Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.03.2008., 17:44   #1
alexxx
.
 
alexxx Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Postova: 19,354
Kuhanje prosa

koji omjer prosa i vode treba biti? i koliko dugo ga kuhate?
__________________
štrumf dok ga daviš pocrveni, pozeleni, poljubičasti,
a kad umre opet je plav ali bljeđe :D
by mishamu
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2008., 18:00   #2
Smart_bitch
The center of attention
 
Smart_bitch Avatar
 
Registracija: Jun 2003.
Lokacija: The Circle
Postova: 11,093
http://www.cyberbulevar.com/kuhar/hrana/proso/20070726

__________________
Well, I'm not going to sit around moping. I'm going to do what every woman does when they hit rock bottom.
I'm going to go out and meet some boys. And crush their hearts one by one.
Smart_bitch is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2008., 18:27   #3
xavierkat
azuloscurocasinegro
 
xavierkat Avatar
 
Registracija: Oct 2005.
Postova: 20,631
...kuharice ma to ne moze biti lakse: otprilike 2.5 puta vise vode nego prosa (na salicu prosa dakle 2.5 vode), ja stavim i malo maslaca nekad ako cu ga pustiti da se raskuha i bude kremasto (iako dosta ljudi to ne voli)...jedno s drugim, i na vatru kojih 20ak minuta, mozda malo duze ako volis da bude 'zrncastije', skini ga nakon tog vremena (ili kad vec primjetis da je mekano, mozda malo duze treba) - ako volis da je kremastije, poklopi i drzi jos malo
__________________
wear
xavierkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2008., 00:01   #4
sunco-kret
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2008.
Postova: 566
kad je moja mama rekla da je proso ptičja hrana, meni nekako više nije drag ko prije nikako da se oslobodim te misli
sunco-kret is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 21.03.2008., 14:44   #5
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,823
Quote:
sunco-kret kaže: Pogledaj post
kad je moja mama rekla da je proso ptičja hrana, meni nekako više nije drag ko prije nikako da se oslobodim te misli
Pa zakaj? i lješnjaci su pa ih papamo,a o špeku da se ne govori...
ja proso stavljam u juhed rajčice,od češnjaka...Dodajem ga u varivad graha,od slanutka,od leće...
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2008., 09:58   #6
alexxx
.
 
alexxx Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Postova: 19,354
joj hvala vam, nisam ga bila kuhala pa sam zaboravila na topik

nego, tu u ovome što mi je bička linkala piše da se na tržištu može nabaviti i oljušteno proso. mene zanima di neoljuštenog ima za kupit. na policama zdrave hrane u svim trgovinama? to mi je nova hrana, ne znam niš još.

osim da je super kad je vani zima zmiksat proso (malo pre)kuhano u vodi s malo cimeta, jabuke i med.


btw, i suncokret je ptičja hrana
__________________
štrumf dok ga daviš pocrveni, pozeleni, poljubičasti,
a kad umre opet je plav ali bljeđe :D
by mishamu
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2008., 10:41   #7
plavva
...
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 10,102
alexxx, proso kuhaš ko rižu, s time da mu ja mrtvo ladno dodam još vode ak vidim da mu fali. super je proso ak ubaciš na 2 dijela prosa, 1 dio amaranta ili kvinoje
pa dodaj sojino mlijeko, jabuku, brusnice ili drugu kombinaciju voća i udri!
plavva is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 03:45.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger