Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.11.2008., 08:49   #41
H-K
Trollflamer extraordinare

H-K Avatar

Registracija: Nov 2007.
Vidio sam tu Materiu neko jutro u Palmotićevoj i morao sam mu se približiti da vidim koji je to auto (kasnije izguglao...) i moram reći da mi je drago zašto sam sejvao slijedeću sličicu:

Quote:
STINGer kaže: Pogledaj post
btw... meni je Multipla (prije redizajna) definitivno fora
U mojoj ulici živi obitelj - muž, žena i četvero djece. I Imaju Multiplu (onu staru) i sasvim je OK.
Old 20.11.2008., 11:38   #42
babanghida
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Pa Scion xB i Daihatsu Materia su ustvari blizanci, pa je tako i ovaj Subaru treći brat blizanac. Nešto slično kao Aygo/P107/C1. Vidio sam i sjedio u Materii i po meni je to super praktičan auto. Ni jedan praktičan auto nije najljepši na svijetu, ali stavite se u poziciju neke mlade mame koja razvozi djecu po gradu ili ide u shopping. Idealan auto. Pregledan, prostran, a opet kompaktan. Što se tiče Subarua, imali su oni već ovakve rebranding/rebadging modele Daihatsua pa to nije nikakva novost. Nije Subaru ni Ferrari ni Porsche pa da može zanemariti zahtjeve tržišta. Od AWD boxer turbo jurilica se ne može živjeti i ovo je način da se preživi na tržištu. Pokleknuli su ovakvom trendu i veći jači igrači u auto industriji, zašto ne bi Subaru?
babanghida is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2008., 11:55   #43
Sex-machine
Banned

Registracija: Apr 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Sex-machine
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Do danas sam mislio da Subaru nemože napravit ružniji, jadniji, bezličniji, besmisleniji auto od novog "Daewoo Lanosa" kadli ne lezi vraže .... evo novog uratka naših neimara iz USA (centrala Subarua za cijeli svijet - trust mozgova pače) .... preobučena Daihatsu Materia .....

Jebo te - sad mi fali kolega Herendi sa svojom riječitošću - jel postoji gori model za probući u Subaru??? Jel ima nekog u toj firmi ko nema puding između ušiju?

Slika govori više od 1000 riječi.

http://www.autoblog.it/galleria/big/subaru-dex/6

i cijela galerija te grozote:

http://www.autoblog.it/galleria/subaru-dex

I za kraj - mali rigo
ma ti si lud..ovo uopce nije ruzno..........
Old 20.11.2008., 12:12   #44
agw
Registrirani korisnik

agw Avatar

Registracija: Sep 2008.
Quote:
Insp. Harry Callahan kaže: Pogledaj post

Ova današnja je...u najmanju ruku čudna

Voleo bih da znam zasto je cudna? Da nije mozda Golf 6 ljepsi?

Zadnje uređivanje agw : 20.11.2008. at 12:25.
agw is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 20.11.2008., 13:23   #45
Saško
autostoper s iskustvom

Saško Avatar

Registracija: Feb 2005.
Tako su i rekli: Jaguar, pa dizel, pa karavan...
a ono stvarno se pojavilo na tržištu. Pa Subaru - dizel, pa Porsche - SUV, itd. itd.

Ako tržište zahtjeva nešto, proizvođači se, ili prilagode, ili ne. Ovi drugi uglavnom neslavno propadnu. Od tradicije se ne živi, odnosno-jako malo ih si može priuštiti život od tradicije.
Old 20.11.2008., 13:54   #46
Gazda
uzorni katolik

Gazda Avatar

Registracija: Jan 2003.
Quote:
Guziš zidinu kao i obično
Prijavia san ovaj post moderatoru
Quote:
babanghida kaže: Pogledaj post
Pa Scion xB i Daihatsu Materia su ustvari blizanci, pa je tako i ovaj Subaru treći brat blizanac. Nešto slično kao Aygo/P107/C1. Vidio sam i sjedio u Materii i po meni je to super praktičan auto. Ni jedan praktičan auto nije najljepši na svijetu, ali stavite se u poziciju neke mlade mame koja razvozi djecu po gradu ili ide u shopping. Idealan auto. Pregledan, prostran, a opet kompaktan. Što se tiče Subarua, imali su oni već ovakve rebranding/rebadging modele Daihatsua pa to nije nikakva novost. Nije Subaru ni Ferrari ni Porsche pa da može zanemariti zahtjeve tržišta. Od AWD boxer turbo jurilica se ne može živjeti i ovo je način da se preživi na tržištu. Pokleknuli su ovakvom trendu i veći jači igrači u auto industriji, zašto ne bi Subaru?
Slažem se s dijelom o prilagođavanju trenda. Međutim, ne slažem se s dijelom o praktičnosti Materie. Naime, gepek je veličine 181-294 litre, što nije bog zna što - konkurencija izvlači usporedivo iz sličnih dimenzija, bez da pribjegava "veš mašina meets arhitektura 60-ih" dizajnu. Evo, Honda Jazz npr. Nije da je lijepa, ali nije, brate, ni monstrum kao ovo.
Gazda is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2008., 23:12   #47
Insp. Harry Callahan
Make my day.

Insp. Harry Callahan Avatar

Registracija: Aug 2006.
Quote:
agw kaže: Pogledaj post
Voleo bih da znam zasto je cudna? Da nije mozda Golf 6 ljepsi?
Naravno da nije. Zapravo me nova Impreza jako podsjeća na golf 4...5...6 (ima li među 4,5 i 6 zapravo razlike?)
Old 21.11.2008., 10:12   #48
Secundo
Nekada aktivni član

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Što se tiče "autića", iako se o ukusima ne raspravlja mislim da pretjeruješ... u svakom slučaju, ja bih se prije vidio u ovome nego u bilo kojem konkurentu od 3,80m
Tako je. Bauhaus meets car design Praktičan je svakao, samo treba zažmiriti dok uđeš.

Materia je zapravo rezultat kroničnih gužvi na japanskim cestama. Motor, podvozje, performanse, sve je to nevažno kad stojiš u koloni. Jedino što ti može pomoći je prostrana unutrašnjost, i male dimenzije radi parkiranja. Zato se ne čudite ako Japanci uskoro počnu prodavati telefonske kabine na kotačima.
Old 21.11.2008., 10:41   #49
Saško
autostoper s iskustvom

Saško Avatar

Registracija: Feb 2005.
Sjeća li se netko reportaže o japanskim hotelima koji izgledaju kao mrtvačnica, tj. iznajmljuje se samo ležaj koji e izvlači iz zida?
U sobi od 50-ak kvadrata možeš smjestiti isto toliko ljudi, a Japanski poslovni ljudi srednje i niže klase ionako ne trebaju previše za npr. jednu noć koju provode u drugom gradu na službenom putu. A vi se čudite što naprave auto od 3,6m za 4 putnika i 200lit prtljage. I još bi da auto na nešto izgleda.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja