punjača i punjivih baterija ima hrpetina i to više nije tako skupo... punjač (portabilni) možeš naći već od 60tak kn, za AA i AA baterije, a same baterije su od 20-30kn komad, i to se debelo isplati.... ja punim baterije već preko dvije godine i to je spas... (tri miša i tipkovnice, 5 satova, 7 daljinaca, baterijske svjetiljke...) bez toga bih davno bankrotirao...
kad kupuješ, nemoj uzimati neke frljm baterije, jer znaju biti jeftine, ali vrlo diskutabilne kvalitete. ja sam se par puta zahebo s takvima, izdrže dvadesetak ciklusa i onda umru... idi na neko ime, duracell, sony, sanyo, philips, tdk... možeš i GP i tecxus, to je isto dobro... kad kupuješ baterije (AA) gledaj da su bar 2400 ili više mAh, najbolje 2600 ili 2700, te jako dugo traju. one od 1800 se brzo isprazne... AAA - bježi od 600-700 mAh, bar 900 ili 1000 mAh.
ali to ti ovisi i od miša i tipkovnice. neke lijeve komponente žderu baterije, a recimo ja na logitechu MX3200 zaboravim kad sam mijenjao u tipkovnici, a miš izdrži fenomenalno dugo, i mjesec dana, iako se non stop koristi i još je k tomu laserski
onaj prijemnik nemoj stavljati negdje na pod ili pod stol, jer onda baterije kraće traju, drži ga blizu, najbolje odmah pod monitorom. ako treba, koristi produžne usb kablove.
pogledaj si ovdje, komplet - punjač i baterije možeš naći već od 120 kn:
http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...atpun&c=c20107