Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.02.2004., 19:50   #1
dolma
Tzadik
 
dolma Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Blizu
Postova: 3,950
brzi ustipci

Kako se prave ustipci (slani)?NIkad mi ne ispadnu dobro, onako veliki i socni.Koliko se stavi praska za pecivo?
U cemu je stos?
Svi savjeti dobro dosli.
dolma is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2004., 19:52   #2
Blaise
Ponekad nisam na forumu
 
Blaise Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: No server is available to handle this request
Postova: 8,453
A zasto ih ne radis s germom?
Blaise is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2004., 20:49   #3
Septembar
Dr. Rujanka
 
Septembar Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Benen i kors
Postova: 14,510
da ti veliki i socni se rade sa germom
zamuti se tijesto kao za kruh, ali rjedje

i onda se u puno vrelog ulja fritira

i budu socni



samo nisu bas brzi- moras cekat da naraste tijesto
pa ga po mogucnosti
prekuvat
__________________
To tol'ko
E bas necu da reklamiram Septy u raljama zivota
Septembar is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2004., 22:32   #4
T@nja
Ho-ho-ho
 
T@nja Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Zagreb
Postova: 14,328
Ja vec 15 godina radim po ovom receptu:

-2jaja
-1 jogurt
-1 dcl mlijeka
-1/2 praska za pecivo
-brasna po potrebi (da bude dosta gusce od smjese za palacinke)
-sol

Odmah peci (grabiti sa zlicom i u vruce ulje).
T@nja is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 14.02.2004., 10:59   #5
dolma
Tzadik
 
dolma Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Blizu
Postova: 3,950
Hvala svima ,ma ja hocu nesto brzo .Da se moze jesti maksimum sa kajmakom i sirom.Barem jednom sedmicno da se malo oslobodim kuhanja . Ma ni tad sigurno ne sjedim ali...
Vjecito stajati kraj sporeta ili vjecito kuhati jedno te isto.
Zato sam stalno u potrazi za novim receptima.
dolma is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2004., 11:48   #6
heureka
Registrirani korisnik
 
heureka Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: sarajevo, kristalna sjecanja....
Postova: 738

ja ih radim ofrlje
u oko pola kile brasna dodam prstohvat soli, sode, jaje i zamjesim jogurtom.. da bude tvrdo tijesto..
onda ga razvaljam oglagijom na debljinu oko pola cm... onda izrezem rombove i przim na vrelom ulju.. oni fino porastu (ko krofne) i to jedemo sa masnim bijelim sirevima (feta, vlasicki, sjenicki, etc..etc..) ili sa kajmakom

prijatno
__________________
Bil'in, my love...
heureka is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2004., 11:57   #7
Septembar
Dr. Rujanka
 
Septembar Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Benen i kors
Postova: 14,510
Quote:
heureka kaže:
onda ga razvaljam oglagijom na debljinu oko pola cm... onda izrezem rombove i przim na vrelom ulju..
e ja ak tak razvaljam onda bacim na vreli pleh (predhodno nahajcam rernu)
__________________
To tol'ko
E bas necu da reklamiram Septy u raljama zivota
Septembar is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2004., 01:21   #8
hellie
širim dezinformacije
 
hellie Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: rijeka
Postova: 20,001
zamjesiš tijesto za krafne/ kruh i razvaljaš, izrežeš u rombove po sredini napraviš manji rez i pečeš u vrelom ulju i imaš poderane gaće. meni kad se neda kuhati napravim polpet od sastojaka koje imam doma. zamutiš 1-2 jaja, mlijeka i malo brašna i onda dodaš mrvice, kukuruzno brašno ili malo griza i nekog povrća, mrkve, grašak, tikvice, sir, može svježi može ribani, šta imaš, obliuješ polpete i pećeš na malo ulja. ili ponekad napravim tako tijesto za polpete, naribam mrkvu i tikvice, i sve samo spečem u plehu i bude kao pogača, ali fino.
hellie is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 07:09.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger