Bok ljudi.
Imam jedan problem,pa ako mi ko može pomoć...
Kupio san auto sa ugrađenom muzikom (koliko je ugrađena,prosudite sami ) kojuje čovjek koji mi je prodao auto rastavio, jer su mu smetale žice.
Sad ja trebam to nazad spojit,a neznam dali ću dobit ono šta želim.
Pojačalo je dvokanalno,a imam 3 zvučnika.Jedan je woofer i dva obična. Dali ih mogu spojitio ovako, a da mi budu dva srednjetonca i bass: woofer spojim na CH1, a dva obična na CH2 paraleno da dobijem srednjetonce.
Još jedno pitanje.Šta je pojačalo cijelo vrijeme pod naponom ili ne? Jer nigdje nisam vidio još jednu žicu ''+12V Switched'' kao za paljenje radija preko kontakta.Šta to možda radio regulira? A napon ne ide preko radija,nego direkt...
INFO:
Auto:
Suzuki Swift 1.3 GS (1991.)- onaj ljepši model
Zvučnike spajaš direkt na radio, a subwoofer na pojačalo ali pojačalo prespoji tako da radi u jednokanalnom načinu rada.
"Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." by Captain Eric Moody
Ok,sve ja to kužim,ali ja bi spojio na radio još 2 manja zvučnika koji dođu odispred.Tako da bi 2 veča i sub spojio na pojačalo,kužite šta hoću reč.
I stvar je u tome da te žice od radija (switch) nema.Ona od 12V+ konst. da,ali switch ne.Osim ako pojačalo nema switch u sebi.
Pojacalo(ako ima remote input, head unit remote output) se pali kad dobije signal s HU.
Ako NEMA tog signala, ugradi prekidac za pojacalo.
Konkretnije bi se moglo pomoc ako slikas konekcije HU i pjacala
Ova tvoja kombinacija je losa jer neces imat stereo, HU je neopterecen a svu snagu crpis iz pojacala. I jos mozes sprzit '' obicne''.
evo jednog poštenog odgovora i objašnjenja.Hvala,hvala,hvala!
Za prekidač sam si i mislio da je tako otprilike.
Slikat ću konekcije,pa ću sutra vjerojatno postat.
Danas imam previše posla...
Još jedamput hvala..
evo jednog poštenog odgovora i objašnjenja.Hvala,hvala,hvala!
Za prekidač sam si i mislio da je tako otprilike.
Slikat ću konekcije,pa ću sutra vjerojatno postat.
Danas imam previše posla...
Još jedamput hvala..
A evo i poštenog pitanja
Naslov teme kaže 3 zvučnika(2+1),a sad su odjednom 5 zvučnika(4+1),kako to?Spoji sva 4 zvučnika na HU,a sub na pojačalo koje ćeš bridgati(premostiti) u mono.Pojačalo nema switch?Što ga pali?Ima li barem ON/OFF?
A evo i poštenog pitanja
Naslov teme kaže 3 zvučnika(2+1),a sad su odjednom 5 zvučnika(4+1),kako to?Spoji sva 4 zvučnika na HU,a sub na pojačalo koje ćeš bridgati(premostiti) u mono.Pojačalo nema switch?Što ga pali?Ima li barem ON/OFF?
Ma ona 2 prednja zaboravi.Mene zanima samo spajanje na pojačalo,i to ta 3 zvučnika. 2 obična i sub=3 zvučnika.
A za switch je i meni malo čudno,ali vidi slike,pa prosudi.
remote je najčešće plavo bijela žica...a što se tiče spajanja....ako imaš 4 zvučnika...pa hebemu miša imaš i 4 kanala na raduiju....a sub spoji u bridge ovog pojačala i stavi skretnicu na LP (low pass) i onako recimo reži na 80Hz....zvučnike i sub nemoj spajati na to pojačalo istodobno....
remote je najčešće plavo bijela žica...a što se tiče spajanja....ako imaš 4 zvučnika...pa hebemu miša imaš i 4 kanala na raduiju....a sub spoji u bridge ovog pojačala i stavi skretnicu na LP (low pass) i onako recimo reži na 80Hz....zvučnike i sub nemoj spajati na to pojačalo istodobno....
Pitanje je samo dali će radio moći podržati toliku snagu? I dali će samo 80 Hz biti dovoljno?
I da,kako da ja pogodim točno 80 Hz? Ili odprilike?
A za remote ću morat spajat još jednu dodatnu žicu koje prije nije bilo...