Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika
Korisničko ime
Lozinka

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Lokalni i europski izbori 2013., Svijet, Blisko politici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.03.2008., 14:54   #1
Constatinopol
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2004.
Red face Slovenski mediji imaju ratoboran nastup prema Hrvatskoj

Svih ovih godina hr-si čarki,nevjerojatna mi je bila lakomost slovenskih medija za reportažama o graničnim incidentima i njihovim akterima,pogotovo od strane privatnih televizija i izdavačkih kuća.

Nacionalna rtv Slovenija je prilično objektivna i profesionalna u uređivanju svojih emisija,dok naprimjer PoP tv ili A kanal jedva čekaju bilo kakvu naznaku incidenta te odmah odlaze na teren,snimaju i posvete nekoliko minuta u udarnim vijestima.

Pročitajte i sami,pa prosudite da li su slovenski mediji jedan od uzroka i zaštitnih znakova hr-slo graničnog spora: http://www.tportal.hr/vijesti/eu/pag...8/0001006.html
Constatinopol is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2008., 15:08   #2
PatriotSLO
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2003.
Vlastnik POP TV (i Kanal A) je ameriška firma CME Media Entertainment, koja ima i vašu TV Nova.

Žalite se njima.

PS: Da ne pričamo, kakav nastup ima vaša NACIONALNA TV protiv Slovenije..
PatriotSLO is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2008., 20:05   #3
Constatinopol
Registrirani korisnik

Ne brini se,Nov@ tv ima identičnu nacionalističku uređivačku politiku-ali najviše usmjerenu prema Srbima.
Constatinopol is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 09:12   #4
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Registracija: Nov 2005.
delo, na primjer, sasvim ok izvjestava s vremena na vrijeme. jansa i rupel ih jednom optuzili da rade za hrvate kad ih je novinar pitao odakle sloveniji pravo da prevari hrvatske stedise i od kad to slovenija ima prilaz otvorenom moru buduci da jugoslavije odavno nema. generalizirati je glupo.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 20.03.2008., 09:36   #5
Constatinopol
Registrirani korisnik

Quote:
Da ne pričamo, kakav nastup ima vaša NACIONALNA TV protiv Slovenije.
Pričaj,kakvu? Mene HRT živcira jer svaki put kada slovenski ribar prdne blizu Savudrije,odmah je breaking news: "Slovenac u čamcu". To mi je nešto najiritantnije na htv-u i hrvatskom radiju.

Quote:
delo, na primjer, sasvim ok izvjestava s vremena na vrijeme. jansa i rupel ih jednom optuzili da rade za hrvate kad ih je novinar pitao odakle sloveniji pravo da prevari hrvatske stedise i od kad to slovenija ima prilaz otvorenom moru buduci da jugoslavije odavno nema. generalizirati je glupo.
svaka čast tom gospodinu novinaru iz dela. takvi su u sloveniji izumiruća vrsta. pogledaj članak tportala i sve će ti biti jasno.
Constatinopol is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 09:46   #6
Albatros
Blagoglagoljiv

Registracija: Dec 2002.
Hrvatska bi trebala biti samosvjesna i ne infantilna. Ne bi smjela nasjedati provokacijama. Ali očito nam treba "vanjski" neprijatelj da se slučajno ne bi bavili sami sobom i unutarnjim problemima. Kada se nacionalna pozornost okrene prema vani unutra se može lakše zamračivati.

Jadni mi, Slovenci nas ne vole. Daj ljudi odrastite ne budite kao Srbija - totalno infantilni. "Neću se igrat". "Mene nitko ne voli". I slične gluposti. Bozanić je lijepo napisao kritiku hrvatska današnjice.

Zašto Slovenci ne bi vršili pritisak na nas ako to pali. Imaju onda bolju pregovaračku poziciju dižući galamu oko ničega.
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 09:48   #7
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
Constatinopol kaže: Pogledaj post
svaka čast tom gospodinu novinaru iz dela. takvi su u sloveniji izumiruća vrsta. pogledaj članak tportala i sve će ti biti jasno.
treba i njih shvatiti, i oni zive od gledanosti/tiraze odnosno reklama. tko bi kupovao novine kad bi u njima pisalo da se svi slazu sa svima i da sporova nema. jebi ga dopizdilo bi ljudima u roku 15 minuta preostale vijesti o paris hilton.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 09:51   #8
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
Albatros kaže: Pogledaj post
Hrvatska bi trebala biti samosvjesna i ne infantilna. Ne bi smjela nasjedati provokacijama. Ali očito nam treba "vanjski" neprijatelj da se slučajno ne bi bavili sami sobom i unutarnjim problemima. Kada se nacionalna pozornost okrene prema vani unutra se može lakše zamračivati.
kad si tako samosvjestan sigurno se neces ljutiti ako ti kazem da si glupan, zar ne. slovenija na barem 2 mjesta upada u nas teritorij a na jednom mjestu cak je prisutna s oruzjem (sveta gera). ako to nije neprijateljski cin ja ne znam sto ti smatras konfliktom. inace ovakve trkeljarije koje pises ne bi ni mate granic danas vise izgovorio.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 20.03.2008., 09:56   #9
Albatros
Blagoglagoljiv

Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
kad si tako samosvjestan sigurno se neces ljutiti ako ti kazem da si glupan, zar ne. slovenija na barem 2 mjesta upada u nas teritorij a na jednom mjestu cak je prisutna s oruzjem (sveta gera). ako to nije neprijateljski cin ja ne znam sto ti smatras konfliktom. inace ovakve trkeljarije koje pises ne bi ni mate granic danas vise izgovorio.
Svaka čast na nivou demokracije i pristupu čovjeku koji ima svoje mišljenje i nije član navijačke skupine.

Slovensko - Hrvatske krizice su namjerno izazvane i namjerno sa obje strane potpirivane da bi se skrenula pozornost svih ljudi iz obje države na "vanjskog" neprijatelja i da bi se onda moglo lakše mutit u svojim državama. Sve je to odavno već viđeno. Samo se postavlja pitanje kako ljdi uvjek "puše" prokušane recepte stotinama godina.

A ti bi ratovao zbog jednog brda ?
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 09:57   #10
Constatinopol
Registrirani korisnik

Quote:
svakako. jedno po jedno i eto ih ispred zagreba. opasno je bilo šta poklanjat
Constatinopol is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:01   #11
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
Svaka čast na nivou demokracije i pristupu čovjeku koji ima svoje mišljenje i nije član navijačke skupine.
tvoje misljenje je da treba spustiti gace i biti mate granic. to nije misljenje, to je pristajanje na sve sto se nametne dakle stav.

Quote:
Slovensko - Hrvatske krizice su namjerno izazvane i namjerno sa obje strane potpirivane da bi se skrenula pozornost svih ljudi iz obje države na "vanjskog" neprijatelja i da bi se onda moglo lakše mutit u svojim državama. Sve je to odavno već viđeno. Samo se postavlja pitanje kako ljdi uvjek "puše" prokušane recepte stotinama godina.
stvarno? onda budi dobar i reci gdje je hrvatska izrazila pretenzije na pedalj slovenskog teritorija. jednom takvom nenavijacu to ne bi trebao biti problem.

Quote:
potpuni promasaj. hrvatska taj sukob nije inicirala dakloe netko drugi bi ratovao kad je tamo vec postavio naoruzanu vojsku. jos nesto?
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:06   #12
Albatros
Blagoglagoljiv

Ima teritorija za koje Slovenija tvrdi de je njen a pod našom je jurisdikcijom. Ima teritorija za koje mislimo mi da je naš a pod Slovenskom je jurisdikcijom (Sveta Gera).

E sad to se može riješiti na više načina:

1. Ratom (to očito ne odgovara nikom, jer bi već to bilo.)
2. Vječitim trkeljanjem sa obje strane (znači ne rješavati, objema stranama to odgovara očito, a rekao sam gore zašto.)
3. Međunarodnim sudom kao normalne i civilizirane zemlje.

Jednostavno da jednostavnije ne može biti.
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:25   #13
volej_iz_lakta
pa spincina ako vrati

volej_iz_lakta Avatar

Registracija: Aug 2006.
Quote:
Ima teritorija za koje Slovenija tvrdi de je njen a pod našom je jurisdikcijom. Ima teritorija za koje mislimo mi da je naš a pod Slovenskom je jurisdikcijom (Sveta Gera).

E sad to se može riješiti na više načina:

1. Ratom (to očito ne odgovara nikom, jer bi već to bilo.)

Jednostavno da jednostavnije ne može biti.
ne...to janezima ne odgovara...mi cemo ici u rat ako bude potrebe bez problema a onda ste janezi fasovali...steta jedino sto ce brzo zavrsiti,srbi su se barem drzali neko vrijeme(naravno zahvaljujuci JNA i tome sto smo se mi u pocetku morali borit lopatama)...
volej_iz_lakta is offline  
Old 20.03.2008., 10:27   #14
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
tvrdnje su glupost, granice su bile jasne desetljecima, cak i u slovenskim knjigama a sada je nesto nejasno? vidjeli da srbima ide fino u bosni pa pokusali i oni. mi mislimo da je sveta gera nas :-) isprika mati granicu, uvrijedih poslusnika bez razloga.

Quote:
3. Međunarodnim sudom kao normalne i civilizirane zemlje.

Jednostavno da jednostavnije ne može biti
eto, blago tebi pametnome. ali kao i svaki drugi liberal nemas pojma o materiji o kojoj imas misljenje - slovenija je prije 8 godina deponirala izjavu da ne prihvaca misljenja sudova po pitanju granica s hrvatskom. e sad, pametnome bi bilo jasno kad su poceli s provokacijama i da apsolutno ne namjeravaju biti civilizirana europska zemlja i dobar susjed.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:30   #15
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
volej_iz_lakta kaže: Pogledaj post
ne...to janezima ne odgovara...mi cemo ici u rat ako bude potrebe bez problema a onda ste janezi fasovali...steta jedino sto ce brzo zavrsiti,srbi su se barem drzali neko vrijeme(naravno zahvaljujuci JNA i tome sto smo se mi u pocetku morali borit lopatama)...
da te cujem da ovako pricas u nekoj birtiji dobio bi nadlanicom preko zuba kretenu balavi. imas srece da nisi morao sudjelovati u ratu. da jesi gledao bi ramba na tv i ne bi ti palo na pamet ovakvo sto kenjati.
7nationarmy is offline  
Old 20.03.2008., 10:37   #16
albundy
Registrirani korisnik

albundy Avatar

Registracija: Oct 2003.
oko Gere ili Trdinovega vrha odnosno one zgrade bivše JNA smo več dosta napisali. Ja mislim, da se našu vojsku nije tjeralo od tamo jer svi političari onih dana ( vaši i naši ) imaju putera na glavi a to je trgovina oružjem.
Nikada nismo tvrdili da je ta zgrada na SLO teritoriju. Ako se ne varam je TV toranj na vrhu na našoj strani a neka kapelica ili crkvica veoma blizu tornja na vašoj strani.
Old 20.03.2008., 10:37   #17
Albatros
Blagoglagoljiv

@7nationarmy: Cijenjeni sugovorniče, biste li bili toliko ljubazni ne trpati me u bilo koju navijačku skupinu pa niti u liberalnu ?
Nadalje bilo bi krasno respektirati sugovornike i pokazati zrelost.
Koliko mi je poznato Slovenija i Hrvatska su prešle sa faze 2. TRKELJANJE upravo na fazu 3. Međunarodni sud.
Očito da je dosadilo svima u EU preseravanje obje zemlje oko ničega.

Nadalje, ako je poznata granica kako ti veliš, mada ja mislim da baš i nije posve u cijeloj dužini, onda se HR nema razloga bojati odluka međunarodnog suda.
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:51   #18
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

Quote:
@7nationarmy: Cijenjeni sugovorniče, biste li bili toliko ljubazni ne trpati me u bilo koju navijačku skupinu pa niti u liberalnu ?
dogovoreno. iako su te floskule poput civiliziranog rjesenja upravo oznaka liberala.

Quote:
Nadalje bilo bi krasno respektirati sugovornike i pokazati zrelost.
o nema problema, kad naidje sugovornik vrijedan respekta. ne znam sto mislis o sebi ali nakon izjave da i mi imamo potrazivanja od slovenije...

Quote:
Koliko mi je poznato Slovenija i Hrvatska su prešle sa faze 2. TRKELJANJE upravo na fazu 3. Međunarodni sud.
Očito da je dosadilo svima u EU preseravanje obje zemlje oko ničega.
kad se to desilo? sumnjam da bi mi tako nesto promaklo.

Quote:
Nadalje, ako je poznata granica kako ti veliš, mada ja mislim da baš i nije posve u cijeloj dužini, onda se HR nema razloga bojati odluka međunarodnog suda
nista ja ne tvrdim jer nema potrebe - badinterova komisija utvrdila je da su granice bivsih sr granice osamostaljenih drzava. i gotova prica. to sto se slovenci prave englezi po pitanju promjene toka jedne rijeke - pokusali su.

nisam bas shvatio zadnju recenicu, gdje sam ja rekao da bi se trebali bojati suda? ja sam odavno napisao da sam za sud u haagu ali, da se vratimo na sloveniju, druga strana odbija mogusnost.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:57   #19
Albatros
Blagoglagoljiv

"Brisani Prostor", zadnja emisija. Gost Davorin Rudolf. Bio se upravo vratio iz Slovenije sa nekih pregovora. Ako nije posve točno da Slovenija ne prihvaća, onda se zasigurno radi o tome da ih EU uvjerava u to da je to jedino rješenje, tako da vrlo skoro možemo očekivati ekplicitne izjave obje strane da će do procesa pred međunarodnim sudom doći.

Nadalje ogromna vjerojatnost jeste da će sud dosuditi upravo po izvješću Badinterove komisije, možda ne u svim segmentima ali ono u 95%. Ostalih 5% će zasigurno biti douđeno ispravno po svim uzancama pozitivnog međunarodnog prava.
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 11:10   #20
7nationarmy
onaj koji misli da zna

7nationarmy Avatar

nije to nista sluzbeno, to je njegovo misljenje. ja sam ti naveo sto se desilo a to je slovenska najava neprihvacanja suda kao arbitra pri utvrdjivanju granica s hrvatskom. dok se taj dokument ne povuce slovenija nema nacina da prihvati sud u haagu.
7nationarmy is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja