Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika
Korisničko ime
Lozinka

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Svijet, Na rubu politike, Izbori 2010

Pogledaj rezultate ankete: Za koga ćete glasati na lokalnim izborima 2009?
SDP 71 26.01%
HDZ 83 30.40%
HNS 15 5.49%
HSS 18 6.59%
HSP 7 2.56%
HSLS 14 5.13%
DC 1 0.37%
Lokalna stranka(npr.IDS, HDSSB) 9 3.30%
Netko drugi 28 10.26%
Ne Znam 27 9.89%
Glasovatelji: 273. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.12.2008., 17:11   #81
Lihtenfalner
Bečka škola

Registracija: Dec 2008.
Vidim, rade HDZ-ovci i na forumu...
Ja sam purger, samim time glasati ću za SDP jer sam iskusio 10 godina vladavine HDZ-a i dosta mi je, hvala. A isto bih preporučio i svima onima koji konstantno glasaju za HDZ i već se 18 godina tuže kako loše žive.
Old 14.12.2008., 19:48   #82
manaus
Registrirani korisnik

manaus Avatar

Registracija: Aug 2007.
tvoje želje

Quote:
Lihtenfalner kaže: Pogledaj post
Ja sam purger, samim time glasati ću za SDP jer sam iskusio 10 godina vladavine HDZ-a i dosta mi je, hvala. A isto bih preporučio i svima onima koji konstantno glasaju za HDZ i već se 18 godina tuže kako loše žive.

Pričaju Hrvat, Njemac i Amerikanac o svojim
medicinskim dostignucima.

Njemac: "Kod nas radnik padne pod stroj i slomi
se citav, mi ga zakrpamo, odlezi dva tjedna, i opet
radi kao da se nista nije desilo."
Amerikanac: "Kod nas sportaš ostane bez noge,
mi je prisijemo, a on za tjedan dana opet obara rekorde.
Hrvat: "Amateri, pa nije to nista.
Mi ubijemo gradjana, sameljemo ga, od
toga mesa napravimo kobasice, osusimo ih, pojedemo,
poseremo, i to govno opet glasa za HDZ !"
Old 14.12.2008., 20:22   #83
shteva
Banned

Registracija: Jun 2006.
Quote:
pukovnikz kaže: Pogledaj post
Ne mogu vjerovat da nakon ZERPA i sličnih laži te nakon sramotnog i niskog uručenja generala i heroja Gotovine stranim protuhrvatskim sudovima, neko može dat svoj glas euro slugama kao što je sanader! Pa što bi takvi dali i cjeli teritorij strancima?
Pitanje je o lokalnim izborima.
shteva is offline   Odgovori s citatom
Old 14.12.2008., 20:41   #84
champ
Registrirani korisnik

champ Avatar

Registracija: Oct 2003.
Quote:
manaus kaže: Pogledaj post

Ili prevedeno na razinu HNS-a:

Čačiću je dokazano toliko toga, od sklapanja poslova sam sa sobom dok je bio ministar, od golemih krađa i prijevara u građevinarstvu, nije dao jedne lipe za početak rada jedne od najuspješnijih zona u Hrvatskoj, ali slijepci i dalje žele biti slijepci... ON je zaslužan za prosperitet varaždinskog kraja, iako je županiju doveo do dužničkog ropstva za svega par godina mandata...

Old 14.12.2008., 21:26   #85
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Registracija: Jun 2007.
Quote:
Ne mogu vjerovat da nakon ZERPA i sličnih laži te nakon sramotnog i niskog uručenja generala i heroja Gotovine stranim protuhrvatskim sudovima, neko može dat svoj glas euro slugama kao što je sanader! Pa što bi takvi dali i cjeli teritorij strancima?
A da malo potrazis i raspitas se sto se dogadjalo u travnju 2000. godine, pa ti mozda bude jasnije zasto je Gotovina u Haagu.
A sto se tice teritorija postoje i neki Sporazumi iz 2001. i 2002. godine ! Da ih malo potrazis pa se dodatno obrazujes? Onda ces vidjeti tko su to "takvi"! Ili mozda Slovenci i Crnogorci za tvoje pojmove nisu stranci?
Old 14.12.2008., 21:32   #86
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Opa, napokon dostigli godine kada se stjece pravo glasa (tesko da imas 30, na duplo si nizoj razini).
Nego purger, kazi kada ste se dotepli u Zagreb? Jer purgeri, odnosno oni koji se smiju nazvati purgerima, ni u ludilu nece glasati za SDP.

Zadnje uređivanje Shotokan : 14.12.2008. at 21:43.
Shotokan is offline   Odgovori s citatom
Old 14.12.2008., 21:36   #87
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
manaus kaže: Pogledaj post

Njemac: "Kod nas radnik padne pod stroj i slomi
se citav, mi ga zakrpamo, odlezi dva tjedna, i opet
radi kao da se nista nije desilo."
Amerikanac: "Kod nas sportaš ostane bez noge,
mi je prisijemo, a on za tjedan dana opet obara rekorde.
Hrvat: "Amateri, pa nije to nista.
Mi ubijemo gradjana, sameljemo ga, od
toga mesa napravimo kobasice, osusimo ih, pojedemo,
poseremo, i to govno opet glasa za HDZ !"

Za razliku od govana koja su to po defaultu, jer da nisu ne bi renovirali hram Sv.Save usred Splita. I vec samo zato su za Hrvatsku puno bolja cak i ova "umjetna" govna koja glasaju za HDZ (a zna se kojeg bi gradjana/e vi ubili i bez vica).
Old 14.12.2008., 21:50   #88
stidljiva ljubičica
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2008.
sitila sam se one pisme: uvijek ista priča
stidljiva ljubičica is offline   Odgovori s citatom
Old 15.12.2008., 00:18   #89
pukovnikz
Čista svijest

pukovnikz Avatar

Registracija: May 2008.
Quote:
Shotokan kaže: Pogledaj post
A da malo potrazis i raspitas se sto se dogadjalo u travnju 2000. godine, pa ti mozda bude jasnije zasto je Gotovina u Haagu.
A sto se tice teritorija postoje i neki Sporazumi iz 2001. i 2002. godine ! Da ih malo potrazis pa se dodatno obrazujes? Onda ces vidjeti tko su to "takvi"! Ili mozda Slovenci i Crnogorci za tvoje pojmove nisu stranci?
Ja sam davao glas za hdz dok je Tuđman bio predsjednik, tokom rata. Nakon rata više nisam imao razloga tolerirati pljač... ups privatizaciju ali nisam glasao tad za sdp makar sam mislio da će možda iskoristiti priliku da dokažu da su protiv pljačke ali nažalost nastavili su i oni kao i hdz. Nakon što je sanader preuzeo krađom glasova od Pašalića predsjedanje strankom da može radit u interesu brisela više mi ne pada na pamet da bi tim eurofilima dao glas. Glasao sam za JEDINO HRVATSKU jer su otvoreno rekli da će nas zaštititi od eu kuge!
I opet tvrdim hdz na čelu sa sanaderom sramotno je izručio HEROJA Gotovinu stranim sudovima i svakog hadezeovca nek je SRAM!!

aham brahmasmi
pukovnikz is offline   Odgovori s citatom
Old 15.12.2008., 00:33   #90
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Opa, napokon dostigli godine kada se stjece pravo glasa (tesko da imas 30, na duplo si nizoj razini).
Nego purger, kazi kada ste se dotepli u Zagreb? Jer purgeri, odnosno oni koji se smiju nazvati purgerima, ni u ludilu nece glasati za SDP.
Purger, po kojem god kriteriju hoćeš: rođen u Zagrebu, oba roditelja rođena u zagrebu, djedovi i bake sa strane starog rođeni u Zagreb kao i deda s mamine strane, baka s mamine strane iz zagorja, maminu stranu dalje ne znam, ali najstariji pisani dokaz s tatine strane je da je moja obitelj bila u Zagrebu u 18. stoljeću, stoga - u najgorem slučaju smo se dotepli prije nekih 300-injak godina.
Nemam 30 nego 31 godinu prijatelju dragi, 31 godinu života u Zagrebu, bio sam premalen da se sjećam kako je bilo u Jugi, ali se dobro sjećam kako je bilo dok je matulovićka bila gradonačelnica i dobrano vidim razliku od kad je SDP na vlasti. Da se razumijemo, na državnoj razini ne volim ni jedne ni druge, no na lokalnoj vidim napredak, uostalom - najrazvijenije regiej u Hrvatskoj su pod vlašću lijevih stranaka, to valjda nekaj govori. Stoga, ako se prema tvom bogomdanom kriteriju ja mogu nazvati purgerom, onda imaš jednog purgera koji bu ziher glasal za SDP.
Old 15.12.2008., 19:59   #91
boskobuha
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Quote:
Purger, po kojem god kriteriju hoćeš: rođen u Zagrebu, oba roditelja rođena u zagrebu, djedovi i bake sa strane starog rođeni u Zagreb kao i deda s mamine strane, baka s mamine strane iz zagorja, maminu stranu dalje ne znam, ali najstariji pisani dokaz s tatine strane je da je moja obitelj bila u Zagrebu u 18. stoljeću, stoga - u najgorem slučaju smo se dotepli prije nekih 300-injak godina.
Nemam 30 nego 31 godinu prijatelju dragi, 31 godinu života u Zagrebu, bio sam premalen da se sjećam kako je bilo u Jugi, ali se dobro sjećam kako je bilo dok je matulovićka bila gradonačelnica i dobrano vidim razliku od kad je SDP na vlasti. Da se razumijemo, na državnoj razini ne volim ni jedne ni druge, no na lokalnoj vidim napredak, uostalom - najrazvijenije regiej u Hrvatskoj su pod vlašću lijevih stranaka, to valjda nekaj govori. Stoga, ako se prema tvom bogomdanom kriteriju ja mogu nazvati purgerom, onda imaš jednog purgera koji bu ziher glasal za SDP.

Ma krivo si shvatio što ti je čovjek htio reći...
Pa pravi su purgeri zapravo iz Hercegovine, zar nisi to znao???
On ti je samo to htio reć...
boskobuha is offline   Odgovori s citatom
Old 15.12.2008., 20:02   #92
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
Ja sam purger, samim time glasati ću za SDP
Tko ti brani, barem ćeš moć vidjet kako se Bandić vozika Zagrebačkim ulicama u svom tenkiću, koji ćeš između ostalih i ti platit.
Old 15.12.2008., 20:04   #93
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Quote:
danijelazg kaže: Pogledaj post
ima stranaka,ima ljudi... ja bum glas dala Čačiću
E baš kad sam pomislio, a ona ovako..
Old 16.12.2008., 00:14   #94
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
casio kaže: Pogledaj post
Tko ti brani, barem ćeš moć vidjet kako se Bandić vozika Zagrebačkim ulicama u svom tenkiću, koji ćeš između ostalih i ti platit.
Al uz taj tenkić ću ići u Arenu Zagreb, ako Bog da na novi stadion, vozil bum se u novim tramvajima, išel u najmoderniji hrvatsku bolnicu ako bum trebati, kad mi dodju gosti provel bum ih po renoviranom centru grada koji sve više lići na ono kak je nekad zgledal - Beč u malom, zaobišel bum gužvu s obilaznice pa preko domovinskog mosta prema doma, okupil bum se na proljeće s ekipom i zažigal roštilj na bundeku, kao i inaće 3-4 puta tjedno bum plival na bazenu u Utrinama, ako mi crkne auto išel bum u dubravu do staraca novim mercedesovim busevima, okupil bum staru ekipu iz kvarta i odigrat ćemo fucu u 10 navečer na osvjetljenom igralištu, trčal bum s curom navečer po osvjetljenom nasipu, cura bu mi radila u školi kojoj je grad nabavio tehnologiju kakvu rijetke škole u hrvatskoj, a možda i europi, imaju, kad mi stric dojde iz njemačke odfural bum ga na promenadni koncert na zrinjevcu, kad mi dođu frendovi iz slavonije odfural bum ih na rujan fest, uzet ću curu pod ruku i skoknuti do bundeka na festival vatrometa...
Je, gledal bum i staklenu kuću u starom središtu grada, gledal bum hercegovca na čelu Zagreba, gledal bum ga kak se vozi u tenkiću, kak nas promatra s bespilotnom letjelicom, kak pogodbom daje smrdljivom radiću zemljište zagrepčanke, kak petstoti put obećaje novi stadion, kak podržava gubu u dinamu...
No kad sve zbrojiš i oduzmeš, ja se sjećam HDZ-ove vlasti u gradu: puno mi je draže kad netko radi u gradu a sastrane uzima šušku nego kad netko uzima šušku a nikaj ne radi. Pardon, ti očito ne shvaćaš, ali Bandića i gradski SDP vidim kao najzaslužnije ljude za to kaj se Zagreb razvija puno brže od ostatka države, kaj se u Zagrebu živi puno bolje nego u ostatku države, kaj se u Zagrebu napravilo puno više nego u ostatku države i, kaj je možda i najvažnije, ja vidim i osjetim promjenu na svom svakodnevnom životu, jer sve gore navedene stvari nisu floskule koje tek tako bacam, ja sam 3-4 puta tjedno išao skroz do mladosti na savu plivati, sada mi je to u utrinama 15 minuta od doma, ja nikad nisam puštao curu samu na mrkli mrak nasipa, sada je to osvetljeno, ja sam išao i idem u grad tramvajem i puno mi je draže kad taj tramvaj na nekaj lići, kad mi dodju gosti puno mi više godi kad vide te žute, smeđe, zelenkaste i sivkaste obnovljene zgrade u centru koje toliko podsjećaju na stari, habsburški Zagreb kakav je nekad bil nego kad su oronule kao što ih i danas još dosta ima, ali sve manje, ja sam radio jedno vrijeme blizu radničke i znam koliko je domovinski most pridonio rasterečenju prometa, ja ne moram sada za rodjendan ići do jaruna i skroz nazad napravit roštilj jer imam bundek gotovo pod nosom, ja neidem na promenadne i klasične koncerte jer to ne slušam, no često prolazim zrinjevcem i bundekom i vidim puna gledališta na ljetnim pozornicama, i odem na rujan fest s ekipom, pjevat, pit i zabavljat se, ja sam od malih nogu zaljubljenik u vatromet i reći ću ti kak moja Mia veli "čarobno je vidjeti taj dječački sjaj u očima i osmjeh na mrcini od 185 cm i 90 kg", e tak ja izgledam kad gledam vatromet. To su ti razlozi zbog koji ću ja opet dati glas istima jer rade dobre stvari za moj grad a iskusio sam druge i mogu reći da ne rade. Ja na izborima za sabor, tj na državnim izborima ne glasam za SDP jer se ne slažem s njihovom državnom politikom, ali lokalna politika je donijela jako, jako mnogo dobra mom gradu.

Zadnje uređivanje Lihtenfalner : 16.12.2008. at 00:20.
Lihtenfalner is offline   Odgovori s citatom
Old 16.12.2008., 00:30   #95
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Da ne bi pomislio kojim slucajem da se mijesam u tvoju odluku za koga ces glasati - ni slucajno. Pretpostavljam da ces glasati za onog/e kandidata/e za koje pretpostavljas da ce najbolje ostvariti tvoje vidjenje boljitka, sto i je bit demokracije da nas zastupaju najbolji u zastupnickim tijelima na svim razinama.
Ali reci da ces glasati za SDP jer si purger ti je vise nego bezeveze, ali ni u to se ne mijesam, ako ni u razlike koje vidis kada je Marina bila gradonacelnica i danas kada je Milan gradonacelnik. A bilo bi zanimljivo kada bi te razlike malo nabrojio, narocito one koje idu Milanu u korist, naravno ako ih ima. (I nemoj zaborvaiti samo jedan "mali" detalj da nam je te godine (1996) jos uvijek dio zemlje bio okupiran).
Old 16.12.2008., 00:36   #96
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Ja sam davao glas za hdz dok je Tuđman bio predsjednik, tokom rata. Nakon rata više nisam imao razloga tolerirati pljač... ups privatizaciju ali nisam glasao tad za sdp makar sam mislio da će možda iskoristiti priliku da dokažu da su protiv pljačke ali nažalost nastavili su i oni kao i hdz. Nakon što je sanader preuzeo krađom glasova od Pašalića predsjedanje strankom da može radit u interesu brisela više mi ne pada na pamet da bi tim eurofilima dao glas. Glasao sam za JEDINO HRVATSKU jer su otvoreno rekli da će nas zaštititi od eu kuge!
I opet tvrdim hdz na čelu sa sanaderom sramotno je izručio HEROJA Gotovinu stranim sudovima i svakog hadezeovca nek je SRAM!!
Za koga ces ili si glasao je sasvim tvoja stvar i uglavnom je sve sto si napisao tocno, osim detalja oko izrucenja gen.Gotovine, sto je vec u bezbroj navrata pisano i obvdje na Forumu, pa cu ti samo ukratko ponovoto: Da nije biloi Deklaracije od 17.04.2000. godine ne bi bilo ni izrucenja, jer ne bi ni postojao pravni temelj za tako nesto. Ne branim Sanadera, ni slucajno, ali jednostvano nije vise imao nikavog izbora, osim izrucenja, s time da je Gotovina uhicen na spanjolskom drzvanom podrucju, a Karamarko ni za 1000 godina nece reci kako su dosli do Gotovine. Eto vidis sve smrad do smrada, pocevsi od 2000. godine do danasnjih dana.
Old 16.12.2008., 00:42   #97
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Ja na izborima za sabor, tj na državnim izborima ne glasam za SDP jer se ne slažem s njihovom državnom politikom, ali lokalna politika je donijela jako, jako mnogo dobra mom gradu.
Sinko ostani ti u svojoj Dubravi pogotovo sto nemas pojma kako je Zagreb izgledao prije Bandica i kada je slicio "malom Becu"!
Iako svaka cast Bandicu puno je napravio za grad (bez obzira sto mu bas sve i nije sjajno), a za sebe i svoje puno vise. Inace da, u pravi si od 1996. do 2000. godine se u Zagrebu nije nista napravilo ili si ti jos bio tako mali da dalje od Dubrave nisi ni mogao ni smjeo?
Old 16.12.2008., 00:43   #98
No22
Sokol

No22 Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
danijelazg kaže: Pogledaj post
ljudi,od toliko stranaka,zar nemate alternativu...nego SDP i HDZ, pa nemojte biti ameri
ima stranaka,ima ljudi... ja bum glas dala Čačiću,pokazao je kaj se može napravit od grada(Varaždina i okolice) i to bez tenka )
Gologuzom Čačiću koji nema ništa jer je sve svoje firme prenio na svoje odvjetnike
No22 is offline   Odgovori s citatom
Old 16.12.2008., 00:54   #99
dobbyn
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Trebali bi stavit Svetog Petra na izborne liste. Jedino nas on moze izvuc iz tisucljetne krize...
Old 16.12.2008., 00:56   #100
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Sinko ostani ti u svojoj Dubravi pogotovo sto nemas pojma kako je Zagreb izgledao prije Bandica i kada je slicio "malom Becu"!
Iako svaka cast Bandicu puno je napravio za grad (bez obzira sto mu bas sve i nije sjajno), a za sebe i svoje puno vise. Inace da, u pravi si od 1996. do 2000. godine se u Zagrebu nije nista napravilo ili si ti jos bio tako mali da dalje od Dubrave nisi ni mogao ni smjeo?
ja tebe ne vrijeđam, znam da je vama desničarima to valjda u krvi da morate provocirati, no ajmo raspravljati na nekakvoj građanskoj, "zagrebačkoj" razini. Kao prvo, ja ne živi u Dubravi već na Sigi, valjda znaš gde je to. kao drugo, znam kako je izgledao prije Bandića, jer "sinko" s kojim pričaš je `77 godište, kako se živjelo, koliko je napravljeno i kako se ponašalo prema neistomišljenicima, sjećam se stojedinice, kroacije, otkaza nepodobnim ljudima u gradskim firmama, oronulih zgrada kada je Zagreb izgledao kao Beograd danas, sjećam se kakva je to bila vlast - identična državnoj, znaći - nikakva. Ne znam kako je izgledao kad je bio "mali Beč", ne znaš ni ti, jer je to bilo prije 100 godina, ali znam da danas jezgra grada sve više izgleda kao nekada, sve se više gubi taj istočno-europski komunistički štih a sve više podsjeća na Beč. Naravno, nije ni B od Beča jer svi smo valjda tam bili, ali ta žuta boja, ta arhitektura, izgled... sve je više srednje europski kakav bio prije svih balkanskih unija, konfederacija, saveza i ostlaih gluposti. Kao kaj sam rekel, ne kažem da Bandić nema šuške u svom geltašnu, ali velim da je napravio puno za grad, toliko da mi ne smeta to kaj uzima šušku sa strane. Jer, ako nije SDP na vlasti onda bi bio HDZ, a Zagreb je imao 10 godina HDZ-ove diktature i neponovilo se.
Old 16.12.2008., 16:03   #101
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
ja tebe ne vrijeđam, znam da je vama desničarima to valjda u krvi da morate provocirati, no ajmo raspravljati na nekakvoj građanskoj, "zagrebačkoj" razini. Kao prvo, ja ne živi u Dubravi već na Sigi, valjda znaš gde je to. kao drugo, znam kako je izgledao prije Bandića, jer "sinko" s kojim pričaš je `77 godište, kako se živjelo, koliko je napravljeno i kako se ponašalo prema neistomišljenicima, sjećam se stojedinice, kroacije, otkaza nepodobnim ljudima u gradskim firmama, oronulih zgrada kada je Zagreb izgledao kao Beograd danas, sjećam se kakva je to bila vlast - identična državnoj, znaći - nikakva. Ne znam kako je izgledao kad je bio "mali Beč", ne znaš ni ti, jer je to bilo prije 100 godina, ali znam da danas jezgra grada sve više izgleda kao nekada, sve se više gubi taj istočno-europski komunistički štih a sve više podsjeća na Beč. Naravno, nije ni B od Beča jer svi smo valjda tam bili, ali ta žuta boja, ta arhitektura, izgled... sve je više srednje europski kakav bio prije svih balkanskih unija, konfederacija, saveza i ostlaih gluposti. Kao kaj sam rekel, ne kažem da Bandić nema šuške u svom geltašnu, ali velim da je napravio puno za grad, toliko da mi ne smeta to kaj uzima šušku sa strane. Jer, ako nije SDP na vlasti onda bi bio HDZ, a Zagreb je imao 10 godina HDZ-ove diktature i neponovilo se.
Umjesto bilo kakvog komentara: "Siga" se jos nije ni postojala kada sam rodjen, postojala je samo crkva Sv.Obitelji, a te godine kada si se rodio sam navrsio okruglo 30 godina (tako da mi ipak ne trebas tumaciti kao je ili nije bilo, bez obzira na provokativno desnicarstvo ili vase gradjansko kulturno ljevicarstvo s rubova velegrada). Ostalo su bili samo osvrti na tvoje komentare.
Old 16.12.2008., 16:24   #102
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Umjesto bilo kakvog komentara: "Siga" se jos nije ni postojala kada sam rodjen, postojala je samo crkva Sv.Obitelji, a te godine kada si se rodio sam navrsio okruglo 30 godina (tako da mi ipak ne trebas tumaciti kao je ili nije bilo, bez obzira na provokativno desnicarstvo ili vase gradjansko kulturno ljevicarstvo s rubova velegrada). Ostalo su bili samo osvrti na tvoje komentare.
Ja ne znam od kad je Siga rub velegrada, moja obitelj je padom NDH doslovno istjerana iz stana u Vlaškoj, od onda su živeli na Trešnjevci a negdje sredinom osamdesetih došli na Sigu. Ja sam odrastao na Sigi i velim ti, ja sam samo rekao da sam purger i da ću glasati za SDP. Zašto? Zato što je Zagreb pun svkakvih dojdeka iz raznih dijelova države i ovog dijela europe, koji pak većinom glasaju za HDZ. Ja glasam za one koji rade dobro mom gradu, a ne za one koji su me dopeljali u Zagreb, jer njihove grobove već dugo prekriva mahovina.
Old 16.12.2008., 17:15   #103
Kanzas
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
Ja ne znam od kad je Siga rub velegrada, moja obitelj je padom NDH doslovno istjerana iz stana u Vlaškoj, od onda su živeli na Trešnjevci a negdje sredinom osamdesetih došli na Sigu. Ja sam odrastao na Sigi i velim ti, ja sam samo rekao da sam purger i da ću glasati za SDP. Zašto? Zato što je Zagreb pun svkakvih dojdeka iz raznih dijelova države i ovog dijela europe, koji pak većinom glasaju za HDZ. Ja glasam za one koji rade dobro mom gradu, a ne za one koji su me dopeljali u Zagreb, jer njihove grobove već dugo prekriva mahovina.

Jesi li siguran da živiš u Zagrebu? Prema onome što pišeš ne bi se kladio. Ti si svjestan da u Poglavarstvu već 10 godina, od kada je na vlasti SDP, nema gotovo ni jedne osobe rođene u Zagrebu? Ako ti je mjesto rođenja kriterij po kojem glasaš, SDP nije nikako stranka za tebe, dok ti je "purgerština" mana, nikako prednost. Sadašnja većina u Zagrebu, koju čine prva i druga generacija doseljenika, ne voli previše taj snobizam i podcjenjivanje drugih po kojem su neki "purgeri" poznati, koji vidim i kod tebe.
Kanzas is offline   Odgovori s citatom
Old 16.12.2008., 17:24   #104
novak63
Registrirani korisnik

Quote:
Unimatrix001 kaže: Pogledaj post
Pa u nedostatku boljih kandidata,Bandić je najmanje loše riješenje.
Slažem se ..Za SDP...pa onda za Bandića...
novak63 is offline   Odgovori s citatom
Old 16.12.2008., 18:27   #105
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Kanzas kaže: Pogledaj post
Jesi li siguran da živiš u Zagrebu? Prema onome što pišeš ne bi se kladio. Ti si svjestan da u Poglavarstvu već 10 godina, od kada je na vlasti SDP, nema gotovo ni jedne osobe rođene u Zagrebu? Ako ti je mjesto rođenja kriterij po kojem glasaš, SDP nije nikako stranka za tebe, dok ti je "purgerština" mana, nikako prednost. Sadašnja većina u Zagrebu, koju čine prva i druga generacija doseljenika, ne voli previše taj snobizam i podcjenjivanje drugih po kojem su neki "purgeri" poznati, koji vidim i kod tebe.
Mjesto rodjenja mi nije kriterij po kojem glasam jer da je vjerojatno ne bih glasao u Zagrebu za nikoga. ugl, više puta sam naveo kriterij po kojem glasam:
Quote:
Quote:
To su ti razlozi zbog koji ću ja opet dati glas istima jer rade dobre stvari za moj grad a iskusio sam druge i mogu reći da ne rade. Ja na izborima za sabor, tj na državnim izborima ne glasam za SDP jer se ne slažem s njihovom državnom politikom, ali lokalna politika je donijela jako, jako mnogo dobra mom gradu.
To nije potcjenjivanje, ja ne potcjenjujem nikoga osim seljačina, niti pljujem po ljudima koji su se doselili u Zagreb. Pljujem po seljačinama koji su došli u Zagreb i donijeli svoju primitivnu (ne)kulturu. "Kad si u Rimu, ponašaj se ko rimljanin". Nemoj ga pokušavat pretvorit u svoje brdo.
Old 16.12.2008., 19:26   #106
pukovnikz
Čista svijest

pukovnikz Avatar

Quote:
Za koga ces ili si glasao je sasvim tvoja stvar i uglavnom je sve sto si napisao tocno, osim detalja oko izrucenja gen.Gotovine, sto je vec u bezbroj navrata pisano i obvdje na Forumu, pa cu ti samo ukratko ponovoto: Da nije biloi Deklaracije od 17.04.2000. godine ne bi bilo ni izrucenja, jer ne bi ni postojao pravni temelj za tako nesto. Ne branim Sanadera, ni slucajno, ali jednostvano nije vise imao nikavog izbora, osim izrucenja, s time da je Gotovina uhicen na spanjolskom drzvanom podrucju, a Karamarko ni za 1000 godina nece reci kako su dosli do Gotovine. Eto vidis sve smrad do smrada, pocevsi od 2000. godine do danasnjih dana.
Pamtim one sjednice kad se Oluja i Bljesak nudio hagu i to je SDP sramotno dao hagu. Ali sanader koji je obećao malo hrvatskog interesa ipak nije bio pred zidom jer nije trebao Pašaliću ukrast glasove i trebao je zbog toga pred sud a ne u vladu. sanader nije toliko pred zidom koliko on saginje cijelu Hrvatsku briselu i hagu. Tvrdim da je ovaj hadeze zapravo trojanski konj!

aham brahmasmi
pukovnikz is offline   Odgovori s citatom
Old 16.12.2008., 19:58   #107
Komunalac
Sizif

Komunalac Avatar

Quote:
A tko ih je to istjerao? Nisu li kojim slucajem preci ovih iz danasnjeg SDP-a ?
Old 16.12.2008., 20:06   #108
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Komunalac kaže: Pogledaj post
Mozes se kladiti u to da jesu, pretci ovih iz SDPa a poglavito ovih iz HNSa.
Old 16.12.2008., 20:29   #109
Shotokan
Winner

