Stiže danas jedan od onih 'kružnih' šaljivih mail-ova, u čijem se prvom dijelu spominju dvije nove zone parkiranja ....
Quote:
SA SJEDNICE POGLAVARSTVA GRADA ZAGREBA
Uvodi se i sedma zona parkiranja, a to je izvan Zagreba. Svi sa ZG registracijom a koji nisu trenutno u Zg morat će plaćati Zagrebparkingu parkiranje, gdje god se nalazili u Hrvatskoj. U tu svrhu Grad će nabaviti GPS uređaj u vrijednosti od 250 milijuna kuna. Razmišlja se i o osmoj zoni, koja bi bila izvan Hrvatske, tj. građani Zagreba će plaćati parking kao da su u Zagrebu i kad su izvan granica Hrvatske.
Austrija, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Mađarska, Crna Gora i Slovenija bi bile 8.1. zona, Njemačka, Češka, Belgija, Nizozemska i Francuska 8.2. itd. Za kontrolu i nadzor 8. parkirne zone nabavit će se bespilotne letjelice. ....
da li je istina da je u gradu besplatan parking zbog neociscenih parkiralista? i da li netko zna do kad ce to trajat? dok ih ne ociste il je neka mjesecna akcija besplatnog parkinga ?
đubrad zvana zagrebparking je jučer ispraznila cijelu liniju od 10 automobila parkiranih na mjestu gdje nikom živom ne smetaju. i to u roku 20 min. Pokvarena mafija pod zaštitom grada uopće ne služi svrsi - micanju automobila koji smetaju pri prolazu nego punjenju privatnih džepova.
Tko je taj Kraljević pa da je 20 godina šef te mafije i da ga nitko nikada (ni SKH, ni HDZ ni SDP nije smijenio?????
ljudi, da li je moguće kupiti mjesecnu/godisnju kartu za parking u drugoj zoni, s time da nisam stanar ?
znaci doma ne plaćam parking, ali bih htio kupiti mjesecnu kartu za drugu zonu ? ako da, koja je cijena itd ?
fala
Dakle, parkirnu kartu (mjesečnu, višemjesečnu, godišnju) za drugu zonu možeš kupiti samo ako si stanar ulice u kojoj je prva ili druga pakirna zona. Ak ispunjavaš te uvjete, plaćaš mjesečno 55 kn.
Ako misliš na to da li osoba koja fizički dođe na blagajnu Zagrebparkinga kupit kartu mora biti vlasnik - koliko ja znam ne mora. Ja, na primjer, kad kupujem kartu za sebe, kupim i kartu za muža (koji inače ima službeno vozilo, a u prometnoj mu je upisana leasing kuća kao vlasnik vozila - doduše, on jedno godišnje mora od firme donijet potvrdu da upavo on koristi to vozilo). Isto tako ponekad kupim kartu za mamu (uz predočenje njezine prometne). Osobnu me nikad, ali baš nikad nisu tražili.
Kako vam se sviđa jučerašnja odluka o proširenju parkirnih zona? Evo, sad imamo prvu zonu do Heinzelove na istoku, do pruge na jugu, i do Medulićeve na zapadu. Druga zona do Maksimira, Trešnjevke i Trnja. Meni se čini da su ovi u poglavarstvu potpuno skrenuli s pameti i da je ovo čista pljačka. http://www.zagrebparking.hr/index.ph...acije&jezik=hr
Mislim kako možemo biti sretni što cijeli grad nije Prva zona.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
Mrak, znači mi kaj nismo glasali za njega ne moramo plaćat sukladno ovim novim pravilima?
Na stranu zafrkancija, ovo je prestrašno, imam čvor u želucu svaki put kad čujem novosti iz Zagrebparkinga i njihova objašnjenja koja mi vrijeđaju inteligenciju. Ma kakva antirecesijska mjera, ma kakva promjena navika?! Da živim na ravnici, u tramvaj zoni, ionak bi išla biciklom ili pješke, i ljepše, i brže i ugodnije, ali kaj kad živim na bregu 5 km od tramvaja, a bus ide svakih 15-20 minuta, nedjeljom 40, a do posla mi tramvajem treba još bar 40 min, ak nije zastoj, zaglava, neki drugi pičvajz? Svaki dan treba trošit bar tri sata na prijevoz/čekanje istog i to pod uvjetom da idemo samo na posal i s posla. Nedajbog bavit se nekim slobodnim aktivnostima, sportom, volontiranjem, družit se s ljudima izvan ulice, ić na tekmu... Svi doma i nema mrdanja, da bandić ima mjesta po gradu kad prolazi službenim autom (koji će mu k...c ak je javni gradski tak dobar i brz?!)
Mrak, znači mi kaj nismo glasali za njega ne moramo plaćat sukladno ovim novim pravilima?
Na stranu zafrkancija, ovo je prestrašno, imam čvor u želucu svaki put kad čujem novosti iz Zagrebparkinga i njihova objašnjenja koja mi vrijeđaju inteligenciju. Ma kakva antirecesijska mjera, ma kakva promjena navika?! Da živim na ravnici, u tramvaj zoni, ionak bi išla biciklom ili pješke, i ljepše, i brže i ugodnije, ali kaj kad živim na bregu 5 km od tramvaja, a bus ide svakih 15-20 minuta, nedjeljom 40, a do posla mi tramvajem treba još bar 40 min, ak nije zastoj, zaglava, neki drugi pičvajz? Svaki dan treba trošit bar tri sata na prijevoz/čekanje istog i to pod uvjetom da idemo samo na posal i s posla. Nedajbog bavit se nekim slobodnim aktivnostima, sportom, volontiranjem, družit se s ljudima izvan ulice, ić na tekmu... Svi doma i nema mrdanja, da bandić ima mjesta po gradu kad prolazi službenim autom (koji će mu k...c ak je javni gradski tak dobar i brz?!)
Ja sam doma u Sesvetama, a radim u širem centru. Kad je počela naplata bio sam u trećoj zoni, pa u drugoj, i evo me sad u prvoj. A za vrijeme špice i za trajanja školske godine, ruke i noge vire van iz vlakova i autobusa koji iz Sesveta prometuju prema centru. Ova odluka će biti nesumnjivo još jedan krasan doprinos popunjenosti istih. A tek kad završe onaj Pentagon u Sopnici.. kretat ćemo valjda tri sata ranije na posao.