Kupio bi lanciu kappu 2.0 motor (5 cilindara) 155 konja i ugradio bi plin. Malo sam gledao ui auto se čini jako dobar i relativno je jeftin jer za 4500 eura kupim u super stanu 98 godinu . Da lio možda bolje da uzmem 3.0 ili je bolje 2.0 mašibna. Cijene održavanja nisu ništa veće od ostalih iz fiat grupacije tak da to nije neki problem.. Ili se varam?
Kupio bi lanciu kappu 2.0 motor (5 cilindara) 155 konja i ugradio bi plin. Malo sam gledao ui auto se čini jako dobar i relativno je jeftin jer za 4500 eura kupim u super stanu 98 godinu . Da lio možda bolje da uzmem 3.0 ili je bolje 2.0 mašibna. Cijene održavanja nisu ništa veće od ostalih iz fiat grupacije tak da to nije neki problem.. Ili se varam?
2.0 motor se zove - IZBJEGAVATI!!!!!!!! I to po svaku cijenu - 3.0 je zapravo Alfin Busso motor i nešto sasvim drugo.
2.0 L5 je užas od motora - smanjena verzija originalnog 2,4 originalno napravljena za Talijansko tržište (porezni razlozi) i prepuna grešaka, konstrukcijskih problema, krivih ideja .... od premekanog bloka do poroznih blokova. Što reći o motoru koji se prodavao na kapaljku. Da nije 2.4 dizlo verzije taj motor bi bio zapisan crnim slovima u Fiatovu povijest - kao najmanje proizvedeni motor i najkraće živući motor. Kad čovjek malo bolje pogleda vrlo blizu VW VR5 verziji. Po "fami".
kada bi našao neku 100t do 150t km od prvog vlasnika onda bi vjerojatno bilo ok, samo što je to nemoguće naći. Sve te kappe su krampovi koji ni ne vrijede tih 3000 do 4000 eura. To je izniman auto koji traži i iznimno održavanje, no kada dođe u ruke 3,4 vlasniku za par hiljada eura onda ga on tako i održava.
5-cil motor ni u ludilu, to je motor koji je radio sranja kada je bio nov a kamoli danas nakon 10-12 godina. To će ti reći svaki automehaničar pa i vlasnik. Iako je i meni taj auto tiha patnja, i vozio sam i skoro kupio, nebih ti preporučio, nebih nikako...ne radi samog auta nego radi svih ostalih okolnosti.
a baš ste me uisrećili sa odgovorima. Imam priliku od poznatog čovjeka kupiti tu lanciu sa 2.0 motorom, to je taj petak koji se ugrađivao u bravo hgt, u fiat mareu sa 20 ventila. Tip je drugi vlasnik i auto je održavan,a ima 16000 km i plinaru nutra. Nemam nikakvih ulaganja u njega, a sad ga ovaj popljuva jao joa...
a baš ste me uisrećili sa odgovorima. Imam priliku od poznatog čovjeka kupiti tu lanciu sa 2.0 motorom, to je taj petak koji se ugrađivao u bravo hgt, u fiat mareu sa 20 ventila. Tip je drugi vlasnik i auto je održavan,a ima 16000 km i plinaru nutra. Nemam nikakvih ulaganja u njega, a sad ga ovaj popljuva jao joa...
najbolji izbor bi bio 3.0 plin, po meni. auto je dobar za te novce, može se dobiti tek auto klasu ili dvije niže, istog godišta. jel nije 2.0 motor iz brava HGT i maree 2.0 20v??? kako se drži tamo?
da mi je znat kak to more bit jeftino za održavati...diskovi, federi, amortizeri, krajnici, elektronika...
Uglavno ko što je Alenko V6 već rekao, najbolje da je auto od prvog/drugog vlasnika sa servisnom knjižicom (iako ni to danas ne znači previše).
3.0 je po meni najbolji odabir. Prolaze oko 400 - 450k km bez da ih takneš (ako se normalno održavaju). Za potrošnju auta ne pitaj previše
2.0 po gradu troši 11 - 13 a 3.0 sigurno nije ispod 15, i to ako ga ne stišćeš.
Problem ti je ako elektronika se počne kvariti. Cijene popravka nisu jeftine.
Ja sam imao sreće i naletio na dobar primjerak. Za sada mi je jedino krepo ventilator u kabini. Cijena popravka je 3000 kn u ovlaštenom servisu.Pa si sad računaj ako ode nešto veće.
Tu imaš par mišljenja od ljudi koji su imali kappu.
cd nije kanta već kappa ,a kaj se tiće skupo/jeftinog održavanja to su meni takve gluposti. Primjera radi,ja vozim punto i ak ti rikne servo na puntu popravak košta 1000 laganih eura pa nek mi neko kaže kak su to jeftini auti za održavat. Prva stvar je da se auto ne kvari svaki dan i ako se auto pokvari ne treba odma ići kod onih krelaca u autocomerc ili takve "ovlaštene" servise di dođu radit dečeci koji su prije 2 godine završili selsku za mehaničara,a poštenog meštra nemaju ni za ljek. Drugo ,ne trebaš ti uzimat original dijelove ,a kod lancie održavanje je isto kao održavanje fiata jer su isti motori nutra (govorim o 2,0 sa 20v ,dakle petak, 3,0 nema ni jedan fiat toga doba) ,a što se tiće drugih stvari (odpadi su ih puni u italiji). Za motor 2.0 sa 20 ventila sam čuo da se nije proslavio,ali ona prva serija koja je imala 147 konja,a za ovaj od 155 konja sam čuo da su ispravili te neke greške tako da mislim da nebi trebalo biti većih problema sa njime. Znam masu ljudi koji voze bravo/mareu/coupe i ako su auti dobro održavani nemaju problema. Iskreno mene vuće 3.0 ,ali nekako bi rađe na 2.0 jer iskreno 155 konja je meni dosta. Nebi baš sa auta koji ima 80 konja išao na mrcinu od 204 konja (bar ne neko vrijeme)...
Kappe su jeftine haos , ja sam vozio jednu oko kuce...2.4tds nije ni bitno ide 6 puta bolje od tog 2.0benzin i trosi manje a opet ide dobro za taj 3.0......ima kozna sjedista , klimu , sve na struju bla bla , dosta velika , velicinom je ista kao mercedes E iz tih 2000 godista ako ne i veca od mercedesa , zavide ti svi , e sad masina 2.4 ide predobro , zvuk je fenomenalan kao da nije dizel to samo moze talijan , treba nac dobru ocuvanu ali za realne pare , jeftine modele oko par tisuca eura izbjegavat iz vise razloga , recimo jedan je istrosenost ta auta se ubijaju razvaljuju gaze do daske sa velikim kilometrima ne 200tkm....najvise su iz italije sve sjebane , bolje je zaobidji ako nemos nac bas dobru ocuvanu itd.....imaces problema haos