HDZ pola godine nakon pobjede: koaliranje s SDSS-om, odustajanje od ZERP-a...
HDZ pola godine nakon pobjede na izborima:koaliranje s SDSSom,odustajanje od ZERPa,uvođenje zakona o neradnoj nedjelji-pola godine radna,pola godine neradna... Ima još bisera pa ih prepuštam vama.
Ajmo lijepo o svim dostignućima vladajuće nam stranke u svom drugom mandatu
Jesu li uspjeli u ekspresnih 3 mjeseca marginalizirati hss i hsls do neprepoznatljivosti,odustajanje od zerpa,referenduma i pola neradne nedjelje-sve za što su se ta 2 satelita hdz-a zalagala?
Zadnje uređivanje Constatinopol : 05.04.2008. at 08:06.
Kaj nas je sve hdz asmilirao!? Ima li još igdje glasa kritike prema toj prevarantskoj stranci?
Baka,tvoja Rijeka se u državnom proračunu opet marginalizira i kažnjava zato što nije glasala "zna se"! Zar to nije dovoljan razlog za diskusiju o velikom bratu ejčdiziju?
...sve sam više uvjerenjam, nakon svih tih stvari (oko HSS-a, SDSS-a a sad i ovog stava oko referenduma) da diktatura ponovno jaše...naravno nešto revidiranijeg oblika da se nebi ljudima nebi evocirala neka neugodna pamćenja od prije...ili smo jednostavno mentalitetom takvi pa naučili bespogovorno slušati sve što nam se servira...
...nekog balansa treba biti, ovi iz HSS-a i SDSS-a su se praktički totalno stopili u vrlo kratkom roku, za fotelje...na koji će to način zastupati u budućnosti one koji su ih birali ako su pali (obe stranke) na temelju, na osnovnoj stvari na kojoj su glasove i dobili (ZERP odnosno interes manjina pa i Kosovo)...
...a Rijeka je marginalizirana od nastanka Hrvatske, vrše pritisak na nas na stotinu načina, ali opet je Rijeka jedan od najrazvijenijih djelova Hrvatske, doduše nije bilo razaranja i ratovanja u samoj Rijeci...između ostalog i zbog mudrog stava njezinih građana...jer bilo je i tu dosta više Srba nego što je danas, ali svi su odabrali miran suživot...oni koji su razmišljali drugačije kupili su prnje i odlazili...
Recept iz prakse ili kako stvoriti narod (da, zvuči nevjerovatno) i državu: 1. Fabricirajte poveznicu sa plemenima iz povijesti, 2. Oživite mrtav jezik kako bi opravdali izmišljenu poveznicu, 3. Ukradite teritorij. Za ostalo tu je propaganda a sve to uz pomoć kapitala.
...sve sam više uvjerenjam, nakon svih tih stvari (oko HSS-a, SDSS-a a sad i ovog stava oko referenduma) da diktatura ponovno jaše...naravno nešto revidiranijeg oblika da se nebi ljudima nebi evocirala neka neugodna pamćenja od prije...ili smo jednostavno mentalitetom takvi pa naučili bespogovorno slušati sve što nam se servira...
...nekog balansa treba biti, ovi iz HSS-a i SDSS-a su se praktički totalno stopili u vrlo kratkom roku, za fotelje...na koji će to način zastupati u budućnosti one koji su ih birali ako su pali (obe stranke) na temelju, na osnovnoj stvari na kojoj su glasove i dobili (ZERP odnosno interes manjina pa i Kosovo)...
Žalim glasače tih stranaka. Većina obećanja su propala. Srbi će dobiti nešto love za obnovu,mirovine u Borovu,a najviše će dobiti sdss koji je već dosad uhljebio 20-ak svojih dužnosnika na visokim pozicijama u vladi,ministarstvima i državnoj upravi.
Seljaci će dobiti malo više love iz državnog proračuna. Sve drugo što im se obećavalo je već palo u vodu.
Hsls,da li itko više čuje za tu stranku? Ja svakodnevno pratim sve tiskovine i moram priznati da za tu partiju nisam čuo već jako dugo,od vremena foteljašenja-krajem prošle i početkom ove godine.
Quote:
...a Rijeka je marginalizirana od nastanka Hrvatske, vrše pritisak na nas na stotinu načina, ali opet je Rijeka jedan od najrazvijenijih djelova Hrvatske, doduše nije bilo razaranja i ratovanja u samoj Rijeci...između ostalog i zbog mudrog stava njezinih građana...jer bilo je i tu dosta više Srba nego što je danas, ali svi su odabrali miran suživot...oni koji su razmišljali drugačije kupili su prnje i odlazili...
To ja stalno tvrdim,ali mi je drago da se ne date i da idete naprijed. Svaka vam čast. Rijeka je primjer multikulturalnosti i suživota. Čak su i riječki Romi integrirani puno,puno bolje nego oni u Zagrebu i Međimurju,a za Srbe da i ne pričam. Rijeka je za primjer i Zagrebu i Splitu i Osijeku,Zadru,Karlovcu...ali ne,u hdz-ovim očima ona je komunjarska utvrda koju treba skršit
Na lopovluk sam navikao (sto je jako zalosno) pa sam od ovih izbora zelio samo ZERP i referendum za NATO...i kaj sam dobil...bemti HSS/HSLS... U Hrvatskoj vise nema stranke koja je dostojna moga glasa.
Nasi glasaci nisu shvatili bit demokracije. Vecina njih su kao navijaci na tekmi Dinamo-Hajduk. Ne gledaju programe stranaka nego samo navijaju za "svoje".
A opet programi i nisu tako bitni jer se tek nakon izbora pokazuju pravi ciljevi izabrane stranke.
Neka se dušmani vesele jer kako nas povijest uci i Zagreb ce kad-tad osvojiti prvenstvo
Kaj nas je sve hdz asmilirao!? Ima li još igdje glasa kritike prema toj prevarantskoj stranci?
?
DZS Deficit vanjskotrgovinske razmjene tako je u prva dva mjeseca u kunskim iznosima povećan za gotovo 25 posto, na ukupno 12,4 milijardi kuna. Izvoz je dosegnuo 10,6 milijardi kuna, a uvoz gotovo 23 milijarde.
Ali svi smo tu pomalo krivi, od članova HGK koji plaćaju komoru da bi N. Vidošević na ZG-sajmu pred Sanaderom pričao o stabilnoj i perspektivnoj ekonomiji a malo nakon toga u TV emisiji upozoravao kako se pretvaramo u zemlju rentanja i da baš ništa ne proizvodimao... do opozicije koja zabija autogolove ...i apatičnog stanovništva koje se nemože skupit na najobičniji prosvjed (jeli normalno da ribari nisu napravili blokadu luka bar na 30 minuta u znak prosvjeda protiv ukidanja ZERP-a ?) ...
meni je stvarno nejasno da se itko čudi "rezultatima" HDZ-a u proteklih pola godine.vjerovatno je u pitanju problem sa pamćenjem ljudi,jer prodavanje magle dotičnih na ovim izborima se nije promijenilo ni 2 % u odnosu na prošle, rezultati u ovih 6 mjeseci nisu nikakav pomak na gore ili bolje u odnosu na protekli mandat već su jedna uredna konstanta....ali šta ćeš,narod bira,narod dobije. mentalitet većine kod nas je očito takav da moraju 45 puta dobit po glavi da bi shvatili....
meni je stvarno nejasno da se itko čudi "rezultatima" HDZ-a u proteklih pola godine.vjerovatno je u pitanju problem sa pamćenjem ljudi,jer prodavanje magle dotičnih na ovim izborima se nije promijenilo ni 2 % u odnosu na prošle, rezultati u ovih 6 mjeseci nisu nikakav pomak na gore ili bolje u odnosu na protekli mandat već su jedna uredna konstanta....ali šta ćeš,narod bira,narod dobije. mentalitet većine kod nas je očito takav da moraju 45 puta dobit po glavi da bi shvatili....
Ti stvarno misliš da će ovaj narod ikada išta shvatiti?
Mislin da bi, u vezi ovog pitanja, bilo efektivnije platit jedan dobro osmišljeni oglas preko cile stranice u svim dnevnim novinama tamo negdi prije lokalnih izbora nego da ispišemo 500 stranica o ovoj temi na forumu. Možemo mi ovdi bacat drvlje i kamenje po hdz-u ali ako forumska razmišljanja ne pročitaju Mate iz Zmijavaca ili Mile iz Gospića ništa se neće prominit.
Mislin da bi, u vezi ovog pitanja, bilo efektivnije platit jedan dobro osmišljeni oglas preko cile stranice u svim dnevnim novinama tamo negdi prije lokalnih izbora nego da ispišemo 500 stranica o ovoj temi na forumu. Možemo mi ovdi bacat drvlje i kamenje po hdz-u ali ako forumska razmišljanja ne pročitaju Mate iz Zmijavaca ili Mile iz Gospića ništa se neće prominit.
Eh, još kad bi Mate i Mile čitali novine. Gdje bi nam bio kraj.
ocekivano je da je hdz napravia sta je napravia......pogledajte samo ko je na celu hdz-a debil koji nema pojma kako zivi mali covik kojega on zajebaje.....bice toga jos ovo je tek pocetak. neznam dokle cemo to trpit ko debili i picke....da je meni jedna saka dobih ljudi sve bi bilo drukcije.....
Virova ili ne u Hrvatskoj se novine čitaju! Možda ne svakodnevno ali barem redovito subotom ili nediljom. I to u svakom kutku lijepe naše
Oprostite,ali ovo što se nalazi na hrvatskim kioscima nisu novine,već tabloidi. Novine su Delo,The Times,Frankfurter Algemeinezeitung,Le monde...
Kod nas eventualno Novi list i Slobodna Dalmacija se mogu nazvati novinama.
A Mile u Gospiću i Zmijavčanin ako i kupuju novine,a vjerojatnost je jedan naprema 100,kupuju državotvorni (čitaj hdz-ov) večernji list.
Tamo najlakše zadovolje svoje strasti-tekstovi koji udaraju po socijalizmu,komunistima,Srbima,pederima,a veličaju katoličku crkvu,prvog hrvatskog predsjednika i sl.
ocekivano je da je hdz napravia sta je napravia......pogledajte samo ko je na celu hdz-a debil koji nema pojma kako zivi mali covik kojega on zajebaje.....bice toga jos ovo je tek pocetak. neznam dokle cemo to trpit ko debili i picke....da je meni jedna saka dobih ljudi sve bi bilo drukcije.....
Nije Sanader glup, ali je sklon autoritarno vladanju...
Cjela vlada su mu nesposobni poslušnici...
Jadranka Kosor je možda najgora ministrica u povijesti,ali je poslušna i zato će biti u svakoj Sanaderovoj vladi...
Također znakovito je da je sada jedino SDP oporbena stranke, sve ostale se više-manje uvlače HDZ-u...
Jesu li uspjeli u ekspresnih 3 mjeseca marginalizirati hss i hsls do neprepoznatljivosti,odustajanje od zerpa,referenduma i pola neradne nedjelje-sve za što su se ta 2 satelita hdz-a zalagala?
Moram priznati da je HDZ ov start jedan od najgorih startova ikada.
Na stranu ZERP itd. dovoljno se sjetiti inflacijske ekplozije neposredno nakon izbora, krah burze i usporavanja gospodarstva...da ne govorim o ekploziji vanjskotrgovinskog deficita popraceno EU zahtjevima da Hr. zatvori sve one koji nesto izvoze. Ok, neke stvari su bile za ocekivati ali tako brzo??
Dojma sam da bi danas HDZ bio potucen do nogu da se ponove izbori...iako pravo za pravo ni SDP nije napravio nista korisnog u ovom razdoblju.
btw. sto se tice HSS-a i ostalih 'partnera' koji su usutkani do neprepoznatljivosti to ide njima na dusu a ne Sanaderu.
Jadranka Kosor je možda najgora ministrica u povijesti,ali je poslušna i zato će biti u svakoj Sanaderovoj vladi...
A tek ona spodoba od Hermbranga?
kad je njemu trebalo ljecenje,otisao u inozemstvo a nama sere kako je u zdravstvu sve sjajno.
Svima koji su glasali za HDZ-hvala!Uvalili ste nas ali i sebe.
Moram priznati da je HDZ ov start jedan od najgorih startova ikada.
Na stranu ZERP itd. dovoljno se sjetiti inflacijske ekplozije neposredno nakon izbora, krah burze i usporavanja gospodarstva...da ne govorim o ekploziji vanjskotrgovinskog deficita popraceno EU zahtjevima da Hr. zatvori sve one koji nesto izvoze. Ok, neke stvari su bile za ocekivati ali tako brzo??
Dojma sam da bi danas HDZ bio potucen do nogu da se ponove izbori...iako pravo za pravo ni SDP nije napravio nista korisnog u ovom razdoblju.
btw. sto se tice HSS-a i ostalih 'partnera' koji su usutkani do neprepoznatljivosti to ide njima na dusu a ne Sanaderu.
A ja sam uvjerena da bi HDZ ponovno pobijedio!Jer njihovim simpatizerima je bitno samo to da HDZ pobijedi!A sta rade i kako,to im uopce nije bitno!Bitno je da su pobijedili #njihovi#