Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.02.2008., 17:27   #1
Prilog sa tjesteninom?!?

Jel ima netko neki recept za umak uz tjesteninu...da bude brzo,fino,lako za napraviti??
Why_me is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 17:45   #2
Odmah mi je pao na pamet umak od rajčice...
Zdinstaš sitno narezan luk,podliješ sa rajčicom (sok ili koncetrat),može i malo pelata,voda,začini i kuhati na lagano 20ak min.Preko tijesta super!
Po ljeti stavim i tikvice,papriku,patliđane,gljive...što imam.

Ili na maslacu otopiti gorgonzolu,dodati vrhnje za kuhanje,parmezan,malo mlijeka ako je pregusto,sol,biber i lagano otopiti,preliti preko tijesta i dobar tek
bucek is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 17:52   #3
hvala idem probat
Why_me is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 17:54   #4
stavi malo češnjaka u to, začini paprom, peršinom i origanom, može bosiljka i korijandra ako imaš. također ako imaš malo dimljene slanine ili pršuta možeš baciti unutra
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 19:12   #5
a moze i s narezanim maslinama na kolutice, meni to bude rajski okus
bauble neu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 21:00   #6
Bože šta ja volim tjesteninu sa svim svačim
__________________
Kako mi je sladak.Presladak.
mujsapujsa is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 21:02   #7
evo jedan krasan stari topic sa umacima
a ima ih još
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 22:41   #8
..... i rezanci s makom
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 22:44   #9
prvo s pilećim paprikašom
onda s makom
i na kraju jastuk i tuhica
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2008., 10:18   #10
zelene tagliatele u bijelom umaku http://www.coolinarika.com/recept/ze...-bijelom-umaku
__________________
"Lifes to short to have on a bad outfit..."
I28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2008., 21:08   #11
Luk, češnjak, tuna, rajčica, maslinovo ulje, začini
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2008., 11:12   #12
evo provjereno, ali moraš u trgovinu za ovo: skuhaš gotovi umak od gljiva, u njega sipaš ono najmanje pakovanje vrhnja za kuhanje (1 dcl), narežeš šunkicu ili slaninicu ili salamicu na kockice i prepečeš na malu ulja, to sve skupa pomiješaš s tjesteninom, super. Ako ne voliš umak od gljiva iz vrećice pa ti sebi kuhaj...
nina g is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 18:36   #13
Quote:
bucek kaže: Pogledaj post
Odmah mi je pao na pamet umak od rajčice...
Zdinstaš sitno narezan luk,podliješ sa rajčicom (sok ili koncetrat),može i malo pelata,voda,začini i kuhati na lagano 20ak min.Preko tijesta super!
Po ljeti stavim i tikvice,papriku,patliđane,gljive...što imam.
Odlicna ideja.
Moja varijanta: zdinstam ogromni luk, dodam pelate (cijele ili u komadicima paradajze, konzervirane, a kad su u sezoni svjeze). Ako je prerijetko ili dalje kuham (s vise luka sos ce biti obilan i gust) ili dodam koncentrat paradajza.

Dodam bosiljak, timijan, cesnjak i prelijem po tjestenini. Kad je vec u tanjuru, naribam parmezan, biber.

Mesna verzija, prije nego sto stavim paradajz, izdinstam dobro mljevenu piletinu, puretinu ili junetinu. I onda dalje nastavim kao ovo prije. Samo dodam jace zacine.

Quote:
bucek kaže: Pogledaj post
Ili na maslacu otopiti gorgonzolu,dodati vrhnje za kuhanje,parmezan,malo mlijeka ako je pregusto,sol,biber i lagano otopiti,preliti preko tijesta i dobar tek

Prije vise od deset godina, dok sam jos zivjela u Zagrebu, ovaj recept je poceo biti moderan, par puta sam ga napravila. Nije da nije dobar. SVako voli masno i gusto. Ali taj recept stvarno nema nikakve logike (volim jela koncipirati: 1/3 protein, 1/3 povrce, 1/3 punozrni skrob).

Ovaj recept moze biti rijetki spas u zimsku noc, kad nemas nista drugo u frizideru. Inace steta upropastiti gorgonzolu. (koju obozavam jesti uz malo kruha i puno jabuka, kruske ili neke druge svjeze grickalice)
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 18:37   #14
Quote:
mujsapujsa kaže: Pogledaj post
Bože šta ja volim tjesteninu sa svim svačim
Naravno da je svi volimo.

Jos pogotovo kad nije al dente. Lijepo je prekuhamo, pa se pretovri u mekanu dezmekastu masu, pa cim je lijepo pojedemo, pocne nam se spavati i zadovoljni smo.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 18:52   #15
Quote:
Shtefitza kaže: Pogledaj post
Prije vise od deset godina, dok sam jos zivjela u Zagrebu, ovaj recept je poceo biti moderan, par puta sam ga napravila. Nije da nije dobar. SVako voli masno i gusto. Ali taj recept stvarno nema nikakve logike (volim jela koncipirati: 1/3 protein, 1/3 povrce, 1/3 punozrni skrob).

Ovaj recept moze biti rijetki spas u zimsku noc, kad nemas nista drugo u frizideru. Inace steta upropastiti gorgonzolu. (koju obozavam jesti uz malo kruha i puno jabuka, kruske ili neke druge svjeze grickalice)
e, pa u to vrijeme nije ni bilo druge gorgonzole u zg nego onih vindijinih trokuta a'la gorgonzola , koji sirovi imaju okus k'o da ližeš pljesnjivi zid u podrumu ...a kuhani obogačeni svime prije navedenim su davali odličan umak za paštu ili njoke, pa čak i rižu ...odlična studentska domišljica



....nego, svrbe me prsti da otračam svoju bivšu poslodavku, veliku biznisvomenicu ...na nekom domjenku - idemo ona i ja ; bife se sastoji od toplih predjela ribljih i vegetarijanskih, glavnih jela ribljih i mesnih, deserta za žlicu ili vilicu
- i ona si uzme od toplih predjela žlicu rižota s vrganjima i šeflju zelenih tagliatella s dimljenim lososom u bijelom umaku ...papa ona to, papa, sve pristojno, počisti cijeli tanjur , a kad je konobar odnio sa stola veli meni na uho "ovo je bilo ukusno, jedino mi se čini da je ona šunka na rezancima bila malo stara !"
__________________
Broomstick operator level A1

Zadnje uređivanje Madame Hooch : 08.02.2008. at 20:51.
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 20:41   #16
Sigurno su rezanci mirisali po staroj ribi.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 11:29   #17
imam gotovi uncle bens umak od gljiva i mažurana,hmm,nisam nikad to pripremao,mogu to sa špagetima?ali koliko se to pirja,taj umak,dal prvo njega stavim na tavu sa malo maslaca,pa onda šta još mogu dodati,koje začine...to bi danas za ručak pa molim što hitniji odgovor
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 12:00   #18
Tak se i meni u sushiju pricinjavala sunka
veruschka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 16:58   #19
tuna je super sa rajcicom, ali takodjer i sa vrhnjem za kuhanje. na ulju poprziti luka i cesnjaka, dodati tunjevinu i poprziti malo, zaliti bijelim vinom i pustit da krcka. dok malo ispari, zaliti vrhnjem za kuhanje i dodati zacina. ja volim staviti sol, bijeli papar, bosiljak. nekad cak i malo curryja. sjajno. pogotovo sa zelenom tjesteninom.
fat slut is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 22:52   #20
slusaj,najlakse i najfinije.maslinovo ulje zagrijes,stavis repove kozica ili skampa ako si pri parama.malo ih preprzis,dodas malo cesnjaka,potom malo bijelog vina i ribljeg temeljca.kad alkohol iskuha stavi tjesteninu te malo vrhnja za kuhanje.naravno prethodno zacinis.cini se komplicirano ali je u biti jednostavno i najbolje...
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 16:56.