Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.08.2008., 10:58   #1
Ajvar iz pekača kruha???

navodno je moguce....
ima netko recept i omjere namjernica???

Tnx,

Mutti
__________________
Before you find your perfect prince you have to kiss a lot of frogs
Mutti is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 15:19   #2
Cuj to!?Prvi put cujem!
Ajde bas me zanima imal od tog ista jer imam pekac koji mi skuplja prasinu!
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 21:26   #3
ma daj....

al to mi je premala posuda.......

a osim toga ne vjerujem, oprosti
KAMA SUTRA is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 23:28   #4
Ja sam nedavno čula za to, i da se i marmelade tako rade i šalša, samo se moram sjetit od koga sam to čula
__________________
mislim da ti je cats prirodno nadarena za pizdarije :D (c) polly . . . . Ma za Cats je Austro-Ugarska bivsa nam drzava. (c) Justin Thyme
čuj, mašta se do 25-te ... dalje bi trebalo prakticirati (c) starosjedilac . . . . Forun je u depri ćoviće (c) manitusha
Cats is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2008., 00:34   #5
ma ni ja nevjerujem!I marmeladu i ajvar moras stalno mijesat kad kuhas da nezagore a ovdje nemjesa stalno tak da mislim da je to prazna prica!?
Al opet,ko zna,mozda grijesim!?
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2008., 08:24   #6
moj tata je imao pekac u cijim uputama je stajao recept za marmeladu. samo kaj nikad nismo probali.
__________________
Bože molim cuvaj nase klince
To love and be loved is to feel sun on both sides. D.V.
tough_cookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 08:55   #7
ja sam prekjucer radila marmeladu od sljiva u pekacu i super je ispala... napravila sam 3 ture i ispala glavna faca u obitelji
__________________
Before you find your perfect prince you have to kiss a lot of frogs
Mutti is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 09:10   #8
Aj daj recept,molim te!!!
Ja imam taj pekac al zaista mi nesluzi nicem!Pa daj da napravim marmeladu kad vec stoji onako!!
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 16:11   #9
Quote:
Cats kaže: Pogledaj post
Ja sam nedavno čula za to, i da se i marmelade tako rade i šalša, samo se moram sjetit od koga sam to čula

zašto? moraš je išamarat?
KAMA SUTRA is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2008., 21:07   #10
kad sam vidio temu htio sam iz zajebancije napisat da ja pečem samo pekmez u pekaču za kruh kad ono....
spy is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2008., 21:36   #11
mi često pravimo marmeladu od naranče i bude izvrsna, recept dobili u knjižici
uz pekač.
probali smo i od šljiva, ali se bas nije zgusnuo pa smo dokuhali na štednjaku par minuta, isto tako i od breskve i smokve
roko006 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2008., 12:14   #12
moguce zakaj ne

pa ja pekmez peko u rolu u kikiri posudi,stara fora nemoras mijesat ko na plinu grije sa svih strana.jedina zamjerka je kaj je pekac premali.ja sam nabavio starinsku pec na drva obnovio staru ljetnu kuhinju i sad se sva zimnica tam roka na drva
deri valdez is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 20:02   #13
svi se nešto hvalite i hrustite...
te ajvar, te pekmez, te od ovoga, te od onoga... a nitko da bi receptić zakeljio :jebemvammiša:
__________________
Netko to od gore vidi sve...
Kinky is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 23:18   #14
pekmez a uskoro i ajvar iz eleltrične tave

5 kg šljiva rasplovila,izvadila koštice i kuhala na minimumu u onoj jeftinoj električnoj tavi iz Peveca, promiješala svakih 5 minuta. Nakon 30 minuta dodala 1 kg šećera (šljive iz Motovuna malo kiselije) pojačala temperaturu na dva i miješala 30 minuta, na kraju ubacila 10 cijelih klinčića. I tako 4 puta (ukupno 20 kg šljiva). Čiste boce ugrijala u pečnici, usula pekmez i vratila u pečnicu na 100 stupnjeva, mlako zatvorila (napravi se malo vaakuma). Šljive ne gulim jer svi vole osjetiti kožicu pod zubima kao u pekmezu naših mama i baka a sa palačinkama je božanstven. Uparvo namjeravam na istom prinicpu napraviti ajvar.
888osma is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 23:20   #15
pekmez a uskoro i ajvar iz električne tave

5 kg šljiva rasplovila,izvadila koštice i kuhala na minimumu u onoj jeftinoj električnoj tavi iz Peveca, promiješala svakih 5 minuta. Nakon 30 minuta dodala 1 kg šećera (šljive iz Motovuna malo kiselije) pojačala temperaturu na dva i miješala 30 minuta, na kraju ubacila 10 cijelih klinčića. I tako 4 puta (ukupno 20 kg šljiva). Čiste boce ugrijala u pečnici, usula pekmez i vratila u pečnicu na 100 stupnjeva, mlako zatvorila (napravi se malo vaakuma). Šljive ne gulim jer svi vole osjetiti kožicu pod zubima kao u pekmezu naših mama i baka a sa palačinkama je božanstven. Uparvo namjeravam na istom prinicpu napraviti ajvar.
888osma is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 22:16.