kupujem si prvi digitalac.. muskarci, dajte savjet
malo sam proškicala na stranici hg spota.. ne znače mi previše nabrojane karakteristike, ali sam svejedno izdvojila ove.. dakle, cijena do 1300kn.. što je najbolje što mogu dobit za te pare?
Efektivni pikseli: 8 megapiksela Tip: 1/2,5 '' CCD senzor Optički zoom: 5 x Struktura: 9 leća / 7 grupa Broj piksela zaslona: 154000 točaka Veličina zaslona: 6,4 cm / 2,5 '' ESP mjerenje svjetla Tehnologija detekcije lica Način stabilizacije slike ISO 80, 100, 200, 400, 640 AUTO sustav balansa bijelog Format snimanja: AVI Motion JPEG zapis Snimanje zvuka Kvaliteta video zapisa: - 640 x 480 / 15 fps Vrijeme snimanja: 29 min - 320 x 240 / 15 fps Vrijeme snimanja: 29 min Dimenzije (ŠxVxD) 93,0 x 61,7 x 30,5 mm Težina 140 g (bez baterija i kartice)
Preko tih specifikacija nećeš ništa saznat. Najbolje ti je otić na stranicu poput cameras.co.uk i tamo pogledat kakvi su fotići.
Tamo imaš i sample slike od svakog fotića, tak da možeš vidjet kak slika izgleda prije nego kaj ga kupiš.
Uvijek slikaju iste stvari, tako da možeš uspoređivat kvalitetu svakoga od njih.
Ja sam malo pogledo recenzije za ove fotiće koje si tu navela.
Testovi pokazuju da je Canon najbolji (ima ocjenu čak 84, dok olympus npr ima samo 72. Sony je u sredini sa 80).
Ja sam pogledo sam ocjene, nisam čak ni slike gledo. Preporučujem ti da sve pročitaš, jako je dobra stranica.
Inače, kolko vidim ovaj Sony ne pati od red-eye kao većina fotića istoimenog proizvođača, tako da bi ga bilo pametno uzet u obzir.
Canon je dobar odabir (iako je IMHO dosta ružan)
ewo i ja sam si sada kupila digitalac olympusov i fkt je super fotić...isto sam se dvoumila između olympusa i sony-a....košta 1,399kn u bossizu sam ga kupila,ima 7,2mpx i mju serija olympusova je
cini se da ovaj sony nema neku kvalitetu slike..
Ixus 80 bi bio dobar izbor, al rekla sam da necu prec neku cifru.. ak tak krenem, na kraju cu zavrsit s nekim od 2 soma kuna ixus 75 ima opticki zoom samo 3x, al je dobio izvrsnu kritiku http://www.cameras.co.uk/camera-revi...on-ixus-75.cfm
pa cu ga uzet u obzir definitivno.. umjesto gore navedeog canona, u obzir cu uzet A590 http://www.cameras.co.uk/reviews/can...ot-a590-is.cfm
jedini problem kod canona a590 je sto je ruznjikav i djeluje poveliko.. sony je lijep.. nek me neko uvjeri da je bolji
sonyji su jako brzi u okidanju slika, to im je prednost. ali slike su im onak, prosječne. canon ima jako dobru sliku, najbolju, u mraku mrvicu ispikseliziranu. od ostalih, iznenadio me mali panasonic lumix, na onoj inteligent iso opciji jako solidne fotke radi
ne znam koji, najjeftiniji, kupili ga kao poklon jednoj klinki, koštao 600 kn. kad ga staviš na tu intelligent ISO opciju, to su iznenađujuće ok fotke, bolje od mog sonyja koji je neka srednja sony klasa komercijalnih aparata za svekoliko pučanstvo. no vidio sam već prije po forumima da hvale fotke od tih lumixa pa me nije začudilo