Sorry stari, i meni je žao što su ti ukrali bic, al trebo si ga bolje zaključat (sajle su sranje, idući put si kupi dobar u-lock). Spam ne podnosim, tako da sam ti sve postove osim ovih gore obrisao. Dovoljno je reći jednom, a slobodno odeš i na dropbike i tam staviš.
Nabavio sam drugi bike,prijava ispunjena u Petrovoj MUP,izdana potjernica,obaviješteni svi servisi u državi (s obećanom nagradom u vrijednosti bicikla),uglavnom poduzeo sam sve što se može,poznam dosta ljudi po državi,gradu i oklolnim strukama i na policiji koji se bave tom vrstom kriminala itd..itd..uglavnom onaj koji ga je maznuo zažalit će ili će ga dovijeka voziti u svojoj mahali,ako je u Zagrebu naći ću ga neka to bude siguran..
dajem nagradu od 2000 kn za korisnu informaciju...ako ga je netko vidio
budžet namijenjen hvatanju lopova i kažnjavanju je izdvojen cca 5000kn,zasad s tendencijom rasta
..najvjerojatnije će ga raskupusat ,ostat će rama koju će unakaznit do neprepoznatljivosti ,ali broj s rame ne može maknut a da ne upropasti ležište pogona..najskuplje na njemu jest ta nesretna rama,ostalo je kikiriki,no za klošare koji se time bave i taj kikiriki je profit,vidjet ćemo ..
..najvjerojatnije će ga raskupusat ,ostat će rama koju će unakaznit do neprepoznatljivosti ,ali broj s rame ne može maknut a da ne upropasti ležište pogona..najskuplje na njemu jest ta nesretna rama,ostalo je kikiriki,no za klošare koji se time bave i taj kikiriki je profit,vidjet ćemo ..
Ako taj "urezani" broj izgleda ko na mom Lana'i model 2007, da se lako pokitati a bicikl prefarbati da se ne skuzi. Ovako moze lako utopiti i ramu, a ocekivati da ce ti ovaj dozvoliti struganje boje da si pogledas serijski je isto kao i ocekivati da s neba padaju kovanice od 25 kuna.
__________________ But she took me back to her courtyard, where magnolia perfume screams
Behind the gates and the granite, of the planet of New Orleans
svjestan sam svega što želite reći,no pregledao sam ramu kod kupnje,ne može maknuti broj metodom brušenja jer mora izbrusiti cijeli pogon s donje strane,može ga zakitati..no sumnjam da će to raditi,a ako to radi onda taj bicikl vrijedi ko "pevecikl"..no za bagru koja to radi i to je profit
..susjed je ukradenog TREK-a našao na Hreliću,naravno devastiranog,ulovili (ipak naš MUP-nešto radi) su "majstora",odnosno policija ga je privela,no naše vrlo sudstvo ga je oslobodilo od krivnje zbog nedostatka dokaza...čim ga puste krađe se zaredaju
..lik operira na području Folnegovićevog,Borovju,Peščenica,Borongaj (navodno mu je neka crkva tamo zlatni rudnik gdje ih je najviše popalio)..
..lik se vozi po nasipu na nekom "zakitanom" šrotociklu i peca slučajne prolaznike s boljim biciklima,te ih prati i traži priliku..zato izbjegavajte Savski nasip za vožnju s boljim biciklom
..znam kradljivca,više puta s područja trešnjevke i knežije,stariji sijedi lik od nekih 50-60 godina,operira zapadnim dijelom grada s ruksakom opremljenim alatom za obijanje...neki vitalan starčić dok mu slučajno ne pukne kičma prilikom pada s bicikla,lik vozi neki prefarbani žuto plavi smet i omiljeni dan za operacije mu je petak..neko nepisano pravilo je da najviše kradu u petak poslije 12h kad je nestala i moja Konica
..uglavnom radim,povezujem se još s nekim ljudima,pa ćemo vidjeti..
..eto toliko,tko ima neki prijedlog,iskustvo neka piše,za sve ima lijeka
..naime bicikl je rođendanski poklon i radi se o sentimentalnoj vrijednosti,zato sam zapeo i neću popustiti ako treba i slijedećih 5 godina..
..ali računam na znatiželju lopova kad se opet vrati,tamo će ga čekati nešto ćemu neće moći odoljeti,kleptomaniju ne može suzbiti razumnim promišljanjem ..i kad se to dogodi,onda je moj..
..zaboravio sam spomenuti da su mi ukrali već 3 bicilka u 2 godine
..Ženski bicikl ..neki kvalitetniji stari francuz iz garaža zaključan lačugom i lokotom vrijednijim od bicilkla,lopov je bio fer pa je lokot ostavio
..sljedeća žrtva je bio plavo - bijeli Engine za dovoz vrećica s placa,znam lika koji ga je maznuo,no neda mi se prljati ruke za 200 kn jer bic više ne vrijedi..
i treći je bio..ova Konica,žena se smilovala pa mi kupila bic za rođendan,jer obožavam bicikle,kakvi god da bili
baš si baksuz, meni su u zgradi prije koju god. iz podruma koji se zaključava, provalili u šupu i maznuli bic. vjerojatno je u suradnji sa nekim stanarom. policija bi mogla imati bolji učinak da si daje truda ići u akcije vrebanja lopova. a naša je greška što malo vjerujemo policiji pa i ne prijavljujemo krađu,tako da statistički se čini da tih krađa ima puno manje nego je realno stanje.
Kvalitetan u-lock će izdržati neko kraće vrijeme, al najbolja zaštita je parkiranje negdje gdje lopov sigurno ne može lako do njega - dakle ne u šupu već u stan ili na balkon. Ja ga uredno spremam u ulazni hodnik stana u kojem živim, a na poslu dva metra od svog radnog mjesta
..lik se vozi po nasipu na nekom "zakitanom" šrotociklu i peca slučajne prolaznike s boljim biciklima,te ih prati i traži priliku..zato izbjegavajte Savski nasip za vožnju s boljim biciklom
..znam kradljivca,više puta s područja trešnjevke i knežije,stariji sijedi lik od nekih 50-60 godina,operira zapadnim dijelom grada s ruksakom opremljenim alatom za obijanje...neki vitalan starčić dok mu slučajno ne pukne kičma prilikom pada s bicikla,lik vozi neki prefarbani žuto plavi smet i omiljeni dan za operacije mu je petak..neko nepisano pravilo je da najviše kradu u petak poslije 12h kad je nestala i moja Konica
isse, to ti je murja rekla za te likove ili.. mislim, kak se to zna?
nego, meni nije jasno.. ako su ti maznuli već 3 bicikla, pa kako to da ih i dalje vežeš samo sajlom?
ja sam možda paranoična kad su bicikli u pitanju, ali meni je to preskupa stvarčica da mi ju neko krade. nema šanse da ga igdje ostavim, pa čak ni vezanog, osim ako nije u mom vidnom polju. doma ga držim u stanu, ne u šupi ili podrumu (gdje se vrlo lako može provaliti), kad idem kod nekog, isto ga ufuram u stan, kad sam išla na trening s njim uvela bi ga u garderobu ili bi mi ga čuvao portir u dvorani )... ok, na posao ne idem biciklom jer mi je blizu, ali zar ne postoji nekakva mogućnost da ga barem u zgradu uneseš?
ovo s bombom je svakako najneobičnije rješenje
kada sam kupovao bike pitam tipa koju sajlu da uzmem,ne pitam koliko košta,samo da je dobra. veli on,najbolje da nemaš nikakvu,pa nećeš pomišljati da ga ostavljaš po gradu nigdje, on ima bike od oko 20000kn i nema ništa za zavezati ga. za pravog lopova nema toga što mu može predstavljati veći problem. najbitnije je ne ostavljati ga primamljiva mjesta (a ta su više-manje svagdje)
to je isto istina. mislim, meni bajk prvenstveno služi da ga vozim, a ne da s njim idem po gradu i na kave pa da onda svaki dan strepim dal će ga neko maznut