Vidio sam tu Materiu neko jutro u Palmotićevoj i morao sam mu se približiti da vidim koji je to auto (kasnije izguglao...) i moram reći da mi je drago zašto sam sejvao slijedeću sličicu:
Quote:
STINGer kaže:
btw... meni je Multipla (prije redizajna) definitivno fora
U mojoj ulici živi obitelj - muž, žena i četvero djece. I Imaju Multiplu (onu staru) i sasvim je OK.
__________________ Life is pleasant. Death is peaceful. It's the transition that's troublesome.
Pa Scion xB i Daihatsu Materia su ustvari blizanci, pa je tako i ovaj Subaru treći brat blizanac. Nešto slično kao Aygo/P107/C1. Vidio sam i sjedio u Materii i po meni je to super praktičan auto. Ni jedan praktičan auto nije najljepši na svijetu, ali stavite se u poziciju neke mlade mame koja razvozi djecu po gradu ili ide u shopping. Idealan auto. Pregledan, prostran, a opet kompaktan. Što se tiče Subarua, imali su oni već ovakve rebranding/rebadging modele Daihatsua pa to nije nikakva novost. Nije Subaru ni Ferrari ni Porsche pa da može zanemariti zahtjeve tržišta. Od AWD boxer turbo jurilica se ne može živjeti i ovo je način da se preživi na tržištu. Pokleknuli su ovakvom trendu i veći jači igrači u auto industriji, zašto ne bi Subaru?
Do danas sam mislio da Subaru nemože napravit ružniji, jadniji, bezličniji, besmisleniji auto od novog "Daewoo Lanosa" kadli ne lezi vraže .... evo novog uratka naših neimara iz USA (centrala Subarua za cijeli svijet - trust mozgova pače) .... preobučena Daihatsu Materia .....
Jebo te - sad mi fali kolega Herendi sa svojom riječitošću - jel postoji gori model za probući u Subaru??? Jel ima nekog u toj firmi ko nema puding između ušiju?
Tako su i rekli: Jaguar, pa dizel, pa karavan...
a ono stvarno se pojavilo na tržištu. Pa Subaru - dizel, pa Porsche - SUV, itd. itd.
Ako tržište zahtjeva nešto, proizvođači se, ili prilagode, ili ne. Ovi drugi uglavnom neslavno propadnu. Od tradicije se ne živi, odnosno-jako malo ih si može priuštiti život od tradicije.
Pa Scion xB i Daihatsu Materia su ustvari blizanci, pa je tako i ovaj Subaru treći brat blizanac. Nešto slično kao Aygo/P107/C1. Vidio sam i sjedio u Materii i po meni je to super praktičan auto. Ni jedan praktičan auto nije najljepši na svijetu, ali stavite se u poziciju neke mlade mame koja razvozi djecu po gradu ili ide u shopping. Idealan auto. Pregledan, prostran, a opet kompaktan. Što se tiče Subarua, imali su oni već ovakve rebranding/rebadging modele Daihatsua pa to nije nikakva novost. Nije Subaru ni Ferrari ni Porsche pa da može zanemariti zahtjeve tržišta. Od AWD boxer turbo jurilica se ne može živjeti i ovo je način da se preživi na tržištu. Pokleknuli su ovakvom trendu i veći jači igrači u auto industriji, zašto ne bi Subaru?
Slažem se s dijelom o prilagođavanju trenda. Međutim, ne slažem se s dijelom o praktičnosti Materie. Naime, gepek je veličine 181-294 litre, što nije bog zna što - konkurencija izvlači usporedivo iz sličnih dimenzija, bez da pribjegava "veš mašina meets arhitektura 60-ih" dizajnu. Evo, Honda Jazz npr. Nije da je lijepa, ali nije, brate, ni monstrum kao ovo.
Što se tiče "autića", iako se o ukusima ne raspravlja mislim da pretjeruješ... u svakom slučaju, ja bih se prije vidio u ovome nego u bilo kojem konkurentu od 3,80m
Tako je. Bauhaus meets car design Praktičan je svakao, samo treba zažmiriti dok uđeš.
Materia je zapravo rezultat kroničnih gužvi na japanskim cestama. Motor, podvozje, performanse, sve je to nevažno kad stojiš u koloni. Jedino što ti može pomoći je prostrana unutrašnjost, i male dimenzije radi parkiranja. Zato se ne čudite ako Japanci uskoro počnu prodavati telefonske kabine na kotačima.
Sjeća li se netko reportaže o japanskim hotelima koji izgledaju kao mrtvačnica, tj. iznajmljuje se samo ležaj koji e izvlači iz zida?
U sobi od 50-ak kvadrata možeš smjestiti isto toliko ljudi, a Japanski poslovni ljudi srednje i niže klase ionako ne trebaju previše za npr. jednu noć koju provode u drugom gradu na službenom putu. A vi se čudite što naprave auto od 3,6m za 4 putnika i 200lit prtljage. I još bi da auto na nešto izgleda.