Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.07.2008., 21:38   #1
Talijanska vs. Hrvatska Pizza

Dakle ,po vašem mišljenju koja je bolja,ukusnija i tako.
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 21:56   #2
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
Ovo je lapsus ili?
__________________
Nemoj se čudit, anđele..Što neću te prepoznati. Ako te sretnem bilo kad i bilo gdje...S tobom neću
V&L
Kyra is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 22:12   #3
Zašto lapsus,pa mi doma uvijek stavljamo kečap ...
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 22:19   #4
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
__________________
Nemoj se čudit, anđele..Što neću te prepoznati. Ako te sretnem bilo kad i bilo gdje...S tobom neću
V&L
Kyra is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 22:35   #5
Meni nije loša , a za restorane sam mislila da upotrebljavaju pza umake...
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 09:37   #6
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
Slažem se.
Kaj se pitanja iz naslova tiče, talijanska, naravno
sis is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 10:10   #7
sorry, jeo sam jednom pizzu i Italiji.
Zamisli hostiju. Sad na nju stavi pardajza i malo sira.
Sad zapeci tu hostiju da se ne respadne pod tim 'silnim' pardajzom te da bude dovoljno svrda da se lomi poput mlinaca.
eto, talijanska pizza!
Shoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 11:00   #8
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Dakle ,po vašem mišljenju koja je bolja,ukusnija i tako.
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
Talijanska me nije baš oduševila, radi čudnog tijesta. Kečap se ne stavlja na pizzu u pravilu, nego pelati, ali ne oni u komadu, nego tekući u koje se doda malo maslinova ulja, sol i šećer (da ne bude prekiselo) i malo origana. A imaš i kupovni 'pizza sos' u koji nemoraš dodavat ništa.
A najbolje ti je napraviti svoj umak od svježih paradajza (prezrelih), koje usitniš, skuhaš u dec vode, kad se ohladi malo maslinova ulja, sol, šećer i origano.
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 23:35   #9
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.

Pa to je zadnje što treba metnuti na pizzu. U pizzeriji Antonio, legendarna zagrebačka pizzerija, su koristili 20-tak začina pri spravljanju umaka koji su stavljali na pizzu. Pijana ekipa bez love znala je naručiti samo tijesto i porciju umaka, pa umakati i to je bilo fino, kao lijek na sve one popijene pive i glad koja ih je slijedila. To je kulinarstvo a ne ovo danas sa amerikaniziranim instant umacima iz plastičnih boca s oznakom "blagi" ili "ljuti".
On topic, talijanska se nije baš proslavila s okusom, ali neki poznati imaju i dobrih iskustava. Izgleda da se treba zaputiti dalje od Trsta za dobru talijansku pizzu.
Nucleus is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 23:51   #10
U Trstu smo svaki put kad bi odlazili tamo u shopping, a odlazili smo redovito u 90-ima, jeli odličnu pizzu, svaki put u istoj pizzeriji. Ne znam kako se zove ni pizzerija ni ulica, ali bi ju znao naći da sad odem tamo (ako je još tamo) . Uglavnom kad se spušta u Trst pa kad se dođe praktički već u centar, s desne strane ceste je jedna benzinska a s lijeve ta pizzeria.

Jeo sam uvijek pizzu frutti di mare i bila je pre, pre, pre dobra. Bogata morskim plodovima, tijesto mekano i odličan umak na bazi maslinovog ulja. Koštala je kojih 20ak tisuća lira, za naše prilike poprilično, za talijanske ne znam. Ali nije bila nikakva fancy pizzeria.

@ spaljena: pizza i ketchup?
clouseau is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 23:54   #11
Thumbs down

Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Zašto lapsus,pa mi doma uvijek stavljamo kečap ...
kakav ketchup!?
__________________
isprovociran,ispljuvan al nedam se
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 07:16   #12
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
I ja isto stavljam kečap... Finije mi je od paradajz umaka

A što se talijanske pizze tiče, imam užasna iskustva. Nije mi se svidjela nikako.
__________________
Mexatia - travel blog ♥
mya_7920 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 13:10   #13
U italiji sam jeo dobrih i loših pizza, al najlošija talijanska mi je bolja od najlošije hrvatske (zamislite si lisnato tijesto sa kečapom i mesnim doručkom). Tako i najbolja tal. mi je bolja od najbolje hr. Najdraža mi je u udinama u nekoj fašističkoj konobi. Na zidovima neka fašistička ikonografija, konobari najbezobrazniji na svijetu, vjerovatno su mi i pljunuli u klopu, al unatoč svemu tome pizza je bila fenomenalna!! A tek njoki..
__________________
Ako ovu rečenicu vidiš u plavoj boji, čitaš prebrzo
arecibogk is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 13:44   #14
Posvuda po italiji sam jeo pizze-nisu me se dojmile. Trst, Venecija, Firenca... jedino jedna u Rimu-e ta je bila stvarno ... u nekoj maloj uličici blizu fontane di trevi -tamo je bilo nešto u stilu pizza cut-probao 3-4 različite kriške, jedna bolje od druge Točno gdje je to bilo-e jebi ga ima bar 10 godina što nisam bio u Rimu
__________________
VIŠE MESA U BUREKEEEEEEE!!!
Legion drinks his weight, drinks like Richard Burton, dance like John Travolta, now
Legion is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 15:09   #15
Italija je toliko velika zemlja da govoriti o talijanskoj pizzi kao jedinstvenom jelu na cijelom teritoriju nije baš zahvalno. Ima ih svakojakoh ( nijedne s kečapom , fala bogu) . Inače u Rim je pizza stigla prije tridesetak godina dakle i njima je to novo ”usvojeno” jelo s juga, pa tako i nama. A isto tako mi je smiješno govoriti o hr pizzi jer ima toliko različitih pizzerija i stilova da je dosta teško svesti ih pod isti nazivnik. Ja sam, npr, bila u šoku kad sam se početkom devedesetih doselila u zgb i ”otkrila” pizzu s kečapom, pa još na onom mljackavom tijest brrrrr Al ko voli nek izvoli
btw Nedavno sam jela izvrsnu pizzu u voloskom, a pizeria se zove goja galaxy ( ili nešto u tom stilu)
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 17:56   #16
Volim samo pizzu s paradaizom, i kad malo kisi i mali sladi, mljac.

Kecap-nigdje veze.
__________________
Kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem
Sorrela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 18:07   #17
Ja sam svašta isprobavala po Rimu i na kraju me se dojmila pizza u nekoj prčvarnici u Vatikanu - najbolja koju sam ikad probala. Ostale tak - tak. Jestive, ali ništa posebno. Ali u papinom dvorištu... e tamo se može jesti.
SamoMaloSebe is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 18:17   #18
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 18:22   #19
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
Ukusi su razliciti, moj dragi npr. ne podnosi pelate, priznaje samo kecap, a ja kontra.
Tako da...

Evo sto ja radim kad npr. ne mogu od paradaiza napraviti sos, uzmem onaj koncentrat od paradaiza, dodam maslinovo, posolim, malo secera i origano.

I to mi je opet bolje od kecapa.
__________________
Kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem
Sorrela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 21:14   #20
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
Ma ako ti voliš samo jedi, no ipak probaj ovu sa svježim paradajz sosom ili pelatima. Ja sam nekako sigurna da će ti se svidjeti
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:32.