Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.03.2008., 08:20   #1
Mel1
cute but psycho
 
Mel1 Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,080
Tijesto/pizza od integralnog brašna

Radite li tijesto za pizzu od intergralnog/crnog/raženog brašna?
Ima li smisla stavljati u takvo tijesto sjemenke (buča, lan, sezam i sl.)
Mel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2008., 09:47   #2
Katrin
.
 
Katrin Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Lokacija: where the gin is cold
Postova: 10,074
od integralnog da, ali uz 'obicno' brasno, inace mi nije fino. nisam stavljala nista u njega. jos
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2008., 10:22   #3
Mel1
cute but psycho
 
Mel1 Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,080
Daj opiši postupak, molim te, koje brašno, koji omjer vode, brašna, kvasca, koliko puta mjesiš, koliko stoji....
Mel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2008., 18:16   #4
ibis
Registrirani korisnik
 
ibis Avatar
 
Registracija: Apr 2007.
Lokacija: zg
Postova: 55
kad radim pizzu nikad ne stavim samo 'obicno' brasno nego uvijek i integralno/razeno. na pol kg brasna stavim samo 10-20 deka obicnog, 1 kvasac i 2 deci vode. stavim da odstoji do pol sata (tijesto se ne digne kao kad je samo od 'obicnog' brasna). kasnije na tijesto stavim malo ulja i vise umaka od paradajza jer je takvo tijesto malo vise suho nego 'obicno'
ibis is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 22.03.2008., 21:27   #5
Mel1
cute but psycho
 
Mel1 Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,080
Napokon netko
Hvala
Mel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2008., 00:20   #6
zuzi666
Get out of my brain!
 
zuzi666 Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Postova: 827
da li bi pomoglo, staviti čašu s vodom u pećnicu dok pečem integralno tijesto i stalno ju puniti? pa kao na taj način voda isparava i tijesto će biti bar malo manje suho?

....ok! možda je usluda i glupa ideja, ali ja sam se toga sjetila!
__________________
What are you trying to do, destroy a man who seeks the truth, or destroy the truth so no man can seek it? Either way you lose.
zuzi666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 15:08   #7
Shoki
Čita se ŠOKI
 
Shoki Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Stubičke Toplice/Zagreb
Postova: 3,611
jel probao netko od pan-peka one njihove kukuruzne pizze? E, u tom tijestu ima kukuruznog brašna i prefino mi je.
Pa ak netko ima omjer, prije nego što krenem s empirijskim eksperimentiranjem?
Shoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 11:43   #8
Mel1
cute but psycho
 
Mel1 Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,080
Quote:
zuzi666 kaže: Pogledaj post
da li bi pomoglo, staviti čašu s vodom u pećnicu dok pečem integralno tijesto i stalno ju puniti? pa kao na taj način voda isparava i tijesto će biti bar malo manje suho?

....ok! možda je usluda i glupa ideja, ali ja sam se toga sjetila!

E, sad...vidjela sam kod Ane Ugarković, njoj visi neka posudica u pećnici, e sad šta je unutra....Možda i nije loša ideja
A tebi ispada suho integralno tijesto?
Mel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 11:44   #9
Mel1
cute but psycho
 
Mel1 Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,080
Quote:
Shoki kaže: Pogledaj post
jel probao netko od pan-peka one njihove kukuruzne pizze? E, u tom tijestu ima kukuruznog brašna i prefino mi je.
Pa ak netko ima omjer, prije nego što krenem s empirijskim eksperimentiranjem?
Kuruzno se najteže diže...mislim da ne možeš staviti više od 1/3 kuruznog braša, a možda je i to previše...
Mel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2008., 12:13   #10
zuzi666
Get out of my brain!
 
zuzi666 Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Postova: 827
Quote:
Mel1 kaže: Pogledaj post
E, sad...vidjela sam kod Ane Ugarković, njoj visi neka posudica u pećnici, e sad šta je unutra....Možda i nije loša ideja
A tebi ispada suho integralno tijesto?
da. kiflice od 100 % integralnog tijesta su uvijek suhe.
nisam znala da Ana ima nekaj u pećnici, ali možda ima logike.
__________________
What are you trying to do, destroy a man who seeks the truth, or destroy the truth so no man can seek it? Either way you lose.
zuzi666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2008., 20:58   #11
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
Smile

Quote:
Mel1 kaže: Pogledaj post
Radite li tijesto za pizzu od intergralnog/crnog/raženog brašna?
Ima li smisla stavljati u takvo tijesto sjemenke (buča, lan, sezam i sl.)
nemoj se truditi oko toga jer vjerovatno nećeš ni osjetiti njihov okus.radije napravi kruh ili peciva sa sjemenkama.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2008., 21:03   #12
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
voda

ana ima u pećnici posudicu sa vodom,to služi da kad peče kruh ili šta slično da ima vlage u pećnici odnosno da pečeni proizvod dobije potrebnu vlažnost.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2008., 04:35   #13
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,531
Quote:
Mel1 kaže: Pogledaj post
Radite li tijesto za pizzu od intergralnog/crnog/raženog brašna?
Ima li smisla stavljati u takvo tijesto sjemenke (buča, lan, sezam i sl.)
Da integralno. Ne sjemenke.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2008., 22:32   #14
lala
oću novi nick :-(
 
Registracija: Jan 2003.
Postova: 4,944
Quote:
daklu kaže: Pogledaj post
ana ima u pećnici posudicu sa vodom,to služi da kad peče kruh ili šta slično da ima vlage u pećnici odnosno da pečeni proizvod dobije potrebnu vlažnost.
Je li to najobičnija posudica?
Inače, jednom sam kupila integralni miks brašna za kruh i pisalo je da ima sredstva za vlaženje-što god da im to značilo
__________________
ne spavamo
lala is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 06:18.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger