Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet > Web development
Korisničko ime
Lozinka

Web development Programiranje, dizajn, hosting i sve ostalo vezano uz razvoj web siteova

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.01.2012., 14:32   #261
Sun_Tze
Lidija

Sun_Tze Avatar

Registracija: Feb 2010.
Možda ti ovo može pomoći:
http://wordpress.org/support/topic/h...read-more-text
Sun_Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2012., 09:36   #262
Hrvoje_os
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2011.
e hvala uspio sam naci i promjeniti. u index.php od theme naravno. ako kome bude trebalo evo pomoc trebate naci ovo:<?php the_content(); ?> i promjeniti u <?php the_content('Više...'); ?> ili naravno umjesto ovoga vise kako got vama odgovara. i jos jedno dok sam trazio kako promjeniti sam vidio da to ne mora biti u index.php-u u mom slucaju je bilo.
Old 22.01.2012., 03:23   #263
jelijelte
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
link news

eji dakle...moj kamen spoticanja je sljedeci - radim web stranicu za klapu i oni zele objavljivati vijesti o svojim nastupima iz drugih medija, onako u formi linka sa thumbnailom. kao, npr. na face-u kad se linkaju stranice sa jutarnjeg, indexa i dr .portala.
cms koji koristim - wordpress.
i zaista nema pojma kako, provela sam sate i sate guglajuci i trazeci neki plugin ali ne znam ni naziv za to linkanje tako da bijase uzaludno. help? pls?
jelijelte is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2012., 19:05   #264
batelant
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2009.
worpress problem... otovrit novu temu ili ne...??

dakle ovako

zakupija domenu i hosting priko arvixe.com e sad oni tamo imaju alat kad se udje za instalirat wordpress evo link: how-to-install-wordpress-from-your-websitepanel-using-microsoft-web-app-gallery/

e ali meni ne ide... jbg... 403 error...

mozda je bitno napomenit da je prije nego san otkrija da oni imaju alat svoj za wordpress priko filezilla.e isa dignit wordpress na njihov server...
batelant is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.02.2012., 19:14   #265
Sun_Tze
Lidija

Sun_Tze Avatar

A jesi probao zaobići taj njihov alat i probati 'starinskim' načinom?

http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress
Sun_Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2012., 19:44   #266
batelant
Registrirani korisnik

Quote:
Sun_Tze kaže: Pogledaj post
A jesi probao zaobići taj njihov alat i probati 'starinskim' načinom?

http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress
tnx...

ali sredjeno na njihovu shemu...
batelant is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2012., 13:30   #267
Kavurmija
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
Hej ljudi treba mi pomoć.Trebao bi napravit web stranicu za bend od frenda pomoću wordpressa.
Pa bi me zanimalo koji su dobri plug-in-ovi i besplatne teme vezani uz glazbu. Zamišljao sam da ima neku vrstu playliste(tako da se može poslušat dok surfaš stranicom)
I dali ima koji plug-in da se može organizirat galerija sa slikama, jer bi usput stavio i neki artwork.
I ako može koja preporuka za hosting i domene. Trebalo bi mi do kojih 1 gigu.
Kavurmija is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2012., 15:43   #268
batelant
Registrirani korisnik

Quote:
Kavurmija kaže: Pogledaj post
Hej ljudi treba mi pomoć.Trebao bi napravit web stranicu za bend od frenda pomoću wordpressa.
Pa bi me zanimalo koji su dobri plug-in-ovi i besplatne teme vezani uz glazbu. Zamišljao sam da ima neku vrstu playliste(tako da se može poslušat dok surfaš stranicom)
I dali ima koji plug-in da se može organizirat galerija sa slikama, jer bi usput stavio i neki artwork.
I ako može koja preporuka za hosting i domene. Trebalo bi mi do kojih 1 gigu.
arvixe.com

probaj njih... ja zadovoljan...
batelant is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2012., 13:22   #269
batelant
Registrirani korisnik

ima li koji link za skidat besplatne teme za wordpress ali za website ne blog...

i kako ukinit uopce mogucnost komentiranja na WP...??

nece da mi instalira themu na WP... kaze da css iz missing... wtf zasto? itako sa vise tema...

moran ic priko FTP.a pa dignit na server ocito...

Zadnje uređivanje batelant : 05.02.2012. at 13:31.
batelant is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2012., 19:17   #270
BundyBoy
Dodge Challenger R/T

BundyBoy Avatar

Registracija: Feb 2007.
bok,

može mi netko pomoći i reći u kojem file-u od teme se može editirati
da bih izmjenio sljedeće :
trenutno tema sve postove prikazuje u jednom okviru , ja bih želio da tema svaki post prikazuje u svom okviru , ako me shvaćate

hvala !
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2012., 20:07   #271
Sun_Tze
Lidija

Sun_Tze Avatar

valjda sam te dobro shvatila...

to mijenjaš u css-u, dakle mijenjaš izgled prikaza postova. ako baš pojma nemaš o tome, bit će malo teže bez nečije pomoći jer je to cijela nova cjelina, koja nije vezana samo uz wordpress nego uz web programiranje.

odeš na appearance->editor i na dnu desno nađeš style.css (najčešće se tako u WP-u zove css stylesheet fajl)

ako ipak nešto znaš, instaliraj Firebug ekstenziju u firefox, otvori svoj sajt, desno klikni na ono što želiš mijenjati i odaberi 'Inspect element with firebug'. u dnu browsera će ti se pojaviti prozor gdje ćeš vidjeti koji element mijenjaš trenutno i desno je njegov stil definiran u css-u. u tom css pregledu desno možeš 'naživo' mijenjati parametre bez da diraš originalni fajl i vidjeti što određenim promjenama mijenjaš. pa kopipejstaš to što si promijenio (u npr. notepad) i onda to promijeniš u editoru u originalnom css-u.

neke WP teme (možda i sve?) čak imaju i custom.css fajl kojeg skineš pomoću ftp-a, pa njega mijenjaš i on overrida sve ono što u style.css piše, a što si ti promijenio. to služi da oni manje vješti mogu uvijek samo pobrisati promjene u tom fajlu i vratiti staro, ako su što zeznuli.

eto, vjerojatno zvuči komplicirano, ali to ni ne ide jednostavnije
iako je vrlo jednostavno kad znaš materiju.
Sun_Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2012., 20:19   #272
BundyBoy
Dodge Challenger R/T

BundyBoy Avatar

Quote:
valjda sam te dobro shvatila...

to mijenjaš u css-u, dakle mijenjaš izgled prikaza postova. ako baš pojma nemaš o tome, bit će malo teže bez nečije pomoći jer je to cijela nova cjelina, koja nije vezana samo uz wordpress nego uz web programiranje.

odeš na appearance->editor i na dnu desno nađeš style.css (najčešće se tako u WP-u zove css stylesheet fajl)

ako ipak nešto znaš, instaliraj Firebug ekstenziju u firefox, otvori svoj sajt, desno klikni na ono što želiš mijenjati i odaberi 'Inspect element with firebug'. u dnu browsera će ti se pojaviti prozor gdje ćeš vidjeti koji element mijenjaš trenutno i desno je njegov stil definiran u css-u. u tom css pregledu desno možeš 'naživo' mijenjati parametre bez da diraš originalni fajl i vidjeti što određenim promjenama mijenjaš. pa kopipejstaš to što si promijenio (u npr. notepad) i onda to promijeniš u editoru u originalnom css-u.

neke WP teme (možda i sve?) čak imaju i custom.css fajl kojeg skineš pomoću ftp-a, pa njega mijenjaš i on overrida sve ono što u style.css piše, a što si ti promijenio. to služi da oni manje vješti mogu uvijek samo pobrisati promjene u tom fajlu i vratiti staro, ako su što zeznuli.

eto, vjerojatno zvuči komplicirano, ali to ni ne ide jednostavnije
iako je vrlo jednostavno kad znaš materiju.

Bok

Hvala na pomoći !!!!
dosta se kužim u wordpress jer večinu tema ako mi se nekaj ne sviđa
prepravim itd... pa mi nije bed to napraviti samo neznam kak se taj elementa zove.. pa onda uvijek idem jedan za drugim dok ne nađem i onda to zapamatim za ubududeč i tak
ovo za Inspect element with firebug nisam znao.
Znači kad otvoroiš nekakav wordpress blog onda možeš vidjeti da neki blogovovi imaju postove jedan ispod drugoga i svaki post je okviren bilo linijom ili nekakvim dizajnerskim okvirom, a dok neme teme imaju sve postove jednu ispod drugog i svi su u jednom okviru, a to ne želim....
znači samo bih to izmjenio.

hvala !!!!

Edit : radi se o div id="main-container"> sad me vjerojatno kužite kaj želim

Zadnje uređivanje BundyBoy : 16.02.2012. at 20:24. Reason: div id="main-container">
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2012., 20:38   #273
Sun_Tze
Lidija

Sun_Tze Avatar

kužim ja šta ti želiš. desno vidiš koji su ti parametri od main-containera i mijenjaš pa vidš šta se događa. a ako želiš i crte među postovima onda već ideš 'dublje' i tražiš 'container' (ili već kako je nazvan u css-u) za svaki post ili post excerpt posebno (to će važiti za svaki excerpt, naravno). i tu onda mijenjaš, najčešće top ili bottom border za dobiti crtu između svakog posta u popisu, i slično...
Sun_Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2012., 08:08   #274
BundyBoy
Dodge Challenger R/T

BundyBoy Avatar

Quote:
kužim ja šta ti želiš. desno vidiš koji su ti parametri od main-containera i mijenjaš pa vidš šta se događa. a ako želiš i crte među postovima onda već ideš 'dublje' i tražiš 'container' (ili već kako je nazvan u css-u) za svaki post ili post excerpt posebno (to će važiti za svaki excerpt, naravno). i tu onda mijenjaš, najčešće top ili bottom border za dobiti crtu između svakog posta u popisu, i slično...
ok. dali mi možeš reći što bih trebao napisati tj. koji code ubaciti da se svaki post posebno prikazuje u svom container-u ? a ne da svi budu u istome ?

hvala !
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2012., 11:03   #275
dr.mrgood
superstručnjak

dr.mrgood Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
batelant kaže: Pogledaj post
ima li koji link za skidat besplatne teme za wordpress ali za website ne blog...

i kako ukinit uopce mogucnost komentiranja na WP...??

nece da mi instalira themu na WP... kaze da css iz missing... wtf zasto? itako sa vise tema...

moran ic priko FTP.a pa dignit na server ocito...
Besplatnih tema imas masu, a ovo 'za website a ne za blog' ne razumijem, u cemu je fora?

Koristi google i naci ces masu free tema. Ako temu zelis isntalirati iz wordpressa mora biti u .zip formatu. Malo prouci osnove, jer ovo su zbilja osnove...
Old 29.02.2012., 09:59   #276
BundyBoy
Dodge Challenger R/T

BundyBoy Avatar

Bok,

imam jedno pitanje vezeno za slike , svaki post ima sliku, ta slika se nalazi iznad texta, ali u večini slučajeva ta slika ne prikazuje cijelu sliku ? kao da je zahvatila samo jedan dio slike, evo primjer :

http://www.zaslike.com/files/a68qsa92pwu8kr56jhip.jpg

a inače slika je ovakva :

http://www.zaslike.com/files/m2ce7yv6mj2rryvys.jpg

kad se klikne na read more onda se pojavi kompletna slika ali umanjena i ako se na nju klikne onda se normalno uveča kao na linku dva. a ako ne kliknem na read more onda se samo prikazuje excerpt i ta slika iznad excerpt-a koja samo jedan dio prikazuje, pa me zanima kako to optimizirati a da se prikazuje cijela slika ali umjanjena ?

hvala !
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 16:42   #277
strongbull17
Registrirani korisnik

strongbull17 Avatar

Registracija: Jan 2010.
ekipa može pomoć ovako novi sam u wordpress-u pa mi svaki savjet dobro dođe

naime instalirao sam facebook plug in i imam problema sa like button-om prilikom lajka na nekakakav post, on mi izbaci error i uopce mi neprikazuje koliko se ljudi to sviđa (napomena kometnari rade uredno )

te dobijem i prigodnu poruku od facebook-a

"The page failed to provide a valid list of administrators. It needs to specify the administrators using either a "fb:app_id" meta tag, or using a "fb:admins" meta tag to specify a comma-delimited list of Facebook users."

savjeti ili možda rjesenje ?
Old 30.03.2012., 15:59   #278
maloljetnik
Registrirani korisnik

maloljetnik Avatar

Registracija: Nov 2007.
Pozdrav,

Da li postoji negdje na internetu tutorijal za rad u wordpressu za početnike ali na hrvatskom jeziku?
maloljetnik is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2012., 20:45   #279
slavko2222
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2008.
Pozdrav svima.Do nedavno sam koristio verziju 3.0.1, napravio sam update na 3.3.1 i sad ne mogu objaviti ni jedan post/page niti mogu postojece mijenjati jer vise nemam nikakvih opciju u drugom stupcu. znaci nema save, publish, preview, apsolutno nista sa desne strane. probao obrisati cache, drugi browser, pa cak i drugi windows i nema pomoci. probao reinstalirati wordpress, opet nista.
ima netko slicnih iskustava???
Slika problema: http://www.4shared.com/photo/HHYhFPk...g_publish.html

hvala

LP
slavko2222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2012., 12:35   #280
sikert
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Wordpress forum na hrvatskom

Pozdrav! Tražim pomoć, ovako, htio bih postaviti forum kompletno na hrvatskom jeziku...pokušao sam sa nekoliko predložaka (WP Forum server...) ali uspijem promjeniti samo neke stavke poput log out koje sam našao putem ftp-a u konfiguraciji samog plug in-a. unaprijed hvala!
sikert is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja