Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci
Korisničko ime
Lozinka

Kućni ljubimci Za vlasnike pasa, mačaka i ostalih kućnih životinjica
Podforum: Plava šapa, Fotoalbum ljubimaca

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.07.2012., 21:37   #221
Zenabr1
Registrirani korisnik

Zenabr1 Avatar

Registracija: Apr 2008.
Quote:
Didi kaže: Pogledaj post
Zena, složit ću se s tobom da je ograda u Vrbanima loše riješena. Međutim, takva je od početka i samo se valja nadati da će netko imati sluha za tvoje pismo i da će se pronaći neko rješenje.

No, ako su ti Vrbani blizu, ne bi ti trebalo biti daleko ni pseće igralište kraj Jaruna. Probaj prošetati do onamo pa vidi da li ti možda više odgovara.
Hvala, naš pas sluša , odaziva se na ime, sjedne kad mu kažeš, imamo ekipu koja dolazi u isto vrijeme kad i mi, svi se super slažemo, uključujući vlasnike i pse, ali mom kad dosadi, ko da ga neko pikne u guzu, odjednom pojuri, i hop moraš ga loviti, još nije nikoga napao, zaigran je , ali oni koji su sa druge strane ograde to neznaju, velik je i to izaziva kod nekih strah.
Old 04.08.2012., 14:19   #222
ajakami
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
Preletjela sam temu pa ću samo rezimirati pitanja ili me uputite na kojoj stranici mogu naći odgovore...
Uglavnom, novi smo na području Maksimira i još se ne snalazimo sa poznavanjem mjesta gdje se psi legalno smiju pustiti s lajne u Maksimiru... Sreli smo peseke bez povodca uz Mogilu i na uglu Bukovačka/Petrova, ali rado bismo skužili na kojim su to livadama u Maksiću dozvoljeni psi bez lajni?! Nitko nam nije znao precizno odgovoriti, a u Maksiću samo na table sa psima na povodcu naletavamo :P

Molim, hoće li nam netko nacrtati Evo, tu je karta Maksimira pa bar da nam kažete koja s livada s karte je to
http://www.park-maksimir.hr/Maksimir...imir_karta.htm

Inače, malo smo još u šoku što nismo naletjeli na osvjetljenu livadu u ovom dijelu grada, a naviknuli smo šetati iza 21, 22h :P Čak ni Ravnice uz Maksimirsku nisu osvjetljene Čitali smo da je za pseći park u Sveticama pokrenuta peticija pa živi bili pa vidjeli Na zapadnom dijelu grada nismo dočekali ni ogradu pa mi se sve čini da ćemo prije tu dočekati nešto ograđeno

Osim toga, navodno kod Rebra/Jordanovca ima neka livada/parkić gdje pse puštaju da se igraju, gdje bi to bilo? Fali nam društva za igru, Aja je besprijekorno pitoma, ne diskriminira po pasmini i veličini
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 14:36   #223
holly-trooper
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2011.
Quote:
ajakami kaže: Pogledaj post
Preletjela sam temu pa ću samo rezimirati pitanja ili me uputite na kojoj stranici mogu naći odgovore...
Uglavnom, novi smo na području Maksimira i još se ne snalazimo sa poznavanjem mjesta gdje se psi legalno smiju pustiti s lajne u Maksimiru... Sreli smo peseke bez povodca uz Mogilu i na uglu Bukovačka/Petrova, ali rado bismo skužili na kojim su to livadama u Maksiću dozvoljeni psi bez lajni?! Nitko nam nije znao precizno odgovoriti, a u Maksiću samo na table sa psima na povodcu naletavamo :P

Molim, hoće li nam netko nacrtati Evo, tu je karta Maksimira pa bar da nam kažete koja s livada s karte je to
http://www.park-maksimir.hr/Maksimir...imir_karta.htm

Inače, malo smo još u šoku što nismo naletjeli na osvjetljenu livadu u ovom dijelu grada, a naviknuli smo šetati iza 21, 22h :P Čak ni Ravnice uz Maksimirsku nisu osvjetljene Čitali smo da je za pseći park u Sveticama pokrenuta peticija pa živi bili pa vidjeli Na zapadnom dijelu grada nismo dočekali ni ogradu pa mi se sve čini da ćemo prije tu dočekati nešto ograđeno

Osim toga, navodno kod Rebra/Jordanovca ima neka livada/parkić gdje pse puštaju da se igraju, gdje bi to bilo? Fali nam društva za igru, Aja je besprijekorno pitoma, ne diskriminira po pasmini i veličini

kod mogile moraju biti na lajni, mada je većina pasa puštena.. kod trećeg jezera (ono prvo nakon mogile) mogu biti bez lajne i gore ima livada (između švicarske kuće i vidikovca) gdje se psi igraju i ona preko puta nje.. po šumi pretpostavljam da mogu biti bez lajne, ali ne šeće se puno pasa u dubini šume - ima tamo svačega, i smeća i raznih ljudskih izlučevina, ak ti pas voli pizdarije, moraš dobro paziti...

ima super livada i kod poligona za konje kad njih nema..e sad, većina ljudi se šeće po ovim uređenim dijelovima maksića jer tamo ima pasa za igru, rijetko tko ode po šumi, mi smo susreli svega 1 psa u dubini i to problematičnog pa se zato ne šeće po onim glavnim površinama

iako volimo maksić i ova naša mala je tamo ko doma, ima svega nekoliko pasa koji se lijepo igraju, a ostali imaju debilne vlasnike koji dolaze u park sa psima, ali ne bi da im se psi igraju sa drugima ili se dođu samo pokazivati

svjetla nema, osim na glavnim stazama

15-ak min pješke od maksića, na bijeničkoj ima parkić za pse, ali nitko za njega ne zna pa i nema nekog društva
Old 04.08.2012., 16:03   #224
ajakami
Registrirani korisnik

Quote:
holly-trooper kaže: Pogledaj post
kod mogile moraju biti na lajni, mada je većina pasa puštena.. kod trećeg jezera (ono prvo nakon mogile) mogu biti bez lajne i gore ima livada (između švicarske kuće i vidikovca) gdje se psi igraju i ona preko puta nje..
I mi se lako pustimo s lajne, ali me ne veseli opravdavanje maxim(r)skim čuvarima makar smo čuli da je samo jedan posebno nepokolebljiv

Quote:
po šumi pretpostavljam da mogu biti bez lajne, ali ne šeće se puno pasa u dubini šume - ima tamo svačega, i smeća i raznih ljudskih izlučevina, ak ti pas voli pizdarije, moraš dobro paziti...
Po šumi je bila s gazdom preko dana i u šumi je ofkors puštena (voli zamezit mrtvu prirodu nažalost ), no treba nam opcija i za "urbane" šetnje...

Quote:
ima super livada i kod poligona za konje kad njih nema..e sad, većina ljudi se šeće po ovim uređenim dijelovima maksića jer tamo ima pasa za igru, rijetko tko ode po šumi, mi smo susreli svega 1 psa u dubini i to problematičnog pa se zato ne šeće po onim glavnim površinama
Mne

iako volimo maksić i ova naša mala je tamo ko doma, ima svega nekoliko pasa koji se lijepo igraju, a ostali imaju debilne vlasnike koji dolaze u park sa psima, ali ne bi da im se psi igraju sa drugima ili se dođu samo pokazivati

15-ak min pješke od maksića, na bijeničkoj ima parkić za pse, ali nitko za njega ne zna pa i nema nekog društva[/QUOTE]
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 04.08.2012., 16:08   #225
dustmoon
Registrirani korisnik

dustmoon Avatar

Registracija: Dec 2010.
Ajakami, s ove karte koju si stavila Velika livada je (barem koliko ja znam) jedina livada koja ima znak da je psima dozvoljeno bez lajne. Na Švicarskoj livadi često bude puštenih pasa koji se igraju, a isto tako i na Livadi kišobran. Popodne često bude puštenih pasa i u šumi, ali nije isto svaki dan. Nekada sretnemo jednog ili dva, a nekada ih bude i 30-ak.

Velika livada nema rasvjetu, a ni putevi do nje tako da nije zgodna za noćne šetnje, a moram priznati da tamo kad kod prolazim nikada nisam vidjela pse u igri.

edit: i za maksimirske čuvare, ja još nisam imala neugodnih iskustava, a tamo smo skoro svaki dan u svakakva doba. većinom ih ni ne vidim, a i najviše što on može je upozoriti te...
dustmoon is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 16:20   #226
ajakami
Registrirani korisnik

Quote:
kod mogile moraju biti na lajni, mada je većina pasa puštena.. kod trećeg jezera (ono prvo nakon mogile) mogu biti bez lajne i gore ima livada (između švicarske kuće i vidikovca) gdje se psi igraju i ona preko puta nje.. po šumi pretpostavljam da mogu biti bez lajne, ali ne šeće se puno pasa u dubini šume - ima tamo svačega, i smeća i raznih ljudskih izlučevina, ak ti pas voli pizdarije, moraš dobro paziti...
Tam između švicarke i vidikovca je tabla s pesom na povodcu U šumi je gđica bila s gazdom puštena, to je super opcija za prek dana (Voli si zamezit mrtvu prirodu tak da to ionako moramo pazit ). Meni treba neka predvečernja poluurbana varijanta...

Quote:

Za te šumske problematične je vjerojatnije da imaju socijalizirane vlasnike, mene više more problematični park-dvonošci... Već sam se naslušala da ima specijalaca po Maksimiru, ali tak je svugdje pa se nadam naći onih nekolko socijaliziranih vlasnika, lako za četveronošce Svjetlo nemremo izmislit, pokušavamo se naviknuti ranije predvečer izaći, to bu nam ionako moralo postat nova rutina...

Quote:
15-ak min pješke od maksića, na bijeničkoj ima parkić za pse, ali nitko za njega ne zna pa i nema nekog društva
Na Bijeničkoj s koje strane, od vrha Srebrnjaka istočno negdje? Istražit ćemo prvom prilikom...

Trenutno se osjećam kao da sam "popularnu" s kvarta pretvorila u "autsajdericu" i još trebam strpljivo odgovarati na sva ona davno prožvakana pitanja "je li agresivna, grize li, kakva je s psima" Odgovor sam skratila na - pitoma je i voli se zubati - psi podobni za miroljubivi sparing dobrodošli
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 16:29   #227
ajakami
Registrirani korisnik

Quote:
dustmoon kaže: Pogledaj post
Ajakami, s ove karte koju si stavila Velika livada je (barem koliko ja znam) jedina livada koja ima znak da je psima dozvoljeno bez lajne. Na Švicarskoj livadi često bude puštenih pasa koji se igraju, a isto tako i na Livadi kišobran. Popodne često bude puštenih pasa i u šumi, ali nije isto svaki dan. Nekada sretnemo jednog ili dva, a nekada ih bude i 30-ak.

Velika livada nema rasvjetu, a ni putevi do nje tako da nije zgodna za noćne šetnje, a moram priznati da tamo kad kod prolazim nikada nisam vidjela pse u igri.

edit: i za maksimirske čuvare, ja još nisam imala neugodnih iskustava, a tamo smo skoro svaki dan u svakakva doba. većinom ih ni ne vidim, a i najviše što on može je upozoriti te...
Hvala puno, sad smo se malo bolje orijentirali po nazivima livada Maksač nam isprobano nije za izlaske iza 21h, budemo se danas malo ranije prošetale
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 17:24   #228
holly-trooper
Registrirani korisnik

Quote:

Na Bijeničkoj s koje strane, od vrha Srebrnjaka istočno negdje? Istražit ćemo prvom prilikom...
moj post na prethodnoj stranici

Quote:
Zagreb ima novi parkić

kod sportskog centra Kozjak i kazališta Žar ptica, na Bijeničkoj, ima parkić za pse
novo je napravljeno, kad su uređivali sportski centar, napravili su i igralište za djecu koje je posebno ograđeno.. ovaj parkić za pse je ograđen, ima i klupica, kanta za smeće i više ništa, još je u procesu izgleda

malo ljudi zna, uglavnom ovi iz kvarta, pa nema peseka za igranje

dođite da ne budemo sami
Old 04.08.2012., 21:58   #229
ajakami
Registrirani korisnik

@holly-trooper: Hvala na ponavljanju gradiva, letimično sam čitala Mi bile do tog parkića sad prije 21h (doduše, preko brda i dolina, sad mi je jasno kak Česi zalutaju na Velebitu, bar nismo išle u japankama ), nije mi opće jasno koji je to komad trave Doduše, bio je jedan pas, ali s gazdama na košarkaškom...
Tamo je nogometno, košarkaško, dječje igralište i nismo skužile gdje bi to bila klupica i koš i područje za pustit pse, a usto su vrata gdje su dječica bila otvorena

Našle smo pregledniji put natrag pa ako ćemo opet dolazit, tim ćemo putem naprijed...Park "u procesu izgleda" nama je ispao neprimjetan i još su nam susjedi tvrdili da nema parka za pse, samo za djecu
Na povratku smo naletjele na psa uz otvorena dvorišna vrata, uzalud mu kućica I naletjele na dvorište pesonje kojeg smo upoznali u maksaču pa smo se na njegovom terenu podružili, spasili nas...Avantura samo takva
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 22:02   #230
holly-trooper
Registrirani korisnik

Quote:

Našle smo pregledniji put natrag pa ako ćemo opet dolazit, tim ćemo putem naprijed...Park "u procesu izgleda" nama je ispao neprimjetan i još su nam susjedi tvrdili da nema parka za pse, samo za djecu
ma malo ljudi zna, to je prek puta parka za djecu, nitko ni ne zna jer nije obilježeno, a novo je

ali tamo navrati jedna gospođa s mješancem pekinezera i mi, zato ja obavještavam di stignem, da dođu ljudi

idući put idete s nama pa imate i društvo
Old 04.08.2012., 22:05   #231
ajakami
Registrirani korisnik

Quote:
pipita5 kaže: Pogledaj post
Zna li netko kakva je situacija oko Crnomerca? Tocnije Fraterscica i Mikulici... postoji neka setnica tamo pa me zanima jesu li i tamo komunalci u prolazu ili je slobodno za pse...
Uskoro selim u taj dio pa me zanima stanje.. hvala
Bili smo u Mikulićima u posjeti jednom, ima predivan šumovito-livadni dio za otić s pesekom, raj za dušu... Vjerujem da ćete se (s)naći
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 22:09   #232
ajakami
Registrirani korisnik

Quote:
ma malo ljudi zna, to je prek puta parka za djecu, nitko ni ne zna jer nije obilježeno, a novo je

ali tamo navrati jedna gospođa s mješancem pekinezera i mi, zato ja obavještavam di stignem, da dođu ljudi

idući put idete s nama pa imate i društvo
Preko puta parka za djecu i to sve u par metara kvadratnih Najbolje da donesemo neku diy tablu dok se službeno ne označi, a vi ponesite sebe za društvo Doći ćemo opet, lijepo da je barem neki službeni parkić
ajakami is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 22:13   #233
holly-trooper
Registrirani korisnik

ma poslikat ću jednom, nije tak mali
Old 04.08.2012., 23:00   #234
farc
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2011.
jedino na livadi na konjickom, gore prema 4. i 5. jezeru je dopusteno pustite pse bez lajne, i na njoj skoro nikada nema pasa.. prije ces na konje naletiti..
mi smo prije cesto kod sokola isli, ali sada smo uvijek na livadi izmedju svicarske i vidikovca, velika je livada, dobra se ekipa skupi.. blizu je jezero za kupanje i pijenje vode.. a blizu su i kafici za vlasnike

samo se poprskaj autanom prije jer osim komaraca imaju neke musice ciji su ugrizi 10 puta gori

cuvar ako ti i vidi psa bez lajne, samo ce ti pristojno reci da ga vezes i to je to..
farc is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 23:42   #235
Le0na
Registrirani korisnik

Le0na Avatar

Registracija: Jul 2010.
Jel ima u Rudesu (centar gdje je skola, benzinska) neka livada za pse? Znam da je dopusteno tamo iza Petrovaradinske ali mi se to cini malo daleko za svakodnevnu setnju..
Le0na is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2012., 05:32   #236
Zenabr1
Registrirani korisnik

Zenabr1 Avatar

imaš iza pumpe ,tj ispred škole veliku livadu, gdje vidim da puštaju pse
Old 05.08.2012., 08:37   #237
Le0na
Registrirani korisnik

Le0na Avatar

Registracija: Jul 2010.
Tamo je zabranjeno psima
A i da nije, povrsina je dosta mala i 3 ceste ju okruzuju + blizina djece, nikako nam ne bi odgovaralo.. Park na vrbanima bi mogao biti blizu, recimo 20tak minuta pjeske? Znam otprilike raspored kvartova tog dijela grada ali slabo se tamo krecem i uopce nemam osjecaj za daljinu..

Zadnje uređivanje Le0na : 05.08.2012. at 08:46.
Le0na is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2012., 09:27   #238
Zenabr1
Registrirani korisnik

Zenabr1 Avatar

EVO PARK U vRBANIMA JE uređen što se tiće rupa, sve su popunili još samo da poprave ogradu,tj. da je podignu i zgusnu da psi nemogu preskakivati ili se provlačiti i bit će super, naravno i da maknu potrgane sprave
Old 05.08.2012., 12:01   #239
atlantis
53% lezbojka

atlantis Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Mi smo redovno u maksimiru na treninzima.

uvijek sparkamo tamo iza sa strane od faksa i idemo kroz šumu

ima pasa (doduše ne previše) baz lajne mahom i nikada problema nismo imali
Konačno! "Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza zabranjeno je izlaganje kupiranih pasa na kinološkim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i njegovih članica koji su oštenjeni nakon 1.1.2013. godine." Bojan Mataković, tajnik HKS-a
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2012., 13:03   #240
Zenabr1
Registrirani korisnik

Zenabr1 Avatar

Quote:
atlantis kaže: Pogledaj post
Mi smo redovno u maksimiru na treninzima.

uvijek sparkamo tamo iza sa strane od faksa i idemo kroz šumu

ima pasa (doduše ne previše) baz lajne mahom i nikada problema nismo imali
blago vama od kada smo se preselili više nam maksić nije dostupan, nemamo auto a u tramvaj nemogu sa velikim psom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja