Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.08.2008., 10:58   #1
Mutti
Mrs
 
Registracija: May 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 67
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Mutti
Ajvar iz pekača kruha???

navodno je moguce....
ima netko recept i omjere namjernica???

Tnx,

Mutti
__________________
Before you find your perfect prince you have to kiss a lot of frogs
Mutti is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 15:19   #2
mafri
smokuša :)
 
mafri Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: pe...me...
Postova: 8,061
Cuj to!?Prvi put cujem!
Ajde bas me zanima imal od tog ista jer imam pekac koji mi skuplja prasinu!
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 21:26   #3
KAMA SUTRA
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jul 2007.
Postova: 994
ma daj....

al to mi je premala posuda.......

a osim toga ne vjerujem, oprosti
KAMA SUTRA is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2008., 23:28   #4
Cats
intelektualno nevina
 
Cats Avatar
 
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Cicely, Alaska
Postova: 29,425
Ja sam nedavno čula za to, i da se i marmelade tako rade i šalša, samo se moram sjetit od koga sam to čula
__________________
mislim da ti je cats prirodno nadarena za pizdarije :D (c) polly . . . . Nemreš istim psom prati i podove i suđe. (c) Smart_bitch . . . . Žena, to vam je mlado od punice. (c) mwm
Cats is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 23.08.2008., 00:34   #5
mafri
smokuša :)
 
mafri Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: pe...me...
Postova: 8,061
ma ni ja nevjerujem!I marmeladu i ajvar moras stalno mijesat kad kuhas da nezagore a ovdje nemjesa stalno tak da mislim da je to prazna prica!?
Al opet,ko zna,mozda grijesim!?
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2008., 08:24   #6
tough_cookie
ja, samo bolja :-D
 
tough_cookie Avatar
 
Registracija: Sep 2005.
Lokacija: tamo gdje ljubav stanuje
Postova: 7,745
moj tata je imao pekac u cijim uputama je stajao recept za marmeladu. samo kaj nikad nismo probali.
__________________
Bože molim cuvaj nase klince
To love and be loved is to feel sun on both sides. D.V.
tough_cookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 08:55   #7
Mutti
Mrs
 
Registracija: May 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 67
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Mutti
ja sam prekjucer radila marmeladu od sljiva u pekacu i super je ispala... napravila sam 3 ture i ispala glavna faca u obitelji
__________________
Before you find your perfect prince you have to kiss a lot of frogs
Mutti is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 09:10   #8
mafri
smokuša :)
 
mafri Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: pe...me...
Postova: 8,061
Aj daj recept,molim te!!!
Ja imam taj pekac al zaista mi nesluzi nicem!Pa daj da napravim marmeladu kad vec stoji onako!!
__________________
ODJECA ZA DECKICE- PRODAJA
mafri is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2008., 16:11   #9
KAMA SUTRA
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jul 2007.
Postova: 994
Quote:
Cats kaže: Pogledaj post
Ja sam nedavno čula za to, i da se i marmelade tako rade i šalša, samo se moram sjetit od koga sam to čula

zašto? moraš je išamarat?
KAMA SUTRA is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2008., 21:07   #10
spy
Razmišljator
 
Registracija: Nov 2005.
Postova: 14,030
kad sam vidio temu htio sam iz zajebancije napisat da ja pečem samo pekmez u pekaču za kruh kad ono....
spy is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2008., 21:36   #11
roko006
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 93
mi često pravimo marmeladu od naranče i bude izvrsna, recept dobili u knjižici
uz pekač.
probali smo i od šljiva, ali se bas nije zgusnuo pa smo dokuhali na štednjaku par minuta, isto tako i od breskve i smokve
roko006 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2008., 12:14   #12
deri valdez
Registrirani korisnik
 
Registracija: Mar 2008.
Postova: 792
moguce zakaj ne

pa ja pekmez peko u rolu u kikiri posudi,stara fora nemoras mijesat ko na plinu grije sa svih strana.jedina zamjerka je kaj je pekac premali.ja sam nabavio starinsku pec na drva obnovio staru ljetnu kuhinju i sad se sva zimnica tam roka na drva
deri valdez is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 20:02   #13
Kinky
Provincijalka
 
Kinky Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: malo tu, malo tam
Postova: 656
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Kinky
svi se nešto hvalite i hrustite...
te ajvar, te pekmez, te od ovoga, te od onoga... a nitko da bi receptić zakeljio :jebemvammiša:
__________________
Netko to od gore vidi sve...
Kinky is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 23:18   #14
888osma
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2006.
Postova: 10
pekmez a uskoro i ajvar iz eleltrične tave

5 kg šljiva rasplovila,izvadila koštice i kuhala na minimumu u onoj jeftinoj električnoj tavi iz Peveca, promiješala svakih 5 minuta. Nakon 30 minuta dodala 1 kg šećera (šljive iz Motovuna malo kiselije) pojačala temperaturu na dva i miješala 30 minuta, na kraju ubacila 10 cijelih klinčića. I tako 4 puta (ukupno 20 kg šljiva). Čiste boce ugrijala u pečnici, usula pekmez i vratila u pečnicu na 100 stupnjeva, mlako zatvorila (napravi se malo vaakuma). Šljive ne gulim jer svi vole osjetiti kožicu pod zubima kao u pekmezu naših mama i baka a sa palačinkama je božanstven. Uparvo namjeravam na istom prinicpu napraviti ajvar.
888osma is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2008., 23:20   #15
888osma
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2006.
Postova: 10
pekmez a uskoro i ajvar iz električne tave

5 kg šljiva rasplovila,izvadila koštice i kuhala na minimumu u onoj jeftinoj električnoj tavi iz Peveca, promiješala svakih 5 minuta. Nakon 30 minuta dodala 1 kg šećera (šljive iz Motovuna malo kiselije) pojačala temperaturu na dva i miješala 30 minuta, na kraju ubacila 10 cijelih klinčića. I tako 4 puta (ukupno 20 kg šljiva). Čiste boce ugrijala u pečnici, usula pekmez i vratila u pečnicu na 100 stupnjeva, mlako zatvorila (napravi se malo vaakuma). Šljive ne gulim jer svi vole osjetiti kožicu pod zubima kao u pekmezu naših mama i baka a sa palačinkama je božanstven. Uparvo namjeravam na istom prinicpu napraviti ajvar.
888osma is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 17:31.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger