Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija
Korisničko ime
Lozinka

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.05.2008., 19:49   #1
pms
Neregistrirani korisnik

pms Avatar

Registracija: Dec 2007.
Pošalji poruku preko Skype korisniku pms
Descendent - što je to?

Dali mi netko moze objasniti znacenje i vaznost Descendant-a?

Negdje sam procitao da je DC nastavak na AC u smislu da je AC kakvim se prikazujemo a DC kakvim se zelimo prikazati ili kakvom tipu ljudi naginjemo.

Bio bi zahvalan na malo sirim informacijama
pms is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2008., 20:03   #2
Ona007
Centar Svijeta i Okolice

Ona007 Avatar

Registracija: Jul 2003.
Descedent je mjesto gdje pocinje sedma`kuca tj mjesto 180 stupnjevaq udaljeno od ascedenta

po nekim mjerilima pokazuje mjesto rodjenja naseg idealnog partnera ili osobe koja nas privlaci jer je sedma kuca kuca partnerstva

po mom misljenu sedma kuca nikad ne odrazava nas nego odrazava nase partnere, bracne i ljubavne
Old 25.05.2008., 20:16   #3
Sundust
Registrirani korisnik

Sundust Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Descedent je mjesto gdje pocinje sedma`kuca tj mjesto 180 stupnjevaq udaljeno od ascedenta

po nekim mjerilima pokazuje mjesto rodjenja naseg idealnog partnera ili osobe koja nas privlaci jer je sedma kuca kuca partnerstva

po mom misljenu sedma kuca nikad ne odrazava nas nego odrazava nase partnere, bracne i ljubavne
da, 7.kuća bi trebala biti kuća braka i partnerstva. svojevrsna ''suprotnost'' nama, u smislu yin-yang moj je partner rođen u znaku mog DC

si to mislila pod ''mjesto rođenja našeg partnera''?
Sundust is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2008., 20:27   #4
pms
Neregistrirani korisnik

pms Avatar

Quote:
Sundust kaže: Pogledaj post
kako si mislila ''mjesto rođenja našeg partnera''?
Da, to i mene zanima

Btw, sto kada se u sinastriji 2 komplementarna AC-a preklapaju, (dakle oboje su pronasli svoj dc u drugoj osobi) da li to ima kakav bitniji, jaci utjecaj (koliko sam shvatio ac ima prilicno povrsno, vanjsko znacenje, da li to dava privlacnost na kratke staze ili tu ima nesto dublje) ?
pms is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 25.05.2008., 21:07   #5
Ona007
Centar Svijeta i Okolice

Ona007 Avatar

Sorry pod 'mjesto rodjenja naseg partnera' mislila sam na 'odredjeni datum' kad su rodjeni ljudi koji su nam narocito privlacni i dragi i nekako 'idealni'
Old 26.05.2008., 14:05   #6
pms
Neregistrirani korisnik

pms Avatar

Quote:
Sorry pod 'mjesto rodjenja naseg partnera' mislila sam na 'odredjeni datum' kad su rodjeni ljudi koji su nam narocito privlacni i dragi i nekako 'idealni'
Dakle najvisa idealnost se postize kada se stupanj sunca Mrs. Right poklapa sa stupnjem kojim u drugog partnera prolazi DC?
pms is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 13:37   #7
female
Registrirani korisnik

female Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku female
ja nemam ništ u 7.kući??
pretpostavljam to nije dobro
Old 28.05.2008., 15:03   #8
zvonkaaa
suicidal blonde..er...not

zvonkaaa Avatar

Registracija: Mar 2003.
da to ti nije dobro
ispasti će ti zub (dvojka, gore lijevo) onog trenutka kada se stvarno zaljubiš

šalim se, naravno
Old 28.05.2008., 15:13   #9
female
Registrirani korisnik

female Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku female
Quote:
zvonkaaa kaže: Pogledaj post
da to ti nije dobro
ispasti će ti zub (dvojka, gore lijevo) onog trenutka kada se stvarno zaljubiš

šalim se, naravno
splašila si me
sad ima li ko ozbiljan odovor ili naJbliži tome?
Old 28.05.2008., 15:16   #10
zvonkaaa

zvonkaaa Avatar

Quote:
pms kaže: Pogledaj post
Dakle najvisa idealnost se postize kada se stupanj sunca Mrs. Right poklapa sa stupnjem kojim u drugog partnera prolazi DC?

ma ne mora to uopće biti tako, to bi značilo da imaju potpuno nasuprotne ascedente, a to ne mora biti ništa spektakularnoga, pogotovo ako imaju prazne 1. i 7. kuće...pa samim time ne ostavljaju traga u 'partenrovoj' 1. kući, ili partenr u njihovoj 7.

