Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.02.2004., 12:36   #1
Barba Branko
Matora komunjara
 
Barba Branko Avatar
 
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 4,780
Cool Traži se recept za Višku/Komišku pogaču

Neki dan je Veljko Barbieri govorio o Viškoj ili Komiškoj pogači. Da li tko zna recept?
Barba Branko
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
Barba Branko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2004., 21:54   #2
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
evo trazila sam malo po netu recept i na stranici morsko prase nasla nesto. samo da kazem da ne mogu garantirat za recept jer ga (jos) nisam pravila. ali jela sam visku pogacu i super je!!!!

Umijesiti tijesto za kruh, brašna 1 kilogram i osamdeset, tri paketa suhoga kvasca, 1 dkg soli, malo ulja i mlake vode 2 dcl. Sastojke izmješati i zamjesiti tijesto za kruh. Ostaviti da se diže dok ne naraste tri puta veće.
Nasjeckati crveni luk, peršin i oguljene rajčice, te od toga napraviti šalšu - umak od rajčica (naravno na maslinovom ulju). Tijesto podijeliti na dva dijela. Prvi dio razvaljati i staviti na dno posude za pečenje. Po tome prosuti šalšu, poredati očišćene slane srdele bez kosti, pokriti drugim djelom tjesta i ostaviti da se diže još pola sata (dobro ju je prekriti toplom krpom). Kod prekrivanja drugim dijelom dobro stisnuti krajeve da se umak tijekom pećenja ne bi razljevao. Gornje tijesto vilicom izbosti na dosta mjesta, pa staviti peći na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta. Prvih 10 minuta dobro je peći na 220 stupnjeva, a ostatak vremena na 180. Nakon vađenja dobro je pogaču premazati s malo vode, opet prekriti krpom i ostaviti da se ohladi. Odlično prija sa crnom bevandom.

Kad nema svježih rajčica mogu i pelati, pa čak i koncentrat od rajčice. Ako je tjesto debelo luk i rajčicu ne treba prije pirjati. Meni osobno je ipak draže kada se zažuti. Okus je drugačiji.

I na kraju zadnja tajna. Razlika između komiške i viške pogače je samo u tome što komiška ima rajčica.
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2004., 01:00   #3
FannyB
vijeha bruha
 
FannyB Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Where Angels Fear to Tread
Postova: 556
Quote:
njasa kaže:

I na kraju zadnja tajna. Razlika između komiške i viške pogače je samo u tome što komiška ima rajčica.
Ali Barbieri navodi još jednu grande i prebitnu razliku. Viška pogača se reže na trokute, a Komiška na kocke
__________________
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members.
FannyB is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2004., 19:29   #4
Barba Branko
Matora komunjara
 
Barba Branko Avatar
 
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 4,780
Exclamation

Quote:
FannyB kaže:
Ali Barbieri navodi još jednu grande i prebitnu razliku. Viška pogača se reže na trokute, a Komiška na kocke
A moj rodijak kaže: Dodaj suhe crne masline! Daklemmm:
Šalša, crne masline, slane srdele ili slani inčuni. To je ono pravo
Barba Branko
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
Barba Branko is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 06:13.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger