Redovni gin.pregledi,MŽ je bila malo otvorena,nijese išlo na mislim da se zove šivanje ili tak nešto, dr. joj savjetovala ležanje u S.D. tjedan prije poroda sve štima uzv i ostalo. I onda u 30.tjednu porod.Od odna danas i u budućnosti predstoji put ,već takav kakav je.Tko nije u toj koži ne može shvatiti što se prolazi u jebenom životu.
Redovni gin.pregledi,MŽ je bila malo otvorena,nijese išlo na mislim da se zove šivanje ili tak nešto, dr. joj savjetovala ležanje u S.D. tjedan prije poroda sve štima uzv i ostalo. I onda u 30.tjednu porod.Od odna danas i u budućnosti predstoji put ,već takav kakav je.Tko nije u toj koži ne može shvatiti što se prolazi u jebenom životu.
Zao mi je zbog toga sto ste prosli, ali ocito je nazalost doslo iznenada do takvog tijeka dogadjaja, s obzirom da kazes da je uzv i sve drugo bilo ok. Mozda bi i neki drugi doktor postupio isto kao i doktorica "in question".
ok u 30 tjednu porod, pa je li sa bebicom sve ok??
ako jest onda porod u 30 tjednu je namjanji problem.
Molim te daj pojasni što se je sa tvojom suprugom dogodilo, kako to da je u 30 tjednu bio porod, nije se išlo na serklažu (mislim da se tako to zove kada se prerano otvori) a da li je možda imala ureaplazmu (bakteriju ona često izaziva prijevremene porode)?
Ja sad vjerujem da je trebalo ići na serklažu,ali je najgore što nemožeš nikog od doktora direktno optužit.U tom trenutku sam bio u potpunom šoku,a zamisli kak je tek ženi .Nepisano je pravilo da jedan doktor neće drguog optužiti,nego jedan drugog pokrivaju.U dubini svoj srca osjećam da su pogriješili.Kod takvih poroda najgore je gubitak kisika kod poroda za dijete,što je konkretno kod nas znači cerepralna paraliza.Najgore je što dr. nakoj poroda rekao pa malo je samo ostao bez kisika,nije puno.Prošle su 4 godine od toga ,ali mislim da ja konkretno više nisam isti.Neki to bolje prihvate neki teško kako ja.To je ko zakon brojeva,nekog potrefi.
Najgore je što u ovakvoj situaciji shvatiš tko ti je podrška a tko ne,odnosno na jedan težak način shvatiš život.
Netko ne shvati nikad.
ovako bikonja dragi malo si mi nepovezan - nepovezano pišeš.
Ovako je nekako teklo..
dr. Latin je vodila u viliju tvoju suprugu, i prerano se je otvorila i poslal ju je na Sveti Duh. Na svetom duhu kako to biva u Hrvata vodili su ju svi doktori (kako je tko stigao) i počela se otvarati i krenuo je porod.
Bebica se je ispatila na porodu, predugo su ju mučili a sirota bila je još nedonošće i bila je preslaba jer je ipak bila ti supuga u 30 tom tjednu.
Doktori su forsitrali prirodni porod iako je možda trebao carski..
I bebica je ostala bez kisika na nekoliko trenutaka i poslijedica toga je cerebralna paraliza... Jel tako?
Strašno mi je žao, to je kada doktori upropsate potpuno zdravo dijete
Shvaćam te kao oca, zaista bi ih mogao ubiti od jada, muke, tuge..
Kako se tvoja supruga sa time nosi, ti? da li mislite ići na drugu bebicu? Je li ti dijete dobro, nadam se da nema većih oštećenja..
ZAista mi je žao bikonja... uf mojoj prijateljici su u bolnici u inkubatoru zeznuli bebicu tako da je ostala slijepa.. svjetlost joj je uništila okice (rođen je sa 25 tjedana)
Prilično dobro si pohvatala stvar Lara.Što se tiče nepovezanosti,kad počnem pisati i razmišljati o tome puls mi se ubrza i raznerviram se.Porod je bil na carski i usljed tog je došlo do gubitka kisika koje je uništio stanice u mozgu,tj na tom mjestu su tzv rupe.Posljedice su teške i trajne,a dobra stvar toga je da se dijete usprkos fizičkim nedostacima mentalno dobro razvija.Socijaliziran je u normalan vrtić,bez obzira kaj ne hoda i nemože samostalno stajati i sjediti.
Stariji ima 9 godina i mali ga obožava.
Žena je različitija od mene po karakteru i rad s djecom joj je na neki način struka tak da se puno bolje nosi s tim.
Prilično dobro si pohvatala stvar Lara.Što se tiče nepovezanosti,kad počnem pisati i razmišljati o tome puls mi se ubrza i raznerviram se.Porod je bil na carski i usljed tog je došlo do gubitka kisika koje je uništio stanice u mozgu,tj na tom mjestu su tzv rupe.Posljedice su teške i trajne,a dobra stvar toga je da se dijete usprkos fizičkim nedostacima mentalno dobro razvija.Socijaliziran je u normalan vrtić,bez obzira kaj ne hoda i nemože samostalno stajati i sjediti.
Stariji ima 9 godina i mali ga obožava.
Žena je različitija od mene po karakteru i rad s djecom joj je na neki način struka tak da se puno bolje nosi s tim.
pa kako se to dogodilo na carskom? pa kako? što su dugo čekali na carski jer su forsirali prirodni? gdje su tu bikonja doktori pogriješili, reci nam slobodno, olakšaj si srce
Bikonja ... vjerujem da ti je teško, potpuno zdravu bebu doktori upropastili
Drago mi je da se mali dobro razvija..., eto vjerujem da će vremenom sve to dobro napredovati..
p.s. meni je dijete umrlo u 7 mjesecu trudnoće u meni.. tako da sam isto puna boli i tuge u sebi.. i eto
Malo sam ko padobranac upao na ovu temu vidjevši u zadnjem postu ime Vili.Instiktivno sam na to uletio.Nije mi bila namjera preplašiti buduće mame nego sam jednostavno htio prikazati drugo mišljenje što smatram da je uputno dati.Još i dan danas mi se dogodi da nemogu spavati,zurim u plafon i ponovo vrtim.Zašto,kako...
Ljudi koji su na neki način osjetili bol i tugu na ovaj ili onaj način zbog djeteta mogu to najbolje shvatiti.
Oftopic,nisam na RiD naišao na temu djece s posebnim potrebama što bi bilo korisno za roditelje i druge ljude dobre volje.
Žao mi je za ove tužne događaje - ali htjela sam samo reći da je meni dr. Latin vodila sve tri trudnoće, od toga 2 serklaža, jedan epiduralni porod i sve tri su sad u dobi da mogu postati majke- pozdrav budućim mamama
btw - rodila sam 3 kćeri u razmaku od 4 godine
pa socijalka ti izvadi a ti ih nosiš na zavod za javno zdravstvo..
ovdje plaćaš sve..koliko su ja ne znam...nešto su poskupljivali u zadnje vrijeme
Sigurno je jako skupo. Ali nazalost, prilicno mi je hitno a soc. me narucila za mjesec dana pa mislim da cu morati to obaviti u viliju. Tim vise sto se i rezultati cekaju..
Imam samo riječi pohvale za polikliniku Vili, posebno za dr.Martinu Ujević.
Jako susretljiva, ljubazna, opuštena i što je najvažnije izrazito stručna.
Na prvom pregledu mi je otkrila endometriozu i potanko objasnila o čemu se radi, odmah preporučila šta da napravim, ohrabrivala me i dala broj mobitela na koji ju u svako doba mogu nazvati.. jer sam ja bila u popriličnom šoku s obzirom da sam išla na redovite preglede kod svoje soc.ginekologice, koja je svaki put kao papagaj ponavljala da je sve u najboljem redu i nije vidjela CISTU OD 8 CM koju je trebalo hitno operirati.
Dr. Ujević sam JAAAAAAKO zahvalna i svima mogu preporučiti da odu kod nje.
zvala sam zbog uzv(trudna sam 5 tj.)kod dr.kosa tek u 5.mjesecu ima mjesta,kod dr.radončića krajem 4.mj.tek
preporučam što prije da se zove ako se ide na pregled.gosp.mi je rekla da su u ogromnoj gužvi.
Mozete mi preporuciti nekog odredjenog doktora ili doktoricu u poliklinici Vili ili su svi podjednako dobri? Meni treba samo napraviti folikulometriju jer cu tada biti u postupku za potpomognutu oplodnju. Nisam iz Zg-a, ali cu neko vrijeme boraviti u ZG-u jer idem na ICSI (IVF) u Bec. Imate kakav savjet?
Sigurno je jako skupo. Ali nazalost, prilicno mi je hitno a soc. me narucila za mjesec dana pa mislim da cu morati to obaviti u viliju. Tim vise sto se i rezultati cekaju..
Iz vlastitog iskustva znam da će te u poliklinici Vili poslati da uzmes uputnicu kod socijalnog ginekologa za briseve koje ti kazu. Doći ćeš u polikliniku Vili, tamo će ti ginekolog uzeti bris i naplatiti 50 kuna, a ti ćeš onda te briseve odnijeti u Mirogojsku ili Rockefelerovu na zavod za javno zdravstvo, ovisi o potrebi, i tamo ćeš platiti participaciju.
To je sve, nema nikakvih bajoslovnih svota novaca ukoliko uzmes uputnicu kod socijalnog.
I za bris se ne treba narucivati ako si prije toga radila u poliklinici Vili pregled i papa test pa je ispalo lose.
Iz vlastitog iskustva znam da će te u poliklinici Vili poslati da uzmes uputnicu kod socijalnog ginekologa za briseve koje ti kazu. Doći ćeš u polikliniku Vili, tamo će ti ginekolog uzeti bris i naplatiti 50 kuna, a ti ćeš onda te briseve odnijeti u Mirogojsku ili Rockefelerovu na zavod za javno zdravstvo, ovisi o potrebi, i tamo ćeš platiti participaciju.
To je sve, nema nikakvih bajoslovnih svota novaca ukoliko uzmes uputnicu kod socijalnog.
I za bris se ne treba narucivati ako si prije toga radila u poliklinici Vili pregled i papa test pa je ispalo lose.