Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od iduće će godine svakako sufinancirati ugradnju plinskih sustava u automobile, troškove registracije za takva vozila, a naročito kupnju hibridnih vozila, najavila je Marija Šćulac-Domac iz spomenutog fonda. Unatoč tome što su na skupu o zagađenju okoliša na koje utječe promet govorili predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, konkretne mjere najavila je tek predstavnica fonda. Nikola Ružinski, državni tajnik za zaštitu okoliša, tek je naglasio želju da se vozači ubuduće odlučuju za energetski efikasnije motore, one koji troše manje goriva te one koji će smanjiti emisiju stakleničkih plinova. No umjesto konkretnih poreznih olakšica, Ružinski je pozvao na mijenjanje navika poput češće kontrole pritiska u gumama i isključivanja uređaja za klimatizaciju. Objavio je i da svi novi automobili moraju imati oznaku o količini ispuštanja CO2 po kilometru.
Dečko, nhf, ali jesi li ti iz Hlebina ili okolice?
Otkud ti to? Jesam iz podravine ali dosta istoćnije.Kakve veze to ima sa ćlankom sufinanciranja ugradnje autoplina.Šteta što te takve stvari ne zanimaju ali ima nas koje zanima zato i želim da komentiramo o tome.Ako netko nešto zna više neka izvoli.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od iduće će godine svakako sufinancirati ugradnju plinskih sustava u automobile, troškove registracije za takva vozila, a naročito kupnju hibridnih vozila, najavila je Marija Šćulac-Domac iz spomenutog fonda. Unatoč tome što su na skupu o zagađenju okoliša na koje utječe promet govorili predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, konkretne mjere najavila je tek predstavnica fonda. Nikola Ružinski, državni tajnik za zaštitu okoliša, tek je naglasio želju da se vozači ubuduće odlučuju za energetski efikasnije motore, one koji troše manje goriva te one koji će smanjiti emisiju stakleničkih plinova. No umjesto konkretnih poreznih olakšica, Ružinski je pozvao na mijenjanje navika poput češće kontrole pritiska u gumama i isključivanja uređaja za klimatizaciju. Objavio je i da svi novi automobili moraju imati oznaku o količini ispuštanja CO2 po kilometru.
Bajke....
Idemo sufinancirati i onda cijenu staviti... da vidimo.... 8,5kn/l... ha ha ha
To su gluposti da te glava boli...
__________________ xy
Zadnje uređivanje xipsilon : 07.12.2008. at 13:38.
Otkud ti to? Jesam iz podravine ali dosta istoćnije.Kakve veze to ima sa ćlankom sufinanciranja ugradnje autoplina.Šteta što te takve stvari ne zanimaju ali ima nas koje zanima zato i želim da komentiramo o tome.Ako netko nešto zna više neka izvoli.
Zato jer si NAIVAC eto zašto. Ova država da nešto sufinancira? I to nešto pametno? Pa u kojoj ti državi živiš. Ovo će da bidne kad na vrbi rodi grožđe kako bi rekli istočni "komšije". Nažalost nema šanse kolega. Drug Ivica je rekao da treba stegnut remen. A ako pročitaš članak - nitko nije rekao sufinanciranje (inače jako dobro znam sufinanciranje i u Francuskoj i u Italiji. I razliku naknadnog i originalnog "oplinjavanja" automobila i granicu od 120 g/km CO2 ... i još pokoju sitnicu), nego se samo trkelja nešto da bi vozači trebali kupovati "štedljivije" modele. No što ti očekuješ od države di ekološke rage ne plaćaju "ekološku" taksu a novi auti da.
Ovo "SUFINANCIRANJE" me podsjeća na misterij "eko-test";
Automobili sa ugrađenim plinom plaćaju prilikom registracije 500 kuna naknade za ceste, ALI SU OSLOBOĐENI eko-testa (50KN ili neka takva cifra) što se smatra kao jedna od najvećih povlastica vozača na plin. I sad si malo izračinaj, na kraju si još u minusu.
Neće oni sami sebi uskratiti sigurne prihode, vjerujte.
Ovo "SUFINANCIRANJE" me podsjeća na misterij "eko-test";
Automobili sa ugrađenim plinom plaćaju prilikom registracije 500 kuna naknade za ceste, ALI SU OSLOBOĐENI eko-testa (50KN ili neka takva cifra) što se smatra kao jedna od najvećih povlastica vozača na plin. I sad si malo izračinaj, na kraju si još u minusu.
Neće oni sami sebi uskratiti sigurne prihode, vjerujte.
Oslobođeni smo eko testa a uvedena je naknada za pregled plinske instalacije koja je u visini eko testa pa ti dođe na isto.Dobro kažu na Facebook-u
"banda lopovska".
Oslobođeni smo eko testa a uvedena je naknada za pregled plinske instalacije koja je u visini eko testa pa ti dođe na isto.Dobro kažu na Facebook-u
"banda lopovska".
Kako sad?? Naknada..??? Kakva??? Od kada??? Opet neka "novina"??
A fond za zaštitu okoliša i energetsku uč/&%$#"???? Što je sa poticanjem potrošnje alternativnih goriva???
Kako sad opet??? Nema se više otkuda musti pa sada opleti tamo gdje još ide...
Pregled plinske instalacije??? Preglednik se mora više puta sagibati i zbog toga najvjerojatnije, ili ima neko jače objašnjenje???
U jednoj maloj zemlji na brdovitom balkanu........ bla truć bla
Da jaki, evo upravo čujem da prodaju škverove po kunu. Pa di ćeš još u svitu nać takvu bandu lopovsku koja je u stanju iti pomislit a kamoli realizirat da za cijenu eko-testa mogu kupit 85 škverova???
A jada neviđenoga, za šta naši ljudi i didovina izginiše
kad smo već kod naknada, ja imam teretno vozilo nosivost 475 kg...i kada sam ugradio plin oderu me 3000 kn na naknadu za ceste jer imam plin, a da sam bez plina, ta naknada bi bila oko 50% manje, mislim da je u hrvatskoj taj zakon doslovno katastrofa, i baš me zanima zašto moram plačati veću naknadu jer sam plin ugradio umjesto rezervne gume a razlika u ukupnoj težini vozila je kakvih 30 kg
kad smo već kod naknada, ja imam teretno vozilo nosivost 475 kg...i kada sam ugradio plin oderu me 3000 kn na naknadu za ceste jer imam plin, a da sam bez plina, ta naknada bi bila oko 50% manje, mislim da je u hrvatskoj taj zakon doslovno katastrofa, i baš me zanima zašto moram plačati veću naknadu jer sam plin ugradio umjesto rezervne gume a razlika u ukupnoj težini vozila je kakvih 30 kg
Nažalost to je još jedan od loših zakonskih propisa o ugradnji plinskih instalacija u osobna i teretna vozila.Jedan od zahtjeva UNP udruge je i taj da se plačanje paušalnog iznosa kod registracije takvih poluteretnih ili teretnih vozila, a sve u svrhu poticaja privrednika na čin ugradnje plina u vozila,izjednači sa paušalom kao i za osobna vozila što iznosi onih 550kn kod produženja registracije.Trenutno objašnjenje za postojeće propise je to da ta vozila spadaju u grupu teretnih vozila a onda su tarife određene po toj grupaciji.Nema logike da jedan pickap ili kombi spada u grupaciju kamiona preko 7,5 tona nosivosti i to zasigurno treba mijenjati u pravilniku.
Da jaki, evo upravo čujem da prodaju škverove po kunu. Pa di ćeš još u svitu nać takvu bandu lopovsku koja je u stanju iti pomislit a kamoli realizirat da za cijenu eko-testa mogu kupit 85 škverova???
A jada neviđenoga, za šta naši ljudi i didovina izginiše
Probaj kupiti ti..pa kupuj čelik po svijetu po ko zna kakvim uvjetima...kablove...bori se sa sindikatima, azijskom konkurencijom..podizanjem kredita za koji su sve banke postrožile uvijete..vraćanjem starih obaveza od zaduženja...itd..itd..Jasno, uz traženje tržišta, koje se smanjilo..