Za slaganje partnera korisnije bi ti bilo iščitati temu o sinastriji, tamo lijepo piše kako ljudi djeluju jedni na druge
ako ti 'lijepi' planeti neke osobe padaju u tvoje 1, 4. 5, 7 polje ili bilo koje drugo (zavisi o značenjnu polja i planeta i znaka naravno) to može biti puno ispunjeniji i kvalitetniji odnos nego da se fiksiraš samo na ascedent i descedent

Jer tvoj Ascedent je za druge ljude samo maska, ono kako te doživljavaju, odnosno poruka koju im odašilješ, za tebe samog je puno više..
Isto tako je tebi Ascedent neke druge osobe maska koju on tebi pokazuje, dok se ne upoznate bolje naravno
Ta maska ti se može svidjeti (ako ti se osoba sviđa, to bi bila - pa vjerojatno - jedina mogućnost ) ili ne..

Descedent je (ajmo mi na on topic ) je tvoj izlazak u svijet, među ljude, početak partnerstva i združivanja (i romantičnih i poslovnih)
i nije pravilo da ako si u podznaku ovan, da bi ti bilo najbolje da ti je cura u podznaku vaga, pa da vam se preklapaju AC-i i DC-i (što također nije loše)
Zgodnije bi bilo da je njoj sunce u vag, pa da upada u tvoju sedmu kuću...ali tu sad imaš beskonačno mnogo kombinacija
Što ti želim reći...nemoj se fiksirati na jedan aspekt i samo to tražiti, kombinacija ima otprilike i koliko ljudi na svijetu, i u tome je ljepota...ovoga svijeta

najlošije je od svega da nema nikakvih preklapanja i interakcije bilo među planetima bilo među značajnim točkama u horoskopima dvaju osoba...to bi značilo da baš i nema neke kemije među njima
Old 28.05.2008., 15:24   #11
zvonkaaa

zvonkaaa Avatar

hebate, tek sad vidim da si ti govorio o suncu i DC-u, a ne o AC-u i DC-u, sorry vruće je pa sam malo smušena

Dakle, ne mijenja to puno na stvari, ali nema prevelike razlike između sunca u 1. i baš konjukcije s DC-om
ali ponavljam se nemoj se fiksirati na neki aspekt, nije ni trigon sunce - ascedent loš (vjeruj mi )
Old 28.05.2008., 15:41   #12
Ona007
Centar Svijeta i Okolice

Ona007 Avatar

Quote:
ma ne mora to uopće biti tako, to bi značilo da imaju potpuno nasuprotne ascedente, a to ne mora biti ništa spektakularnoga, pogotovo ako imaju prazne 1. i 7. kuće...pa samim time ne ostavljaju traga u 'partenrovoj' 1. kući, ili partenr u njihovoj 7.

Za slaganje partnera korisnije bi ti bilo iščitati temu o sinastriji, tamo lijepo piše kako ljudi djeluju jedni na druge
ako ti 'lijepi' planeti neke osobe padaju u tvoje 1, 4. 5, 7 polje ili bilo koje drugo (zavisi o značenjnu polja i planeta i znaka naravno) to može biti puno ispunjeniji i kvalitetniji odnos nego da se fiksiraš samo na ascedent i descedent

Jer tvoj Ascedent je za druge ljude samo maska, ono kako te doživljavaju, odnosno poruka koju im odašilješ, za tebe samog je puno više..
Isto tako je tebi Ascedent neke druge osobe maska koju on tebi pokazuje, dok se ne upoznate bolje naravno
Ta maska ti se može svidjeti (ako ti se osoba sviđa, to bi bila - pa vjerojatno - jedina mogućnost ) ili ne..

Descedent je (ajmo mi na on topic ) je tvoj izlazak u svijet, među ljude, početak partnerstva i združivanja (i romantičnih i poslovnih)
i nije pravilo da ako si u podznaku ovan, da bi ti bilo najbolje da ti je cura u podznaku vaga, pa da vam se preklapaju AC-i i DC-i (što također nije loše)
Zgodnije bi bilo da je njoj sunce u vag, pa da upada u tvoju sedmu kuću...ali tu sad imaš beskonačno mnogo kombinacija
Što ti želim reći...nemoj se fiksirati na jedan aspekt i samo to tražiti, kombinacija ima otprilike i koliko ljudi na svijetu, i u tome je ljepota...ovoga svijeta

najlošije je od svega da nema nikakvih preklapanja i interakcije bilo među planetima bilo među značajnim točkama u horoskopima dvaju osoba...to bi značilo da baš i nema neke kemije među njima

Ne slazem se s ovim!

I nigdje nije receno da podznaci trebaju bit suprotni !

Pravilo je jednostavno da su nam bliski i dragi ljudi ciji je je sunce tamo gdje je nas descedent ! i tu nema dvojbe.

A vezano za privlacnost, atraktivnost itd najbolje je procitat knjigu o sinastriji Mile Dupora

I tu je pravilo jednostavno, zene ce privlacit muskarac ciji je mars na mjestu njihove venere ili ako je zenski mars na mjestu njihove venere e to su oni koje ce TA zena proganjat.

Da ne spominjemo i neptuna na mjestu venere ili marsa partnera, to je ono kad je tajnovito i beznadno
Old 28.05.2008., 17:02   #13
zvonkaaa

zvonkaaa Avatar

Quote:
Ne slazem se s ovim!

I nigdje nije receno da podznaci trebaju bit suprotni !
OK, to sam kasnije skužila i ispričala se

Quote:
Pravilo je jednostavno da su nam bliski i dragi ljudi ciji je je sunce tamo gdje je nas descedent ! i tu nema dvojbe.
Ne bih bila tako isključiva, to bi značilo da bi mi svi škorpioni (s početka znaka) trebali biti dragi i privlačiti me
e pa nisu

Quote:
A vezano za privlacnost, atraktivnost itd najbolje je procitat knjigu o sinastriji Mile Dupora
Jesam

Quote:
I tu je pravilo jednostavno, zene ce privlacit muskarac ciji je mars na mjestu njihove venere ili ako je zenski mars na mjestu njihove venere e to su oni koje ce TA zena proganjat.
I opet, to je samo osnova, malo čeprkaj dalje i dublje
To je samo jedan od povoljnih aspekata
bilo kakav kontakt muške venere i ženskog marsa je povoljan
Zašto se ograničavati samo na konjukciju?! Što je s trigonom?! Sekstilom?!
Zašto se ograničavati i samo na ta dva planeta?!

Quote:
Da ne spominjemo i neptuna na mjestu venere ili marsa partnera, to je ono kad je tajnovito i beznadno
Je ali za neku 'našu' generaciju ljudi kojima je neptun u škorpionu/strijelcu/jarcu (puno sam rekla) to bi značilo da SVIMA nama beznadno odgovaraju ljudi s marsom/venerom samo u tim znacima, odnosno na tom mjestu...to mi je malo....nategnuto
Old 13.08.2008., 01:48   #14
S.C.
Registrirani korisnik

S.C. Avatar

Registracija: Apr 2007.
Quote:

Ima. Dakle, polozaj DSC-a, odnosno 7. kuca pokazuje i naseg partnera (onog kojeg trazimo u sebi, pa i izvan sebe), ali i neprijatelje.

Uglavnom ljudi koji nose te karakteritike na neki nacin odrazavaju nas u onom "zamracenom" dijelu. Ali ponekad vidimo i ono sto nam se ne svidja i ne mozemo prihvatiti.

No, da, najcesce nam to jesu bliski i dragi ljudi, volimo biti uz njih jer ukoliko su u vecoj mjeri obiljezeni upravo tim znakom koji je nama na DSC-u (ne mora biti rijec o Suncu u tom znaku), znaci da zrace energijom koja nam je potrebna i koja nam na neki nacin nedostaje u nama samima. Tako, da eto, aktiviraju ono "uspavano" u nama.

Quote:
Nijeee.

Prvo, nisu sve zene sklone proganjanju , a drugo, moj je Mars u Vagi. Po tvom jednostavnom pravilu mene bi interesirali oni s Venerom upravo u Vagi. E, hvala lijepa, neka se netko drugi usreci.

No, kao sto Zvonkaaa kaze, zasto se ogranicavati na konjunkcije?

Quote:
bilo kakav kontakt muške venere i ženskog marsa je povoljan
Istina, bolje ikakav nego nikakav.

Quote:
Zašto se ograničavati samo na konjukciju?! Što je s trigonom?! Sekstilom?!
A tek opozicije?! Zapravo je to ono sto se favorizira u Sinastriji. Jer samo musko i zensko su opozicija. Kao Ovan i Vaga. Kao Mars i Venera. Kao 1. (ja) i 7. (ti) kuca.

Na prirodnom krugu.

Na kraju krajeva:

Quote:
Zašto se ograničavati i samo na ta dva planeta?!

Po mom misljenju bitno je da druga osoba "aktivira" na neki nacin tu sedmu kucu i energije koje su vezane uz nju, na ovaj ili onaj nacin. Ne mora to biti doslovno sjedanje sa svim planetima na DSC, nego isticanje i budjenje onog znaka ili one planete koju mi vezujemo uz tu kucu.

Ali uz to, malo je bitno da se recimo Mars i Venera "slazu", ako oni "visi principi" u nikakvom skladu ne stoje. Sunce i Mjesec, osnovni muski i zenski princip, otac i majka, to isto treba "leci" nekako prigodno.

Kada se vec Dupor spominje: aspekti Sunca i Mjeseca su andjeoski aspekti. Oni Venere i Marsa samo erotski.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja