Nakon potopa (bio ogroman pljusak u Zagrebu, kao da sam skočio u more) prije nekih mjesec dana, mobitel me zeza. Naravno poslije kad se smočio, izvadio sam mu bateriju i ostavio ga da se suši preko noći. Kad npr. pišem poruku, pokaže mi srednje slovo (makar ja pritisnuo nekoliko puta), nekad to i radi, nekad ne radi pojačavnje, nekad stišavanje.
Baš zbog tog "nekad radi, nekad ne radi" sam ga reflashao, ali problem je ostao isti pa sam ga poslao u servis. Zvali me nakon 5 dana i rekli da se ne može popraviti (da je vjerojatno otišlo nešto na matičnoj). Makar sam dosta skeptičan prema rečenici "Ne može se popraviti", odlučio sam krenuti u novu potragu za mobitelom. Zasad sam na korak natrag mobitelu, T610.
Oko mi je palo na C902:
Najavljen: Veljača 2008
Dimenzije 108 x 49 x 10.5 mm
Masa: 107 g
Display i boje: TFT, 256 000 boja
Rezolucija d. 240 x 320 piksela
Memorija imenika 1000 x 20 brojeva
Memorijska kartica Memory Stick Micro (M2)
GPRS Razred 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD Ne
EDGE Razred 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN Ne
Bluetooth Da, v2.0 s A2DP
Infracrveni port Ne
Kamera 5 MP, 2592х1944 piksela, autofokus, video, bljeskalica, stabilizator
Radio FM radio, RDS
Baterija Li-Ion
Trajanje baterije do 400 h
Max. trajanje poziva do 9 h
Tanak je, bar je, ima 5 MP, ima HSDPA, ekran 240x320 rezolucije, ekran mu ima 2", ima posebne tipke oko ekrana za fotografiranje, ima žiroskop, ima ok bateriju (barem na papiru) i dizajn mu nije na odmet.
Molio bih korisnika ili korisnicu C902 da se javi na ovu temu i objasni mi neke stvari:
5 MP - neki kažu da radi loše, a neki da radi odlične fotografije. Što ti misliš? Može primjer?
LED svjetlo je dobro ili loše? Kakvo je npr. u usporedbi s LED svjetlom na K750?
Jesu li posebne kamera tipke oko displaya korisne?
Imaš li neke smetnje, je li mobitel brz? Ima li nešto što te iznenadilo, a da to negdje ne piše?
Kakva je kvaliteta zvuka? Je li glasan, s kojim mobitelom bi ga usporedio/ila, prema glasnoći?
Kakvo je osvjetljenje tipkovnice?
Ako taj mobitel nije dobar koji mi još mobitel preporučate?
cekaj došlo je do grejt misandrstendinga - ovaj C902 IMA bljeskalicu, kao i tvoj k800i, ali bljeskaljica i led svjetlo nisu isto - led svjetlo konstantno svijetli a bljeskalica samo u trenutku snimanja fotografije i zato je i dosta jača
E pa to i kažem! Ovaj C902 trebao bi biti bliži fotoaparatu od k serije, a ima led svjetlo koje je za fotografije neusporedivo lošije od "prave" bljeskalice kakvu ima k800i npr.
planiram uzeti novi telefon. Dosad sam bio vjeran nokiji ali me privukla foto mogućnost sony-ericssona. Praktičnost koju pruža mob/foto je presudna. E sad, od svih koje sam pročačkao ispada da najbolje fotke radi sony-ericsson. U vip-u imaju ponudu od 2000kn i potpis na 1 godinu. Zanima me šta vi mislite? imate li alternative i ako netko mozda ima da posta koju sliku
thnx
planiram uzeti novi telefon. Dosad sam bio vjeran nokiji ali me privukla foto mogućnost sony-ericssona. Praktičnost koju pruža mob/foto je presudna. E sad, od svih koje sam pročačkao ispada da najbolje fotke radi sony-ericsson. U vip-u imaju ponudu od 2000kn i potpis na 1 godinu. Zanima me šta vi mislite? imate li alternative i ako netko mozda ima da posta koju sliku
thnx
Ja sam jedno vrijeme razmišljao o njemu da ga kupim, ali izgubio sam potrebu tako da ga nisam kupio. Čitao sam dosta o njemu. Na nekim stranicama su fotografija osrednje, a na nekim odlične. Najbolje da googleaš malo, nisi rekao što bi točno. C902 ima mali ekran 2", mislim zgodne su ove tipkice oko ekrana, ali ne znam koliko bi se to često koristilo (jedino ako si zagriženi fotograf pa bi sve radio ručno). Ostalo je sve odlično, ali mi je nekako glupo uzeti mobitel kojemu je glavna funkcija fotografiranje, a da taj mobitel ne daje tako odlične fotografije (ovisi kako nabasaš na verziju, barem mislim da se o tome radi, sumnjam da bi namjerno blatili/uzvisivali model). Mobitel također jako lijepo izgleda. 5 MP za sad najbolje radi Nokia (i to N82, ali ona je puno skuplja). E sad, ako nije hitno, najbolje da pričekaš novije modele koje donosi Sony Ericsson. Npr. W902 (koji je C902 s Walkmanom i 8 GB karticom, 2.2") i C905 (meni ružan, ali će imati zvjersku kameru, kvalitetu i kvantitetu piksela, 2.4"). Samsung će također predstaviti odlične modele (ako nisi striktno obezan na Sony Ericsson). Npr. Omnia ili INNOV8
PS
Promjeni naslov teme u "[C902] Mišljenja" ili će ti modovi zatvoriti temu.