Shotokan Avatar

Quote:
Vidis moja obitelj nije istjerana iz stana, nego su joj u stan u Radicevoj ulici uselili kao sustanare obitelj sa dvoje djece. Sreca da su bili normalni ljudi pa smo nekako ostvarili “suzivot” u tako nastaloj situaciji, tada u vrlo skucenim uvjetima iz kojih smo mi otisli 1975. godine u stan na Tresnjevci (kao i tvoji). Pa samim tim mi ne pada na pamet da glasam za nasljednike tih koji su se dotepli iz suma i gora u grad jos 1945. i od onda ga prilagodjavaju sebi i svojim obicajima. A to sto ti mislis da su oni napravili i da rade dobro tvom gradu je naravno tvoje vidjenje i shvacanje (na koje imas potpuno pravo) pa samim tim ces i glasati za njih a i zasto bi tebi bilo bolje nego i svima nama drugima?
Iako moram priznati da nikako ne kuzim po cemu si zakljucio da “dojdeki” (dotepenci) glasaju za HDZ, a “purgeri” za SDP ?
Old 16.12.2008., 20:29   #110
Komunalac
Sizif

Komunalac Avatar

Quote:
Mjesto rodjenja mi nije kriterij po kojem glasam jer da je vjerojatno ne bih glasao u Zagrebu za nikoga. ugl, više puta sam naveo kriterij po kojem glasam:

To nije potcjenjivanje, ja ne potcjenjujem nikoga osim seljačina, niti pljujem po ljudima koji su se doselili u Zagreb. Pljujem po seljačinama koji su došli u Zagreb i donijeli svoju primitivnu (ne)kulturu. "Kad si u Rimu, ponašaj se ko rimljanin". Nemoj ga pokušavat pretvorit u svoje brdo.
Pa kud ces vecih seljacina od onih iz 1945. godine ?
Old 16.12.2008., 20:38   #111
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Istjerala ih je Komunistička vlast, ja ne znam tko je onda imao pretke, no kao kaj sam rekao, zadnje što mi je bitno je to da gledam u toliko daleku povijest i toliko drugačije uređenje i na temelju pljačke od prije 60 godina temeljim svoje mišljenje danas. Stranaka koje su onda postojale danas nema, ljudi koji su to radili već su mrtvi. Ja gledam na situaciju u gradu danas ne na ideološki način već na praktični, tj onako kako bi svaka osoba trebala glasati, znaći glasam za one koji najpozitivnije djeluju na moj život i ispunjavaju vizije koje su najsličnije mojim vizijama grada.
Old 16.12.2008., 20:46   #112
Komunalac
Sizif

Komunalac Avatar

Quote:
Istjerala ih je Komunistička vlast, ja ne znam tko je onda imao pretke, no kao kaj sam rekao, zadnje što mi je bitno je to da gledam u toliko daleku povijest i toliko drugačije uređenje i na temelju pljačke od prije 60 godina temeljim svoje mišljenje danas. Stranaka koje su onda postojale danas nema, ljudi koji su to radili već su mrtvi. Ja gledam na situaciju u gradu danas ne na ideološki način već na praktični, tj onako kako bi svaka osoba trebala glasati, znaći glasam za one koji najpozitivnije djeluju na moj život i ispunjavaju vizije koje su najsličnije mojim vizijama grada.
Pa razdoblje do 1990. godine i nije tako daleka povijest, ali kao sto rekoh imas pravo na svoje misljenje i vidjenje stvari dogadaja, pa samim tim i na svoje stavove, ma kakvi oni bili, a ja se u to "ne bi stel mesat", osim sitne napomene: "Historia est magistra vitae"
Old 16.12.2008., 20:47   #113
Sh@dow
侍侍侍侍侍侍

Sh@dow Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Ja glasam za one koji rade dobro mom gradu, a ne za one koji su me dopeljali u Zagreb, jer njihove grobove već dugo prekriva mahovina.

daj mi samo reci kada si zadnji puta pogledao pasivu ZH-a? vjerovatno nikada ha?
Old 16.12.2008., 20:48   #114
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Vidis moja obitelj nije istjerana iz stana, nego su joj u stan u Radicevoj ulici uselili kao sustanare obitelj sa dvoje djece. Sreca da su bili normalni ljudi pa smo nekako ostvarili “suzivot” u tako nastaloj situaciji, tada u vrlo skucenim uvjetima iz kojih smo mi otisli 1975. godine u stan na Tresnjevci (kao i tvoji). Pa samim tim mi ne pada na pamet da glasam za nasljednike tih koji su se dotepli iz suma i gora u grad jos 1945. i od onda ga prilagodjavaju sebi i svojim obicajima. A to sto ti mislis da su oni napravili i da rade dobro tvom gradu je naravno tvoje vidjenje i shvacanje (na koje imas potpuno pravo) pa samim tim ces i glasati za njih a i zasto bi tebi bilo bolje nego i svima nama drugima?
Iako moram priznati da nikako ne kuzim po cemu si zakljucio da “dojdeki” (dotepenci) glasaju za HDZ, a “purgeri” za SDP ?
Vidiš, danas je situacija uvelike različitija nego onda, danas komunisti ne postoje, komunistička stranka ne postoji, a u komentaru gore sam objasnio na kojem temelju ja glasam. Nisam zaključio da doseljenici glasaju za sdp a purgeri za hdz jer su i jedni i drugi heterogene skupine ljudi. Samo mislim da je postotak visoke obrazovanosti purgera viši nego ostalih (čisto jer se drži do nekih tradicija i mora se školovati) i time imaju šire horizonte i mislim da je veći postotak glasača lijevo orjentirani stranaka. Uostalom, poznajem puno ljudi koa i ti koji su se u Zagreb naselili iz Hercegovine i Dalmacije, znam ih većinu koji su odlični ljudi, ja na njih ne gledam ko na dotepence, jer su to normalni obrazovani ljudi, koji su dovoljno pametni da vide razlike i onda znaju točno s kojim ciljem glasaju za neku stranku ili osobu. Kada čujem da mi netko veli da ne glasa za SDP jer su to komunjare, vjeruj mi, digne mi se kosa na glavi. Jednostavno, od kad postoji RH, SDP je donio Zagrebu puno, puno više, bar prema mojim mjerilima, od HDZ-a. O svemu prije ovo nije tema, ja na temelju obiteljskog iskustva imam svakakva iskustva, ali rijetko pozitivna, s komunističkom vlašću u Hrvatskoj, ja inaće radim u projektiranju, arhitekturi pa dosta grad gledam takvim očima i ježim se na te komunističke zgrade u starom gradskom centru. No, kao kaj velim, to nema veze s ovom temom, ja u zagrebu glasam za SDP jer radi dobro za grad, na državnoj razini mi ne pada na pamet zbog nekoliko veoma bitnih stvari i dosta malo manje bitnih.
Old 16.12.2008., 20:49   #115
Sh@dow
侍侍侍侍侍侍

Sh@dow Avatar

Quote:
Ja gledam na situaciju u gradu danas ne na ideološki način već na praktični, tj onako kako bi svaka osoba trebala glasati, znaći glasam za one koji najpozitivnije djeluju na moj život i ispunjavaju vizije koje su najsličnije mojim vizijama grada.
a koje su to tvoje vizije? pljačkanje na svim razinama, zaduživanje, devastiranje grada, kriminal, etc etc.
Old 16.12.2008., 20:51   #116
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
"Historia est magistra vitae"
Upravo tako, i kada bi opet postojala komunistička prijetnja ja bih odmah stao protiv nje.
Old 16.12.2008., 20:55   #117
Lihtenfalner
Bečka škola

Quote:
Sh@dow kaže: Pogledaj post
a koje su to tvoje vizije? pljačkanje na svim razinama, zaduživanje, devastiranje grada, kriminal, etc etc.
Nemoj provocirati, ajmo razgovarati na normalnoj razini. Naravno da moja vizija nije ista kao i Bandićeva isto kao ni kaj ovaj Zagreb nije ni moja ni njegova, ali je moja sigurno sličnija njegovoj nego onoj kakvu je imao HDZ,a ta je bila - nikakva. Jedini kapitalni projekt uz Ilicu bio je Maksimir. Toliko o vlasti, koja kao i sadašnja državna vlast nije vidjela dalje od kraja jednog mandata.
Old 16.12.2008., 20:58   #118
Sh@dow
侍侍侍侍侍侍

Sh@dow Avatar

Quote:
Nemoj provocirati, ajmo razgovarati na normalnoj razini. Naravno da moja vizija nije ista kao i Bandićeva isto kao ni kaj ovaj Zagreb nije ni moja ni njegova, ali je moja sigurno sličnija njegovoj nego onoj kakvu je imao HDZ,a ta je bila - nikakva. Jedini kapitalni projekt uz Ilicu bio je Maksimir. Toliko o vlasti, koja kao i sadašnja državna vlast nije vidjela dalje od kraja jednog mandata.
aha, znači ti onda glasaš protiv nečega, a ne za jer kao što si i sam rekao, da je sličnija ali nije ono. što za tebe ne postoji više niti jedna stranka osim hdz-a i sdp-a?

što se tiče k.i. moglo ih je onda biti da su radili istim principom kako je radio bandić. vjeruj mi ne trebaš biti einsten pa da radiš k.i. kao što ih on radi, a o pljačkanju neću niti pričati. za njega (bandića) je sanader mala beba!

p.s. tko provocira?
Old 16.12.2008., 21:19   #119
Lihtenfalner
Bečka škola

Sva sreća, pa su ovakvi ljudi poput vas u našem gradu manjina. Neću više ovdje pisati, ljudi su previše općinjeni prošlošću da bi se okrenuli budućnosti, u cijeloj Hrvatskoj, sva sreća - u Zagrebu manje nego u drugim gradovima. Pozdrav!
Old 16.12.2008., 21:47   #120
marasovac
Registrirani korisnik

marasovac Avatar

Registracija: Apr 2008.
Kod nas u Zadru sve se zna, ne moraju se niti održavati izbori, pa da se lijepo uštedi štogod novaca
Ionako, ovdje će prije na vrbi roditi grožđe nego što će ikakova ljevica dobiti izbore.
Mi smo cjepljeni od svakog pokušaja revivala jugokomunjerstva.
I zato, glasovi će ići za državotvornu desnicu, istu onu koja uporno ustraje da ne odnese vijenac pod zločinački komunistički simbol.

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja