Ma, ljudi čitam ove postove koji su se nakupili preko dana i zaključujem da se ovdje raspravljano o povrijeđenim egovima, a ne o kvaliteti serije.
Dajte da pričamo o seriji, a ne o tome kako je nekog povrijedilo to da nije shvatio šalu, a drugi je pa sada to njemu ne odgovara, pa ne zna za taj film, pa ga ovaj drugi za to podbada, pa je ovaj još više ljut, nego da bude pametniji, pa kaže ovom da je nepristojan..... itd. Okanite se toga.
Iako moram pohvaliti jednu stvar. A to je cinjenica da je ovo valjda prva serija u kojoj mozemo "uzivo" komentirati vidjeno autorima. Koji to citaju i odgovaraju. Za svaku pohvalu.
i zuhra je onomad došao na forum, hrabro otvorio topik o sebi, topik u kratko vrijeme postao kultni, a zuhra pobjegao podvijenog repa neće valjda tako biti i s ovim autorima-forumašima
I da. Priznajem IGV da je tehnički zakon bolji od prve dvije epizode BiP-a. Prisjetio sam se. "Rijeka sjećanja". (oooooo, ne, napravio sam posvetu seriji....užas....) Ali, meni su ipak više legle, ali Zakon mi je svedno zakon. I stvarno vjerujem da će biti još bolje.
i zuhra je onomad došao na forum, hrabro otvorio topik o sebi, topik u kratko vrijeme postao kultni, a zuhra pobjegao podvijenog repa neće valjda tako biti i s ovim autorima-forumašima
Ovi dečki su skoro kada god je bio njihov uradak komentirali ga s forumašima, tako da nije prvi put. Dok je IGV radio BiP, bio je na forumu, a poslije je bio korektan i nije više komentirao jer se nije htio paćati u žarkovićev i Kulenovićev posao. Gromštaj je stalno na BiP-u i zahvaljujem mu na tome, a Tonći je bio s par postova na BiP-u. Tako da dečki su tu uvijek.
Ne, niposto. Da pojasnim, nije mi isto pljuckati po nekom tko nije skuzio neku foru (jer je, jednostavno, nije skuzio) i reagirati na nekoga tko je skuzio tu istu foru i pljucka po ovima koji nisu. Kuzis razliku? Ne diraju me ljudi koji foru skuze ili ne skuze, samo mi idu na zivce ovi kaj briju da su toliko iznad ostalih da ne mogu obuzdati zlijezde slinovnice... A ima ih ovdje preko nekoliko.
Razumijem ja što tebe smeta, ali napominjem da se u ovoj, zapravo pomalo besmislenoj raspravi, prvo pojavio netko s ovakvim stavom:
Quote:
fearless3 kaže:
Najblaže rečeno sam zgoržen. Što je to uopće? Humor toka svijesti? Ili kad je Lud, zbunjen, normalan sreo Nad lipom 35, pa onda s malo cool pomakom...A tek fora kad su starog opalile grablje...Možda sam sanjao...Ne mogu doći k sebi, iako imam zbilja visok prag tolerancije. Srećom, postoji HBO pa idem gledati Little Britain dok ne počne Californication...Sramota!
Od pola sata svega i svačega, taj se baš uhvatio za grablje. Ali OK. Jedino što sam ja htio reći je da grablje nisu baš takva prvoloptaška fora kako se dotičnome možda moglo učiniti.
Quote:
serafin kaže:
Ma, ljudi čitam ove postove koji su se nakupili preko dana i zaključujem da se ovdje raspravljano o povrijeđenim egovima, a ne o kvaliteti serije.
Dajte da pričamo o seriji
Lets! Meni je jasno da tu ima fora koje će nekima biti dobre, nekima ne, ali to i ne može biti drugačije. Nas nekoliko koji se potpisujemo kao autori najviše što možemo u svoju obranu reći je da smo jako dobro osmislili cjelokupni koncept serije, da smo se što je više moguće probali kloniti prvoloptaških fora, i da smo u konačnici dobili, a u to sam zbilja uvjeren, nešto što se neće moći usporediti ni sa čime snimljenim u ovoj državi, a bogami ne znam s čim bih usporedio i na širem prostoru.
