Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dječje zdravlje

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.03.2009., 12:29   #61
Quote:
Fida kaže: Pogledaj post
Evo sad zvala-dr Mrazovac pitala koliko je beba stara i tko je primijetio strabizam i gdje stanujemo i onda nas upisala već za 16-og.Nije ništ rekla da ne treba.Pa valjda će ju samo pogledat, kaj ja znam.Ma super da se tak brzo dođe na red, ustvari rekla je da je sve puno do jeseni al nas je ubacila...Sad još moram nazvat drugi broj za podatke djeteta i sve...Baš zvuči ugodno žena
ajde super.. meni je ona jako draga i stavrno je fina i mila zena i sve zna lijepo objasnit..mi imamo kod nje zadnju kontrolu u 5 mjesecu
__________________
Thenebra :broj godina pomnozi sa brojem koliko ti puta pas dnevno jede. i toliko vrecica moras imati sa sobom! znaci npr.. 2(godine) X 2(dnevno puta jede) = 4 vrecice
Wedding is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2009., 13:02   #62
Quote:
tropical kaže: Pogledaj post
a ja nikak da naručim dijete. nego fida na koji br zoveš za podatke?
Za podatke na 2388422-taj je broj i wedding rekla i odmah sam ih dobila (to sam zvala prvi put i sad opet za podatke moram).Pa probaj, ja sam ih stvarno dobila odmah-zvala sam oko 11.
Fida is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2009., 15:41   #63
Nakon specijalističkog pregleda bili kod pedijatrice koja je zinula kad sam spomenula nošenje naočala i izjavila da ona nikad nije čula da tako malo dijete nosi naočale
Netko je tu needuciran, čini mi se.

Kontaktirali smo jednog prijatelja koji vani radi kao oftalmolog i rekao nam je da se radi o malom djetetu i graničnom slučaju; neki bi liječnici prepisali naočale, a neki bi vjerojatno pričekali.
Mi smo se odlučili poslušati preporuku iz Klaićeve i sutra nabavljamo naočale
njuškica is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2009., 16:04   #64
Quote:
swanmia kaže: Pogledaj post
Dr. ju odbija pregledati jer nenosi naočale i sad smo u dilemi gdje ju odvesti na kompletnu oftamološku obradu jer ima smetnji(malo škilji) i jako je osjetljiva na svjetlo,često joj se crvene oči,savjeti su dobro došli,privatno ili koju bolnicu,koji doktor...
Evo ja vam mogu preporučiti Očnu polikliniku "Okulistički centar" u Španskom Drage Gervaisa 22 ili imaju polikliniku i negdje u Maksimirskoj još.
Maloga jepregledala dr. Gorana Pavičić, ona je specijalist dječje oftalmologijei već 20-tak godina radi sa djecom i jako je draga i strpljiva, ja sam malog vodila na pregled kad je imao 3.5 mj po uputi neuropedijatra radi neurorizičnosti - dr je uspjela obaviti kompletan pregled bez problema, mali nije ni zaplakao.
Cjema je 300 kn!
luna_08 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2009., 11:43   #65
Gdje kupiti naočale za bebe?
Danas gledala u Ghetaldusa u Klaićecoj gdje su imali samo jedan model koji malenoj nije odgovarao.
Ima li u ZG neka optika koja će imati okvire za bebe?
njuškica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2009., 10:28   #66
Lijep pozdrav!
Imam jedno pitanje.. dakle ovako, sin mi nosi naocale, dioptrija je - na desnom oku veca nego na lijevom, tu su jos i cilindri.. no to nije toliki problem dosada sam mu uvjek narucivala stakla u plastici, bas zbog tih cilindara i opterecenja na nos, naocale hoce nositi i s time nemam problema, no okviri su problem, posto je on naravno zivahan kao i svi 10togodisnjaci, stalno iskrivljije okvir, nenamjerno, u igri mu padnu, par puta je i slucajno sjeo na nih mislim razumijem dijete .. jedino sto nece da nosi onu trakicu (kaze da je ko Steve Urkel )

..sve u svemu trebam za preporuku okvire, ali stvarno izdrzljive okvire, cijena nije bitna samo da traju
unaprijed hvala na odgovorima
MaraSlavonska is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2009., 11:06   #67
Quote:
MaraSlavonska kaže: Pogledaj post
Lijep pozdrav!
Imam jedno pitanje.. dakle ovako, sin mi nosi naocale, dioptrija je - na desnom oku veca nego na lijevom, tu su jos i cilindri.. no to nije toliki problem dosada sam mu uvjek narucivala stakla u plastici, bas zbog tih cilindara i opterecenja na nos, naocale hoce nositi i s time nemam problema, no okviri su problem, posto je on naravno zivahan kao i svi 10togodisnjaci, stalno iskrivljije okvir, nenamjerno, u igri mu padnu, par puta je i slucajno sjeo na nih mislim razumijem dijete .. jedino sto nece da nosi onu trakicu (kaze da je ko Steve Urkel )

..sve u svemu trebam za preporuku okvire, ali stvarno izdrzljive okvire, cijena nije bitna samo da traju
unaprijed hvala na odgovorima
Titan flex i drzi ih optika Ćurin u maksimirskoj - muz je kupovao okvire pa mu je gazda pokazivao te okvire i sta je sve sa njima radio, jao, a ostale su citave, pigo ih je okreto, bacao
http://www.optika-curin.hr/dioptrijski_oio.php
__________________
Thenebra :broj godina pomnozi sa brojem koliko ti puta pas dnevno jede. i toliko vrecica moras imati sa sobom! znaci npr.. 2(godine) X 2(dnevno puta jede) = 4 vrecice
Wedding is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2009., 16:49   #68
Luna 08 hvala ti puno!
__________________
alboom and mia 1 & mia 2 :)
swanmia is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2010., 21:26   #69
TREBAM POMOĆ

izvinte na velikim slovima...hehe

nego prije godinu sam uzeo leće -0,75 diptrija i nisam ih nosio
sad nakon godinu osjecam kako se malo povecala dioptrija
e sad imam 2 paketa leća 500 kn sam tad dao
jel mogu ja staviti te leće iako mi se dioptrija povećala?
hoću vidjeti gore ili bolje sa njima?
_slatk_i is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2010., 21:04   #70
da dijete treba nositi naočale, jer će joj se tako osigurati dobar vid
Imaš optiu Ćurin u Maksimirskoj, Monok,Ghetaldus,
Optika "Horus" Zagreb Brezovačka Cesta 123 10000 01 / 6538-690
Adria-Tehna d.o.o. Zagreb Čretski Odvojak 12 10000 01 / 2341-515
Okulistički centar Zagreb Maksimirska 94 10000 01 / 2304-423
Optika Libra Zagreb Sveti Duh 57 10000 01 / 3779-596
Optika Optomed Zagreb Bukovačka 27 10000 01 / 2304-378
Optika Zola Zagreb Vojnovićeva 7 10000 01 / 4641-239
Optika Božić Zagreb Tratinska 22 10000 01 / 3821-961
Optika Horus Zagreb Klekovačka 30 10000 01 / 2992-169
Optika Kušić Zagreb Barčev Trg bb - Utrine 10000 01 / 6682-876
Optika "Dado" Sesvete Varaždinska 14 10360 01 / 2009-004
Lent11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 23:08   #71
Molim mame sa iskustvom neka podijele savjet!
Moj maleni ima 5 mj i nešto sitno..već neko vrijeme primjećujem da mu lijevo oko i zjenica nisu paralelni sa desnim,al prije je to bilo manje i nisam toliko pridavala pažnju.
Zadnjih dana baš se primijeti!

Lijevo oko mu je vidno manje od desnog i nekako mu bježi,kada primjerice gleda na jednu stranu onda mu je zjenica lijevog oka na sredini,dok je zjenica desnog oka u kutu.

Zvati ću pedijatra u ponedjeljak,al sad sam zabrinuta i ne znam što misliti...
Imam osjećaj da neće nikad taj ponedjeljak.

Može li se to ispraviti????

Zna li koja mama iz Splita za dobrog oftalmologa?
Corina26 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 23:12   #72
Quote:
Corina26 kaže: Pogledaj post
Molim mame sa iskustvom neka podijele savjet!
Moj maleni ima 5 mj i nešto sitno..već neko vrijeme primjećujem da mu lijevo oko i zjenica nisu paralelni sa desnim,al prije je to bilo manje i nisam toliko pridavala pažnju.
Zadnjih dana baš se primijeti!

Lijevo oko mu je vidno manje od desnog i nekako mu bježi,kada primjerice gleda na jednu stranu onda mu je zjenica lijevog oka na sredini,dok je zjenica desnog oka u kutu.

Zvati ću pedijatra u ponedjeljak,al sad sam zabrinuta i ne znam što misliti...
Imam osjećaj da neće nikad taj ponedjeljak.

Može li se to ispraviti????

Zna li koja mama iz Splita za dobrog oftalmologa?
Mene brine identično pitanje, samo moj malac ima 11mj.
__________________
A2009/M2012/M2014
wilmica_st is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 23:59   #73
Quote:
Corina26 kaže: Pogledaj post

Može li se to ispraviti????
Može:
a) vježbama,
b) naljepnicama u kutu naočala,
c) operacijom.
__________________

Unfortunately, in America, babies are not found in cola cans. I asked my mother when I was four and she said they came from eggs laid by rabbis. If you aren't Jewish, they're laid by Catholic nuns. If you're an atheist, they're laid by dirty, lonely prostitutes.
sun.shine is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 10:41   #74
Bog svima! Mi imamo problema sa strabizmom i pedijatrica nam je dala uputnicu za pregled kod oftalmologa. Zanima me ima li itko iskustva s time kod djeteta mladjeg od godinu dana s ob zirom da mi imamo samo 7,5 mjeseci pa mi bas i nije jasno sto se moze s tako malim djetetom I ako netko zna,gdje se bolje naruciti u klaicevu ili na rebro i kojeg doktrora bi preporucili
anse22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 10:55   #75
Quote:
anse22 kaže: Pogledaj post
Bog svima! Mi imamo problema sa strabizmom i pedijatrica nam je dala uputnicu za pregled kod oftalmologa. Zanima me ima li itko iskustva s time kod djeteta mladjeg od godinu dana s ob zirom da mi imamo samo 7,5 mjeseci pa mi bas i nije jasno sto se moze s tako malim djetetom I ako netko zna,gdje se bolje naruciti u klaicevu ili na rebro i kojeg doktrora bi preporucili
mi smo imali strabizam koji je bio lagan tj onaj prolazan, isli smo na Rebro kod dr Mrazovac (mali ima 3.5 god i jos se kontroliramo)
Uglavnom tako malom klincu ce kapat okice i onda mu sa nekim instrumentom (meni to izgleda kao tuba za gledanje uha) gleda dubinski oko tako da mu se priblizi + sto ce mu prislanjat lece sa dioptrijama i opet sa tim instrumentom gledat da vidi dal ima dioptriju - uglavnom pregled je ugodan, bezbolan, brz a ova dokica mi je super, smirena je i pazljiva sa klincima
__________________
Thenebra :broj godina pomnozi sa brojem koliko ti puta pas dnevno jede. i toliko vrecica moras imati sa sobom! znaci npr.. 2(godine) X 2(dnevno puta jede) = 4 vrecice
Wedding is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 11:51   #76
Moja Nina (2 godine i 10 mjeseci) ima dioptriju +3,25, prvotno joj je nalaz bio +4,00 .Dioptrija joj je utvrđena kad je imala 1 godinu, no doktorica nije žurila s naočalama, kao pričekat ćemo još malo. Naočale smo joj stavili u rujnu ove godine i moram vam reći da ih je ona super prihvatila, niti ih odbacuje niti joj smetaju. Štoviše, ona je imala strepotkok i stafilokok u oku, oči su joj non stop curile, a od kad smo stavili naočale više joj oči ne cijede gnoj i nalaz brisa je sterilan! Nju su naočale spasile.
__________________
Sutra je novi dan!
Trnc is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 11:55   #77
Quote:
Corina26 kaže: Pogledaj post
Molim mame sa iskustvom neka podijele savjet!
Moj maleni ima 5 mj i nešto sitno..već neko vrijeme primjećujem da mu lijevo oko i zjenica nisu paralelni sa desnim,al prije je to bilo manje i nisam toliko pridavala pažnju.
Zadnjih dana baš se primijeti!

Lijevo oko mu je vidno manje od desnog i nekako mu bježi,kada primjerice gleda na jednu stranu onda mu je zjenica lijevog oka na sredini,dok je zjenica desnog oka u kutu.

Zvati ću pedijatra u ponedjeljak,al sad sam zabrinuta i ne znam što misliti...
Imam osjećaj da neće nikad taj ponedjeljak.

Može li se to ispraviti????

Zna li koja mama iz Splita za dobrog oftalmologa?
Moja Nina je pacijentica kod dr. Venere Lakoš, pedijatar oftamolog, na Križinama od 5. mjeseca starosti.
Žena je prva liga! Draga, stručna, ima krasan odnos s djecom, ma sve za 5!
__________________
Sutra je novi dan!

Zadnje uređivanje Trnc : 03.12.2010. at 12:12.
Trnc is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 16:10   #78
Quote:
turinica kaže: Pogledaj post
Moja Nina je pacijentica kod dr. Venere Lakoš, pedijatar oftamolog, na Križinama od 5. mjeseca starosti.
Žena je prva liga! Draga, stručna, ima krasan odnos s djecom, ma sve za 5!
Slazem se za ovo sta si napisala za dr. Veneru Lakoš,zena je odlicna ja sam svoje blizance vodila kod nje prije 20 dana na kbc split.
__________________
no end
nikolina82 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 16:24   #79
Quote:
anse22 kaže: Pogledaj post
Bog svima! Mi imamo problema sa strabizmom i pedijatrica nam je dala uputnicu za pregled kod oftalmologa. Zanima me ima li itko iskustva s time kod djeteta mladjeg od godinu dana s ob zirom da mi imamo samo 7,5 mjeseci pa mi bas i nije jasno sto se moze s tako malim djetetom I ako netko zna,gdje se bolje naruciti u klaicevu ili na rebro i kojeg doktrora bi preporucili
Mi smo od prvog dana kod dr.Bubaš na Rebru. Velika je gužva, ali boljeg oftamologa za svoju A. nisam mogla dobiti.
A. je rođena sa zatvorenim lijevim okom, inkubator je uništio osjetivost na svejtlo, do 4mjeseca života bili su uvjereni da je slijepa.
Prvo smo išli u Klaićevu (od 5 mjeseca), ali tamo nitko nije htio reći vidi ona ili ne, pa smo se prebacili kod dr.Bubaš.
Prošla je tri operacije oka, nosila naočale u obliku pepeljara od 15 mjeseci, flastere, vježbe svaka tri mjeseca itd, ali zato danas nosi naočale samo dok je u školi, vid je skoro savršen i dr.Bubaš je oduševljena što smo sve učinili i kako je na kraju super.
Manju EI odvela sam dok je bila stara 10 mj. na prvi pregled kod iste dr., nije ni zaplakala, nego još napravila nered po stolu, uglavnom zdrava je...
Dakle moja je preporuka dr.Bubaš, Rebro (imati čelične živce zbog gužvi )
petra23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2010., 21:25   #80
Quote:
anse22 kaže: Pogledaj post
Bog svima! Mi imamo problema sa strabizmom i pedijatrica nam je dala uputnicu za pregled kod oftalmologa. Zanima me ima li itko iskustva s time kod djeteta mladjeg od godinu dana s ob zirom da mi imamo samo 7,5 mjeseci pa mi bas i nije jasno sto se moze s tako malim djetetom I ako netko zna,gdje se bolje naruciti u klaicevu ili na rebro i kojeg doktrora bi preporucili
mi smo bili na Rebru kod dr.Bubaš.
zadovoljni, čini se ok, simpatična je, malo starija.
lima je imao 6 i pol mjeseci kad smo bili (prije mjesec dana), nije ga pregledavala, još je ipak premali, samo su ga igračke zanimale.
naručeni smo na pregled sa godinu dana a do tada nam je rekla neka vježbamo uz pomoć flasterčića na očima.
isto je riječ o strabizmu, gleda u križ ali jedno oko ide malo više unutra.
fakat se nadam da se to da ispraviti
*čokoladica* is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:59.