Lokacija: svuda po malo,lijevo,desno,gore,dole,na marsu,na mjesecu,ispod palme,na dnu mora...
Ljuto u trudnoci?
Cure evo ja vec nekoliko dana jedem ljutu hranu,a sad mi palo na pamet...da li je ljuto stetno u trudnoci,moze li stetiti bebici?
kako mi ranije nije palo na pamet......
Pa kažu da nebi bilo pametno pretjerati s ljutim, možeš sve u nekim ograničenim količinama..obožavam ljuto, ali pazim da to nije baš onak ekstra jako ljuto i radim dosta velike razmake -npr. priuštim si ljuto jedanput u dva tjedna
koliko ja znam u trudnoći se ne preporučaju školjke - sirove, sirovo meso i riba... sve zbog one nesretne toxoplazmoze o kojoj se na više tema pisalo.
Iato tako sirovo voće i povrće i zbog iste bolesti, a i citomegalo virusa... trebadobro i temeljito prati.
ljuto ne smeta.
e, sad vi meni objasnite taj tijek misli po kojem bi ljuto moglo štetiti bebi?!
i zakaj bi ljuto štetilo, a štajaznam, slatko ne? il kiselo? ili slano?
niš ne šteti, može jedino bit nezgodno trudnici ak ima problema sa probavom/žgaravicom/uobičajenim probavnim gnjavažama kojima su trudnice sklonije
Meni paše ljuto i jedem ljuto i slano. Nije da jedem mađarski gulaš, al kulen može! A inače sam više slatki tip, al beba očito želi kulen i pršut. Čak mi je pomagalo dok sam imala mučnine, dok od slatkog dobijem žgaravicu.
Meni paše ljuto i jedem ljuto i slano. Nije da jedem mađarski gulaš, al kulen može! A inače sam više slatki tip, al beba očito želi kulen i pršut. Čak mi je pomagalo dok sam imala mučnine, dok od slatkog dobijem žgaravicu.
a vidiš, baš kulen, pršut i općenito suhomesnate proizvode ne bi smjela...
baš zbog toga što suhomesnati proizvodi nisu trmički obrađeni i to sirovo meso može sadržavati raznorazne parazite i još neke opakosti... ok, jučer mi je jedna veterinarka objašnjavala a se sve testira ali kaže da se može zadesiti svašta pa i više tog nego nam doktori kažu... tak da ipak koliko god voljela sve to fino, pazim i izbjegavam
A šta ja znam više! u početku sam bila sva izluđena s tim što se smije što nesmije, kolko puta prati salatu i šta ja znam, al mi se činilo da će to više štetiti mojim živcima i bebi nego ljuto.
E da, i nije toliko toxoplazmoza nego listerija, bar u sirovome ili loše opranome
ne u, nego na.
Uzročnik toksoplazmoze je parazit koji se na ljude prenosi putem mačjeg izmeta te nedovoljno kuhanim ili pečenim mesom. Najveći rizik od toksoplazmoze je u prvom tromjesečju trudnoće ili ako je majka inficirana prije trudnoće.U kasnijim fazama trudnoće nije toliko velika opasnost za plod. Infekcija toksoplazmozom može uzrokovati gluhoću, sljepoću, epilepsiju, oštećenje mozga, zastoj u rastu, prerani porod ili pobačaj. Ako mačka ne izlazi van iz kuće, mogućnost da je zaražena gotovo je nikakva, ukoliko ju ne hranite sirovim mesom. kopirano sa neta