Pogledao sam ponovno epizodu (snimio sam si, što ne znači da seriju neću htjeti vidjeti na DVD-u) i moram priznati da mi se svidjela više nego prvi put. Sada mi se više sviđa. Primječujem da mi je jedan od najvećih problema bio Jasmin Telalović, kojeg inače volim, ali mi je ovdje kao lik bio dosta bez veze i iritantan (što je valjda cilj). I primjetio sam nešto što sam i u prvom gledanju primjetio, a to je Pucarova reakcija na gradonačelnikov atentat. Kada se primi za glavu to djeluje toliko neprirodno da je to strašno. Inače je dobar, ali me je to baš zasmetalo i pri prvom gledanju.
Eto, sad kad smo, nadam se, završili sa spoticanjem o te kontroverzne grablje, ja bih iskoristio priliku da se ispričam sebi i likovima serije što sam, nasjevši na prvoloptaške provokacije Silajn, u uzaludnom pokušaju da se približim njenom beskompromisnom kutu gledanja, omalovažio vlastiti trud i trud kolega pa se složio da je donekle u pravu kad kaže da je prva epizoda nakupina "fora" bez scenarija, što nema veze s mozgom, jer to što unutra ima svega, pa i grablji, znači samo da ima pregršt situacija, lokacija i rekvizite, a nipošto da je riječ o gomilanju svega što nam je naletjelo na pamet, no nadam se da sam tako, naddimenzioniravši sebe i nehotice opalivši po seriji, barem na trenutak zadovoljio undu...
I primjetio sam nešto što sam i u prvom gledanju primjetio, a to je Pucarova reakcija na gradonačelnikov atentat. Kada se primi za glavu to djeluje toliko neprirodno da je to strašno. Inače je dobar, ali me je to baš zasmetalo i pri prvom gledanju.
To nije Pucarova nego Denisova reakcija. A o Denisu još uvijek ne znamo gotovo ništa, ne?
I primjetio sam nešto što sam i u prvom gledanju primjetio, a to je Pucarova reakcija na gradonačelnikov atentat. Kada se primi za glavu to djeluje toliko neprirodno da je to strašno. Inače je dobar, ali me je to baš zasmetalo i pri prvom gledanju.
Ja pomislih da je on naručio da gradonačelnika ubiju, osobito nakon što se onako slatko nasmijao na gradonačelnikovu duhovitost.
Prvo bih rekao da nikad nisam baš bio fan Bitangi - serija mi je bila kao neka domaća kopija Prijatelja gdje je yuppy-jevski humor i realizam zamijenjen sa nekakvim apsurdnima i šašavoćama. No istovremeno Bitange su bile jedina domaća humoristična serija koju ne bih automatski prešaltao - glumci su dobri, naleti tu i tamo koja uistinu dobra fora a nakon par minuta mozak uđe u standby pa se stupidnost radnje počne i tolerirati.
E sad, Zakon. Novi koncept, family-unfriendly fore, brzi humor i geekovske reference.. sve za pohvalu. Stvarno - za naše poimanje još neviđeno i originalno, a i vrlo hrabro pošto živimo u državi gdje se zabranjuje nekakva glupa ali i prilično benigna Red Bull reklama jerbo "grubo vrijeđa ljudske i vjerske osjećaje". Ali to ipak nije dovoljno da serija fakat bude ono..zakon.
Npr. prva scena sa zelenim ekranom - znam da je to vrlo vjerojatno bilo namjerno, namjerni trash radi nekakve estetike i sl. ali meni se definitivno nije svidjelo. Izgledalo je kao uradak iz kućne radinosti, ono kao "nemamo sredstava da napravimo kak treba pa ćemo se furati na trash". Onda - iritantna glazbena podloga, nakon skoro svake scene ide nekakav agresivni gitaristički rif. Ok, kužim, opet stilistička odluka, ali meni strašno podsjeća na već spomenutu "Ludu Kuću" gdje se gledatelja pokušava uvjeriti da je nešto smiješno dodavanjem blesavih zvučnih efekata i kreveljenjem. Radnja - nekako nepovezana, ne znam da li bi je uopće trebao pratiti ili - kao u Bitangama - potpuno ignorirati jer služi samo da se jedna fora nadoveže na drugu. Neke fore su stvarno nesmiješne - ona s bradavicom mi je fakat bila živi promašaj, e sad jel zato što je stvarno loša ili je nešto pošlo krivo u izvedbi ne znam, znam samo da sam jedva čekao iduću scenu.
Uglavnom - dojmovi vrlo izmiješani. Nije očigledan promašaj kao one jezive "Bračne Vode" ali definitivno nije hit kakvim se reklamira (barem ne još). Nakon prve epizode imam želju vidjeti što će biti dalje, ali nisam ne znam kako zagrijan.. nekako sam očekivao više. Uglavnom, bumo vidli.
Meni dobro. Nešto novo i ne pokušava bit smiješno, nepretenciozno, a glumci mi ko susjedi, debeli, s lošim zubima, a glume brate dobro, bar meni bolje nego oni u mamutici. Valja vidit kako će to ić dalje. Ni Python nije odmah pokupio simpatije i pohvale, a ovo je bar domaće i ima neke šanse. Pohvala Autorima na hrabrosti!
Zadnje uređivanje wwalter : 07.01.2009. at 11:55.
Reason: tipfeleri
Evo, da ne citiram cijeli elbastardov post, vratio bih se opet malo na ovo s nepovezanom radnjom. Zaista ne znam iz čega proizlazi takav dojam, budući da u prvoj epizodi svaka scena gura radnju dalje. Osim one s gradonačelnikom, koja je tu da steknemo uvid u njegov odnos s Denisom, što je jedan od isturenijih motiva cijele serije (a tu je i bradavica, koja je meni uvjerljiv favorit u prvoj epizodi). Ne računajući poneku "laid-back" epizodu (poput one u kojoj junaci idu na izlet), mislim da viškova, tj. stvari koje nisu u funkciji naracije, baš i neće nešto biti. Dok su nam se u "Bitangama", opet, često znale dogoditi scene koje bi služile popunjavanju minutaže, gdje bi natuknica glasila "Robi i Kazo / Irena i Lucija nešto seru". Tako da će radnju ovdje svakako biti potrebno pratiti, jer ipak je ovo krimić, ne?
Najave hit-serije? Pa nećemo na to nasjedati. Zar ne bi prvo trebalo provjeriti gledanost pa oslušnuti koja populacija to prati, pa reći da je nešto hit, kult ili flop? Podsjetio bih da se te najave, ako ih je bilo, nisu odnosile na prvu epizodu, nego na seriju od 24 epizode (koje, opet, novinari i najavljivači nikako nisu mogli pogledati, budući da sam ih i ja dosad vidio svega tri). Ovo, također, nije, recimo, obiteljska serija, gdje je dovoljno postaviti likove pa radnju voditi iz njih. Svaka epizoda donosi novi slučaj i nove epizodne likove, "neočekivano" i "iznenađenje" dio su koncepta, pa će se za bilo koju epizodu, a tako i prvu, teško moći reći da je reprezentativna.
Gromštajn, oprosti. možda nekužim najbolje, ali zašto imaš potrebu objašnjavat dal je nešto dobro, ili ne? Pusti nek oči govore. Nek ljudi gledaju i uživaju, ili ne. Na kraju krajeva, nije svakom dano...
Gromštajn, oprosti. možda nekužim najbolje, ali zašto imaš potrebu objašnjavat dal je nešto dobro, ili ne? Pusti nek oči govore. Nek ljudi gledaju i uživaju, ili ne. Na kraju krajeva, nije svakom dano...
Ne, ja samo pričam. Volim puno pričat i tipkat. Pisci pišu, jebiga. A najviše vole pisat o pisanju. Ali znam, nema se tu šta objašnjavati. Humor je egzaktna znanost, il se smiješ ili ne.
Ne, ja samo pričam. Volim puno pričat i tipkat. Pisci pišu, jebiga. A najviše vole pisat o pisanju. Ali znam, nema se tu šta objašnjavati. Humor je egzaktna znanost, il se smiješ ili ne.
Dobro si ovo napisao i dobri su Vam glumci, režija i montaža. ton klasično nevalja, al kad se pojača, dobro je. Nadajmo se da će samo ić nabolje.