"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
Naletio sam na neki topic na mmorpg portalu. Ekipa se svada jel gw2 vise "prilagoden" casual playerima ili hardcore spanerima. Kako to vec biva, pola ljudi tvrde jedno pola drugo, nekolicina nesto trece.
Kako se meni cini nakon sto sam procito ima nekih 6, 7 str. tih prepucavanja ... gw2 ce biti vjerojatno best choice na mmorpg trzistu za casual i semi hardcore ekipu.
Vice ekipa da nece biti "gear grind" kao sto je velika vecina mmorpga atm ...
Ma bas me bacilo u depru
Jedino to i radim kad igram, farmam i skupljam pare, grind usput do lvl capa i trosi pare na neku uber equip
Sve ovisi od definicije što je to "hardcore" igrač. Ako se misli na nekoga tko će samo velikim vremenom u grindanju imati prednost nad ostalima, onda ne, gw2 nije takav tip igre. Oprema nije toliko važna i nije teško sakupiti najbolju (barem što se tiče statsa na opremi).
Ali s druge strane hardcore igrač u smislu skilla i uvježbavanja s grupom u sPVP-u će uništavati "casual" igrače koji neće imati nikakve šanse protiv takvih.
Sve ovisi od definicije što je to "hardcore" igrač. Ako se misli na nekoga tko će samo velikim vremenom u grindanju imati prednost nad ostalima, onda ne, gw2 nije takav tip igre. Oprema nije toliko važna i nije teško sakupiti najbolju (barem što se tiče statsa na opremi).
Ali s druge strane hardcore igrač u smislu skilla i uvježbavanja s grupom u sPVP-u će uništavati "casual" igrače koji neće imati nikakve šanse protiv takvih.
Taj sistem ima i gw1, i to je super.
Operma je najmanje bitna, čak i ako recimo na heroja staviš nekakav šrot od staffa, s blesavim statsima, ako ima skillbar dobar, pawnat će, eventulano treba rune dobro posložti, i kada se stavi nekakv iole solidan staff, sve dalje je na skilovima.
i dobro je što jedan obični jeftini item, možeš smodati da ima statse kao neki uber skupi, za koji se grinda do besvjesti.
I PVP je bio ovakav, uvježbana iskusna ekipa satre casual igrače, jedna uvježbana PvE ekipa elitna područja čisti u roku ono sat vremena, dok casual igrači ne mogu preživjeti 5 minuta unutri. Ili se pate satima i onda zaginu...
Naletio sam na neki topic na mmorpg portalu. Ekipa se svada jel gw2 vise "prilagoden" casual playerima ili hardcore spanerima. Kako to vec biva, pola ljudi tvrde jedno pola drugo, nekolicina nesto trece.
Mene ti najviše zabrinjava najavljeni masovni dolazak WoW ekipe na GW2. Na koji god forum da dođem, tu je masa WoW ekipe koja planira igrat GW2, prate sve živo o igri i pišu nebuloze. Jednom su tako pizdili da koji kurac kak zeleni item može bit bolji od plavog i ljubičastog. Kad sam im dao link na članak o lootu u GW i GW2, onda su mi rekli da sam elitist.
Prekjučer mi kolega iz firme priča kak on i ekipa nemaju više kaj radit na WoW-u, da su u PvP-u prejaki jer imaju najjači gear i da im je dosadno i da će doć na GW2 igrat PvP. Trebala mi je sva mentalna snaga da se suzdržim od pucanja od smijeha. Nisam imao srca govorit mu kako će mu tu trebat skill, a ne gear.
Dođe mi da fakat napravim guild i pozovem masu WoW igrača. Da imam nepresušan izvor materijala za trolidbu.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
Koji si ti hejter xD
a ti tvoji kompici kaj tvrde da su zbog geara OP garant nisu na kraju sezone u top 5%
Svaka susa moze skupit pvp gear
podrzavam cinjenicu da ce ovi s wowa kaj nisu igrali gw bit ovce na klanju xD
U wowu mos bit statican cijelo vrijeme i neces krepat
u gw2 je druga prica i tu ce nastat problemi xD
Ne zaboravi da su i oni igrali MMORPG, i da će se vjerojatno znati prilagoditi.
Inače, sada next week kada bude beta (ako bude), ima mjesta za mene ako ćemo igrati negdje zajednički. Mislim da ću odigrati nekih 30tak sati )
Kaj se geara tiče, sumnjam da nemaju superpro opremu. Igraju tu slikovnicu već duže od 7 godina.
Kakav isti gear system kada sam pvp najnormalnije prašio u pve armorima i opremi? PvP oprema nema poseban pvp stat na sebi. Cijela igra nema poseban pvp stat.
Kako to misliš "ništa više"? Imaš opremu kao i svi drugi i peri. Kaj ti još treba?
sve je to meni ok. al di god odem ekipa prica o PvP, bilo to o gw ili gw2.
dode mi da pitam jel uopce ima PvE u ovoj prici
ono neki uber sjebani leet dngni di bez jebackog teamworka, neke naj opreme i srece jednostavno nemozes nista (il sl.)
ono kad nakon sto prodete dobijes neki opasan drop i ides lec u 6 sati ujutro sav sretan
...
nemam ja nista protiv PvP al uvijek mi je bio na drugom mjestu
RocknRolla s ekipom numero uno
koliko sam skuzio s QQ foruma, gdje visi pvp ekipa s GW1, pvp je losiji u gw2 nego u gw1, da je puno pojednostavljen, ali hvale pve, da je izvrstan
zivi bili pa vidili
sve je to meni ok. al di god odem ekipa prica o PvP, bilo to o gw ili gw2.
dode mi da pitam jel uopce ima PvE u ovoj prici
ono neki uber sjebani leet dngni di bez jebackog teamworka, neke naj opreme i srece jednostavno nemozes nista (il sl.)
ono kad nakon sto prodete dobijes neki opasan drop i ides lec u 6 sati ujutro sav sretan
...
nemam ja nista protiv PvP al uvijek mi je bio na drugom mjestu
RocknRolla s ekipom numero uno
Ne. GW2 nije takav tip igre, gdje ćeš raditi neki dungeon ili raid da bi dobio bolji item s kojim ćeš biti bolji od ostalih ili da moraš imati najbolju opremu da bi uopće išao u neki dungeon, pa nakon što se skupi najbolja oprema od tamo možeš onda ići u drugi gdje opet skupljaš najbolju opremu iz toga. To ne znači da neće biti teških stvari za završiti, ali one će ovisiti prvenstveno o spretnosti igrača i teamworku a ne o opremi koju imaju i nagrada neće biti bolji item nego drugačiji.
99% MMO se bazira na skupljanju što bolje opreme na tkz. gear trademill ali gw2 nije takav. Nekima se to neće sviđati koji su naviknuli na takav end game u drugim MMO ali nije ni svaka igra za svakoga.