Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.02.2008., 18:27   #1
Why_me
:D
 
Why_me Avatar
 
Registracija: Jan 2008.
Lokacija: Svugdje pomalo
Postova: 347
Prilog sa tjesteninom?!?

Jel ima netko neki recept za umak uz tjesteninu...da bude brzo,fino,lako za napraviti??
Why_me is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 18:45   #2
bucek
Registrirani korisnik
 
bucek Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 635
Odmah mi je pao na pamet umak od rajčice...
Zdinstaš sitno narezan luk,podliješ sa rajčicom (sok ili koncetrat),može i malo pelata,voda,začini i kuhati na lagano 20ak min.Preko tijesta super!
Po ljeti stavim i tikvice,papriku,patliđane,gljive...što imam.

Ili na maslacu otopiti gorgonzolu,dodati vrhnje za kuhanje,parmezan,malo mlijeka ako je pregusto,sol,biber i lagano otopiti,preliti preko tijesta i dobar tek
bucek is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 18:52   #3
Why_me
:D
 
Why_me Avatar
 
Registracija: Jan 2008.
Lokacija: Svugdje pomalo
Postova: 347
hvala idem probat
Why_me is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 18:54   #4
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,373
stavi malo češnjaka u to, začini paprom, peršinom i origanom, može bosiljka i korijandra ako imaš. također ako imaš malo dimljene slanine ili pršuta možeš baciti unutra
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 02.02.2008., 20:12   #5
bauble neu
ble ble ble
 
bauble neu Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: korak do raja
Postova: 76
a moze i s narezanim maslinama na kolutice, meni to bude rajski okus
bauble neu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 22:00   #6
mujsapujsa
vita jela
 
mujsapujsa Avatar
 
Registracija: May 2005.
Lokacija: Zgb
Postova: 9,587
Bože šta ja volim tjesteninu sa svim svačim
__________________
Kako mi je sladak.Presladak.
mujsapujsa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 22:02   #7
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,317
evo jedan krasan stari topic sa umacima
a ima ih još
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 23:41   #8
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
..... i rezanci s makom
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 23:44   #9
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,317
prvo s pilećim paprikašom
onda s makom
i na kraju jastuk i tuhica
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2008., 11:18   #10
I28
Registrirani korisnik
 
I28 Avatar
 
Registracija: Jun 2007.
Lokacija: Zg
Postova: 8,379
zelene tagliatele u bijelom umaku http://www.coolinarika.com/recept/ze...-bijelom-umaku
__________________
"Lifes to short to have on a bad outfit..."
I28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2008., 22:08   #11
TincH
Neregistrirani korisnik
 
TincH Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: da
Postova: 16,252
Luk, češnjak, tuna, rajčica, maslinovo ulje, začini
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2008., 12:12   #12
nina g
život je jedan
 
nina g Avatar
 
Registracija: Jan 2007.
Postova: 673
evo provjereno, ali moraš u trgovinu za ovo: skuhaš gotovi umak od gljiva, u njega sipaš ono najmanje pakovanje vrhnja za kuhanje (1 dcl), narežeš šunkicu ili slaninicu ili salamicu na kockice i prepečeš na malu ulja, to sve skupa pomiješaš s tjesteninom, super. Ako ne voliš umak od gljiva iz vrećice pa ti sebi kuhaj...
nina g is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 19:36   #13
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,531
Quote:
bucek kaže: Pogledaj post
Odmah mi je pao na pamet umak od rajčice...
Zdinstaš sitno narezan luk,podliješ sa rajčicom (sok ili koncetrat),može i malo pelata,voda,začini i kuhati na lagano 20ak min.Preko tijesta super!
Po ljeti stavim i tikvice,papriku,patliđane,gljive...što imam.
Odlicna ideja.
Moja varijanta: zdinstam ogromni luk, dodam pelate (cijele ili u komadicima paradajze, konzervirane, a kad su u sezoni svjeze). Ako je prerijetko ili dalje kuham (s vise luka sos ce biti obilan i gust) ili dodam koncentrat paradajza.

Dodam bosiljak, timijan, cesnjak i prelijem po tjestenini. Kad je vec u tanjuru, naribam parmezan, biber.

Mesna verzija, prije nego sto stavim paradajz, izdinstam dobro mljevenu piletinu, puretinu ili junetinu. I onda dalje nastavim kao ovo prije. Samo dodam jace zacine.

Quote:
bucek kaže: Pogledaj post
Ili na maslacu otopiti gorgonzolu,dodati vrhnje za kuhanje,parmezan,malo mlijeka ako je pregusto,sol,biber i lagano otopiti,preliti preko tijesta i dobar tek

Prije vise od deset godina, dok sam jos zivjela u Zagrebu, ovaj recept je poceo biti moderan, par puta sam ga napravila. Nije da nije dobar. SVako voli masno i gusto. Ali taj recept stvarno nema nikakve logike (volim jela koncipirati: 1/3 protein, 1/3 povrce, 1/3 punozrni skrob).

Ovaj recept moze biti rijetki spas u zimsku noc, kad nemas nista drugo u frizideru. Inace steta upropastiti gorgonzolu. (koju obozavam jesti uz malo kruha i puno jabuka, kruske ili neke druge svjeze grickalice)
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 19:37   #14
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,531
Quote:
mujsapujsa kaže: Pogledaj post
Bože šta ja volim tjesteninu sa svim svačim
Naravno da je svi volimo.

Jos pogotovo kad nije al dente. Lijepo je prekuhamo, pa se pretovri u mekanu dezmekastu masu, pa cim je lijepo pojedemo, pocne nam se spavati i zadovoljni smo.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 19:52   #15
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
Quote:
Shtefitza kaže: Pogledaj post
Prije vise od deset godina, dok sam jos zivjela u Zagrebu, ovaj recept je poceo biti moderan, par puta sam ga napravila. Nije da nije dobar. SVako voli masno i gusto. Ali taj recept stvarno nema nikakve logike (volim jela koncipirati: 1/3 protein, 1/3 povrce, 1/3 punozrni skrob).

Ovaj recept moze biti rijetki spas u zimsku noc, kad nemas nista drugo u frizideru. Inace steta upropastiti gorgonzolu. (koju obozavam jesti uz malo kruha i puno jabuka, kruske ili neke druge svjeze grickalice)
e, pa u to vrijeme nije ni bilo druge gorgonzole u zg nego onih vindijinih trokuta a'la gorgonzola , koji sirovi imaju okus k'o da ližeš pljesnjivi zid u podrumu ...a kuhani obogačeni svime prije navedenim su davali odličan umak za paštu ili njoke, pa čak i rižu ...odlična studentska domišljica



....nego, svrbe me prsti da otračam svoju bivšu poslodavku, veliku biznisvomenicu ...na nekom domjenku - idemo ona i ja ; bife se sastoji od toplih predjela ribljih i vegetarijanskih, glavnih jela ribljih i mesnih, deserta za žlicu ili vilicu
- i ona si uzme od toplih predjela žlicu rižota s vrganjima i šeflju zelenih tagliatella s dimljenim lososom u bijelom umaku ...papa ona to, papa, sve pristojno, počisti cijeli tanjur , a kad je konobar odnio sa stola veli meni na uho "ovo je bilo ukusno, jedino mi se čini da je ona šunka na rezancima bila malo stara !"
__________________
Broomstick operator level A1

Zadnje uređivanje Madame Hooch : 08.02.2008. at 21:51.
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2008., 21:41   #16
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,531
Sigurno su rezanci mirisali po staroj ribi.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 12:29   #17
kiksy
Registrirani korisnik
 
Registracija: Nov 2006.
Lokacija: daleko moje su misli već miljama...
Postova: 1,073
imam gotovi uncle bens umak od gljiva i mažurana,hmm,nisam nikad to pripremao,mogu to sa špagetima?ali koliko se to pirja,taj umak,dal prvo njega stavim na tavu sa malo maslaca,pa onda šta još mogu dodati,koje začine...to bi danas za ručak pa molim što hitniji odgovor
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 13:00   #18
veruschka
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2007.
Postova: 504
Tak se i meni u sushiju pricinjavala sunka
veruschka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 17:58   #19
fat slut
Odregistrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 18,687
tuna je super sa rajcicom, ali takodjer i sa vrhnjem za kuhanje. na ulju poprziti luka i cesnjaka, dodati tunjevinu i poprziti malo, zaliti bijelim vinom i pustit da krcka. dok malo ispari, zaliti vrhnjem za kuhanje i dodati zacina. ja volim staviti sol, bijeli papar, bosiljak. nekad cak i malo curryja. sjajno. pogotovo sa zelenom tjesteninom.
fat slut is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 23:52   #20
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
slusaj,najlakse i najfinije.maslinovo ulje zagrijes,stavis repove kozica ili skampa ako si pri parama.malo ih preprzis,dodas malo cesnjaka,potom malo bijelog vina i ribljeg temeljca.kad alkohol iskuha stavi tjesteninu te malo vrhnja za kuhanje.naravno prethodno zacinis.cini se komplicirano ali je u biti jednostavno i najbolje...
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 08:41.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger