Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Hardver
Korisničko ime
Lozinka

Hardver Hardverske teme, sve osim pitanja, problema i oglasa. Podforumi: stolna, prijenosna računala, periferija, overclocking, Tableti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.01.2008., 15:44   #1
pravas
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2007.
tv kartica...

ovako neznam jesam li temu na pravo mjesto otvorio ali molim da mi se pomogne....dakle moj tata oce kupit tv karticu za svoj komp koji je po meni sranje al eto....dakle on ima 634mhz proc,rama 384mb,grafa mx440....pa me pita dal moze to na taj komp...ja stvarno nezanm.....pa eto...mozda je neko zana.

hvala
pravas is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2008., 16:05   #2
taipan
Master of the VCR

taipan Avatar

Registracija: Jul 2007.
definitivno NE!

iako procesorska snaga i količina rama nisu toliko bitne ako uzmeš tv karticu koja ima hardwareski mpeg koder (a koje su inače skuplje), grafička je ta s kojom niti jedna tv kartica neće raditi. sve tv kartice traže dx9 i mediaplayer a to je s tvojom grafom neizvedivo...

grafičke tek od radeona 9550 i nvidije 5200 podržavaju dx9 koji treba tv karticama. istina, ako ti komp ima agp slot, mogla bi se kupiti nova grafička, ali to je uzaludna investicija jer ti komp stvarno ima dosta godina.... a vrlo je vjerojatno da bi s novom grafom trebao i novo napajanje - pa kad sračunaš tv karticu, grafu i napajanje... stvarno se ne isplati.

ali, kaži starom da već za od 2500-3000 kn može nabaviti solidan stroj (bez monitora) s kojim može normalno raditi i gledati i snimati tv.... jedino što se na takvoj konfi nećeš naigrati...

i još to na neku kredu 12 ili 24 mjeseca....

Zadnje uređivanje taipan : 14.01.2008. at 17:02.
taipan is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2008., 21:18   #3
pravas
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2007.
Quote:
taipan kaže: Pogledaj post
definitivno NE!

iako procesorska snaga i količina rama nisu toliko bitne ako uzmeš tv karticu koja ima hardwareski mpeg koder (a koje su inače skuplje), grafička je ta s kojom niti jedna tv kartica neće raditi. sve tv kartice traže dx9 i mediaplayer a to je s tvojom grafom neizvedivo...

grafičke tek od radeona 9550 i nvidije 5200 podržavaju dx9 koji treba tv karticama. istina, ako ti komp ima agp slot, mogla bi se kupiti nova grafička, ali to je uzaludna investicija jer ti komp stvarno ima dosta godina.... a vrlo je vjerojatno da bi s novom grafom trebao i novo napajanje - pa kad sračunaš tv karticu, grafu i napajanje... stvarno se ne isplati.

ali, kaži starom da već za od 2500-3000 kn može nabaviti solidan stroj (bez monitora) s kojim može normalno raditi i gledati i snimati tv.... jedino što se na takvoj konfi nećeš naigrati...

i još to na neku kredu 12 ili 24 mjeseca....

mx440 je jaca od fx5200 i ja sam kupio starom i radi bez brige

moze lock
pravas is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2008., 22:12   #4
Saskei
CoD2 Pro

Saskei Avatar

Registracija: Mar 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Saskei
Nisu ti bitna ta sranja sva... Ima san ja znaš koje sranje od kompjutera i čača mi je kupija tv karticu tzv. WinTV2000 i sve super radi. Pri stavljanju kartice pripazi da ti je spojena sa tvojim zvukom
Saskei is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja