Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2008., 13:37   #1
Pravila podforuma Svijet - 06.10.2008.

Evo i prva novost - već ste upoznati sa općim pravilima Politike (ako niste, upoznajte se) i molimo da se toga držite i ovdje. Ovdje su ta ista pravila, kopirana sa Politike tako da ne morate tražiti tamo:

Opća pravila ponašanja podforuma Politika

Članak 1.

Odredbe ovog pravilnika odnose se na rad i funkcioniranje podforuma Politika, status svih aktivnih sudionika podforuma te na prava i dužnosti koja iz njih proizlaze.

Članak 2.

Pravo na stvaranje i ukidanje pravila na podforumu pripada vlasniku Foruma i korijeni se u volji vlasnika Foruma za uređenjem odnosa na IMF-u kao uljuđenog i civiliziranog mjesta za diskusije.

Članak 3.

Uljuđena i argumentirana rasprava, civilizirano ponašanje, načelo ravnopravnosti sudionika foruma, načelo snošljivosti, efikasnost rasprava, načelo pravednosti, načelo zajedništva, poštivanje osobnosti i saslušanje razložnosti svih strana osnovne su i najviše vrijednosti i načela poretka na podforumu Politika. Sva ostala načela i vrijednosti izvode se iz njih.

Članak 4.

Pravo na izvršavanje pravila, načela i vrijednosti podforuma Politika pripada vlasniku foruma i moderatorima podforuma, te u iznimnim slučajevima supermoderatorima i administratorima.

Članak 5.

Na podforumu politika nije dopušteno:


Vrijeđati na narodnoj, etničkoj, socijalnoj, vjerskoj, spolnoj, rasnoj, spolno-orijentacijskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.


Promicati i/ili pozivati na kriminalna i/ili kaznena djela utvrđena Kaznenim zakonikom Republike Hrvatske.


Veličati i promicati nacizam i fašizam, rasističke ideologije i ideologije koje uključuju rasističke i ksenofobne elemente, te postavljati znakovlje tih i takvih ideologija.


Vrijeđati sugovornika - zbog neslaganja u mišljenju, ili na postojeću uvredu odgovoriti uvredom. Provocirati na svađu (trollanje) i/ili na provokaciju odgovoriti provokacijom.


Grubo skretati sa teme topica.


Stavljati kopirane tekstove sa više od 2000 (dvije tisuće) slova, te kopirati tekstove na stranom jeziku bez sažetog prijevoda.


Duplicirati teme (otvarati nove topic-e o tematici o kojoj topic već postoji).


Na bilo koji drugi način ometati normalan rad foruma.

Svako kršenje navedenih pravila podložno je sankciji, koja će se odrediti u zavisnosti od težine prekršaja.


Ova pravila su dodatak na opća pravila foruma.hr koje isto treba pročitati i držati ih se.

Pravila će se u hodu mijenjati, nadopunjavati, dorađivati, brisati i modificirati po potrebi. U imenu ove teme će stajati datum zadnje izmjene, tako da znate je li se i što se promjenilo.

Ugodno forumarenje,

Modovi.
__________________
Kao prvo, Kur'an odobrava blago udariti ženu u odrećenim situacijama. To je točno! Ali ne da se ženi čini nasilje! - Shady.

Zadnje uređivanje Tyndall : 06.10.2008. at 22:32.
Tyndall is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:11.