Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.07.2008., 20:38   #1
spaljena
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,309
Talijanska vs. Hrvatska Pizza

Dakle ,po vašem mišljenju koja je bolja,ukusnija i tako.
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 20:56   #2
Kyra
Rodila2MuškarcaSvogŽivota
 
Kyra Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: Grad koji teče
Postova: 3,738
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
Ovo je lapsus ili?
__________________
Nemoj se čudit, anđele..Što neću te prepoznati. Ako te sretnem bilo kad i bilo gdje...S tobom neću
V&L
Kyra is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 21:12   #3
spaljena
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,309
Zašto lapsus,pa mi doma uvijek stavljamo kečap ...
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 21:19   #4
Kyra
Rodila2MuškarcaSvogŽivota
 
Kyra Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: Grad koji teče
Postova: 3,738
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
__________________
Nemoj se čudit, anđele..Što neću te prepoznati. Ako te sretnem bilo kad i bilo gdje...S tobom neću
V&L
Kyra is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 06.07.2008., 21:35   #5
spaljena
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,309
Meni nije loša , a za restorane sam mislila da upotrebljavaju pza umake...
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 08:37   #6
sis
Rospija
 
Registracija: Sep 2003.
Postova: 5,313
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
Slažem se.
Kaj se pitanja iz naslova tiče, talijanska, naravno
sis is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 09:10   #7
Shoki
Čita se ŠOKI
 
Shoki Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Stubičke Toplice/Zagreb
Postova: 3,611
sorry, jeo sam jednom pizzu i Italiji.
Zamisli hostiju. Sad na nju stavi pardajza i malo sira.
Sad zapeci tu hostiju da se ne respadne pod tim 'silnim' pardajzom te da bude dovoljno svrda da se lomi poput mlinaca.
eto, talijanska pizza!
Shoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 10:00   #8
Saradonija
Seginus
 
Saradonija Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: prona Lycaonia
Postova: 3,211
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Dakle ,po vašem mišljenju koja je bolja,ukusnija i tako.
I može li se umjesto kečapa upotrijebiti pelate?
Talijanska me nije baš oduševila, radi čudnog tijesta. Kečap se ne stavlja na pizzu u pravilu, nego pelati, ali ne oni u komadu, nego tekući u koje se doda malo maslinova ulja, sol i šećer (da ne bude prekiselo) i malo origana. A imaš i kupovni 'pizza sos' u koji nemoraš dodavat ništa.
A najbolje ti je napraviti svoj umak od svježih paradajza (prezrelih), koje usitniš, skuhaš u dec vode, kad se ohladi malo maslinova ulja, sol, šećer i origano.
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 22:35   #9
Nucleus
Registrirani korisnik
 
Nucleus Avatar
 
Registracija: Apr 2008.
Postova: 1,399
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.

Pa to je zadnje što treba metnuti na pizzu. U pizzeriji Antonio, legendarna zagrebačka pizzerija, su koristili 20-tak začina pri spravljanju umaka koji su stavljali na pizzu. Pijana ekipa bez love znala je naručiti samo tijesto i porciju umaka, pa umakati i to je bilo fino, kao lijek na sve one popijene pive i glad koja ih je slijedila. To je kulinarstvo a ne ovo danas sa amerikaniziranim instant umacima iz plastičnih boca s oznakom "blagi" ili "ljuti".
On topic, talijanska se nije baš proslavila s okusom, ali neki poznati imaju i dobrih iskustava. Izgleda da se treba zaputiti dalje od Trsta za dobru talijansku pizzu.
Nucleus is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 22:51   #10
clouseau
Ponekad nisam na forumu
 
clouseau Avatar
 
Registracija: Jan 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,181
U Trstu smo svaki put kad bi odlazili tamo u shopping, a odlazili smo redovito u 90-ima, jeli odličnu pizzu, svaki put u istoj pizzeriji. Ne znam kako se zove ni pizzerija ni ulica, ali bi ju znao naći da sad odem tamo (ako je još tamo) . Uglavnom kad se spušta u Trst pa kad se dođe praktički već u centar, s desne strane ceste je jedna benzinska a s lijeve ta pizzeria.

Jeo sam uvijek pizzu frutti di mare i bila je pre, pre, pre dobra. Bogata morskim plodovima, tijesto mekano i odličan umak na bazi maslinovog ulja. Koštala je kojih 20ak tisuća lira, za naše prilike poprilično, za talijanske ne znam. Ali nije bila nikakva fancy pizzeria.

@ spaljena: pizza i ketchup?
clouseau is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 22:54   #11
daklu
gadan tip
 
daklu Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: fiume
Postova: 357
Thumbs down

Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Zašto lapsus,pa mi doma uvijek stavljamo kečap ...
kakav ketchup!?
__________________
isprovociran,ispljuvan al nedam se
daklu is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 06:16   #12
mya_7920
 
mya_7920 Avatar
 
Registracija: Nov 2006.
Lokacija: Luzern, CH
Postova: 11,326
Quote:
Kyra kaže: Pogledaj post
Aha, ok.
Prava pizza pobjegne kad čuje za kečap.
I ja isto stavljam kečap... Finije mi je od paradajz umaka

A što se talijanske pizze tiče, imam užasna iskustva. Nije mi se svidjela nikako.
__________________
The World Is Calling Us - travel blog
mya_7920 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 12:10   #13
arecibogk
Next-level ninja
 
arecibogk Avatar
 
Registracija: Jan 2006.
Lokacija: The Interweb
Postova: 2,340
U italiji sam jeo dobrih i loših pizza, al najlošija talijanska mi je bolja od najlošije hrvatske (zamislite si lisnato tijesto sa kečapom i mesnim doručkom). Tako i najbolja tal. mi je bolja od najbolje hr. Najdraža mi je u udinama u nekoj fašističkoj konobi. Na zidovima neka fašistička ikonografija, konobari najbezobrazniji na svijetu, vjerovatno su mi i pljunuli u klopu, al unatoč svemu tome pizza je bila fenomenalna!! A tek njoki..
__________________
Ako ovu rečenicu vidiš u plavoj boji, čitaš prebrzo
arecibogk is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 12:44   #14
Legion
Sensory Overload
 
Legion Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: The Dark Side
Postova: 16,138
Posvuda po italiji sam jeo pizze-nisu me se dojmile. Trst, Venecija, Firenca... jedino jedna u Rimu-e ta je bila stvarno ... u nekoj maloj uličici blizu fontane di trevi -tamo je bilo nešto u stilu pizza cut-probao 3-4 različite kriške, jedna bolje od druge Točno gdje je to bilo-e jebi ga ima bar 10 godina što nisam bio u Rimu
__________________
VIŠE MESA U BUREKEEEEEEE!!!
Legion drinks his weight, drinks like Richard Burton, dance like John Travolta, now
Legion is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 14:09   #15
murtela
Ponekad nisam na forumu
 
murtela Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,259
Italija je toliko velika zemlja da govoriti o talijanskoj pizzi kao jedinstvenom jelu na cijelom teritoriju nije baš zahvalno. Ima ih svakojakoh ( nijedne s kečapom , fala bogu) . Inače u Rim je pizza stigla prije tridesetak godina dakle i njima je to novo ”usvojeno” jelo s juga, pa tako i nama. A isto tako mi je smiješno govoriti o hr pizzi jer ima toliko različitih pizzerija i stilova da je dosta teško svesti ih pod isti nazivnik. Ja sam, npr, bila u šoku kad sam se početkom devedesetih doselila u zgb i ”otkrila” pizzu s kečapom, pa još na onom mljackavom tijest brrrrr Al ko voli nek izvoli
btw Nedavno sam jela izvrsnu pizzu u voloskom, a pizeria se zove goja galaxy ( ili nešto u tom stilu)
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 16:56   #16
Sorrela
keep the faith
 
Sorrela Avatar
 
Registracija: Aug 2007.
Postova: 6,552
Volim samo pizzu s paradaizom, i kad malo kisi i mali sladi, mljac.

Kecap-nigdje veze.
__________________
Kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem
Sorrela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 17:07   #17
SamoMaloSebe
Sestra Ivanisa
 
SamoMaloSebe Avatar
 
Registracija: Apr 2006.
Postova: 10,838
Ja sam svašta isprobavala po Rimu i na kraju me se dojmila pizza u nekoj prčvarnici u Vatikanu - najbolja koju sam ikad probala. Ostale tak - tak. Jestive, ali ništa posebno. Ali u papinom dvorištu... e tamo se može jesti.
SamoMaloSebe is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 17:17   #18
spaljena
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,309
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
__________________
Kraljevina Hrvatska
spaljena is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 17:22   #19
Sorrela
keep the faith
 
Sorrela Avatar
 
Registracija: Aug 2007.
Postova: 6,552
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
Ukusi su razliciti, moj dragi npr. ne podnosi pelate, priznaje samo kecap, a ja kontra.
Tako da...

Evo sto ja radim kad npr. ne mogu od paradaiza napraviti sos, uzmem onaj koncentrat od paradaiza, dodam maslinovo, posolim, malo secera i origano.

I to mi je opet bolje od kecapa.
__________________
Kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem
Sorrela is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 20:14   #20
murtela
Ponekad nisam na forumu
 
murtela Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 3,259
Quote:
spaljena kaže: Pogledaj post
Oprostie ,oprostite nisam znala da se pizza i kečap ne vole...
Ma razlog je zapravo ovaj.Nisam jela pizzu do nazad par godina i onda je od frendice mama jednu večer radila pizzu i stavila je na nju kečap i dopalo mi se.Od tada radim pizzu s kečapom ali eto prelazim na pelate
Ma ako ti voliš samo jedi, no ipak probaj ovu sa svježim paradajz sosom ili pelatima. Ja sam nekako sigurna da će ti se svidjeti
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 04:08.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger