Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora
Korisničko ime
Lozinka

Dijaspora Za sve iseljenike.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.12.2008., 19:51   #1
FANCY
Zašto mrzit kad se može ?

FANCY Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku FANCY
Kad se umorite od "Zapadnih-demokratskih načela" pročitajte ovaj topic

Ovaj E-Mail sam danas dobio od prijateljice i svidio mi se, samo pročitajte i razmislite, ništa više, nemorate čak ni komentirati.
Ostavio sam izvorni tekst (bosanski)

Zadnje uređivanje Het : 02.12.2008. at 21:52.
FANCY is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2008., 21:01   #2
Donata
muy guapa

Donata Avatar

Registracija: Dec 2005.
Koja je veza ovog .pps s zapadnim demokratskim načelima? Želiš reći da u zemljama u kojima ne vladaju zapadna demokratska načela ljudi ne čine drugo nego se grle po cijeli dan govoreći si koliko se vole? Fakat je nekome demokracija kriva što previše puši, pije, ne čita, jede junk food ... i onda u napadu grižnje savjesti, po mogućnosti na poslu slaže .pps i pretvara se u new age gurua koji dijeli savjete kako dobro živjeti ... hm, da
Red je da se zna kako prvi dio teksta o paradoksu našeg vremena pripada Dr. Mooreheadu, tekst je objavljen 1995. god. u knjizi "Words aptly spoken" (dotični je svećenik i bivši pastor Overlake Christian Church u Redmondu, Washington).
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2008., 22:02   #3
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
Koja je veza ovog .pps s zapadnim demokratskim načelima? Želiš reći da u zemljama u kojima ne vladaju zapadna demokratska načela ljudi ne čine drugo nego se grle po cijeli dan govoreći si koliko se vole? Fakat je nekome demokracija kriva što previše puši, pije, ne čita, jede junk food ... i onda u napadu grižnje savjesti, po mogućnosti na poslu slaže .pps i pretvara se u new age gurua koji dijeli savjete kako dobro živjeti ... hm, da
Red je da se zna kako prvi dio teksta o paradoksu našeg vremena pripada Dr. Mooreheadu, tekst je objavljen 1995. god. u knjizi "Words aptly spoken" (dotični je svećenik i bivši pastor Overlake Christian Church u Redmondu, Washington).

Niti sam što rekao niti želim što reći, nego sam preporučio čitanje ovog topica bez obveznog komentiranja. Lijepa riječ je bogatstvo cijelog svijeta. Svatko mora za sebe znati kako će shvatit čitanje ovog teksta.
Kako se ono kaže, bez "oftopičarenja".

Zadnje uređivanje FANCY : 02.12.2008. at 23:15.
FANCY is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2008., 23:23   #4
Donata
muy guapa

Donata Avatar

Quote:
FANCY kaže: Pogledaj post
Niti sam što rekao niti želim što reći, nego sam preproučio čitanje ovog topca bez obveznog komentiranja. Lijepa riječ je bogatstvo cijelog svijeta. A svatko mora znati za sebe kako će isti shvatit.
Kako se ono kaže, bez "oftopičarenja".
Gle Fancy, naslov si ti postavio kad si kopirao taj mail koji si dobio (koji usput budi rečeno, barem 7 godina već kruži mrežom) i čitanjem istoga trebali bi se odmoriti od zapadnih demokratskih načela. Pošto mene zapadna demokratska načela, koja mi kao ženi daju pravo da živim na način koji smatram najbojim za sebe (uključujući i pravo glasa, školovanje i da ne nabrajam), još uvijek nisu toliko umorila da bih uživala u loše prevedenoj propovjedi, pitam se koja su to tebe zapadna demokratska načela umorila? I koja predlažeš kao zamjenu?
Ne vidim zašto je moj odgovor "oftopičarenje", niti zašto bih trebala ne reagirati na nešto što smatram saharinskim tekstom i k tome loše prevedenim?
I ako te smetaju komentari ispod ovog teksta, trebao si jednostavno nastaviti s chain mailom, a ne postavljati na forum, koji je po definiciji mjesto za raspravu.

"više medicine, manje zdravlja" ... recite to ženama koje rađaju bez komplikacija zdravu djecu, a ako do komplikacija dođe uspijevaju ih spasiti i ponudite im da se porađaju kao žene u Afganistanu, koje mora da su zdrave poput drena daleko od viška medicine i zapadne demokracije.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.12.2008., 23:26   #5
Hello Operator
can you give me number 9?

Hello Operator Avatar

Registracija: Jul 2005.
Pošto se nisam umorio od zapadnih demokratskih načela, a ona bivša nametnuta načela mi ni malo nedostaju, neću ni otvarati tvoje linkove.
Hello Operator is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 08:15   #6
Super Suljo
Banned

Registracija: Apr 2008.
Tekst nije pisan na bosanskom (tojest onaj jezik koji se govori na 22% BiH)
Super Suljo is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 12:07   #7
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
Gle Fancy, naslov si ti postavio kad si kopirao taj mail koji si dobio (koji usput budi rečeno, barem 7 godina već kruži mrežom) i čitanjem istoga trebali bi se odmoriti od zapadnih demokratskih načela. Pošto mene zapadna demokratska načela, koja mi kao ženi daju pravo da živim na način koji smatram najbojim za sebe (uključujući i pravo glasa, školovanje i da ne nabrajam), još uvijek nisu toliko umorila da bih uživala u loše prevedenoj propovjedi, pitam se koja su to tebe zapadna demokratska načela umorila? I koja predlažeš kao zamjenu?
Ne vidim zašto je moj odgovor "oftopičarenje", niti zašto bih trebala ne reagirati na nešto što smatram saharinskim tekstom i k tome loše prevedenim?
I ako te smetaju komentari ispod ovog teksta, trebao si jednostavno nastaviti s chain mailom, a ne postavljati na forum, koji je po definiciji mjesto za raspravu.

"više medicine, manje zdravlja" ... recite to ženama koje rađaju bez komplikacija zdravu djecu, a ako do komplikacija dođe uspijevaju ih spasiti i ponudite im da se porađaju kao žene u Afganistanu, koje mora da su zdrave poput drena daleko od viška medicine i zapadne demokracije.
Istocna demokratska nacela omoguciju takode zivot na nacin na koji netko zeli, nigdje ne stoji da ga nekomu oduzimaju pogotovo zenama i nemoj izvlacit iz konteksta nekakve floskule o dobrom ili losem istoku ili zapadu, jer i jedno i drugo ponekad umaraju.
Gledaj to ovako, ako imas nekakve "komplekse" manje ili vise vrijednosti ili se osjecas ugrozenom, morat ces se obratit nekoj ustanovi koja ti moze pomoci. Nazalost ja nemogu niti ovaj topic.
Old 03.12.2008., 13:22   #8
happygoose
Paris,Texas, Bliski Istok

happygoose Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:

josh se ne umorih dapache...
Old 03.12.2008., 16:42   #9
Donata
muy guapa

Donata Avatar

Quote:
Istocna demokratska nacela omoguciju takode zivot na nacin na koji netko zeli, nigdje ne stoji da ga nekomu oduzimaju pogotovo zenama i nemoj izvlacit iz konteksta nekakve floskule o dobrom ili losem istoku ili zapadu, jer i jedno i drugo ponekad umaraju.
Gledaj to ovako, ako imas nekakve "komplekse" manje ili vise vrijednosti ili se osjecas ugrozenom, morat ces se obratit nekoj ustanovi koja ti moze pomoci. Nazalost ja nemogu niti ovaj topic.
Jako zgodno, čim netko ne padne na tjeme radi saharinskog e-maila preporuča mu se ustanova. Pa, hvala ti na preporuci, definitivno si podigao diskusiju na višu razinu, iako se ne sjećam da sam te ikada za pomoć tražila.
Ipak, ja još uvijek čekam da nam kažeš koja su te to demokratska načela zapadnog svijeta toliko umorila i koja nam preporučaš kao zamjenu, kad ta zapadna demokratska načela toliko umaraju.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 17:53   #10
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
Ipak, ja još uvijek čekam da nam kažeš koja su te to demokratska načela zapadnog svijeta toliko umorila i koja nam preporučaš kao zamjenu, kad ta zapadna demokratska načela toliko umaraju.
Vise stranacje (ubismo se od napredka, pardon krize-recesije)
Jednakost pred zakonm (nikad nije bilo pa nije ni danas nije)
Pravo na privatno vlasnistvo (sve nazalost pripada bankama)
Obrazovanje (kao sto rece vise ucimo a sve manje znamo)
Neovisno sudstvo (ovo je pogotovo 100% tocno)
Sloboda govora (evo bas ovaj „teroristicki“ ispad protiv Sanadera)
Pravo glasa (ovo ima svatko ali ga malo tko koristi, dosadilo ljudima uvjek jedno te isto)

Ako zelis otvori temu pa cemo zajedno pricati o demokraciji, zakonima, postivanju istih itd. Ova tema nije bas mjesto za to.
PS:FANCY
Old 03.12.2008., 18:03   #11
Keya
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
Pravo glasa (ovo ima svatko ali ga malo tko koristi, dosadilo ljudima uvjek jedno te isto)

Ako zelis otvori temu pa cemo zajedno pricati o demokraciji, zakonima, postivanju istih itd. Ova tema nije bas mjesto za to.

fancy malo brijes na crnjaka pa nije bas tako grozno
ja kad pogledam danas kako zivi moja kcer i kako je zivjela moja baka donedavno (umrla ovo ljeto) ipak vidim napredak... sa svim svojim nedostacima

a ovo gore sto si napisao, to je vise kako se obraniti od modernog zivota i divljeg kapitalizma, no smatram se sretnom jer pripadam grupi ljudi koja uziva u onome sto nam je taj zapadnjacki zivot dao, za sad mi se jos nije zamjerilo
Keya is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 19:19   #12
anjur
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
Quote:

Cekaj, da li ti govoris o "umoru od zapadnih demokratskih nacela" ili "umoru od (ne)primjene zapadning demokratskih nacela u Hrvatskoj"

Dvije potpuno razlicite stvari...
anjur is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 19:51   #13
rijeka53
ki, Ča ja

rijeka53 Avatar

Registracija: Sep 2007.
Ispada da se nemoze "dobronamjerno" kritizirati demokratski-zapadani-moderni-kapitalisticki svijet kao da je "pljuvanje" dozvoljeno samo za bijedne, jadne i komunjare. Da da, istina je, da je tehnologija /narocito ratna i eksploatacijska/ i demokracija /narocito bombardirana, nametnuta i podmetnuta/ napravila puno da NAMA zivot bude laksi, ali iskljucivo i samo IZABRANIMA (od koga cega ?).
Necemo sada valjda tupiti o humanosti, takvog sistema dok NAM je sacici DOBRO. Necemo valjda sada raspravljati koliko nas je SJE taj sistem napravio te smo postali egoisticni, otudeni, mrzovoljni, nesretni, pohlepni, rastrosni, dopingirani /svime i svacime od hrane, shopinga, droge, vina...../

.......probajte njima objasniti, koliko je "zapad" dobar, njima koji placaju sve nase frustracije........

Old 03.12.2008., 20:39   #14
anjur
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
>ali iskljucivo i samo IZABRANIMA

Ja sam si svoj put sam izabrao....

>te smo postali egoisticni, otudeni, mrzovoljni, nesretni, pohlepni, rastrosni, dopingirani /svime i svacime od hrane, shopinga, droge, vina...../

Speak for yourself
anjur is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2008., 21:14   #15
Donata
muy guapa

Donata Avatar

Quote:

Ti si u naslovu naveo umor od načela, ne od neprovođenja ili nepoštivanja demokratskih načela, kako sada nudiš u svom objašnjenju.
S demokratskim načelima nemam nikakvih problema, tako da nemam niti namjeru otvarati novu temu, a još manje mogu diskutirati s nekim tko djetinjasto nudi savjet o traženju ustanove koja će mi pomoći i započinje kvazipsihološko profiliranje i priču o kompleksima ... umjesto da me "voli, grli, uputi ljubaznu riječ, podijeli svoje dragocjene misli sa mnom"

Quote:
rijeka53 kaže: Pogledaj post
Necemo valjda sada raspravljati koliko nas je SJE taj sistem napravio te smo postali egoisticni, otudeni, mrzovoljni, nesretni, pohlepni, rastrosni, dopingirani /svime i svacime od hrane, shopinga, droge, vina...../

.......probajte njima objasniti, koliko je "zapad" dobar, njima koji placaju sve nase frustracije........
Čemu takve generalizacije? Što je sad ovo? Znači ako nisam bosonoga u Africi automatski sam sve to što ti navodiš? Vrijedi li i za tvoju kćer?

Naslov govori o zapadnim demokratskim načelima i ja vjerujem da su demokratska načela dobra dok god netko ne smisli neku bolju varijantu i vjerujem da bi toj afričkoj djeci na slici bilo bolje da žive u državama koje poštuju demokratska načela. I o paradoksu današnjeg vremena pisao je američki svećenik, znači jedan koji iznutra kritizira američki način života, ne načela demokracije. Stil života je jedno, demokratska načela drugo!
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2008., 08:24   #16
jamesbond
Registrirani korisnik

jamesbond Avatar

Registracija: Oct 2007.
Stvarno ne kuzim kakvu povezanost ima ovaj naslov i ova chain-mail limunada

Navodno kad se umorimo od zapadnih-demokratskih nacela onda bi trebali ucinit puno stvari, no najludja mi je ova : Cijenit svoje zdravlje, cuvat ga a ako je nestabilno onda ga popravit. Ako ga ne mozemo popravit onda bi trebali nac pomoc
jamesbond is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2008., 09:27   #17
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
Keya kaže: Pogledaj post
fancy malo brijes na crnjaka pa nije bas tako grozno
ja kad pogledam danas kako zivi moja kcer i kako je zivjela moja baka donedavno (umrla ovo ljeto) ipak vidim napredak... sa svim svojim nedostacima

a ovo gore sto si napisao, to je vise kako se obraniti od modernog zivota i divljeg kapitalizma, no smatram se sretnom jer pripadam grupi ljudi koja uziva u onome sto nam je taj zapadnjacki zivot dao, za sad mi se jos nije zamjerilo
Ne nije sve tako crno, to znam, ali sam prijateljici odgovarao kao i ona meni pa sam malo otisao u krajnost i malo zacinio sa danasnjom aktulanom situaciom.
Old 04.12.2008., 09:30   #18
FANCY

FANCY Avatar

[QUOTE=Donata;17415816]... umjesto da me "voli, grli, uputi ljubaznu riječ, podijeli svoje dragocjene misli sa mnom"

QUOTE]

Ma to je rjesenje, bezgranicna ljubav,,dijeljenje "dragocijenih" misli
hehehe..U svako doba.

Salu na stranu,, cini mi se da je koleginica rijeka 53 razumjela poantu.
Old 04.12.2008., 09:44   #19
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
jamesbond kaže: Pogledaj post
Stvarno ne kuzim kakvu povezanost ima ovaj naslov i ova chain-mail limunada

Navodno kad se umorimo od zapadnih-demokratskih nacela onda bi trebali ucinit puno stvari, no najludja mi je ova : Cijenit svoje zdravlje, cuvat ga a ako je nestabilno onda ga popravit. Ako ga ne mozemo popravit onda bi trebali nac pomoc
Sad cu opet karikirat.

Nije slijep onaj koji nevidi, nego onaj tko ne zeli vidjeti.

Malo cu "pojasanit" .
1-Cijenit svoje zdravlje, znaci ne zderi, colu, fantu, big mack-ove, meso, ne pusi, ne opijaj se, ne drogiraj se, bavi se sportom itd.. od prilike ovo spada u cije svoje zdravlje.
2-Ako se ima problema sa zdravljem, dakakao ako se radi sve gore negativno, covjek moze sam da popravi mnogo toga, da se odrekne gore navednih losih navika.
3-Jel" sad jasnije.. Zalosno je da se ovako nesto nezna ili jos gore "ne razumije".
Old 04.12.2008., 22:58   #20
jamesbond
Registrirani korisnik

jamesbond Avatar

Registracija: Oct 2007.
Htjedoh ti odgovorit, al mi se ne da. Tlaka mi je pisat.
jamesbond is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja