Nakon što sam imao negativno iskustvo s PROPERO on-line trgovinom za prodaju bijele tehnike želim to podijeliti s ostalim članovima foruma...
Uplaćenu bijelu tehniku nisam dobio u roku niti me itko na bilo koji način obavijestio da je neću dobiti na vrijeme. Kada sam ih pitao što se događa javili su mi da je sve u redu i da ću robu dobiti u slijedećih tjedan dana. Naravno roba nije stigla kao ni obavijest o eventualnom kašnjenju.
Povrat novca sam na kraju dobio, što ne opravdava takav odnos prema kupcima.
mi dvaput kupovali kod njih i srećom sve stiglo u roku!! al vidim da su se pokvarili - valjda zato jer nakon što uplatiš oni tek onda šaljunarudžbu uvozniku za taj proizvod i čekaju dostavu - do tada ta proizvod više ne mora bit dostupan!!
lako je na taj način otvoriti interent-web-shop!! imaš dve tel. linije ADSL i web programera i ti si sad neka faca u on-line trgovini.
eto da se i ja pridružim nezadovoljnicima. 17.06.2008. sam uplatio robu koju sam već odavno mogao kupiti, doduše po nešto većoj cijeni u Bauhausu, ali mi je preko propera bilo nekako jednostavnije i brže...:-)...:-)...:-I...:-(...naravno robe još nema.
jučer sam skoknuo do njih da ih pitam jel mi misle isporučiti robu ili će mi vratiti pare, ali tko bi rekao, pozvonim na portafon i...gle čuda...ni da se muha pomakne.
na žalost ne mogu postaviti slike ali ako ih netko želi vidjeti neka mi se javi s mail adresom (mene to nekako podsjeća na cvječarnicu iz alan forda, samo što u alan fordu nikad nitko nije nešto kupio). radi se o staroj neuređenoj kući na kojoj je propero naznačen samo na portafonu. u dvorištu se nalazi očuvana zastava 101 (ne vidi se na slici).
Ni ja o njima nemam za reci nista lijepo, a cini se da se od tada nisu promijenili.
Ja sam kod njih kupila prijenosnu klimu prije godinu dana. Mislim da je to bilo u 6. ili 7. mjesecu taman tjedan dana prije nego sto su pocele one velike vrućine. Buduci da imam doma činčilu za koju su temperature više od 30 stupnjeva smrtonosne, odlucila sam uzeti neku klimu da joj mogu rashladiti sobu. Bila sam se dvoumila između Propera i jos jednog ducana, mislim da je bila razlika u 200-tinjak kuna, U Properu su bili jeftiniji a i bili su mi bliže pa sam naručila kod njih, rekli su da mi klima stize za najviše 5 dana. Naravno sve sam unaprijed platila (bas sam bila bedasta...).
I tako ja čekala, sretna što cu riješiti problem i da se moja malena činčila više nece muciti, i nakon pet dana oni se ne javljaju, ja zovem a oni meni da je narudžba tek poslana, jer kao bio je praznik pa nisu radili i štatijaznam, ali sigurno cu ju dobiti kroz 3 dana. Za tri dana ja opet zovem i opet se oni ispričavaju, nije još stigla, bla bla... Tada je počeo val vrucine, cijele dane sam bila doma da bi hladila svog ljubimca, nisam ju mogla ostaviti samu u pregrijanom stanu, zvala sam ih svaki dan i oni su mi svaki dan izmišljali nove izgovore. Da mi nakon 20 dana natezanja nije prekipilo i povela sam decka koji je malo krupniji tip (čelav, nabildan ....he he ), da vide da mislim ozbiljno (ma katastrofa je da kod nas stvari tako funkcioniraju, da sam im morala batinama prijetit ), i došli smo im tamo u ured i rekli da nam istog trena vrate novce ili isporuče klimu. Kad vidi čuda u roku dva dana dobila sam klimu i još su mi ju kao besplatno dostavili. Prevaranti!
Nikad više mi nece past na pamet da nešto uzimam kod njih. Nemam ništa protiv internet prodaje i s time imam samo dobra iskustva, ali ovo što oni rade je daleko od toga. Preporuka svima, klonite se Propera!
prije 2 dana je na tv u emisiji "potrošački kod" bilo priče o properu. prodali su nekom jadniku iz varaždina tv za 10.000 kn prije 3 mjeseca i do danas mu ga nisu isporučili niti su mu vratili novac.
budući da sam im i ja platio, a robu nisam dobio (cca 500 kn, nije za plakat, ali ipak...) napravio sam sljedeće da svi vide kakvi su to ljudi u propero.hr internet trgovini. ako uspjemo spasiti barem jednog naivca već smo dosta učinili, zar ne (čitajte odozdola prema gore):
mail 3.
Poštovani,
Šaljem Vam pretponuddu ovako, ukoliko trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.
Lijepi pozdravi,
Robert, PROPERO d.o.o.
Pretponuda broj: 944
Datum pretponude: 23.07.2008
Trgov.predstavnik: INTERNET
Obrada dokumenta: Hrvoje Brigljević
Način otpreme: HP EXPRESS
Pretponuda vrijedi do: 25.07.2008
Rok plaćanja:
Valuta plaćanja: 23.07.2008
Sredstvo plaćanja: Opća uplatnica -
Kupac:
Matični broj:
Bračić Igor
Nepoznat grad
Nepoznata država
R. br.Naziv artikla / uslugeJamstvoTežina kg.Jed.
mj.KoličinaCijenaIznosRabatIznos
stavke
1 Fotoaparat Canon EOS 450D EFS 1855 IS kom 1,00 4.717,20 4.717,20 4.717,20
2 DOSTAVA kom 1,00 28,69 28,69 28,69
UKUPNO: 2,00 4.745,89 4.745,89
Za platiti: 5.789,98
Slovima: pettisućasedamstotinaosamdesetdevet kn i 98 lp.
U cijenu uključen PDV u iznosu od: 1.044,09 kn
U cijenu dostave je uračunata isporuka robe do ulaza u objekt .
Radno vrijeme ureda: Pon - Pet: 09.00 - 17.00 h, Sub: 09.00 - 13.00 h
Žiro-računi PBZ 2340009-1110162396 Devizni žiro račun HR55 2340009-1110162396
ZABA 2360000-1101831149 SWIFT PBZGHR2X-PBZ
Račkoga 6, Zagreb, Croatia
PROPERO d.o.o.,MB 1861182,Heinzelova 21,Zagreb,Trg. sud u Zagrebu Tt-07/8007-2,MBS:080499261
Temeljni kapital 20.000 kn, www.propero.hr, e-mailropero@propero.hr, uredski prostor Međimurska 11
Član uprave:Marko Bukovac
Pri preuzimanju robe isporučuje se: jamstveni list, uputstva, deklaracije i atestne naljepnice.
Dokument je tiskan na računalu i pravovaljan je bez pečata i potpisa
From: [mailto:brown.zgb@gmail.com]
Sent: Thursday, July 24, 2008 1:16 PM
To: propero
Subject: Re: Pretponuda broj 944 od 23.07.2008
Poštovani g. Robert,
na žalost ne mogu otvoriti mail, tj. uopće ne vidim prilog. Molim Vas ukoliko je moguće da mi pretponudu kopirate u tekst mail-a.
Unaprijed Vam hvala,
Igor Bračić
Lastovska 15
10000 Zagreb
mail 1.
Datuma 24. srpnja 2008. 09:58 propero <propero@propero.hr> je napisao/la:
Poštovani,
Sukladno Vašem upitu i kontaktiranju glavnog uvoznika; privitak sadrži pretponudu za predmetni fotoaparat.
Artikl se naručuje od glavnog uvoznika i dolazi u roku od 10 - 15 radnih dana.
Ukoliko Vam sve odgovara, javite nam da napravimo rezervaciju a potvrda narudžbe prema uvozniku slijedi po zaprimljenoj uplati pretponude iz privitka.
Također, javite nam adresu isporuke i kontakt telefon.
Za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte.
Lijepi pozdravi,
Robert, PROPERO d.o.o.
a kaj nije jednostavnije otići u dućan,vidjeti na licu mjesta robu i kupiti i nositi doma.
još smo mi banana država da bi mogli bezbrižno kupovati preko neta.nažalost
taman napisah odgovor pa me izbacio forum van (greska u spajanju) uglavnom, hvala svima na ovom topicu jer sam taman gledala jedan lcd koji ne mogu nigdje naci i lik me uvjeravao da ga imaju. zastupnik mi rekao da ga vise ne uvoze jer sada uvoze ovogodisnji model pa je glupo uvoziti i losiji (kak nekaj sa 94 cm ekranom i full hdom moze biti losije ne znam ali ocito moze).
zahvaljujuci vama nisam i necu naruciti nista od njih.
taman napisah odgovor pa me izbacio forum van (greska u spajanju) uglavnom, hvala svima na ovom topicu jer sam taman gledala jedan lcd koji ne mogu nigdje naci i lik me uvjeravao da ga imaju. zastupnik mi rekao da ga vise ne uvoze jer sada uvoze ovogodisnji model pa je glupo uvoziti i losiji (kak nekaj sa 94 cm ekranom i full hdom moze biti losije ne znam ali ocito moze).
zahvaljujuci vama nisam i necu naruciti nista od njih.
eto forum je pomogao sprijeciti brdo dana zivciranja i telefoniranja radi par so kuna razlike...
budući da sam iznio negativno iskustvo, red je da vas izvjestim o završetku moje priče o properu.
prijavio sam ih državnom inspektoratu, odmah (čim sam shvatio da bi povrat novca mogao dugo potrajati), bez bespotrebnog navlačenja i slušanja raznih obećanja, te sam im mailao prijavu tako da i oni znaju za nju. dva tjedna kasnije dobio sam novce.
da li je prijava ispektoratu ubrzala proces ne znam, ali novac mi je vraćen (na tekući račun kao gotovinska uplata jer im je vjerojatno žiro račun u blokadi).
predlažem da probate na isti način, ne košta ništa, a može pomoći. barem vas dečki u properu stave na vrh liste za vraćanje para :-).
danas sam dobio dopis od državnog inspektorata da je temeljem moje prijave izvršen nadzor gospodarske inspekcije u propero i da im se nalaže povrat novca. taj dopis nosi datum od 31.07.2008., a novac sam dobio 01.08.2008.
imao sam sreću, rekao bih. niti je bio veliki iznos (nešto manje od 500 kn), niti je cijeli proces od "kupnje" do povrata novca dugo trajao (kupljeno 19.06.2008., a novac dobio nazad 01.08.2008.).
sumnjam da bi sve tako glatko proteklo da je iznos bio veći. ali eto, treba probati.
danas sam im zahvalio na povratu novca, ne inspektoratu nego properu. malo da ih piknem...
teško mi je prihvatiti Vašu tvrdnju da biste izvršili svoju trgovačku obavezu i bez
prijave inspektoratu budući da mi se g. Robert podsmjehnuo na moju prijetnju prijavom
inspektoratu, te mi nije mogao reći u kom roku ćete mi vratiti novac.
Njegovo objašnjenje je bilo da Vam je račun blokiran, a da ne smijete vršiti povrat novca
u gotovini, već samo na isti način kako sam i ja Vama izvršio uplatu, dakle povratom s
Vašeg žiro računa na moj tekući račun. Međutim, nakon prijave inspektoratu, u roku od
svega desetak dana vratili ste mi novac, i to gle čuda, uplatom gotovine na moj tekući
račun (imam obavijest Državnog inspektorata s kopijom HUB obrasca koji ste im dostavili
kao dokaz o izvršenoj obavezi, pa ću i to ako želite objaviti na forumu).
Ne bih se složio s Vama niti vezano uz objavljivanje na forumu, jer da sam kojim slučajem
pročitao na nekom forumu malo više o Vama i Vašem poslovanju vjerojatno ne bih ništa
"kupio" od Vas.
Ako sam uspio barem jednog Vašeg "kupca" spasiti da ne prolazi kroz razdoblje
neizvjesnosti kao što sam ja prolazio (ali i mnogi drugi, a o nekima se moglo gledati i
na TV) - onda sam postigao cilj. Vjerujem da sam uspio.
Kako bih bio maksimalno korektan prema Vama, ali i prema Vašim potencijalnim "kupcima"
objavit ću i ovaj Vaš mail, pa neka sami prosuđuju o Vama.
S poštovanjem,
Quoting propero <propero@propero.hr>:
[Hide Quoted Text]
Poštovani,
Mi smo ispunili našu obvezu, kao što bi je ispunili i bez Vašeg dopisa
Državnom inspektoratu... Vi ste iskoristili svoje građansko, potrošačko
pravo a mi smo ispunili svoje trgovačke obveze prema Vama. Zahvala je
apsolutno nepotrebna kao što je nepotrebno bilo postavljanje naše pretponude
za Canon EOS 450D EFS 1855 IS na Forum.hr...
Lijepi pozdravi,
PROPERO d.o.o.
-----Original Message-----
From: ZR[mailto:zoran@b****.hr]
Sent: Wednesday, August 27, 2008 4:09 PM
To: propero@propero.hr
Subject: Re: narudzba 87
Poštovani,
htio bih vam zahvaliti na izvršenom povratu novca, makar i pod
pritiskom Državnog inspektorata RH.
Srdačan pozdrav,
Quoting ZR <zoran@b****.hr>:
Poštovani,
u skladu s dogovorom s gospodinom Robertom s početka tjedna, a
vezano uz povrat novca i vašu nespremnost da mi ga vratite u
skorije vrijeme želim vas obavijestiti da sam upravo izvršio
prijavu državnom inspektoratu.
S poštovanjem,
__________ NOD32 3391 (20080827) Information __________
Ne znam.... možda su vaša iskustva loša, ali je s Propero.hr imam dobro iskustvo... iako sam u početku bio prilično skeptičan čitajući komentare na netu...
Moja je situacija bila slijedeća: Naručio u Properu 29.09. Panasonic plasma tv za cca 5800 kn.... rekao mi g.Robert da je isporuka 10-15 dana, 10.10. ujutro nazvali me i rekli da je TV stigao, ali možda neće biti isporučen "danas" (petak) ali u ponedjeljak - dakle DANAS 13.10. prije 11h zvoni telefon i evo upravo stišćem daljinac i namještam opcije...
??? Registriran sam vec 6 (mozda i 9; ne sjecam se vise) mjeseci....
To kaj nemam potrebu svaki cas blebnut neku glupost pa nemam puno postova ne znaci nista - ili znaci, al' to sada nije vazno...
U svakom slucaju kad sam poceo citati kritike o Properu u jednom sam trenutku dosao do stanja da nisam mogao mirno spavati i bio zaista jako uznemiren, jer je skoro 6000kn za mene osobno prilicna kolicina novca, a kako su pljuvali po njemu stvarno sam se zabrinuo, no na moju veliku radost, nista od navedenih stvari mi se nije dogodilo...
Zato sam i stavio komentar, kako bi se cula i druga strana, a ne samo oni koji kritiziraju....
Ako mi ne vjerujes, evo izrazi zelju i ja ti se javim na mail, pa mozemo ostvariti kontakt u zivo da se uvjeris kako ne pricam gluposti ali sa TVOJOM obavezom da nakon toga ovdje na forumu javno objavis sto si utvrdio...
Pozzz
Zadnje uređivanje knezigor : 25.10.2008. at 15:09.
Reason: pravopisna pogreška
Evo i mog iskustva s njima koje nažalost još nije završilo. 9.7.2008 sam uplatio 930 kuna za mašinu za šišanje i nakon što mi je i nakon mjesec dana nisu mogli isporučiti preporučili su mi da im pošaljem mail sa zahtjevom za povrat novca što sam i napravio 20.8.2008. Pretpostavljate što dalje slijedi, kad sam ih zvao nakon tjedan dana rekli su mi da su im tajnice na godišnjem odmoru do 1.9. te da bez njih ne isplaćuju novac, onda sam ih zvao oko 10.9. i rekli su mi da šalju novac za par dana, ali naravno i od toga ništa, kad sam ih zvao oko 1.10. rekli su mi da im dolazi novi direktor, a da stari nema ovlaštenje za isplatu novca. Od tada sam ih zvao par puta i uvijek čujem isto što i danas kad sam ih zadnji put zvao-novac je pripremljen, ako vam ga ne pošaljemo danas šaljemo sigurno u ponedjeljak. Sljedeći tjedan ih sigurno prijavljujem državnom inspektoratu, a vama preporučam da se klonite ovih muljatora.
Propero je postao top tema kupovanja prek interneta u hravata. Pogledajte što na sve to kaže vlasnik Propera. http://www.reklamacije.net/outradio-emisija.html
Čovjek zvuči realno, sad ti više znaj. Ja se držim i dalje lijepog stvarnog dućana. Barem do 2010. dok civilizacija ne dođe i do nas
Jedva sam odslušao cijelu "emisiju", portal je katastrofa, voditeljica bože sačuvaj. Intervju valjda rađen u kafiću, a ovima u Properu treba profi glasnogovornik po 500 kuna sat da se izvuku iz govana
Sad mi se smrklo kad sam pročitala sva ta iskustva s Properom. I ja sam prije dva mjeseca platila i još uvijek ništa. Naručila sam pećnicu koju nigdje drugdje nisam mogla naći, a oni su rekli da nema problema. Sad je navodno upravo na carini i stići će do kraja tjedna?! Taj Robert je kad sam nazvala davao kratke komentare na moje pritužbe kao papiga s naučenim tekstom, a koji uopće nisu bili odgovarajući s obzirom na moj tekst. To mi je bilo sumnjivo, pa sam svratila ovamo. Nažalost tek danas.
Sto se tice PROPERO firme za internet trgovinu bijele tehnike i kučanskih aparata, mogu reći da sam i ja imao jedno jako veeeliko neugodno iskustvo.
Voditelj sam jedne poznate hrvatske firme, i dobio sam molbu od svoje cistacice da joj narucimo novi usisivac. Ja rekao Ok, narucit cemo Vam profi usisavac...i tako ja dodjem preko interneta do firme PROPERO jer su imali u ponudi upravo ono sto sam trazio. Nazovem ih, dogovorimo ponudu, moja firma im uredno plati, kazu da je rok isporuke 30 dana, i kad je proslo toliko vremena, usisavaca nema i dalje. Svaki drugi dan smo ih kontaktirali, da bi od njih dobili odgovor, usisavac je na carini, stize iz Italije, iduci tjedan ga sigurno isporucujemo. Nakon 60 dana, usisavaca nema i dalje, ja angaziram naseg odvjetnika da i zaprijetim im se tržnom inspekcijom i tužbom, da bi mi isti drugi dan dostavili usisavac nakon 70 dana od dogovorene ponude.
Eto, znam da u nas Hrvata nije razvijen online shoping, ali ovakvim stilom kakav nudi firma PROPERO, ocito da nikad nece niti zazivjet...pa jedino sto se moze reci je, LJUDI NE NARUCUJTE NISTA IZ TE ONLINE TRGOVINE, pa neka bankrotiraju, jer ocito vec i jesu kad toliko dugo morate cekati za placenu robu...oni koriste Vas novac, a ne plate robu koju su duzni ispostaviti prema Vama kao kupcu...a vidim nakon odredjenog vremena ljudima i naprave povrat novca, sto znaci da ste Vi bili kreditori i to bez naplacene kamate nekoj firmi...to je za sudsku tuzbu!!!
A zasto bi netko kupovao macka u vreci?jel tehnika puno jeftinija u properu pa ljudi imaju potrebu ustedjeti ili sto?Pa ne bi mi palo na pamet kupovati nesto sto nisam ispregledao prije kupnje!!!Zar vam je bilo tesko sjesti u auto otici u neku trgovinu ,kupiti i odmah odvesti kuci ili je ipak lakse naruciti iz fotelje pa cekati 2 mj????????? ah dokle doseže ljudski mozak
Uh, sad vidim da sam dobro prošo, kupovao sam preko njih fotić, jer su ga imali u ponudi jeftinije nego ostali....Isti dan popodne su mi javili da mogu doći po njega i fotić sam stvarno podigao isti dan..Međutim, jedva sam ih pronašo u nekakvoj rupi, nisam mogo vjerovat da je to zapravo internet dućan...Unutra su bila neka dva lika, a alkoholne pare u zraku bile su prejake....Kad sam to vidio, bez obzira na pozitivno iskustvo sa fotićem, nema šanse da kupujem prek njih TV ili bijelu tehniku....
Pa jeste li probali ukucat njihovu stranicu?
Izgleda da su samo promijenili ime firme jer je sada redirekcija na Respectum-solum firmu koja prodava bijelu tehniku!!!!
Ja sam isto gledala prije par mjeseci neke artikle i sva sreca da nisam nis kupila!
i taj sad novi dućan je toliko zainteresiran da nešto proda da je to čudo. jave se svakih 2-3 dana na upit mailom (pazi, to je internet dućan), plaćanje je moguće valjda samo gotovinskom uplatom na račun (internet dućan - hint hint).. poslovnost na nuli, srećom da sam odustao od kupovine tamo...
Evo upravo na Potrosackom kodu - 60 ljudi je platilo i nije dobilo robu cca 300 000kn!
I sad ko Respectum Solum ih je otkupila i nemaju veze sa njima...pa trebali su i dug firme preuzet!
eto i ja sam imo nesuglasice s (ne)doticnim properom, naime kupio sam mob preko njih i rekli mi da uplatim 4500kn i da mi mob stize za 1tj najkasnije 2tj i ja uplatio al tih 2tj se vuklo skoro pa 2mj uz opravdanje da mob jos nisu dobili pa da ih je ulovio viken (onda su zatvoreni) i tako 2 mj me vukli za onu stvar i hvala Bogu dobio ja mob al ima jos jedan problem nakon nekog vremena mi se mob pokvario i sad neznam dal da im posaljem mob da mi poprave (imam garanciju) i cekam oped 2mj mob ili da ljepo odem na svoj racun popravit mob i cekam ga 2 tj. Sve u svemu prvi i zadnji put da sam ista kupio od njih
Uređaje pod garancijom ne popravlja prodajno mjesto, već ovlašteni servis za dotičnu marku mob-a. Dovoljan je račun i jamstveni list, a kvar prijavljuješ u ovlaštenom servisu
da znam da oni nepopravljaju nego da salju u servise al sam mislio da oni moraju poslat u servis, nista onda cu ja poslat u servis s prilozenim racunom i garancijom