Haha, stari moj rano sam ja elektroniku počel slušat. Sjećam se kad je buraz otišel na prvi rave koji je bil kod nas (mislim da se zval brave rave, početkom 90-tih) i isfuro mi kazetu. Ma ljubav na prvo slušanje
Ovo kaj se danas radi je premekano. Ovo je prava stvar:
Čitao sam neki tekst o povijesti techno plemena i ravea u Hrvatskoj u kojem piše da su krajem 90ih navijači bili redovna publika na većini partyja,jel istina to i jel bila masovna pojava među navijačima?ak iskopam tekst stavit ću ga tu...
inače nisam neki fan pretjerani fan elektronske glazbe,ali ovo su definitivno stvari za kombi...
Haha, stari moj rano sam ja elektroniku počel slušat. Sjećam se kad je buraz otišel na prvi rave koji je bil kod nas (mislim da se zval brave rave, početkom 90-tih) i isfuro mi kazetu. Ma ljubav na prvo slušanje
Ovo kaj se danas radi je premekano. Ovo je prava stvar:
svi ti rave partyi u RH su golo govno spram partya u inozemstvu
jebote, pa pogle ovaj s maydayom, predobro je, ko to kod nas uopće može organizirat, nitko
iako mislim da se u RH organizira nešto tipa qlimax, q base, mystery land da bi bilo krcato tj. čovjek na čovjeku
a od svih tih partya qlimax mi je najjači po osvjetelju i glazbi, ali vizualni dojam najbolji mi imaSENSATION WHITE di moraš bit obućen u bijelo da bi došao, svi su u bijelom
Čitao sam neki tekst o povijesti techno plemena i ravea u Hrvatskoj u kojem piše da su krajem 90ih navijači bili redovna publika na većini partyja,jel istina to i jel bila masovna pojava među navijačima?ak iskopam tekst stavit ću ga tu...
inače nisam neki fan pretjerani fan elektronske glazbe,ali ovo su definitivno stvari za kombi...
Je, dosta ljudi sa tribine je pratilo techno scenu u početku. Nešto slično kao i kod engleza, samo je to kod njih došlo nešto ranije.
Imaš dobar film koji opisuje to vrijeme kod njih, al nema veze s navijačima, Human Traffic se zove...evo trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QXyOQwhQsto
Quote:
čekič salata kaže:
svi ti rave partyi u RH su golo govno spram partya u inozemstvu
jebote, pa pogle ovaj s maydayom, predobro je, ko to kod nas uopće može organizirat, nitko
iako mislim da se u RH organizira nešto tipa qlimax, q base, mystery land da bi bilo krcato tj. čovjek na čovjeku
a od svih tih partya qlimax mi je najjači po osvjetelju i glazbi, ali vizualni dojam najbolji mi imaSENSATION WHITE di moraš bit obućen u bijelo da bi došao, svi su u bijelom
Neznam kak je sada, al to je kod nas u početku bila ludnica, nešto novo...Samo kaj je bil rat, pa nije moglo doči do izražaja toliko.
Najpoznatiji klub je definitivno bio Mungos u Kašini (mjesto pol sata od Zg.) tu su bile ludnice od partija...Pa prvi Future shockovi...
Aurora Primošten, to funkcionira i danas...
Future shock i prvi astralisi, to je bilo jebenica, al ono fakat, danas ne idem, ali ono, nije ni slično, ni po euforiji i tak, ono prije je bilo skroz druga brija, onda još poslje partya su bili u sokolu jebeni afteri i tak,
Future shock i prvi astralisi, to je bilo jebenica, al ono fakat, danas ne idem, ali ono, nije ni slično, ni po euforiji i tak, ono prije je bilo skroz druga brija, onda još poslje partya su bili u sokolu jebeni afteri i tak,
u moje vrijeme...
Dobro je opisan početak scene u engleskoj u filmu Rise of the footsoldier...To je kod njih počelo 88-89, kao acid house.
U Njemačkoj prvi Love parade je bil 89, a prvi Mayday 91...eh...
Neku generaciju zahvati rock revolucija, neku techno, a neku bome cajka
Neznam kak je sada, al to je kod nas u početku bila ludnica, nešto novo...Samo kaj je bil rat, pa nije moglo doči do izražaja toliko.
Najpoznatiji klub je definitivno bio Mungos u Kašini (mjesto pol sata od Zg.) tu su bile ludnice od partija...Pa prvi Future shockovi...
Aurora Primošten, to funkcionira i danas...
To ti je 1994 godina!
Komentar ispod govori sve:
they don't do music like this anymore
bio sam u aurori jednom na morallesu i mogu da je prostor unutra i osvjeteljenje prejebeno, al kad sam bio glazba je bila krš, taj moralles mi je teško sranje
love parade mi je odvratan, one pederčine na svakom uglu što se žvakulje skidaju goli i štatijaznam, brzo bi ja tamo u pritvoru završio, iako ima tamo zanimljivih stvari tipa ovo
Dokumentarac se bavi nastankom ravea,ectasyijem,analizira okruženje u kojem je nastao(thatcherizam,nezaposlenost...),ilegalna brija po skladištima,spominju se i navijači koji zajedno organiziraju partyije,intervju sa cass pennantom...isplati se pogledat.(ovaj dio o navijačima je 3 klip)