catv i satv
Ako mi mozete pomoci....
U zgradi imam kabelsku tv i uveli smo satelitski sustav za cijelu zgradu. Imamo mogucnost bez reciever-a gledati nasih 7 programa, plus jos ako kupim reciever. Mislim da je sa 2 lnb-a. Kabeli za catv i satv su dovuceni do stana. Sada bi ih ja razvukao na 4 moguca mjesta u stanu (upravo renoviram pa bih iskoristio provuci kabele ispod parketa). E sad, mislim sve kabele dovuci na jedno mjesto, zajedno sa telefonskim kabelom i od tog jednog centralnog mjesta bih sve razvukao na ta 4 mjesta. Zanima me:
1. Ako kupim splitter 1 (in) u 4 (out) za kabelsku tv da li cu istovremeno moci gledati kabelsku tv na sva 4 tv-a, a da je svaki tv neovisan o drugom? (na jednom tv-u gledam recimo HTV1, a na drugom tv-u eurosport)ž
2. Pod uvjetom da zasad jos ne uzmem pretplatu za kabelsku tv, kako spojiti kabele za satelitsku tv? Volio bih, ako je moguce, sa jednim reciever-om gledati na sva 4 tv-a istovremeno razlicite programe (u jednoj sobi eurosport, a u drugoj neki drugi program).
3. Ako pod 2 nije moguce, sta mi je potrebno kupiti, a da mogu uzeti do 4 reciever-a za svaku prostoriju posebno?
4. Da li je problem kasnije spojiti catv i satv istovremeno na tv?
Hvala!
|