e hvala uspio sam naci i promjeniti. u index.php od theme naravno. ako kome bude trebalo evo pomoc trebate naci ovo:<?php the_content(); ?> i promjeniti u <?php the_content('Više...'); ?> ili naravno umjesto ovoga vise kako got vama odgovara. i jos jedno dok sam trazio kako promjeniti sam vidio da to ne mora biti u index.php-u u mom slucaju je bilo.
eji dakle...moj kamen spoticanja je sljedeci - radim web stranicu za klapu i oni zele objavljivati vijesti o svojim nastupima iz drugih medija, onako u formi linka sa thumbnailom. kao, npr. na face-u kad se linkaju stranice sa jutarnjeg, indexa i dr .portala.
cms koji koristim - wordpress.
i zaista nema pojma kako, provela sam sate i sate guglajuci i trazeci neki plugin ali ne znam ni naziv za to linkanje tako da bijase uzaludno. help? pls?
Hej ljudi treba mi pomoć.Trebao bi napravit web stranicu za bend od frenda pomoću wordpressa.
Pa bi me zanimalo koji su dobri plug-in-ovi i besplatne teme vezani uz glazbu. Zamišljao sam da ima neku vrstu playliste(tako da se može poslušat dok surfaš stranicom)
I dali ima koji plug-in da se može organizirat galerija sa slikama, jer bi usput stavio i neki artwork.
I ako može koja preporuka za hosting i domene. Trebalo bi mi do kojih 1 gigu.
Hej ljudi treba mi pomoć.Trebao bi napravit web stranicu za bend od frenda pomoću wordpressa.
Pa bi me zanimalo koji su dobri plug-in-ovi i besplatne teme vezani uz glazbu. Zamišljao sam da ima neku vrstu playliste(tako da se može poslušat dok surfaš stranicom)
I dali ima koji plug-in da se može organizirat galerija sa slikama, jer bi usput stavio i neki artwork.
I ako može koja preporuka za hosting i domene. Trebalo bi mi do kojih 1 gigu.
može mi netko pomoći i reći u kojem file-u od teme se može editirati
da bih izmjenio sljedeće :
trenutno tema sve postove prikazuje u jednom okviru , ja bih želio da tema svaki post prikazuje u svom okviru , ako me shvaćate
to mijenjaš u css-u, dakle mijenjaš izgled prikaza postova. ako baš pojma nemaš o tome, bit će malo teže bez nečije pomoći jer je to cijela nova cjelina, koja nije vezana samo uz wordpress nego uz web programiranje.
odeš na appearance->editor i na dnu desno nađeš style.css (najčešće se tako u WP-u zove css stylesheet fajl)
ako ipak nešto znaš, instaliraj Firebug ekstenziju u firefox, otvori svoj sajt, desno klikni na ono što želiš mijenjati i odaberi 'Inspect element with firebug'. u dnu browsera će ti se pojaviti prozor gdje ćeš vidjeti koji element mijenjaš trenutno i desno je njegov stil definiran u css-u. u tom css pregledu desno možeš 'naživo' mijenjati parametre bez da diraš originalni fajl i vidjeti što određenim promjenama mijenjaš. pa kopipejstaš to što si promijenio (u npr. notepad) i onda to promijeniš u editoru u originalnom css-u.
neke WP teme (možda i sve?) čak imaju i custom.css fajl kojeg skineš pomoću ftp-a, pa njega mijenjaš i on overrida sve ono što u style.css piše, a što si ti promijenio. to služi da oni manje vješti mogu uvijek samo pobrisati promjene u tom fajlu i vratiti staro, ako su što zeznuli.
eto, vjerojatno zvuči komplicirano, ali to ni ne ide jednostavnije
iako je vrlo jednostavno kad znaš materiju.
to mijenjaš u css-u, dakle mijenjaš izgled prikaza postova. ako baš pojma nemaš o tome, bit će malo teže bez nečije pomoći jer je to cijela nova cjelina, koja nije vezana samo uz wordpress nego uz web programiranje.
odeš na appearance->editor i na dnu desno nađeš style.css (najčešće se tako u WP-u zove css stylesheet fajl)
ako ipak nešto znaš, instaliraj Firebug ekstenziju u firefox, otvori svoj sajt, desno klikni na ono što želiš mijenjati i odaberi 'Inspect element with firebug'. u dnu browsera će ti se pojaviti prozor gdje ćeš vidjeti koji element mijenjaš trenutno i desno je njegov stil definiran u css-u. u tom css pregledu desno možeš 'naživo' mijenjati parametre bez da diraš originalni fajl i vidjeti što određenim promjenama mijenjaš. pa kopipejstaš to što si promijenio (u npr. notepad) i onda to promijeniš u editoru u originalnom css-u.
neke WP teme (možda i sve?) čak imaju i custom.css fajl kojeg skineš pomoću ftp-a, pa njega mijenjaš i on overrida sve ono što u style.css piše, a što si ti promijenio. to služi da oni manje vješti mogu uvijek samo pobrisati promjene u tom fajlu i vratiti staro, ako su što zeznuli.
eto, vjerojatno zvuči komplicirano, ali to ni ne ide jednostavnije
iako je vrlo jednostavno kad znaš materiju.
Bok
Hvala na pomoći !!!!
dosta se kužim u wordpress jer večinu tema ako mi se nekaj ne sviđa
prepravim itd... pa mi nije bed to napraviti samo neznam kak se taj elementa zove.. pa onda uvijek idem jedan za drugim dok ne nađem i onda to zapamatim za ubududeč i tak
ovo za Inspect element with firebug nisam znao.
Znači kad otvoroiš nekakav wordpress blog onda možeš vidjeti da neki blogovovi imaju postove jedan ispod drugoga i svaki post je okviren bilo linijom ili nekakvim dizajnerskim okvirom, a dok neme teme imaju sve postove jednu ispod drugog i svi su u jednom okviru, a to ne želim....
znači samo bih to izmjenio.
hvala !!!!
Edit : radi se o div id="main-container"> sad me vjerojatno kužite kaj želim
Zadnje uređivanje BundyBoy : 16.02.2012. at 20:24.
Reason: div id="main-container">
kužim ja šta ti želiš. desno vidiš koji su ti parametri od main-containera i mijenjaš pa vidš šta se događa. a ako želiš i crte među postovima onda već ideš 'dublje' i tražiš 'container' (ili već kako je nazvan u css-u) za svaki post ili post excerpt posebno (to će važiti za svaki excerpt, naravno). i tu onda mijenjaš, najčešće top ili bottom border za dobiti crtu između svakog posta u popisu, i slično...
kužim ja šta ti želiš. desno vidiš koji su ti parametri od main-containera i mijenjaš pa vidš šta se događa. a ako želiš i crte među postovima onda već ideš 'dublje' i tražiš 'container' (ili već kako je nazvan u css-u) za svaki post ili post excerpt posebno (to će važiti za svaki excerpt, naravno). i tu onda mijenjaš, najčešće top ili bottom border za dobiti crtu između svakog posta u popisu, i slično...
ok. dali mi možeš reći što bih trebao napisati tj. koji code ubaciti da se svaki post posebno prikazuje u svom container-u ? a ne da svi budu u istome ?
ima li koji link za skidat besplatne teme za wordpress ali za website ne blog...
i kako ukinit uopce mogucnost komentiranja na WP...??
nece da mi instalira themu na WP... kaze da css iz missing... wtf zasto? itako sa vise tema...
moran ic priko FTP.a pa dignit na server ocito...
Besplatnih tema imas masu, a ovo 'za website a ne za blog' ne razumijem, u cemu je fora?
Koristi google i naci ces masu free tema. Ako temu zelis isntalirati iz wordpressa mora biti u .zip formatu. Malo prouci osnove, jer ovo su zbilja osnove...
imam jedno pitanje vezeno za slike , svaki post ima sliku, ta slika se nalazi iznad texta, ali u večini slučajeva ta slika ne prikazuje cijelu sliku ? kao da je zahvatila samo jedan dio slike, evo primjer :
kad se klikne na read more onda se pojavi kompletna slika ali umanjena i ako se na nju klikne onda se normalno uveča kao na linku dva. a ako ne kliknem na read more onda se samo prikazuje excerpt i ta slika iznad excerpt-a koja samo jedan dio prikazuje, pa me zanima kako to optimizirati a da se prikazuje cijela slika ali umjanjena ?
ekipa može pomoć ovako novi sam u wordpress-u pa mi svaki savjet dobro dođe
naime instalirao sam facebook plug in i imam problema sa like button-om prilikom lajka na nekakakav post, on mi izbaci error i uopce mi neprikazuje koliko se ljudi to sviđa (napomena kometnari rade uredno )
te dobijem i prigodnu poruku od facebook-a
"The page failed to provide a valid list of administrators. It needs to specify the administrators using either a "fb:app_id" meta tag, or using a "fb:admins" meta tag to specify a comma-delimited list of Facebook users."
Pozdrav svima.Do nedavno sam koristio verziju 3.0.1, napravio sam update na 3.3.1 i sad ne mogu objaviti ni jedan post/page niti mogu postojece mijenjati jer vise nemam nikakvih opciju u drugom stupcu. znaci nema save, publish, preview, apsolutno nista sa desne strane. probao obrisati cache, drugi browser, pa cak i drugi windows i nema pomoci. probao reinstalirati wordpress, opet nista.
ima netko slicnih iskustava???
Slika problema: http://www.4shared.com/photo/HHYhFPk...g_publish.html
Pozdrav! Tražim pomoć, ovako, htio bih postaviti forum kompletno na hrvatskom jeziku...pokušao sam sa nekoliko predložaka (WP Forum server...) ali uspijem promjeniti samo neke stavke poput log out koje sam našao putem ftp-a u konfiguraciji samog plug in-a. unaprijed hvala!