Ovako, za vrijeme treninga, točnije za vrijeme trčanja na traci u teretani me ponekad zna,kad pojačam tempo, zaboljeti ispod lijevog uha, pa se bol proširi na lijevu stranu vrata, pa na rame i malo ispod njega. Jel netko zna što je uzrok toj boli?
Ovako, za vrijeme treninga, točnije za vrijeme trčanja na traci u teretani me ponekad zna,kad pojačam tempo, zaboljeti ispod lijevog uha, pa se bol proširi na lijevu stranu vrata, pa na rame i malo ispod njega. Jel netko zna što je uzrok toj boli?
da se slučajno ne počneš nesvjesno grčiti i stiskat mišiće više nego je potrebno? I prati puls,nemoj previše bit u anaerobnoj zoni pa te onda možda neće bolit
da se slučajno ne počneš nesvjesno grčiti i stiskat mišiće više nego je potrebno? I prati puls,nemoj previše bit u anaerobnoj zoni pa te onda možda neće bolit
Pa ne znam zakaj bi se počela grčit, mislim da sam u čist solidnoj formi, a i ne trčim puno,npr.trčim 20minuta, i svakih 5 min pojačavam tempo, s tim da mi oko 10. do 15.min traje ta bol, onda prestane. I kaj točno znači ovo da ne bum previše u anaerobnoj zoni?
Pa ne znam zakaj bi se počela grčit, mislim da sam u čist solidnoj formi, a i ne trčim puno,npr.trčim 20minuta, i svakih 5 min pojačavam tempo, s tim da mi oko 10. do 15.min traje ta bol, onda prestane najjajči tempo. I kaj točno znači ovo da ne bum previše u anaerobnoj zoni?
kad trčiš imaš 3 zone pulsa,najniža za mršavljenje zatim za kondiciju i na kraju anaerobna,pogledaj malo više o tome na Rekreacija jer granice tih zona ovise o dobi i postoje tablice po kojima se izračunavaju.Trebaš kontrolirat koliki ti je puls dok vježbaš pa da ti puls ne ulazi predugo u tu zadnju anaerobnu zonu jer predugo treniranje u toj zoni je loše
Evo danas bila u teretani, trčala na traci i stavila sam si ono čudo kaj mjeri puls na prst i bio mi je puls u granicama normale, kako sam polako pojačavala tempo tako mi se i puls polako pojačavao, za neke 3,4 jedinice više.I sad pred kraj mi se opet pojavila ta bol,puls mi je bio oko 175,s tim da sam dosta brzo trčala, a zatim je naglo počeo padati i bio je oko 95.Jel normalno da mi puls tak brzo padne i baš eto u trenutku te boliJoš nekaj, fakat sam u dobroj formi, mogu brzo pojačavat tempo i dugo ga držat, i u trenutku kad osjetim tu bol nije da dišem na škrge ili da nemrem pričat.