niti slučajno... sve polazi od pojedinca i ovisi od pojedinca. ako pojedinac neželi duhovno napredovati, nikakva religija ga u tome neće moći natjerati.
drito to.
a ne znam, štel bi pomoć drugima da se osvjeste i da skuže kolko je ovaj život koji živi skoro čitava populacija zemaljske kugle, besmislen.
ali oni to ne žele. lakše im je. nema smisla pokušavati..
tak da sam sam otišao na to da sebe osvjestim i otkrivam tak neke stvari.
možda bu to ošlo u kolektivnu svjest.. dost je da se jedna osoba osvjesti od toga, i onda će ona počet tak mislit i onda će se sam desit lavina i ljudi će počet mislit svojim glavama. (bar se ja nadam takvom scenariju >.<)
Quote:
Ges kaže:
duhovni put za sobom privlači i nuspojave u obliku dobivanja moći. Te moći su varka za put. Onaj koji na duhovnom putu dobije moći poput materijalizacije misli i sl., ako se zaustavi na tome je potratio put. To je kao da odeš od kuće negdje u nepoznato i putem naiđeš na čudesa. I onda staneš kod tih čudesa i diviš ims e i misliš da si našao svoj cilj... ne, to je varka. distrakcija. što će ti sva materija ovog svijeta kad je sreća stvar stanja uma? što će ti mogućnost letenja kad nisi spoznao energiju ljubavi? to su distrakcije...
been there, done that :/
dobro, nisam imo tak super extra kul moći, ali sam bil u stanju da apsolutno sve kaj sam radio mi je išlo od ruke i to dobro. sve kaj sam htio da se desi se desilo. al sve. i onda sam "propao" :/
izgubil sam se u osjećaju moći..
tak da sam malo pažljiviji oko takvih stvari.. heh
Ajoj ne! Mislio sam da se razumijemo. Zapravo, ti si jedan od rijetkih s kojim se može suvislo "razgovarati". I na ovoj temi. U protivnom bih odavno "log out"
Ne ne i opet - ne ... nisam pisao o religiji. Pa vidiš da bježim od nje ko' od tamjana
pa ok, dakle slažemo se da je religija krivi način pomoći ljudima?
no:
Quote:
Who am I kaže:
Dakle, potrebno je nešto daleko veće od čovjeka samog da ga natjera na preobrazbu i promjenu ka duhovnom.
To - ako baratamo vremenskim okvirima prosječnog ljudskog života.
Ako je pretpostavka da će do prelaska u duhovnost trebati stoljeća navikavanja, učenja, vježbi, promjena u prehrani ... onda smo izgubljeni. U ovim životima. Samo kao društva, ne i kao pojedinci
a zašto je bitno vrijeme u toj priči?
Problem nas je što bi željeli svoju viziju utopije materijalizirati sada. Ali to je nevažno. Nije li? Mislim, kao što je uzaludno raditi da tvoja djeca imaju više, tako je i uzaludno da pokušavamo promijeniti ovaj svijet na bolje, bilo za sebe, bilo za buduće naraštaje. Jer kako bi zagorci rekli: "nigdar ni bilo da ni nekak bilo". Pa i ti i ja smo ovdje, nakon svih tih religija/mučenja/urota/božesčuvaj ljudskih užasa i pričamo o znanju koje se smatra apstraktnim i izgubljenim. A zašto smo to uspjeli? Pa jer je svo potrebno znanje samo u nama samima... dovoljno je da jedan krene gledati u sebe i dobit će više odgovora neg bi mu ikakva knjiga ikad mogla dati. Zbog toga se uopće ne bojim za ljude i za znanje koje pomaže tim ljudima na putu evolucije...
Quote:
Who am I kaže:
Naš ego se najbolje ispoljava (i) na ovakvom mjestu. Jer za njega nema previše mjesta u stvarnom - materijalnom svijetu.
Naš ego je onaj isti koji pokušava cijelo vrijeme (od "polu"-spoznaje) sebe izaći iz fizičkog tijela u koje je "zarobljen" i pogledati tog svog sebe izvana i prema van.
Onaj fizički ti i ja i oni su "samo" fizička tijela kojima treba sve ono čega se ego želi riješiti - a ne može - materijalnog sebe i okruženja.
ovo te nisam razumio. molimte pojasni
Quote:
apollo. kaže:
a ne znam, štel bi pomoć drugima da se osvjeste i da skuže kolko je ovaj život koji živi skoro čitava populacija zemaljske kugle, besmislen.
ali oni to ne žele. lakše im je. nema smisla pokušavati..
tak da sam sam otišao na to da sebe osvjestim i otkrivam tak neke stvari.
možda bu to ošlo u kolektivnu svjest.. dost je da se jedna osoba osvjesti od toga, i onda će ona počet tak mislit i onda će se sam desit lavina i ljudi će počet mislit svojim glavama. (bar se ja nadam takvom scenariju >.<)
i moj je problem što previše suosjećam s drugima. no to je krivo. nema ništa loše u tome ako netko nastrada. Tako mu je grah pao. Kao što ni munja ne bira gdje će udariti pa udri u drvo i zapali ga. Žaliti to drvo? čemu?
recimo, meni je dugo vremena trebalo da shvatim kako ne postoje materijalno siromašni ljudi. Razlika je samo dal netko želi ili ne želi naučiti imati materiju. No fascinantno je upravo u tome da su masa ljudi toliko lijeni da im se neda niti pružiti ruku da bez trunke truda dohvate ponuđeno a opet su toliko bezobrazni da prenose svoj jad i jal drugim ljudima i u njima unose grizodušje, razaraju ih duhovno kako bi im uzeli materijalno.
Svatko je na svome putu sam. Sam biraš dal ćeš taj put voziti u mercedesu ili se smrzavati u dronjcima. Znam da ovo zvuči okrutno većini onih koji će to pročitati, ali zagledajte se u sebe po tom pitanju, onako skroz iskreno i recite mi dal lažem. A možda i nešto naučite
Quote:
apollo. kaže:
been there, done that :/
dobro, nisam imo tak super extra kul moći, ali sam bil u stanju da apsolutno sve kaj sam radio mi je išlo od ruke i to dobro. sve kaj sam htio da se desi se desilo. al sve. i onda sam "propao" :/
izgubil sam se u osjećaju moći..
tak da sam malo pažljiviji oko takvih stvari.. heh
svako iskustvo je dobro bez obzira kakvo je
također, bez da izgubiš nešto, teško da ćeš naučiti vrijednost toga.
meni je fascinantno kako je ljudima teško srušiti do temelja svoj svijet koji su izgradili iako ih on opterećuje i unesrećuje. Smatram da je najbolje iskustvo koje netko može dobiti upravo rušenje svog svijeta kad vidiš da ga možeš izgraditi bolje (a to uvijek možeš, samo to moraš shvatiti). Svako slijedeće rušenje će biti puno lakše, puno zanimljivije a stvaranje puno lijepše i kreativnije
__________________ Ljudima je dominantna vrlina - lijenost, a osobnost - ponos. Promijeni na sebi ovo dvoje, i promijenit ćeš svijet...
i moj je problem što previše suosjećam s drugima. no to je krivo. nema ništa loše u tome ako netko nastrada. Tako mu je grah pao. Kao što ni munja ne bira gdje će udariti pa udri u drvo i zapali ga. Žaliti to drvo? čemu?
recimo, meni je dugo vremena trebalo da shvatim kako ne postoje materijalno siromašni ljudi. Razlika je samo dal netko želi ili ne želi naučiti imati materiju. No fascinantno je upravo u tome da su masa ljudi toliko lijeni da im se neda niti pružiti ruku da bez trunke truda dohvate ponuđeno a opet su toliko bezobrazni da prenose svoj jad i jal drugim ljudima i u njima unose grizodušje, razaraju ih duhovno kako bi im uzeli materijalno.
Svatko je na svome putu sam. Sam biraš dal ćeš taj put voziti u mercedesu ili se smrzavati u dronjcima. Znam da ovo zvuči okrutno većini onih koji će to pročitati, ali zagledajte se u sebe po tom pitanju, onako skroz iskreno i recite mi dal lažem. A možda i nešto naučite
fakat mi se sviđa kak razmišljaš (ja isto tak mislim)
i onda tak kažem iskreno kaj mislim i ljudi me gledaju "ajme kak si okrutan" -_-
daj ajde, kaj je tu okrutno?
vjerojatno to kaj im baciš istinu u lice koju oni ne žele priznati x)
mah. ne sekiram se oko "ljudi" više.
za mene, njihovo vrijeme je prošlo.. lagano izmiru..
go go prirodna selekcija :cerek
Quote:
Ges kaže:
meni je fascinantno kako je ljudima teško srušiti do temelja svoj svijet koji su izgradili iako ih on opterećuje i unesrećuje. Smatram da je najbolje iskustvo koje netko može dobiti upravo rušenje svog svijeta kad vidiš da ga možeš izgraditi bolje (a to uvijek možeš, samo to moraš shvatiti). Svako slijedeće rušenje će biti puno lakše, puno zanimljivije a stvaranje puno lijepše i kreativnije
točno to. kolko god mi je iskustvo bilo užasno kad sam skužil kaj se dešava i kaj sam počel radit.. i kak se ekšli teško bilo izvuč iz te "rupe", zahvalan sam na njemu jer sam naučil puno toga.
i sam Siddartha je "propao" u jednom periodu ^^
vidiš. ja sam ekšli stajal pri tome da je dovoljno jedno rušenje svega pa ponovni početak.. no ovo tvoje ima više logike i smisla..
like the phoenix.. live and die, with each death we become smarter, with each rebirth we become more beautiful..
ovo je samo prikaz da ljudi, bez obzira koliko im se precizno i po koji put nacrta, jednostavno ne shvaćaju bit učenja koje im donose proroci
ali na kraju, sve se svodi na snagu pojedinca koji će ili dopustit ili odbit mišljenja i stavove koji mu se nameću.
nedavno sam počeo proučavati Taoizam zbog njegove filozofije. Naime, sve istočnjačke "religije" su počele kao filozofije a onda su ljudi u nerazumijevanju počeli "vjerovati" u njih, umjesto da su ih pokušali shvatiti. sve u svemu, identičan princip, da se primjenjuje u zapadnjačkim religijama, bi skroz promjenio društvo. Zamislite da ljudi uistinu krenu shvaćati Isusov/Muhamedov/Mojsijev nauk, umjesto da samo vjeruju u njega...
To je srz mog problema s religijama, jer sve one nemaju veze s Bogom, vec s ljudima. Ustvari, imaju veze s Bogom utoliko sto pricaju o njemu, ali ne pricaju zaista o njemu, vec o svojim, ljudskim vizijama njega. Sto i nije toliki problem, koliko potreba da se druge natjera da i oni pod svaku silu prijedu na doticnu religiju.
Primjer je i Islam, koji je bio prilicno miroljubiva religija (u svojoj srzi je on i danas), prilicno su postivali zelje boga, ali su eto naletjeli na zaludene krscane (danasnji katolici), kojima mucenje ljudi, okrutnost opcenito nije bila strana i zbog toga su morali, da bi prezivjeli i oni postati okrutni i prestati slusati naredbe boga doslovno. I od tih korijena (krizarski ratovi) se vuce danasnji terorizam. Katolici su ih naucili da moraju ubijati da bi zivjeli.
fakat mi se sviđa kak razmišljaš (ja isto tak mislim)
i onda tak kažem iskreno kaj mislim i ljudi me gledaju "ajme kak si okrutan" -_-
daj ajde, kaj je tu okrutno?
vjerojatno to kaj im baciš istinu u lice koju oni ne žele priznati x)
mah. ne sekiram se oko "ljudi" više.
za mene, njihovo vrijeme je prošlo.. lagano izmiru..
Vidis, ja sam misljenja da ljudi treba pomoci koliko se moze. Naravno, ne dati i svoju kosulju (kako ta fraza vec ide), ali svakako pomoci, ako mozes.
E sad, ono sto je interesantno u tome, primjetio sam da neki ljudi odbijaju pomoc. Oni uglavnom znaju bolje, ili se pak ne usude povjerovati da im nudim pomoc. Krajnji je rezultat taj da je njima gore iako im je moglo biti bolje.
A ima i onih koji zele sve za sebe bez ikakvih obzira prema drugima, ne prezaju od nicega. Da sad ne filozofiram odvise, ovaj svijet je zanimljiv bas zbog takvih potencijala da se covjek muci. Ali muka uglavnom potjece od covjeka, a ne od svijeta kao takvog. I nekad si ne mozes pomoci, ali ipak, pomoc je tu, u vecini slucajeva...
Vidis, ja sam misljenja da ljudi treba pomoci koliko se moze. Naravno, ne dati i svoju kosulju (kako ta fraza vec ide), ali svakako pomoci, ako mozes.
E sad, ono sto je interesantno u tome, primjetio sam da neki ljudi odbijaju pomoc. Oni uglavnom znaju bolje, ili se pak ne usude povjerovati da im nudim pomoc. Krajnji je rezultat taj da je njima gore iako im je moglo biti bolje.
A ima i onih koji zele sve za sebe bez ikakvih obzira prema drugima, ne prezaju od nicega. Da sad ne filozofiram odvise, ovaj svijet je zanimljiv bas zbog takvih potencijala da se covjek muci. Ali muka uglavnom potjece od covjeka, a ne od svijeta kao takvog. I nekad si ne mozes pomoci, ali ipak, pomoc je tu, u vecini slucajeva...
pa to i je tak. svijet je lijep. ljudi su ti koji su ružni..
mislim, lijepo je od tebe to i poštujem to što ti želiš pomoći drugima, al eto, ja sam na neki način odustao od ljudi. :/
al da objasnim to svoje moral bi ovak. (ovo dost ljudi nebu skužilo al kajgod ^^)
imaš današnje ljude. oni su izgubljeni, sami sebe zavaravaju, žive u iluzijama i rutinama.
al imaš ljude koji su se probudili i vide kaj se dešava.
ti drugi ljudi su drugačiji. posebni su.
iskreno. osjetim ih.. kad upoznam tak nekoga, osjetim da je drugačiji, poseban.. da ekšli razmišlja svojom glavom.
te ljude možeš i pročitati preko stava, preko glasa, načina na koji se izražavaju, pogleda u očima. (makar, možeš naletit na nekog ko sam glumi, takvih isto ima dosta)
no okej. poanta je da ću takvim ljudima uvijek pomoći..
oni su to zaslužili, oni su odlučili odbaciti sve ove gluposti kojima nas hrane i ići dalje od toga.. (makar ima i iznimaka koje su odustale i rajše žive rutinu -.-)
pomoći im treba jer se puno njih sakriva iza maski, jer to u srži jesu ranjive osobe.. i teško im je nosit se sa svijetom.. osobito pošto su odlučili misliti svojom glavom.. ( a kao što znamo "više sile" žele to spriječit pod svaku cijenu, pa ti pokušavaju oprat mozak di stignu )
kad sam se ja "osvještaval" sam imal sreću pa sam imal dobre prijatelje uz sebe.. pa sam uvijek više nego sretan pomoći drugome na taj način..
ili barem pokušati.. (al opet, moraš znat kad daješ savjet, a kad se počinješ previše uplitat)
a ostatku ljudske rase.. heh.. :/ iskreno, ne vidim smisao.. jer kako si i sam rekao.. odbijaju pomoć.
i uvijek se vrati na to.. "an open mind against a dying race"
ma naravno da pomogneš ako si tražen pomoći i ako te to ne zahtjeva žrtvu. Problem je što ljudi najčešće traže pomoć samo radi vlastite koristi a na štetu drugoga
Quote:
Alan_SP kaže:
nije li to skroz osobna kategorija, to dal je nekome bolje ili lošije?
Quote:
Alan_SP kaže:
Da sad ne filozofiram odvise, ovaj svijet je zanimljiv bas zbog takvih potencijala da se covjek muci. Ali muka uglavnom potjece od covjeka, a ne od svijeta kao takvog. I nekad si ne mozes pomoci, ali ipak, pomoc je tu, u vecini slucajeva...
moj stari je meni rekao jednu veliku istinu: nitko ti nemože napraviti toliko problema koliko ih možeš napraviti sam sebi. I uistinu, rijetko koji problem ne vuče korjen iz vlastitih postupaka
Što se tiče ljudske muke, tu je opet sve stvar u pojedincu - jer da živimo u utopiji s ovakvim načinom razmišljanja kakav njeguje ova civilizacija, nebi napravili ništa! A opet, da smo svi otvorena uma spremni na osobni razvoj, napredovali bi i u najgoroj klimi
__________________ Ljudima je dominantna vrlina - lijenost, a osobnost - ponos. Promijeni na sebi ovo dvoje, i promijenit ćeš svijet...
"The phenomenon of the ego, of the self, is not a thing - it is a process. It is not a substance sitting there inside you; you have to create it each moment. It is like pedaling a bicycle... The ego exists because we go on pedaling desire, because we go on striving to get something, because we go on jumping ahead of ourselves. That is the very phenomenon of the ego - the jump ahead of yourself, the jump into the future, the jump into tomorrow. The jump into the non-existential creates the ego. Because it comes out of the nonexistential it is like a mirage. It consists only of desire and nothing else... The ego is not in the present, it is in the future. If you are in the future, then ego seems to be very substantial. If you are in the present, then ego is a mirage; it starts disappearing."
-OSHO, Autobiography of a Spiritually Incorrect Mystic, 2000
Quote:
Bojim se da sada ja nisam razumio ovo. Možeš li sada ti pojasniti?
I sad da ja ne "zvučim" okrutno - da li bi tako isto razmišljao da se (ne daj Bože) nađeš u situaciji da ti treba pomoć, da nastradaš - fizički da nastradaš. Od bolesti npr. i da ti treba sva moguća briga i skrb. Ili bi odmahnuo rukom i rekao - pusti, ne žali me!?
Prijatelju, jedno je razmišljanje kad si dobro i sit ali kad ti se "okrene grah" okrenu se i pozicije i stajališta i odnosi prema svijetu i okolini. Tada se onaj "napuhani" ego spusti natrag u (nemoćno) tijelo i može ga napustiti tek kad tijela više ne bude. A to onda može biti dugotrajan i bolan proces.
Drugim riječima - biti isključiv znači i hodati po ivici ponora. U svakom slučaju nije dobro.
Quote:
No fascinantno je upravo u tome da su masa ljudi toliko lijeni da im se neda niti pružiti ruku da bez trunke truda dohvate ponuđeno a opet su toliko bezobrazni da prenose svoj jad i jal drugim ljudima i u njima unose grizodušje, razaraju ih duhovno kako bi im uzeli materijalno.
Tu se donekle slažem. No to je nešto drugo od onoga ranije.
Quote:
I ovo je opet sve iz perspektive (pretpostavljam) zdravog, situiranog i (relativno) zadovoljnog svojim životom. Ili!?
I sad da ja ne "zvučim" okrutno - da li bi tako isto razmišljao da se (ne daj Bože) nađeš u situaciji da ti treba pomoć, da nastradaš - fizički da nastradaš. Od bolesti npr. i da ti treba sva moguća briga i skrb. Ili bi odmahnuo rukom i rekao - pusti, ne žali me!?
