Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor
Korisničko ime
Lozinka

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.06.2008., 01:34   #1
orchis
Registrirani korisnik

orchis Avatar

Registracija: Feb 2008.
ves masina-pomoć!

Marka Bosch-nesto (mogu pogledati, ako je nekom bitno), radila uredno godinu dana..nakon toga pocelo lupanje koje prati centrifugiranje, i to ne svaki put..cini mi se samo kad je vise robe, ali nisam sigurna..
zvali majstora, on poslusao, nije lupalo, rekao sve u redu..drugi put promijenio gumu, opet poslusao, ovaj put lupalo i OPET rekao sve u redu..do tada je roba bila svejedno uredno oprana..
nedugo nakon tog mijenjanja gume, odnosno zadnja dva puta, cuje se neko skripanje samo u prvoj fazi pranja i to (cini mi se, nisam pratila cijelo vrijeme) samo kad se bubanj okrece u lijevo..osim toga zadnja dva puta roba mi nije na kraju bila dobro razentana (isprana od detrdjenta) ni ocijedjena odnosno centrifugirana kako treba!
zvat cemo ponovo srevis, ali cini mi se da oni nemaju pojma!..ovaj put cu traziti drugog servisera, ali ne znam sta ce biti..uglavnom, ocajna sam!..masina mi je nuzno potrebna!..a sad je jos i vikend..masina je jos pod garancijom i to je bio njihov sreviser..je li bolje zvati nekog drugog pa platiti??..ali ni to ne znam koga bi zvala (u splitu), nemam nikakvu preporuku za nekog..
molim vas ako netko bar zna o cemu se radi, je li velik kvar itd..!
usput masina je stara samo godinu i po!
Old 21.06.2008., 13:07   #2
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
orchis kaže: Pogledaj post
radila uredno godinu dana..nakon toga pocelo lupanje koje prati centrifugiranje, i to ne svaki put..cini mi se samo kad je vise robe, ali nisam sigurna.

.drugi put promijenio gumu, opet poslusao, ovaj put lupalo i OPET rekao sve u redu..do tada je roba bila svejedno uredno oprana..

cuje se neko skripanje samo u prvoj fazi pranja i to (cini mi se, nisam pratila cijelo vrijeme) samo kad se bubanj okrece u lijevo..osim toga zadnja dva puta roba mi nije na kraju bila dobro razentana (isprana od detrdjenta) ni ocijedjena odnosno centrifugirana kako treba!

(
stroj lupa ukoliko nema dovoljno rublja , tj malo rublja se nagna na jednu stranu i usljed vrtnje centrifuge zanosi bubanj u stranu i pri tome stroj "skače"po prostoriji
stroj lupa usljed pucanja opruga amortizera ili pak kada se isti olabavi
stroj lupa ukoliko pumpa ne izbaci svu vodu dovoljno brzo , a slijedi centrifuga , pa vrti rublje i nešto vode, što remeti i daljnji rad stroja

cvili vam remen uslijed istrošenosti ili pak je labav (potrebno dotegnuti)
klizanje remena može biti uzrok loše centrifuge , kao i što može biti crpna pumpa u kvaru , pa ne izbacuje vodu , ukoliko imate filter ispred pumpe potrebno ga je očistiti, provjeriti odvodno crijevo , moguće da je začepljeno

i još štošta , ali to zasad
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2008., 01:52   #3
supher mali
Banned

Registracija: Mar 2007.
mozda samo da napravili livelu na nogama
Old 24.06.2008., 23:42   #4
orchis
Registrirani korisnik

orchis Avatar

nije stvar u liveli..sigurno..masina se ne trese nego lupa nesto unutra, i to, koliko mi se cini, iza bubnja..masina uopce ne "skace" nego se cuje lupanje unutra..
mazgov, hvala na odgovoru..to za malo rublja u bubnju mi je rekao i majstor, ali nije u tome sigurno stvar jer je upravo obrnuto, lupa samo kada je bubanj full pun..obicno kada je bijela roba..kad perem na programu za vunu, onda i manje robe, onda uopce ne lupa..
sto se tice cviljenja, pratila sam, cvili samo kad se bubanj vrti u lijevo..valjda to nesto onda znaci..ono u prvoj fazi par puta okrene desno pa par puta lijevo..cvili samo kad se vrti u lijevo..
kako se cisti filter??..pise li to u uputstvima? ..tks..
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 25.06.2008., 12:11   #5
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Quote:
orchis kaže: Pogledaj post
lupa samo kada je bubanj full pun..obicno kada je bijela roba..kad perem na programu za vunu, onda i manje robe, onda uopce ne lupa..

sto se tice cviljenja, pratila sam, cvili samo kad se bubanj vrti u lijevo..valjda to nesto onda znaci..ono u prvoj fazi par puta okrene desno pa par puta lijevo..cvili samo kad se vrti u lijevo..
kako se cisti filter??..pise li to u uputstvima? ..tks..
lupanje pri napunjenom stroju ukazuje na to da je ili pukao amortizer ili se pak olabavio ili se isto to dogodilo s oprugom

isto to može i cviliti jer se bubanj u momemtu starta naginje u jednu stranu

može cvilit remen(potrebno nategnuti), što je zanimljivo i to samo u jednu stranu okretaja i to u startu , a poslije ne

filter (ako ga ima)naprijed dolje lijevo ili dasno ispod nekog poklopca , vidljiv i ima u uputama

moguće i da remenica tu i tamo zahvati našto (upala bočica šampona, pao češalj, majstoru ostao šrafciger) uglavnom sve treba detaljno pogledati
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2008., 15:12   #6
mariob
Banned

Registracija: Mar 2008.
Katastrofaaaa... Kad pomislim kakav je bosch bio nekad... I dan danas koristim perilicu sudja a proslo je skoro 30 godina... Bez greske!
To skripanje u jednu stranu je definitivno gumeni kais koji pogoni bubanj... On je okrugao i posle godinu dana guma mijenja strukturu...
A to lupanje moze biti da je pukao neki betonski uteg...
Ja sam muke imao sa novom candy kada sam je kupio. Perilica za rublje je pustala vodu na sve strane, serviser je dolazio nekoliko puta i maltene je cijelu rasturao i opet dotezao. Kaze da tvornicki nije dobro utegnuta :S
Nije htjela poslje 2 mjeseca nekoristenja da izbaci vodu pa poslje 3 pranja pocne...
Sada radi.

Sve su to danas poluproizvodi, a majstori u primorju jako glupi i bezobrazni. Puno srece i zivaca
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2008., 15:42   #7
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Quote:
mariob kaže: Pogledaj post

a majstori u primorju jako glupi i bezobrazni. Puno srece i zivaca
molim ne širiti regionalnu netrpeljivost , a evo ljeta mogu vam ti majstori i zatrebat
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2008., 01:40   #8
mariob
Banned

Registracija: Mar 2008.
Quote:
mazgov kaže: Pogledaj post
molim ne širiti regionalnu netrpeljivost , a evo ljeta mogu vam ti majstori i zatrebat
Je, evo savladavam frigomehaniku da opravim klimu koja je mom starom montirana od ovlastenog servisera i nikad nije proradila a strucnjak vec godinu dana kaze, " dolazim u ponedjeljak, majke mi "
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2008., 03:20   #9
supher mali
Banned

Registracija: Mar 2007.
ja sam nedavno kupio boschov mini wash... isto razocarenje... a ovi iz servisa svaka vam cast... poslao sam mu racun garanciju itd... ima mjeseca da je proslo nista se ne javlja?

kupit cu ti ga opet..
Old 03.07.2008., 00:08   #10
orchis
Registrirani korisnik

orchis Avatar

ajme meni, bio je danas serviser..kaze da nije amortizer ni nista to nego da je prevelik razmak izmedju bubnja i necega..ma bozesacuvaj nista mu ne vjerujem da ista zna..uglavnom to sta je jos gore je to da je rekao da mi moraju masinu nositi u servis! ..da ce doc po nju u ponediljak, a da moze bit gotova za 2 dana, za 5 ili duze ..mislim pa koje je to sranje...u cemu cu prat robu !..da je moraju cijelu rastavit ...
mislim, masina stara godinu i po i vec ce ju rastavljat i sastavljat...je li to regularno da oni tek tako nose masinu i ko zna kad ce ju vratit?!
usisavac su bili rekli da ce bit gotov za 7 dana, a drzali su ga mjesec dana!
kupili smo Bosch jer smo mislili da kupujemo najbolje, a i bila je najskuplja i evo sta smo dobili !!
a i Candy je aaaaaajmeee, imali moji roditelji i za robu i za sudje, kvarovi jedan za dugim, nikako da stanu, sad su obe u smecu..s tim da nam je kupaonica plivala u vodi mjesecima od te ves masine..
i jos da mi ju drze maksimalno, vrate i da opet ne valja!!!!..ne bi se cudila..ovo je vec treci posjet i jos nisu nista napravili!!!...Andabaka Split..nek se zna..i usisavac je bio kod njih...isto star godinu dana..da im zaprijetim da dolazim sa snajperom nakon 2 dana??
jel ovo doslo vrijeme da se aparati kupuju na 1-2 godine, a onda moras novi kupit..mi vec razmisljamo o novoj masini, vec nam je toliko puna kapa svega, a garancija joj je 5 godina!..
eh, da, imamo i peglu Rowenta (isto kao dobra pegla) stara godinu dana, kapa joj voda na sve strane
jedini aparat koji smo kupili u zadnje dvije godine, a JOS SMO UVIJEK zadovoljni je televizija!
Old 07.07.2008., 01:32   #11
orchis
Registrirani korisnik

orchis Avatar

koliko dugo oni smiju drzati masinu???
Old 07.07.2008., 22:48   #12
saandi
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
mislim da je zakonski rok za popravak 45 dana. Ako ti ne poprave nakon toga onda mozes dobiti novu. Tako su meni rekli za frizder. Ako kvar ne mogu otkloniti na licu mjesta, uređaj nose u servis. Samo neznam kako se racuna tih 45 dana, jer ja nisam dobio nikakvu potvrdu gdje se vidi kada pocinje tih 45 dana.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2008., 11:47   #13
orchis
Registrirani korisnik

orchis Avatar

45 dana za ves masinu???!!!
evo danas su nas zvali, da trebaju cekati neki rezervni dio (!!!!)(isto nam je bilo i za usisavac!) i da masina moze biti nazad tek za 15 dana!!! kako cu 15 dana bez masine????!!!!!!!!!!
zna li netko sta mogu napraviti?? imaju li oni pravo toliko dugo je drzati? i imam li ja pravo na zamjensku masinu??!!!!!!
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja