TutorialsOvdje ostavljajte svoje upute i savjete za lakši, brži i bolji rad s vašim računalom.
Ovdje ne postavljajte pitanja. Za to postoji Help servis.
u mvanbovom postu piše da sistem možeš vratiti ili s CD-om ili vraćanjem iz startup. dakle ili - ili. po njemu si ili s jednim ili s drugim siguran. e pa nisi bez cd-a a to si ti mogao ispraviti. ti se kužiš u to, je li? zato si mogao navesti.
a uostalom, možeš li ti meni reći čemu služi "acrnois secure zone"? što "secure zone" štiti?
pa to je jasno da štiti bekape. valjda ti ne stavljaš svaku piz****** u secure zonu nego samo bekap cijelog diska?
mene interesira zašto mi govore da secure zone štiti logical područja na disku. što to točno znači ako znamo da postoje "primary" i "logical" područja te da se becak "primary" particije preporučuje čuvati na "logical" particiji. to me interesira (i možda buni).
iz ovog što sam pročitala, ništa ja nisam pobrkala. što sam pobrkala? ništa.
ponavljam, u slučaju da na pc-u postoje više hard diskova i operativnih sustava, mislim da je dobro secure zonu s bekapom "primary" particije na kojoj je smješten operativni sustav ------> formirati na "logical" particiji tog hd-a a ne kako ti govoriš - za sve operativne sustave u jednoj secure zoni na particiji koju nasumice odabereš. mislim možeš i to, ali možeš ostati bez svega ako ti nestane struje kao što je meni nestalo i da se ne mogu locirati particije.
eto, to je moja preporuka (poučena lošim iskustvom, informiranjem kod nekih ferovaca i iz navedenog tutoriala).
i naravno, ne zaboravite obavezno kreirati bootable CD/DVD (ili neki drugi bootable rescue media).
Jesi, pobrkala si. primary, logical, secure, zaštita "logical područja", itd. No, nije bitno.
Osim toga, ti tvrdiš da bi na kompjuteru sa više diskova i operativnih sustava za svaki operativni sustav trebalo praviti posebnu secure zonu, na istom tom fizičkom disku na kojem je i sustav, što je pogrešno.
ASZ je bolje napraviti na drugom disku, a ne onom na kojem je OS. U slučaju da ti se disk pokvari (hardverski) izgubila si i OS i ASZ i backup.
Kada je ASZ na drugom fizičkom disku, samo zamijeniš ovaj pokvareni sa novim i vratiš backup iz ASZ na njega.
Edit: Vidim, editirala si prvi post. Sad više ne piše da ASZ trebaš staviti na C particiju.
Jesi, pobrkala si. primary, logical, secure, zaštita "logical područja", itd. No, nije bitno...........Edit: Vidim, editirala si prvi post. Sad više ne piše da ASZ trebaš staviti na C particiju.
koji si ti petljanac.
na svakoj temi petljaš. na nekim iz neznanja, na nekim iz nedostatka argumenata, na nekim iz dosade a na nekim jer jednostavno ne znaš drugačije razgovarati. :rolleyes
ništa ja nisam pobrkala. evo lijepo slike gdje je u bojama sve objašnjeno (koje su primary particije a koje logical). to sam već u svom prvom postu navela. :rolleyes
ti u stvari tvrdiš da na jednom hdd-u ima više primary particija? je li to govoriš? što ti u stvari govoriš?
Quote:
jocker kaže:
.....Osim toga, ti tvrdiš da bi na kompjuteru sa više diskova i operativnih sustava za svaki operativni sustav trebalo praviti posebnu secure zonu, na istom tom fizičkom disku na kojem je i sustav, što je pogrešno.
ASZ je bolje napraviti na drugom disku, a ne onom na kojem je OS. U slučaju da ti se disk pokvari (hardverski) izgubila si i OS i ASZ i backup.
Kada je ASZ na drugom fizičkom disku, samo zamijeniš ovaj pokvareni sa novim i vratiš backup iz ASZ na njega.
upravo suprotno. TO ti tvrdiš. kako petljaš. je li ti govoriš da treba formirati samo jednu secure zonu? je li? a što ako ode hard na kojem je ona smještena? ha?
malo okrećemo teze. koji si ti petljanac.
Quote:
jocker kaže:
Edit: Vidim, editirala si prvi post. Sad više ne piše da ASZ trebaš staviti na C particiju.
oprosti, ali što ti izvodiš?
ubacio si se u razgovor s više operativnih sustava a iz mog posta je očito da govorim o jednom operativnom sustavu. i sad se još čudiš što sam nadopunila post s mogućnošću da na pc-u postoje više operativnih sustava (a što smo u daljnjem razgovoru riješili i svakome je, iz tijeka razgovora jasno o čemu se govori). što ti izvodiš?
ponavljam, ovo je pravilno kreiranje secure zone u slučaju da postoji jedan operativni sustav:
Ne, kotulice, ti uvijek petljaš. Jer se stalno trudiš raspravljati o nečem što ne znaš. I ne želiš priznati kad nešto ne znaš.
- na jednom disku mogu biti do četiri primarne particije ili do tri primarne particije i jedna extended particija - koja se dijeli na više logical drivea, ili pak na extended particiji može biti i samo jedan logical drive. To tebi nije dovoljno jasno, što je ustvari primary partition, što logical drive.
- da, treba samo jedna ASZ i to smještena na drugom fizičkom disku, a ne onom na kojem je OS.
- veća je vjerovatnost da će otkazati disk na kojem je OS, jer on stalno radi, a ASZ treba smjestiti na drugi disk, a ne onaj gdje je OS. Manja je mogućnost da se taj disk pokvari.
Ajd još petljaj.
Edit: nisi nadopunila prvi post, nego izmijenila onaj dio na koji sam ti ukazao da je pogrešan - pisala si da ASZ treba biti na C particiji. Je li tako? S tim sam se ja ubacio. A ne sa nečim drugim. Sve drugo si ti ubacila, a ja sam ti samo odgovarao.
Ne, kotulice, ti uvijek petljaš. Jer se stalno trudiš raspravljati o nečem što ne znaš. I ne želiš priznati kad nešto ne znaš.
ne, TI petljaš, i s nod-om i s onom temom o potrošačima (wgn-om). to što ti (i tebi slični) ne znate kako se štite potrošači, koja sva prava imaju, kako se razvijaju prava potrošača, kako tvrtke posluju u oštroj konkurenciji itd. nije moj problem neznanja nego TVOJ. educiraj se.
Quote:
jocker kaže:
- na jednom disku mogu biti do četiri primarne particije ili do tri primarne particije i jedna extended particija - koja se dijeli na više logical drivea, ili pak na extended particiji može biti i samo jedan logical drive. To tebi nije dovoljno jasno, što je ustvari primary partition, što logical drive.
- da, treba samo jedna ASZ i to smještena na drugom fizičkom disku, a ne onom na kojem je OS.
- veća je vjerovatnost da će otkazati disk na kojem je OS, jer on stalno radi, a ASZ treba smjestiti na drugi disk, a ne onaj gdje je OS. Manja je mogućnost da se taj disk pokvari.
Ajd još petljaj.
pa tko je ovdje lud?
je li ti govoriš o više operativnih sustava? jesu li ti operativni sustavi smješteni na različitim hard diskovima? ako jesu i ako po tvome treba smjestiti na drugi hard, opet imaš više secure zona.
koji si ti petljanac. lako ti je sa mnom petljat (ali čak te i ja kužim). dobro te je mvanb pičkarao. stvarno si zaslužio.
Quote:
jocker kaže:
Edit: nisi nadopunila prvi post, nego izmijenila onaj dio na koji sam ti ukazao da je pogrešan - pisala si da ASZ treba biti na C particiji. Je li tako? S tim sam se ja ubacio. A ne sa nečim drugim. Sve drugo si ti ubacila, a ja sam ti samo odgovarao.
Dakle: je li na ovoj slici ASZ na C particiji?
kada se formira secure zone -ONDA SE ONA PO DEFOLTU FORMIRA KAO LOGICAL PARTICIJA. možda sam se loše izrazila, ne sjećam se više što je pisalo, ali sam mislila na hard disk gdje je operativni sustav (koji je u mene UVIJEK bio označen kao particija :C). i to sam ispravila. još sam te u daljnim postovima pitala je li dobro napisano.
a sad idem malo proučiti što acronis preporučuje. to ću malo istražiti. dopiz**** mi je više ovakvo tvoje vođenje razgovora.
EDIT: je li po tebi u mene dobro formirana secure zona? ha? je li je tako treba formirati ili ne? ne - je li?
Zadnje uređivanje kotulica : 18.05.2009. at 17:42.
Ne, opet petljaš i to sa nečim što nema nikakve veze sa temom. Btw, i tamo nisi bila u pravu, a ja jesam.
- tko tvrdi da operativni sustavi trebaju biti smješteni na različitim fizičkim diskovima? Ja ne. Čitaj bolje što sam pisao. I da jesu, opet je dovoljna jedna ASZ, smještena na onom disku na kojem nije OS. Teško za shvatiti? Ako je, postavi jasno pitanje, na koje se može odgovoriti, da ne moram iz cijelog tvog posta punog petljanja, pokušavati izvući jednu smislenu rečenicu.
- ako ti je dopiz*** takvo vođenje razgovora, onda ga nemoj voditi tako.
Zadnje uređivanje jocker : 18.05.2009. at 17:47.
Reason: dopuna
Ne, opet petljaš i to sa nečim što nema nikakve veze sa temom. Btw, i tamo nisi bila u pravu, a ja jesam.
nisi bio u pravu ali ti to nikad nećeš uvidjeti jer ne želiš učiti. pođi malo do znanstvenih knjižnica, uzmi malo znanstvenih radova pa se educiraj. tek onda ćeš možda shvatiti kako si na toj temi bio smiješan.
Quote:
jocker kaže:
- tko tvrdi da operativni sustavi trebaju biti smješteni na različitim fizičkim diskovima? Ja ne. Čitaj bolje što sam pisao. I da jesu, opet je dovoljna jedna ASZ, smještena na onom disku na kojem nije OS.
- ako ti je dopiz*** takvo vođenje razgovora, onda ga nemoj voditi tako.
ne, ti ništa ne tvrdiš - ti petljaš samo da bi petljao. katastrofa. govori se o fizički odvojenim hard diskovima. a uostalom, jebe mi se. meni su ferovci rekli da ne bi ni oni bolje napravili nego što sam ja napravila svoju secure zonu. a ti pričaš bezvezarije. ovako kao što je u mene je najbolje.
ja tvrdim da ASZ treba biti na drugoj particiji ili disku...jer ako se shebe os ili disk onda mozes shebat i ASZ pa je preporučljivo napraviti jna drugoj particiji ili disku...
iz ovoga sto sam poceja citati gore povise..uopce nisam skuzio ko sta tvrdi jer dajte...preteski ste...nadite se na kavi pa sve rijesite...
ja znam da je tebi teško priznati da sam ja, kao laik u pravu ali se pomiri s tom činjenicom.
secure zone se ne formiraju kako bi štitile disk od crkavanja.
sad sam pogledala još jednom ovaj tutorijal u kojem se objašnjava gdje treba biti formirana secure zona i u pravu sam cijelo vrijeme. dovoljno je poslušati prve tri minute ovog tutoriala:
ja znam da je tebi teško priznati da sam ja, kao laik u pravu ali se pomiri s tom činjenicom.
secure zone se ne formiraju kako bi štitile disk od crkavanja.
sad sam pogledala još jednom ovaj tutorijal u kojem se objašnjava gdje treba biti formirana secure zona i u pravu sam cijelo vrijeme. dovoljno je poslušati prve tri minute ovog tutoriala:
imate potpuno dva različita mišljenja. a i ne samo vas dva nego još i dva moja informatičara.
Kotulice, potpuno si u krivu.
Backup, pa tako i secure zona, koja služi samo za to da čuva backup, se pravi za to da sačuva podatke od uništenja - bilo da je to uzrokovano softverskim ili hardverskim kvarom.
U slučaju da je na istom mjestu na kojem su i originalni podaci, napravljeno je samo pola posla. Podaci su zaštićeni jedino od softverskog kvara. Hardverskog - ne. Jasnije?
ti kotulice cijelo vrijeme tu pricas neku sasvim suprotnu pricu...secure zona sluzi da bi ima backap a ne da te zastiti od crkavanja diska...od toga te nemoze nista zastiti ako mu je doslo vrijeme...a backap uvijek mozes ponovno vratiti....ako je na drugom disku i crkne ti sistemski disk.....onda ce ti backap ostati jer nije na tom disku ali ako je na tom disku sto onda....??? ja tebe ne kuzim a mislim da cijelo vrijeme pricas dvije razlicite price????
Backup, pa tako i secure zona, koja služi samo za to da čuva backup, se pravi za to da sačuva podatke od uništenja - bilo da je to uzrokovano softverskim ili hardverskim kvarom.
U slučaju da je na istom mjestu na kojem su i originalni podaci, napravljeno je samo pola posla. Podaci su zaštićeni jedino od softverskog kvara. Hardverskog - ne. Jasnije?
ne, nije jasnije.
što ti to znači "isto mjesto"? je li ista particija? upravo suprotno. treba je formirati na drugoj particiji ali na istom HD (jer kod recoverya može doći do oštećenja) kao što sam već rekla.
moj slučaj to i dokazuje a i lijepo sam sve linkovima i slikovito prikazala.
@kotulica...nisi u pravu. Jocker ima sasvim ispravan pogled na cijelu stvar. A iz tvojih postova je svima potpuno jasno da nisi shvatila kako aplikacija radi.
a dobro. svi ste vi dobro shvatili i zato čuvate svoje bekape proizvoljno ili u jednoj secure zoni. to je okej. vi svoje a ja ću svoje (ne daj Bože da mi opet nestane struje ).
EDIT: i, btw, mislim da čak programski i nije omogućeno da se bekap iste particije čuva u istoj particiji.