kao sta naslov govori stalno me pojedine osobe ponizavaju.
stalno smisljaju komentare koje me ponizavaju u drustvu a posto ja nisam dobar u ponizavanju moze li mi neko dati savjet.
ako po mogucnosti nebudu kao npr ( odj*** iz mog zivota...) to znam sam izmisliti. ako moze da mi pomognete tako da neke ozbiljne stvari koje nisu dio nasih rijecnika kao npr( je** se, odje**, pu**) pomozite
stalno smisljaju komentare koje me ponizavaju u drustvu a posto ja nisam dobar u ponizavanju moze li mi neko dati savjet.
ako po mogucnosti nebudu kao npr ( odj*** iz mog zivota...) to znam sam izmisliti. ako moze da mi pomognete tako da neke ozbiljne stvari koje nisu dio nasih rijecnika kao npr( je** se, odje**, pu**) pomozite
po meni, takve osobe koje ponizavaju imaju tu potrebu, jer ih to uzdigne..
to hrani njihov ego. vjerojatno im fali samopouzdanja, pa si ga moraju na taj nacin naci.
a zasto se druzis sa takvim niskim osobama?
reci im da ti to njihovo blebetanje shvacas kao kompliment.
nedruzim se ja s tim ljudima nego se ti ljudi koji me ponizavaju druze sa ljudima s kojima se ja druzim.. ( nadam se da kuzite ) ja te osobe koje me ponizavaju pokusavam obici ali nikako zato trebam savjete kako da ja njih malo spustim na zemlju
a daj mi reci kojim te rječima ponižavaju.. jel zbog izgleda, odabira mjuze, stila, govora, štreber-ne štreber? i rec mi jel si još u osnovnjaku il srednjoj.
nedruzim se ja s tim ljudima nego se ti ljudi koji me ponizavaju druze sa ljudima s kojima se ja druzim.. ( nadam se da kuzite ) ja te osobe koje me ponizavaju pokusavam obici ali nikako zato trebam savjete kako da ja njih malo spustim na zemlju
Daj pojasni malo.
Na koji način te ponižavaju?
Što ti točno govore?
Tebe vjerojatno muči kako će ljudi s kojima se ti družiš reagirati na to što te, ovi s kojima se ne družiš, ponižavaju. To ne ovisi o tebi, pa nema koristi da time razbijaš glavu. Isfiltrirat će se ljudi koji su vrijedni druženja s tobom.
Ako sam nemaš potrebe i želje uzvraćati vrijeđanjem, nemoj ni učiti kako se to radi. Uostalom, ovi koji te vrijeđaju bi to jedva dočekali.
__________________ Be yourself, no matter what they say.
jednostavno ih ignoriraj, kada vide da te to "nedira" dosadit ce im i prestati ce..
neznam kako da objasnim ali svaku moju rijec izruguju.
pocnem pricat nesta odmah nadu neku zamjerku preobrnu je i onda me izruguju.
npr poceo sam jedan put pricat jednu zgodu sta se meni i frendu desila u gradu.
oni su odma poceli kao o pa mi smo mislili da je tu bilo necega intimnijeg joj koji kreteni.
tj sve preobrnu i stvaraju me kao negativca i na svakome me kutku pokusavaju osramotiti
oni su odma poceli kao o pa mi smo mislili da je tu bilo necega intimnijeg joj koji kreteni.
tj sve preobrnu i stvaraju me kao negativca i na svakome me kutku pokusavaju osramotiti
Meni to smrdi da te žele vrlo ružno isprovocirati ne bi li ti njima rekao nešto što će ih još više zagolicati...Već znam cijelu shemu što ti rade i uvjerena sam da ih ne vodi njihov smisao za humor nego malo zlobe...
Ali netko je gore rekao da navedeš koliko imaš godina, bit će nam jasnije i lakše ćemo te uputit...
Gle oni se ziher nece promijeniti. I prcat ce te stalno, tako da imas dvije mogucnosti. Odjebi frendove ili pocni raditi na sebi i svome karakteru. Moras shvatiti da su oni ti koji su kreteni u ovoj prici a ne ti. Kada to shvatis i kada si izgradis karakter kakav ti odgovara, manje ces se opterecivati ovakvim bockanjima. Cinis mi se kao jako mlad, tako da za "izgradnju" imas vremena.
Najgora opcija koju mozes napraviti je reci im da ti to smeta, vjeruj mi takvi tipovi ce te jos vise zajebavat.
Uloga žrtve u kojoj se ti nalaziš očito ti odgovara zbog nečega. Kada odlučiš da ti je dosta svega toga, sama ćeš pronaći rješenje i izlaz iz modela ponašanja kojega održavaš. Na forumu nećeš dobiti nikakvu pomoć, jer si i na forumu zato da potvrdiš svoj identitet žrtve a onda bi mogla 'steći' isto takve 'prijatelje' s kojima se i sada družiš.
Meni to smrdi da te žele vrlo ružno isprovocirati ne bi li ti njima rekao nešto što će ih još više zagolicati...Već znam cijelu shemu što ti rade i uvjerena sam da ih ne vodi njihov smisao za humor nego malo zlobe...
Ali netko je gore rekao da navedeš koliko imaš godina, bit će nam jasnije i lakše ćemo te uputit...
imam14 god i jako me to zivcira. jer pokazuju negativnu sliku o meni pred drugima
erm.. ja sam tu svatila da su te izrugivali (ona spika s tobom i tvojim frendom): koji peder...? ne želim bit nepristojna al ak sam to dobro shvatila... ja sam u osnovnoj bila jedna od tih krvnika.. poticala sam druge da bi bila faca u društvu... mogu ti sam reć da je taj moj "frend" sad najveća faca u srednjoj i nis to mogla vjerovat... ne želi me ni pozz i to s punim pravom. ak si još u osnovnoj taj problem najčešće nestane u srednjoj, ljudi se promijene. ti sad nemoj njih spuštat neg šuti, i van škole nađi frendove uvježbavaj svoj karakter, obrati pozornost i na stil, prepusti se mjuzi, nađi hobi koji voliš, posveti se nečem drugom i nekim drugim ljudima koji te zaslužuju, ove otpiči na kraju će oni ispast nestabilni debili.
Za početak bih trebao razgovarat sa njima ili barem sa jednim od njih, objasnit im da ti to smeta, ako to ne pomaže, u društvu trebaš biti malo oštriji kad dođe do takvih šala, dok si ti miran oni će zbijat šalu na tvoj račun i dalje, ako se počneš durit biće im još zanimljivije, zato moraš promijenit svoje stavove prema njima, pokazat zube na mudar način.
Obično ti koji ismijavaju druge nemaju načina da se dokažu društvu, to im je jedini. Ako i dalje ne prestanu mislim da ih trebaš otkačiti i naći bolje prijatelje.
Drugi su ti već dali savjete ali evo možda nešto konkretno.
Kad sljedeći put nešto pričaš i vidiš da oni to pokušavaju izokrenuti možeš reći nešto kao npr.'' Ja sam ispričao sve vrlo jasno, ali ti očito ne možeš pratiti priču ( ili izgleda imaš problema s razumjevanjem. ) ''
Ako ti kaže 'pa nije sve jasno', odgovoriš '' pa da, tebi izgleda nije'.
Kad te ponižavaju ili izokreću stavri probaj ga pitati 'a zašto si tako nesiguran pa pokušavaš ispast faca ponižavajući druge. Kaj ne vidiš da ispadaš smiješan i da ti se drugi smiju iza leđa. Aj ako hoće biti faca rasturi u nekom sportu ili rasturi matematiku ili nešto treće'.
Naravno ovo bi sve trabo reći smireno, u stilu...nisam ti ja kriv što nešto ne razumiješ. Ali budući da imaš 14 godina i to te sve pogađa ne znam možeš li to izvesti
Bolje pročitaj što su ti drugi napisali, moraš poraditi na svom samopouzdanju, i stvari se srede
cuj imas jos jednu mogucnost, prihvatiti njihovu igru i vratit im istom mjerom,
ali moras stvari okrenut u svoju korist i ne posustati! klin se klinom izbija. pa i ako te pitaju da li si okrenul koju zensku, ispricaj im da jesi i okreni i pitaj njih...dobaci im koju foru, nesto sto ce ih raspolozit prema tebi i sto ce ih
zabaviti.
ja mislim da se ti dečko forsiraš.
da ti je zapravo ugodno to ponižavanje.
jel ti netko rekao da si mazohist?...
ne znam....
ali probaj uzeti žilet u ruke i reži se po rukama i trbuhu.
mislim da bi ti to mogao postati novi hobi.