalo normalno komunicira s modemom kada pošaljem query i u Device manageru je modem ok instaliran. Nemam volje raditi format c:\autotest koji će mi Neno preporučiti odmah (), pa su savjeti dobrodošli.
Drugo pitanje...kako maknuti Win2000 sada kada imam dual-boot a da ne ostane nikakvih rezidentnih fileova, te da maknem odabir OS-a za boot?
P4 1.7
Intel D845PESV
256 DDR
Asus FX5600
WD 80 GB
D-link 530TX mrežna (kriva za sve ovo)
pa ako si dizao win2k, vjerojatno si ih morao staviti na drugu particiju, pa jednostavno mozes tu particiju format x: (gdje x oznacava na kojem su ti disku win2k), a onda mozes ili iz win xp-a ili iz DOS-a otvoriti boot.ini i tamo brises ona 2 reda u kojima se spominje win2k!!! a za ovo s modemima, probaj reinstalirat drivere, ali teko nakon sto ove prijasnje potpuno maknes...
Lokacija: Churning sea of Absu, place of weeping death (Kaštel Sućurac)
Probao sam jučer to sa driverima, ne ide. Opet ista stvar. Installing/uninstalling device također ne pomaže.
Za Win2000 znam da mogu formatirati particiju, no pozicionirani su na najveću particiju (50 GB) koja je skoro full i zbog toga format te particije ne dolazi u obzir. Nema nekakav Win2000 uninstaller? Mislim da mogu pobrisati Win direktorij, documents and settings i program files, pa onda namjestiti boot.ini kako si mi savjetovao. Thx.
Arathorn kaže: Sada kada idem na Add new connection ne daje mi da kreiram link na internet preko modema (US Robotics 56k, eksterni), ostaje samo opcija Connect using a broadband connection that is always on.
Je i ja sam imao identičan problem - koji se javio nakon što sam repariro XP. E sad ja sam to rješio sa good ol' fashion format c:, ali ima jos jedna stvar pa probaj, probaj pouključivat sve servise u msconfigu, a ako to ne bude šljakalo, onda ništa drugo doli format c:
E sad neznam jel to slučajnost il' koji k., al ja isto imam US Roboticsa 56k, eksternog.
Izgleda da je, tako me je jebalo dok sam prije imao staru ploču i AMR modem. Znači probaj sa servisima, a ako ne - onda znaš šta ti je činiti.