Evo neukog muskarca na vasem kutku,imam pitanje,trazih po netu i ne nađem nigdje konkretno objasnjeno. Zanima me da li i u kojoj mjeri postoji rizik da se djete rodi s određenim manama ako je trudnoca nastala za vrijeme koristenja kontr. pilula, vjerujem da su danas pilule puuuno "kvalitetnije" nego prije al eto da znam ....hvala.
Zanima me da li i u kojoj mjeri postoji rizik da se djete rodi s određenim manama ako je trudnoca nastala za vrijeme koristenja kontr. pilula
rizik da se dijete rodi s odredjenim manama je isti uzimala zena tablete ili ne!
ja sam se isto malo raspitivala o tome i dobivala sam takve informacije
štrumf dok ga daviš pocrveni, pozeleni, poljubičasti,
a kad umre opet je plav ali bljeđe :D
by mishamu
ako sumnjate na trudnoću treba odmah prestati uzimati oralne kontraceptive. većina anti baby pilula su kombinirani kontraceptivi-dakle sadrže progestagene(sintetizirane inačice progesterona) i estrogene. progesteron je odgovoran za očuvanje trudnoće tj. normalnu inplantaciju oplođene jajne stanice u endometrij maternice. u ovoj fazi oralni kontraceptivi zbog sadržaja estrogena djeluju abortivno, opasnost od unutarnjeg krvarenja, hormonskog disbalansa i tromboze se povećava. pilule i trudnoća ne idu jedno s drugim-to je mišljenje struke a ne puko forumsko naklapanje