Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.05.2008., 11:15   #1
spyker22
piciginaš
 
spyker22 Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: u prančioku
Postova: 8,661
Kokot - jel se može pripremit pečen na gradelama?



Znam da ga se najčešće priprema na lešo, vidio sam i neki Barbierijev recept za peći ga u soli, al me zanima jel se može kokota ikako pripremit na gradele. Nafetat ga il nešto slično..je li premekan za fetanje? možda uzdužno ga pripolovit pa peći? Ima li ko iskustva?
Fala!
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 11:35   #2
Gipsyqueen
*ZlikovLičanka*
 
Gipsyqueen Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Lokacija: Smitten in the kitchen
Postova: 18,736
Hm, mene su učili da kokot u pravilu ne ide na gradele. Iz istog je roda kao i škarpina, ali ne znam. Mislim da bi se dosta raspadala. Uglavnom sam ju jela na lešo ili u brudetu. Možda bi i valjala za gradele ako je neki veći primjerak.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj blog <3 Moj Instagram
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 11:43   #3
spyker22
piciginaš
 
spyker22 Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: u prančioku
Postova: 8,661
Baš i je veliki primjerak - 3 kg + ... i mislim da bi manji kokot bio bolji za gradelat ako se ikako može, dok bi s velikim bio problem.
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 11:47   #4
Gipsyqueen
*ZlikovLičanka*
 
Gipsyqueen Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Lokacija: Smitten in the kitchen
Postova: 18,736
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Baš i je veliki primjerak - 3 kg + ... i mislim da bi manji kokot bio bolji za gradelat ako se ikako može, dok bi s velikim bio problem.
Pa nisam mislila da imaš toliki primjerak.
Đizus.
To je velika ribetina. Palo mi je na pamet da napraviš neke kao kotlete, režeš ga na odreske. Međutim, ne znam kako će se kokot ponašati na gradelama. Možda će se raspasti na sve strane.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj blog <3 Moj Instagram
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
 
Old 02.05.2008., 12:00   #5
spyker22
piciginaš
 
spyker22 Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: u prančioku
Postova: 8,661
Da, baš je neki veliki, zato mi i je nezgodno s njim
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 17:11   #6
akont-ciko
fr. Ted
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: tamo gdje su trešnje najbolje
Postova: 839
Kokota sa gradela sam jeo u onom restoranu na Kornatima za jahte u nekoj uvali, bio je oko 3-4 kg težak, gleao sam kak ga peku i sjećam se da je bio rasječen po polovici i zarezan poprečno, u jednom velikom komadu i da je to bilo jako ukusno, dapače izuzetno ukusno.
__________________
Gemišt je psihički zdrava stvar.
akont-ciko is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2008., 19:44   #7
spyker22
piciginaš
 
spyker22 Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: u prančioku
Postova: 8,661
Znači može! E baš fala..tako sam i ja nekako zamislio, popola ga uzdužno pa zarizat da se ne savija pri pečenju..
Fala, akont
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2008., 13:36   #8
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post


Znam da ga se najčešće priprema na lešo, vidio sam i neki Barbierijev recept za peći ga u soli, al me zanima jel se može kokota ikako pripremit na gradele. Nafetat ga il nešto slično..je li premekan za fetanje? možda uzdužno ga pripolovit pa peći? Ima li ko iskustva?
Fala!
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2008., 20:34   #9
spyker22
piciginaš
 
spyker22 Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: u prančioku
Postova: 8,661
Quote:
daklu kaže: Pogledaj post
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
Za dobru ribu uvik imam strpljenja.. Nije valjda košćatiji od murine??
Znam da je za brudet fenomenalan, al to sam proba. Tio bi nešto drugačije. Zato sam i pita.
Fala daklu!
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2008., 23:11   #10
Martinn
User awaiting e-mail confirmation
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 927
Quote:
daklu kaže: Pogledaj post
može svaka riba na gradele,i oslić je mekan pa ide na gradele.ali stvar je u tome da kokot ima puno koščica pa se ne isplati ga peći na gradelama.ako imaš strpljenja čistiti kokota samo naprijed.inače su te ribe od kamena tj.žive uz kamen pa su puno ukusnije u brudetu jer daju fantastičan okus.
Nisam još probao morsku ribu koja ima puno košćica Kokot spada u one koji praktično nemaju kočćice ...

Si ti nekad jeo riječne ribe? Npr. bolena, mrenu, klena? To su ribe koje imaju puno kočšćica
Martinn is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2008., 18:02   #11
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Za dobru ribu uvik imam strpljenja.. Nije valjda košćatiji od murine??
Znam da je za brudet fenomenalan, al to sam proba. Tio bi nešto drugačije. Zato sam i pita.
Fala daklu!
kažu da je najbolji u pećnici tzv.in forno.
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2008., 18:02   #12
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 355
Quote:
Martinn kaže: Pogledaj post
Nisam još probao morsku ribu koja ima puno košćica Kokot spada u one koji praktično nemaju kočćice ...

Si ti nekad jeo riječne ribe? Npr. bolena, mrenu, klena? To su ribe koje imaju puno kočšćica
škarpinu nisi jeo?
daklu is offline  
Odgovori s citatom
 
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 01:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger