Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.05.2008., 10:15   #1
Kokot - jel se može pripremit pečen na gradelama?



Znam da ga se najčešće priprema na lešo, vidio sam i neki Barbierijev recept za peći ga u soli, al me zanima jel se može kokota ikako pripremit na gradele. Nafetat ga il nešto slično..je li premekan za fetanje? možda uzdužno ga pripolovit pa peći? Ima li ko iskustva?
Fala!
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 10:35   #2
Hm, mene su učili da kokot u pravilu ne ide na gradele. Iz istog je roda kao i škarpina, ali ne znam. Mislim da bi se dosta raspadala. Uglavnom sam ju jela na lešo ili u brudetu. Možda bi i valjala za gradele ako je neki veći primjerak.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj Instagram <3
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 10:43   #3
Baš i je veliki primjerak - 3 kg + ... i mislim da bi manji kokot bio bolji za gradelat ako se ikako može, dok bi s velikim bio problem.
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 10:47   #4
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Baš i je veliki primjerak - 3 kg + ... i mislim da bi manji kokot bio bolji za gradelat ako se ikako može, dok bi s velikim bio problem.
Pa nisam mislila da imaš toliki primjerak.
Đizus.
To je velika ribetina. Palo mi je na pamet da napraviš neke kao kotlete, režeš ga na odreske. Međutim, ne znam kako će se kokot ponašati na gradelama. Možda će se raspasti na sve strane.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj Instagram <3
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 11:00   #5
Da, baš je neki veliki, zato mi i je nezgodno s njim
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 16:11   #6
Kokota sa gradela sam jeo u onom restoranu na Kornatima za jahte u nekoj uvali, bio je oko 3-4 kg težak, gleao sam kak ga peku i sjećam se da je bio rasječen po polovici i zarezan poprečno, u jednom velikom komadu i da je to bilo jako ukusno, dapače izuzetno ukusno.
__________________
Gemišt je psihički zdrava stvar.
akont-ciko is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 18:44   #7
Znači može! E baš fala..tako sam i ja nekako zamislio, popola ga uzdužno pa zarizat da se ne savija pri pečenju..
Fala, akont
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2008., 12:36   #8
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post


Znam da ga se najčešće priprema na lešo, vidio sam i neki Barbierijev recept za peći ga u soli, al me zanima jel se može kokota ikako pripremit na gradele. Nafetat ga il nešto slično..je li premekan za fetanje? možda uzdužno ga pripolovit pa peći? Ima li ko iskustva?
Fala!
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2008., 19:34   #9
Quote:
daklu kaže: Pogledaj post
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
Za dobru ribu uvik imam strpljenja.. Nije valjda košćatiji od murine??
Znam da je za brudet fenomenalan, al to sam proba. Tio bi nešto drugačije. Zato sam i pita.
Fala daklu!
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2008., 22:11   #10
Quote:
daklu kaže: Pogledaj post
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
Nisam još probao morsku ribu koja ima puno košćica Kokot spada u one koji praktično nemaju kočćice ...

Si ti nekad jeo riječne ribe? Npr. bolena, mrenu, klena? To su ribe koje imaju puno kočšćica
Martinn is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2008., 17:02   #11
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Za dobru ribu uvik imam strpljenja.. Nije valjda košćatiji od murine??
Znam da je za brudet fenomenalan, al to sam proba. Tio bi nešto drugačije. Zato sam i pita.
Fala daklu!
kažu da je najbolji u pećnici tzv.in forno.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2008., 17:02   #12
Quote:
Martinn kaže: Pogledaj post
Nisam još probao morsku ribu koja ima puno košćica Kokot spada u one koji praktično nemaju kočćice ...

Si ti nekad jeo riječne ribe? Npr. bolena, mrenu, klena? To su ribe koje imaju puno kočšćica
škarpinu nisi jeo?
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:48.