Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor
Korisničko ime
Lozinka

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2008., 11:40   #1
fermina-daza
Nemoj me nasmijavat'!

fermina-daza Avatar

Registracija: Feb 2007.
Može li kupaonica bez pločica?

Otkad nema ove forumske tražilice, malo mi je teže protrčati kroz teme, pa ako već postoji, uputite me, lijepo molim i zahvaljujem

Dakle, uskoro trebam renovirati kupaonicu i sve nešto razmišljam može li se to i bez pločica, a da nakon nekog vremena ne poplavim sve ispod i oko sebe.

Koji materijali na pod, koji na zid?

Ima li tko kakva iskustva sa staklom na kupaonskom zidu (kondenzacija iza, 'curci', plijesanj...). Ili.. postoji li neka fina uljana boja ili njezin pandan (pa da naslikam neki kupaonski mural :). Ili neki drugi nanos/namaz, samo da nisu pločice i fuge.

A iskustva s 'toplim' materijalima za pod? Navodno, onima koji zadržavaju temperaturu prostora, pa nije hladno za tabane kada si bos.

A još bih htjela i 'nizozemsko tuširanje' - direktno na pod. Majka teško hoda i ovo mi se čini najboljim rješenjem za nju. Naravno s udobnom stoličicom i držačem na zidu da se lakše sjedne i ustane.
fermina-daza is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2008., 18:05   #2
saandi
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
kompletno bez plocica nisam vidio nikad. sto ne znaci da ne moze. vidio sam dijelomicno zidove bez plocica, a i kombinaciju nekog drva i plocica na podu... to je ful lijepo izgledalo.
tusiranje direktno na pod moze, treba napraviti dobru izolaciju, ali neznam kako bi to bilo bez plocica.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2008., 18:27   #3
zico_zg
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
moj susjed u kupaonici ima kompletan pod od parketa.. da cudno, ali istinito, kompletan parket
zico_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2008., 20:54   #4
bucika
Registrirani korisnik

bucika Avatar

Registracija: Jun 2008.
Sve je izvedivo. Može i kompletno bez pločica ali sa obaveznom izolacijom dignutom na zidove minimalno metar visine, a na dijelu "tuširaone" poželjno i više (2m ili do stropa). Treba ti kvalitetan podni sifon (provjeri da li imaš visinu da ga ugradiš) koji će progutati svu vodu. A što se završne obloge tiče... može i pluto na pod. Ne znam što bi se desilo sa staklom na zidu, kako ga "zadihtati" da se ne stvara kondenzat i ostalo. Osobno, boravila sam ( i koristila) u kupaonici koja je imala keramiku na podu a zidovi su bili obojeni uljanom bojom (zelenom!! ). I sve je bilo ok.

I na kraju, pazi kada uletiš u kupaonu poslije nečijeg tuširanja - da ne poletiš kao na kori od banane..fiijuu..
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 15.07.2008., 21:08   #5
malaluna
I wish...

malaluna Avatar

Registracija: Apr 2006.
Ima... poliuretanska masa... progooglaj!
Poz
malaluna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2008., 09:06   #6
milenka
Registrirani korisnik

milenka Avatar

Registracija: Feb 2008.
Umjesto pločica na pod može i masa od nekakvih epoksidnih smola (ako sam dobro zapamtila) to je potpuno glatko nepromočivo i lako za održavanje. Nekad se koristilo u radnim prostorima a sad dosta i u stanovanju. Ne znam u kojem gradu živiš ali u Rijeci je firma Terin d.o.o. (smijem li ja ovako reklamu?) koja to radi. I to super izgleda
milenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2008., 09:19   #7
milenka
Registrirani korisnik

milenka Avatar

evo i jedno pitanje: može li se cijele zidove (npr. u kupaonici) premazati perivom jupol latex mat bojom? ima li netko iskustva s njom? propušta li paru ili se stvara kondenzacija?

to su zapravo 3 pitanja
milenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2008., 09:30   #8
go2sleep
...

go2sleep Avatar

Registracija: Dec 2005.
Quote:
milenka kaže: Pogledaj post
Umjesto pločica na pod može i masa od nekakvih epoksidnih smola (ako sam dobro zapamtila) to je potpuno glatko nepromočivo i lako za održavanje. Nekad se koristilo u radnim prostorima a sad dosta i u stanovanju. Ne znam u kojem gradu živiš ali u Rijeci je firma Terin d.o.o. (smijem li ja ovako reklamu?) koja to radi. I to super izgleda
probaj u google ukucati industrijski pod
Ima mnogo vrsta tih podova koji se nanose na različite načine i različitu podlogu
većina ih je pogodna za kupaonice
Old 16.07.2008., 09:36   #9
milenka
Registrirani korisnik

milenka Avatar

bravo! industrijski pod tako sam i ja googlala. nisam se uopće sjetila kad sam prije ovo pisala
milenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2008., 11:07   #10
Saško
autostoper s iskustvom

Saško Avatar

Registracija: Feb 2005.
google: Rinolit
Old 16.07.2008., 11:30   #11
fermina-daza
Nemoj me nasmijavat'!

fermina-daza Avatar

Registracija: Feb 2007.
Hvala svima na savjetima i idejama.

@malaluna i go2sleep, hvala na savjetu za googlanje. Ugooglala sam poliuretanski pod i epoksi pod i dobila puno informacija i nekoliko izvođača. No, sada me muči nešto drugo. Budući da se redovno spominju industrijski objekti, škole i slično, ne znam hoće li me izvođači blijedo gledati kada im dođem sa čak 5 m2.

@milenka, iz Zagreba sam. No, svejedno, hvala na trudu i nazivu firme.

Kako stojite s prijedlozima za obradu zidova? Samo recite što da ugooglam i ja ću odmah marljivo prionuti poslu .
fermina-daza is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2008., 02:33   #12
groznababa
Registrirani korisnik

groznababa Avatar

Registracija: Jul 2008.
Bok... ono sa poliuretanskom masom ti rade i na malim površinama i na zidovima. Mislim da to i jest "industrijski pod" i može biti vrlo zanimljiv ako imaš dobre ideje i dobrog majstora iako ja to nikada ne bih. Ja bih radije sve u drvo i bok, na tvom mjestu.
Ciao
groznababa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2008., 07:34   #13
go2sleep
...

go2sleep Avatar

Registracija: Dec 2005.
Quote:
fermina-daza kaže: Pogledaj post
Hvala svima na savjetima i idejama.

No, sada me muči nešto drugo. Budući da se redovno spominju industrijski objekti, škole i slično, ne znam hoće li me izvođači blijedo gledati kada im dođem sa čak 5 m2.
mislim da ima takvih materijala koje mogu postaviti i kućni majstori
Ja sam sam postavio neku plastičnu izolaciju na podu terase na mjestu gdje se tuširam i još nije procurilo
Old 19.07.2008., 20:05   #14
supher mali
Banned

Registracija: Mar 2007.
ako ti je dobar cement u zidovima i ploci.. mos samo s fasadexom ili lak bojom.. mozda impregnacija prije. (dvo komponetni premazi su ti skupi) pod pretpostavkom da se voda nece zadrzavati kao u bunaru... i da prostorija susi. ako je vlazna sama po prirodi..nemoj nit u ludilu..
Old 22.07.2008., 09:55   #15
prle69
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2005.
ja u kupaoni imam parket - tikovinu... a zidove sam obojio latex perivom bojom...
za sad nemam nikakvih problema izuzev na poju kade i zida gdje ću staviti jedan redu uskih pločica...
prle69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2008., 12:57   #16
sandrag
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
I mene je to zanimalo.
Možda ti pomogne ovaj članak
http://uredidom.com/PODRU%c4%8cJA/IN...s/Default.aspx
sandrag is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2008., 14:28   #17