Prijatelju, jedno je razmišljanje kad si dobro i sit ali kad ti se "okrene grah" okrenu se i pozicije i stajališta i odnosi prema svijetu i okolini. Tada se onaj "napuhani" ego spusti natrag u (nemoćno) tijelo i može ga napustiti tek kad tijela više ne bude. A to onda može biti dugotrajan i bolan proces.
Drugim riječima - biti isključiv znači i hodati po ivici ponora. U svakom slučaju nije dobro.
izokrećeš u ekstrem ono što sam napisao. nisam rekao da se netreba pomoći onome tko traži pomoć, štoviše rekao sam suprotno. kažem da se netreba žaliti nekoga zato jer mu je tako grah pao a to nema veze sa pomoći njemu. Ako vidiš nekoga tko je invalid zbog prometne nesreće, žaliti ga mu neće ama baš nikako pomoći. A ako on ne traži pomoć, čemu mu pomagati?
U ljudskoj je prirodi da svoju savijest pokušavamo smiriti preko "pomaganja" drugima, umjesto da krenemo od sebe samih. Na isti princip djeluju sve humanitarne organizacije koje ti nabijaju osjećaj grižnje savijesti prikazivanjem gladne djece, kao da si ti osobno kriv za to. Meni nitko nemože tvrditi da je tim ljudima tamo u Africi toliko loše da moraju dobiti moju pomoć. To bi značilo da im cijela država gladuje, od njihovog predsjednika pa naniže. To nije istina. To su kulture u kojima je normalno da se moć pušta vladaru do mjere da tvoj život propadne, gdje su ljudi vukovi a ne ljudi, gdje nitko niti ne pokušava sazrijeti duhovno do misli kako se treba maknuti iz svega toga. Vrlo vrlo izopačen primjer ljudskog ega. I mi osobno nemamo ništa s time. Kad je u Hrv. došlo do pobune pojedinaca koji su krenuli nametati silu na svoje dojučerašnje susjede, ljudi to nisu trpili, već su se organizirali i krenuli u protunapad. I nitko nije gladovao. Pričam o domovinskom ratu... sve je pitanje dal ćeš ti kao pojedinac dopustiti da ti netko kroji sudbinu.
Što se tiče osobne patnje i kad si bolestan - da ostaneš bez nogu, da li bi pao u depresiju zato jer si bez nogu? Ako da, problem je u glavi. Ako ne, di je problem? Da, život će ti postati mnogo teži i da postat ćeš drukčija osoba sa drukčijim načinom razmišljanja, ali to ne mijenja činjenicu da se i dalje moraš truditi da bi opstao. To ne znači da imaš pravo svima postati teret.
Evo ti primjer:
nekada davno sam se jako brinuo da ne ostanem bez prijatelja. Pazio sam svoje prijatelje, poštovao ih, pretrpljivao sranja koja su mi servirali... i imao sam ih mnogo. no unatoč tome nisam bio sretan s tim prijateljima. opterećivali su me. živcirali. crpili životnu snagu. vjerojatno sam i ja bio takav prema ostalima jer sve što primiš, moraš i dati i ako slušaš otrov po cijele dane onda ćeš i sijati otrov... onda sam sazrio skoro preko noći i krenuo sjeći tumore. Onako ekstremno kao recimo kad je Britney Spears sebi odsjekla kosu pa su rekli da je luda. Tako sam i ja skoro preko svima dao do znanja što ih ide. Zapalio svoj život. Uništio ga. Rezultat? Danas imam predivne prijatelje. Nema ih mnogo ali su svi plodonosni. Svi me vesele.
Tako je i sa bolešću - patit ćeš sve do onog trenutka dok ne shvatiš da patnja nema smisla. Od tada nastupa tvoje novo doba, pa makar ono trajalo samo pet minuta do smrti...
Quote:
Who am I kaže:
I ovo je opet sve iz perspektive (pretpostavljam) zdravog, situiranog i (relativno) zadovoljnog svojim životom. Ili!?
jedan koji ne ruši svoj svijet i ne gradi ga isponova je upravo onaj koji niti nemože postići perspektivu zdravog situiranog i zadovoljnog života.
Meni moj život nitko nije poklonio. On je rezultat samo i isključivo mog truda. I kao takav, da, on je zdrav, a ja sam situiran i zadovoljan njime
nekada davno sam se jako brinuo da ne ostanem bez prijatelja. Pazio sam svoje prijatelje, poštovao ih, pretrpljivao sranja koja su mi servirali... i imao sam ih mnogo. no unatoč tome nisam bio sretan s tim prijateljima. opterećivali su me. živcirali. crpili životnu snagu. vjerojatno sam i ja bio takav prema ostalima jer sve što primiš, moraš i dati i ako slušaš otrov po cijele dane onda ćeš i sijati otrov... onda sam sazrio skoro preko noći i krenuo sjeći tumore. Onako ekstremno kao recimo kad je Britney Spears sebi odsjekla kosu pa su rekli da je luda. Tako sam i ja skoro preko svima dao do znanja što ih ide. Zapalio svoj život. Uništio ga. Rezultat? Danas imam predivne prijatelje. Nema ih mnogo ali su svi plodonosni. Svi me vesele.
Huh nisam ništa izokretao, samo sam tumačio onako kako je bilo napisano, sad je sve mnogo jasnije.
I eto vidiš, da nije bilo svega ovog nabrojanog ne bi niti "sazrio" - kako kažeš. Dakle, svi ti prije i oni koji će doći kasnije imaju istu svrhu. Što je ponad dođe dolje i opet u krug. Ali nikad - nikad i samo IZNAD! To je valjda jasno?!
I eto vidiš, da nije bilo svega ovog nabrojanog ne bi niti "sazrio" - kako kažeš. Dakle, svi ti prije i oni koji će doći kasnije imaju istu svrhu. Što je ponad dođe dolje i opet u krug. Ali nikad - nikad i samo IZNAD! To je valjda jasno?!
pa velim da jedan mora biti spreman srušiti svoj svijet kako bi ga opet mogao izgraditi
kad sam se ja "osvještaval" sam imal sreću pa sam imal dobre prijatelje uz sebe.. pa sam uvijek više nego sretan pomoći drugome na taj način..
ili barem pokušati.. (al opet, moraš znat kad daješ savjet, a kad se počinješ previše uplitat)
Ustvari, ja vjerujem da onima koji ne zasluzuju pomoc i ne mozes pomoci, ma sto radio. I isto tako, kad zasluzis pomoc, onda ju i dobijes. Malo cudno moze zvucati, ali me i neka moja iskustva jednostavno tjeraju na to misljenje.
Zato ja nastojim svakome pomoci, a onaj koji ne zasluzuje pomoc ju jednostavno i odbije, na ovaj ili na onaj nacin. I da, znam i ja da ponekad gnjavim ljude, ali to je tako, bolje da malo gnjavim (nastojim ne biti odvise uporan), nego da propustim nekog tko je zasluzio.
A i zgodan je primjer kako te ljudi odbijaju, jednostavno, ne zele slusati sto pricam, uvjereni su da sam u krivu, da im zelim zlo, da im nesto prodajem i slicno. Uglavnom, u meni vide sebe i svoje motivacije, ne mogu vidjeti mene i moje. Drugim rijecima, odmah mi je jasno da nisu jos zreli za pomoc. Od bilo koga.
To je tuzno, ali ne odustajem, jer sto vise ljudi dobije pomoc, nadam se da ce to vise ljudi i zasluziti pomoc. A onda ce doci do stvarne promjene svijeta i svima ce biti bolje. Losi ce polako izumrijeti i nestati, a dobri ce doci i postati dominantna snaga.
ma naravno da pomogneš ako si tražen pomoći i ako te to ne zahtjeva žrtvu. Problem je što ljudi najčešće traže pomoć samo radi vlastite koristi a na štetu drugoga
nije li to skroz osobna kategorija, to dal je nekome bolje ili lošije?
moj stari je meni rekao jednu veliku istinu: nitko ti nemože napraviti toliko problema koliko ih možeš napraviti sam sebi. I uistinu, rijetko koji problem ne vuče korjen iz vlastitih postupaka
Što se tiče ljudske muke, tu je opet sve stvar u pojedincu - jer da živimo u utopiji s ovakvim načinom razmišljanja kakav njeguje ova civilizacija, nebi napravili ništa! A opet, da smo svi otvorena uma spremni na osobni razvoj, napredovali bi i u najgoroj klimi
Naravno, ne zelim reci da cu sve dati drugima, a isto tako znam da ima mnogih koji love u mutnom, namjerno rade drugima stetu, nekad cak i ako oni sami nemaju koristi. Samo da drugima bude losije, te se oni sami tad osjecaju bolje.
Sto se tice osobne kategorije, biti bolje i lose jeste da lezi u nasem shvacanju, ali postoji i objektivni dio. Recimo, sad znam kako izlijeciti skoro svaku bolest (i pisem o tome u temi o MMSu). A neki ljudi u to ne vjeruju, iako me znaju osobno, te oni stvarno ne mogu reci da sam nekakav trol, koji koristiti internet da bi ljude varao, prodavao "zmijsko ulje" i slicno. Kazu da to nije za njih, da to nije tocno i slicno. Dakle, rade su bolesni. Naravno, nemam nista protiv toga.
Tvoj stari je potpuno u pravu. Mi cesto sami sebi namecemo ocekivanja i slicno. Da i zivimo u blatu, bez icega, te da je to nasa ideja sto nam treba i sto zelimo, uzivali bi kao nikada. A ovako, sami zelimo razne stvari koje ne mozemo, ili nemamo. Ukratko, ljudi su oni koji tu rade problemi. I kad ti netko radi probleme, onda je to uglavnom njegova odluka. I kad ti odlucis nesto uzeti nekome, onda je to tvoja odluka.
Da probam to opisati iz mog kuta. Imao sam Crohna, 11 godina sam se patio. Bilo je stvarno gadno, ne zelim niti sve "tehnicke" detalje moje patnje opisivati. Ne da mi ljudi nisu htjeli pomoci, nisu mogli. Zlo (ako je sve uvijek zlo) ne mora bas uvijek dolaziti od ljudi, iako cesto dolazi.
I sto je poanta, zasto to pisem? Zato, sto sam nakon dugog perioda rezignacije, kad me doslovno konstanta i neprestana bol natjerala da se borim za sebe, otkrio mnogo toga o lijecenju ljudi. I to stvarnom, efikasnom lijecenju ljudi. Ne zelim reci da postoji panaceja, ali svakako postoje stvari koje mogu pomoci skoro svakom (nikad bas svakom, cak ni u slucaju bolesti koje lijece, jer se ljudi cesto okrecu alternativi kad je stvarno prekasno). Ukratko, te moje muke shvacam kao lekciju, gdje sam se na sebi naucio kako pomoci drugima.
Nije vazno sto nas muci, vazno je sto nas ta muka nauci. Da nije bilo te muke, ja definitivno ne bih naucio to sto sam naucio. A to sto sam naucio vec je pomoglo nekim ljudima. Neskromno se nadam da ce pomoci jos mnogima. I u tom svjetlu je moja muka vrijedila. Dakle, kad se nekom desi nesto lose, to ne mora biti lose u smislu besmislenog zla. Moze biti lekcija, nesto sto na kraju ima i te kako puno dobrog u sebi.
Ermm, nisam 100% siguran u svoje razumijevanje značenja naslova ove teme, pa ako mi netko od kolega forumaša koji su bili toliko aktivni u periodu od 01.02. do 06.02 tekuće godine može objasniti GDJE SE DOVRAGA U NASLOVU TEME
"O LJUDSKOJ POVJESTI, VANZEMALJCIMA, TEHNOLOGIJI I GOLOJ ISTINI" SPOMINJE RELIGIJA, BIBLIJA I ISUS KRIST !?!
Sreća da nisam admin. Šta bih dijelo banove šakom i kapom.
Hvala na pokušaju vraćanja pozornosti na temu. Nadam se da će i drugi krenuti tim putem.
Čitajući 20-ak zanjih postova smišljao sam odgovore na postove dotičnih kolega ali kad sam bolje promislio, jako bi teško bilo, a i besmisleno orgumentirati ovakve prepirke jer bi to za sobom vjerojatno povuklo još veću natezaljku kojoj se nebi skoro vidilo kraja. Stoga ću preskočiti veljaću.
Samo bih želio komentirati link koji je poslao omen4k 29.1.2009 http://www.apfn.org/apfn/phil.htm
i reći da sam upoznat sa ovim događajem (mislim na bazu Dulce) iz još nekoliko izvora, kao i još par sličnih događaja, i mogu reći da sam osobno uvjeren da je sve što Phil Schneider govori na ovu temu istina, a mene nije baš lako u nešto uvjeriti, i zato jer nije on jedini kojemu su se ovakve stvari događale.
A vidio sam i par autentičnih fotografija iz baze Dulce u Los Alamosu, uključujući fotografije maglev vlaka i lifta koji povezuje neke razine.
Sve u svemu trebalo bi obratiti pozornost.
Eto nadam se da će se ova tema vratiti na pravi put. Mislim da bi svi mi trebali malo otvoriti oči. Ovo nema veze s vjerom i religijom, tako molim vas ako je ikako moguće... Ima forum za religiju, pa se tamo prepirite do mile volje.
Unaprijed hvala.
Sreća pa nisam admin.
Bilo bi
Believe not because some old manuscripts are produced, believe not because it is your national belief, believe not because you have been made to believe from your childhood, but reason truth out, and after you have analyzed it, then if you find it will do good to one and all, believe it, live up to it and help others live up to it.
- “Buddha”
Hvala na pokušaju vraćanja pozornosti na temu. Nadam se da će i drugi krenuti tim putem.
ništa...i drugi put......nego stvarno preporučam svima da pročitaju ovaj članak,kad nađu nešto vremena i volje,ima 6 stranica,govori o "vanzemaljskoj" rasi i njihovoj "kategorizaciji",isto tako o objašnjenju kako se ONI hrane ljudskim negativnim emocijama i strahovima,itd...
...što zaključiti na prvi pogled nego da si potpuno lud!!
To je čisto normalan zaključak, ali ljudi očito nisu sposobni učiti iz životne škole.
Kada su proglašavali luđake one koji su tvrdili da se sunce vrti oko zemlje, one koji su tvrdili da je zemlja okrugla...
...vođen također i vlastitim primjerima gdje neke stvari znam jer sam ih doživo a opet ne možeš ih nekome objasniti da mu pričaš i sto godina, nego te gleda kako si skrenuo. A šta onda zaključiti, nebi ti rado bio u koži kad sve to znaš i moraš trpiti... (ne postoji riječ koja dovoljno dobro opisuje)....od ostalih ljudi.
Ali ja bi najradije galamio na ljude i "tukao" ih koliko mogu biti glupi da ne shvate jednu činjenicu!!!
Pa što oni žele da se opet dokazuje oblik zemlje da bi povukli paralelu sa prošlošću.
Pa naravno da su sad u pitanju stvari sasvim druge prirode...ali budimo realni, da mi nismo sami u svemiru i da ovo nije jedini denzitet, to je milijardu puta manje čudno nego li je nekada moglo biti čudno da zemlja nije ploča.
I ne traži se od nikoga da povjeruje u išta na prazno, ali malo istraživačkog duha nebi škodilo, činjenice su već tu i lako ih se nadje...ali ljudi će samo sra* i to do tolike mjere kao u onoj temi o reptilima. Lik sere kako nema šanse da leptiri upravljaju ljudima, i onda kaže: "pardon, mislio sam da su leptiri a ne reptili ali isto je..." ...pa čovječe božji, koliko je on vremena posvetio toj temi ako nezna nit o čem se priča, ali glavno da nevjeruje i da ima svoje činjenice za sra* (ali do kud mu te činjenice, kad nema pojma o čem priča ) ...a tako nažalost većina...
...što zaključiti na prvi pogled nego da si potpuno lud!!
To je čisto normalan zaključak, ali ljudi očito nisu sposobni učiti iz životne škole.
Kada su proglašavali luđake one koji su tvrdili da se sunce vrti oko zemlje, one koji su tvrdili da je zemlja okrugla...
...vođen također i vlastitim primjerima gdje neke stvari znam jer sam ih doživo a opet ne možeš ih nekome objasniti da mu pričaš i sto godina, nego te gleda kako si skrenuo. A šta onda zaključiti, nebi ti rado bio u koži kad sve to znaš i moraš trpiti... (ne postoji riječ koja dovoljno dobro opisuje)....od ostalih ljudi.
Ali ja bi najradije galamio na ljude i "tukao" ih koliko mogu biti glupi da ne shvate jednu činjenicu!!!
Pa što oni žele da se opet dokazuje oblik zemlje da bi povukli paralelu sa prošlošću.
Pa naravno da su sad u pitanju stvari sasvim druge prirode...ali budimo realni, da mi nismo sami u svemiru i da ovo nije jedini denzitet, to je milijardu puta manje čudno nego li je nekada moglo biti čudno da zemlja nije ploča.
I ne traži se od nikoga da povjeruje u išta na prazno, ali malo istraživačkog duha nebi škodilo, činjenice su već tu i lako ih se nadje...ali ljudi će samo sra* i to do tolike mjere kao u onoj temi o reptilima. Lik sere kako nema šanse da leptiri upravljaju ljudima, i onda kaže: "pardon, mislio sam da su leptiri a ne reptili ali isto je..." ...pa čovječe božji, koliko je on vremena posvetio toj temi ako nezna nit o čem se priča, ali glavno da nevjeruje i da ima svoje činjenice za sra* (ali do kud mu te činjenice, kad nema pojma o čem priča ) ...a tako nažalost većina...
A koje su to činjenice, koji su to relevantni dokazi osim pustih naklapanja? David Icke? Strukturalni inžinjer sumnjive prošlosti? Reptil?
Ja sam otvoren prema svim mišljenjima, samo ljudi, za ovo o čemu priča začetnik teme je i sam rekao da nema nikakvih dokaza. Mogu i ja smislit SF i uvjeravat ljude da je to istina.
Vučete na religiju, iz osnove što prezentirate neke podatke ovdje, većinom homemade yubitu klipiće, ljude sumnjivog porijekla, nepostojeće vladine papire, i mogu tako u beskraj...i onda bi ja u sve to trebao vjerovati...ma daj molim te.
Pruži mi konkretne činjenice, neoborive dokaze, BAR JEDAN!!! i ja ću sam sebi dati truda da istražim dalje...do tad, smatram i tebe i začetnika teme ...
P.S.
Uspoređuješ neusporedive stvari.
P.P.S.
I da, istražujem više nego što misliš, samo ja svoje činjenice mogu dokazati a ti svoje ne možeš. I tu je jedina i bitna razlika.
Alooooo
..., gdje sam ja rekao da se kužim u ovo...samo kažem da sam neke stvari znam (a ne tiču se ovoga), pa gledam ljude ko kretene koji ne žele shvatiti, nemogu shvatit (Damir ne mislim na tebe, nego općenito )
...i onda sam rekao: Son1c, ako ti znaš da je ovako, mogu mislit kako ti je među svima nama!
...a ti si pokazao opet kako većina razmišlja, krene napadat a da nema pojma šta napada i o čem se radi (čitaj opet što sam napisao, pa shvati )