Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film
Korisničko ime
Lozinka

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.03.2008., 01:40   #1
oli
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
Što sa sobom preko dana

Neki dan je bila premijera u AvenueMallu, a cijeli prošli tjedan igra u Cinestaru u Branimiru... Jel neko gledo? Zanimljivo zvuci prica i cuo sam od ljudi da je fakat OK, a ima i te nagrade koje valjda nesto znace, pa si ga kontam ici pogledat...

Ako ga je ko vidio, daj nek nama pomogne koji nismo?

evo ima i sajt www.stosasobom.com - dobri traileri...
oli is offline   Odgovori s citatom
Old 26.03.2008., 21:03   #2
Tolstojevski
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
upravo se vratih iz kina.

odličan dokumentarac, tek sam nakon filma skužio koliko mi je falilo pogledati nešto što će me zanimati, a da nije iz hollywooda. i još k tome na hrvatskom.

zapravo, ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao dokumentarac na "velikom platnu", i baš je kul.

meni osobno je ovaj film više od običnog dokumentarca, pošto glavnog junaka, tulju, znam iz djetinjstva. i nisam ga vidio jedno 20 godina. uopđe se nije promijenio.

film je prava crna komedija, svaka čast ivoni koja ga je napravila. stvarno nije bezveze pokupio tolike nagrade na međunarodnim fsestivalima. imamo se čime ponositi.

toplo preporučam svakom ljubitelju filmova, pravo osvježenje. ima nekoliko scena, kao ona gdje jedan od likova priča kako se bezuspješno pokušao ubiti, koje će sigurno biti kultne.
Tolstojevski is offline   Odgovori s citatom
Old 29.03.2008., 00:35   #3
kokottt
Registrirani korisnik

hrpa laži

Pisati sam sebi pohvale za vlastiti film nije valjda ni na razini Jakova Sedlara. Naime, jednu ''kritiku'' napise Ivona, a drugu Anita Juka. Služiti se lažima za promoviranje ''prvog'' doxa u kinima (zar mislite da imamo amneziju, Sretno dijete itd..), mozda tek 10-ti ''najnagrađivaniji'' film nakon 1991., a cak mislim niti to, par b i c festivala, nagrada na nekakvoj zagrebackoj smotri, what the fuck??, i pisati sam sebi "Ivona Juka je renomirani'' redatelj.Pa pobogu čega? Dva studentska filma u biografiji i jedan dox. Izvlačenje prastarog filma iz naftalina i gurati ga u kino? Zasto...za par intervjua i puno medijske pozornosti, eto zasto. Nisam se ni obazirao na tu hrpu sranja dok nisam pričitao:http://www.jutarnji.hr/jutarnji2/cla...,26,,113545.jl
KOMENTARI Komentiraj

Hvalisanje i neistine | risbo22 | 26.3.2008 09:31:20
ZAŠTO SU VAM POTREBNE LAŽI POPUT: "Što sa sobom preko dana” koji se prikazuje u Cinestaru prvi je hrvatski dokumentarni film koji se prikazuje u redovitom kinoprogramu. " U redovitoj kino distribuciji do sada su bili i Mirkovićevo SRETNO DIJETE i Grlićevo NOVO VRIJEME. Oba su prikazana s relevantnim odjekom. Inače, kompletna promocija Jukinog filma puna je preuveličavanja i neistina. Nagradice po drugorazrednim istočnoeuropskim festivalima proglašavaju se "svjetskim čudom" a najapsurdnije je što i redateljica Juka zajedno sa svojom sestrom, producenticom filma, stalno naglašava kako je njihov film "najnagrađeniji hrvatski dokumentarac". I to je totalna i neumjesna laž. Najviše nagrada do sada u dokumentarnom filmu u Hrvatskoj dobio je Goran Dević za film UVOZNE VRANE. I, ono što je najvažnije, dobio je neke doista relevantne međunarodne nagrade. Činjenica da se netko hvali "najvećim brojem nagrada" više je nego jadna. Bitno je kakav je film a među nagradama bitno je na kojim su to festivalima dobivene. Ove Jukine ne treba otpisivati, ali kad ih one do te mjere veličaju jasno je da je riječ o taštini svemirskih razmjera.
kokottt is offline   Odgovori s citatom
Old 30.03.2008., 05:23   #4
tibi
Registrirani korisnik

oladi kokott

ajde kokott, znamo svi da si ti napisao i ovaj komentar na jutarnji. malo se više fokusiraj na sebe i na svoj katastrofalni rad na filmu.
tibi is offline   Odgovori s citatom
Old 24.04.2008., 00:46   #5
Pacificist
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2004.
dobar.

dapače, vrlo vrlo dobar.

izvrsno kombiniranje tužne priče s veselim likovima.
svi me odreda podsjetiše na viteza tužnog lika.

od zaista dirljivih monologa do humora na razini Davida Brenta, ili možda bolje rečeno Rickyja Gervaisa, iako ni Brent nije daleko.

najbolji dio montaža.

filmu svaka pohvala.
Pacificist is offline   Odgovori s citatom
Old 25.04.2008., 12:13   #6
Legion
Sensory Overload

Legion Avatar

Registracija: Dec 2002.
U tom filmu se pojavljuje tuljo... nisam ga skužio.
I ja ga znam iz nekih pradavnih dana... svakako ću pogledati
Old 07.05.2008., 11:05   #7
linchi
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2008.
dobar dokumentarac! još domaći...
mislim da treba stvarno pohvaliti ovakve stvari, jako dobar dokumentarac, kvalitetno promoviran, u kinima
bravo za Juku
linchi is offline   Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja