Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.01.2003., 18:48   #1
Hrvoje
Geni Kameni
 
Hrvoje Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: na kamenu tvrdom
Postova: 3,282
Grah - recepti razni - grupnjak

eeee ljudi moji

đUz manistre i vazola navrano uvik ide po kile kapule i struca kruva



DOBAR TEK
__________________
I ja sam medju ponosnin 4,09%
Zvonimir Hodak i Miroslav Tuđman - na dnevno.hr

Zadnje uređivanje tough_cookie : 27.02.2009. at 17:17.
Hrvoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2003., 19:53   #2
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,517
Pasta fazol?! Ha! Nikad nisam cula da se to ovako zove! Bas dobro ime!
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2003., 20:59   #3
Samantha
Prêt-à-Porter prostitute
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: NewYork London Milan Paris
Postova: 8,037
i ja tako zovem,pasta e fagioli
Shtefitza kako zoves ti to jelo?
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2003., 21:59   #4
Shtefitza
_________
 
Shtefitza Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Northern California
Postova: 8,517
pasta fazol (pashta fazhol), a manistre i vazola nisam nikad cula.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 26.01.2003., 15:09   #5
Gospon Pes
friendly and polite
 
Gospon Pes Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u arhivi foruma
Postova: 22,446
Kod nas za to vele grah s tijestom.
Ali meni je drazi grah i zelje i upravo mi pada na pamet da to nisam 100 godina jela... Mislim da bu to jedan od skorih rucaka.
trebam negdje naci suhih rebrica...
Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2003., 19:16   #6
Eladio
ride to live,live to ride
 
Eladio Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: ZG - ali RI u srcu
Postova: 5,841
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Eladio Pošalji poruku preko Skype korisniku Eladio
manestra je manestra
jota je jota
fazol je fazol

..kobasica included
__________________
skuterii
Eladio is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2003., 19:26   #7
idiotluci
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: horse country
Postova: 104
... kobasica included...
idiotluci is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 08:11   #8
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Quote:
Eladio kaže:
jota je jota

Hvala, hvala sto si me sjetio

Ostalo mi je jos kiselog kupusa iz sarme sad samo da skuham fazol.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 08:30   #9
Hrvoje
Geni Kameni
 
Hrvoje Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: na kamenu tvrdom
Postova: 3,282
pa ljudi moji, di san to stiga

manistra van je tjestenina
samo mi vlaji iz Dalmatinske Zagore kazemo "manistra"

a vazol vam je grah/fazol
__________________
I ja sam medju ponosnin 4,09%
Zvonimir Hodak i Miroslav Tuđman - na dnevno.hr
Hrvoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 11:25   #10
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
A sta ne kazete " manstra"?
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 15:12   #11
Hrvoje
Geni Kameni
 
Hrvoje Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: na kamenu tvrdom
Postova: 3,282
Quote:
penelopa kaže:
A sta ne kazete " manstra"?
sad san primjetija da ja progutan ono i

stvarno

manstra i vazola
__________________
I ja sam medju ponosnin 4,09%
Zvonimir Hodak i Miroslav Tuđman - na dnevno.hr

Zadnje uređivanje tough_cookie : 27.02.2009. at 17:18.
Hrvoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 16:20   #12
el_mariachi
feminist
 
el_mariachi Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 14,372
Hrvoje: Vec kad to toliko volis a da nam opises kako Ti ili tvoja mama/supruga/sestra to pripremate sa svim zacinima i sve sto ide uz to.
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2003., 22:23   #13
Hrvoje
Geni Kameni
 
Hrvoje Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: na kamenu tvrdom
Postova: 3,282
Quote:
el_mariachi kaže:
Hrvoje: Vec kad to toliko volis a da nam opises kako Ti ili tvoja mama/supruga/sestra to pripremate sa svim zacinima i sve sto ide uz to.
e dragi moj
kako mi po imenu mozes vidit ja san musko
a muskarci u mom kraju (Dalmatinska Zagora)
NE KUVAJU

znam samo da jako jako dobro smeka,
mater mi baci ili suva rebra ili po koju domacu kobasicu ili cak pobekad nesto pancete.

Kad se taj cili buckuris s manstron i vazolima iskuva onda mi mater iskriza po koji kil kapule i udri rodijace

a nakon dobre spize popijes malo vina, domaceg naravno
i odma ti sve ravno do ....................

a najbolje slijedi hehe prd prd prd
__________________
I ja sam medju ponosnin 4,09%
Zvonimir Hodak i Miroslav Tuđman - na dnevno.hr
Hrvoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 08:59   #14
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Ajde da onda ja probam. Fazol i manistra ( po vlaski, manstra i vazol)
Namocis grah.
Kad provrije bacis prvu vodu, i kuhas u drugoj ( laksi je tako a i nuspojave su manje). Ubacis koji buncek, kobasicu, malo suhog, pesta ( pest je mljevena panceta, persin i cesnjak- to se sve zajedno samelje u multipraktiku, dobijes zelenkastu pastetu koju mozes i zamrznuti pa je uvijek dostupna, ja ga volim staviti u sva takva zimska jela- sarmu, grah, kiseli kupus..), sol, papar, crvena paprika i pred kraj stavis tjesteninu ( siroke makarone) i skuhas do kraja ( tjestenina mora biti dobro skuhana).
Varijacije na temu: u grah mozes stavit koju mrkvu, celer, luk dok ga kuhas- ja stavim
mozes dodat i zaprsku- ja ne jer tjestenina dosta zgusne a i nisam bas neki ljubitelj zaprski
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 09:20   #15
sailor
sailor
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: sisajd
Postova: 1,890
Quote:
penelopa kaže:
Ajde da onda ja probam. Fazol i manistra ( po vlaski, manstra i vazol)
Namocis grah.
Kad provrije bacis prvu vodu, i kuhas u drugoj ( laksi je tako a i nuspojave su manje). Ubacis koji buncek, kobasicu, malo suhog, pesta ( pest je mljevena panceta, persin i cesnjak- to se sve zajedno samelje u multipraktiku, dobijes zelenkastu pastetu koju mozes i zamrznuti pa je uvijek dostupna, ja ga volim staviti u sva takva zimska jela- sarmu, grah, kiseli kupus..), sol, papar, crvena paprika i pred kraj stavis tjesteninu ( siroke makarone) i skuhas do kraja ( tjestenina mora biti dobro skuhana).
Varijacije na temu: u grah mozes stavit koju mrkvu, celer, luk dok ga kuhas- ja stavim
mozes dodat i zaprsku- ja ne jer tjestenina dosta zgusne a i nisam bas neki ljubitelj zaprski

Oklen si ti, mala?

Sve je baš tako, sa peštom, bez zaprške, samo ja volim drugu vrstu (vrste) pašte
sailor is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 09:44   #16
Hrvoje
Geni Kameni
 
Hrvoje Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: na kamenu tvrdom
Postova: 3,282
Quote:
penelopa kaže:
Ajde da onda ja probam. Fazol i manistra ( po vlaski, manstra i vazol)
Namocis grah.
Kad provrije bacis prvu vodu, i kuhas u drugoj ( laksi je tako a i nuspojave su manje). Ubacis koji buncek, kobasicu, malo suhog, pesta ( pest je mljevena panceta, persin i cesnjak- to se sve zajedno samelje u multipraktiku, dobijes zelenkastu pastetu koju mozes i zamrznuti pa je uvijek dostupna, ja ga volim staviti u sva takva zimska jela- sarmu, grah, kiseli kupus..), sol, papar, crvena paprika i pred kraj stavis tjesteninu ( siroke makarone) i skuhas do kraja ( tjestenina mora biti dobro skuhana).
Varijacije na temu: u grah mozes stavit koju mrkvu, celer, luk dok ga kuhas- ja stavim
mozes dodat i zaprsku- ja ne jer tjestenina dosta zgusne a i nisam bas neki ljubitelj zaprski

aha
a reci ti meni dali bi se ti tila udat za mene?

Mater mi uvik stavlja onu zaprsku ili kako se vec kaze

najbolja je manstra i vazol kad prinoci jedan dan
onda je optimalno lipo gusto
__________________
I ja sam medju ponosnin 4,09%
Zvonimir Hodak i Miroslav Tuđman - na dnevno.hr
Hrvoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 09:54   #17
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Vec sam se udavila, ali hvala sto pitas

I tocno je to za " prinocit", isto kao i sarma.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 09:57   #18
sailor
sailor
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: sisajd
Postova: 1,890
Ja te ne bi ženija zbog pašte i fažola
Vidiš da spremamo isto

Ali ako znaš radit njoke...
sailor is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 10:02   #19
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Znam
Os sa pasticadom, os sa tocen, os sa gorgonzolon.
Os njoke od kumpira, os od griza.
Kad malo bolje pogledam pa ja znam svasta. Ocito mi se materi prisilo da me uvali
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2003., 11:17   #20
emili
Registrirani korisnik
 
emili Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,351
kad ste več kod graha s prilozima, ja jako volim grah i kašu - to mi je super...
nego vidim da penelopa spominje pašticadu...kak se to radi, zna li neko, sam da nije jako komplicirano
emili is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:32.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger